Džontra je napisao:
Fascinantno je to što Šlager ignoriše masovna iseljavanja što se svuda dešavaju, i pokušava da prikaže da se samo ovde dešava...
Ovo sam svjestan da ne bih trebao napisat,jer Forum te uvijek nakon toga doceka gdje si najtanji...
Ne gledam ja ovo iseljavanje sa strane masovnih pojava po tim zemljama koje nabrajate...
Vec ovo dozivljavam kao licni neuspjeh...
Jedno dijete imam...tek sad kad je dva mjeseca sa momkom u Njemackoj,koji je isto sportista,ove godine otisao....vidim da ce se,vjerovatno ovdje vratit jos godinu dana,da zavrsi fax i otici tamo sa njim....
I to je to...nek su zivi i zdravi....ali za koga ja da se vise borim?
Her Slager, nisi izazvao sazaljenje. Radim za stranku, bla, bla... ode mi jedino dijete. Moje zavsilo faks u roku, gleda u mene i moju mizeriju od plate, i pasos joj je skupo bilo napraviti i nema gdje da ode, da bar moze te tvoje listice gurati za mali dzepos....
Ajd sto jedino dijete ode...vec ce vjerovatno i unucici tamo odrastat,vidjacu ih dva puta godisnje,a uvijek sam mastao da cu bar unuke vodat po treninzima,ovom,onom....
E sad,ja sebe zapitam...da li sam trebao biti "sposobniji"...uglaviti je u neku Agenciju...Vladu...Opstinu....niti sam pokusavao,niti sam taj tip...Ne bih ni da je SDS na vlasti,ako ne zasluzuje
Sad mi je takav neki mracnjak u glavi,zato mozda ovako i pisem,da sam otprilike iscrpio sve svoje motive za borbu...
Radio sam i ovog ljeta za stranku sve ono sto i sve ove godine....do 24 jula smarao koga god znam iz inostranstva za glasove iz dijaspore...do prekjuce poslao ove clanove birackog odbora..sad cu i te posmatrace ispostovat...nije problem...pa i ovo sto se ne smije,znaju svi sta rade dve najvece stranke da bi dobile sto vise posmatraca i clanova Birackih odbora....nebitno....radicu dok budem imao snage
Samo kazem,da sam nekad to sve radio sa vjerom u bolje sutra,za djete,unuke....a sad to radim po inerciji,jer sto se mene licno tice,nemam se ja vise za sta ovdje borit....Ja sam snalazljiv,ako sam u ratu ostao ziv,doguzacu se i do penzije nekako....
Tako da ovo sve sto pisem,ne gledate globalno...moje razocarenje je samo sa moje licne strane.....Zao mi sto on igra tamo u trecoj ligi i paralelno jos u fabrici,ma ne ovdje za RK Borac (gdje je bio pivot sa 18 godina u sampionskoj generaciji),a da mu ona bude zivotna potpora,dok ja setam unuke