Aurora Aurea je napisao:
[color=darkblue][b]
Muhammed ni po čemu nije sličan ni sa Mojsijem ni sa Isusom.
»Mojsije je bio veoma skroman čovjek, najskromniji čovjek na zemlji.«
(Knjiga Brojeva, 12:3)
Kao prvo; Isus nije sličan Mojsiju, radi toga, što, prema vama, Isus je bog, ali Mojsije nije bog. Radi toga Isus nije sličan Mojsiju!
"Drugo; prema vama, Isus je umro za otkup ljudskih grijeha, ali Mojsije nije morao umrijeti radi grijehova svijeta. Radi toga Isus nije sličan Mojsiju!
"Treće; prema vama, Isus je otišao u pakao na tri dana, a Mojsije nije morao tamo ići. Radi toga Isus nije sličan Mojsiju! ovo nisu pravi dokazi istine, dokučive istine; ovo su stvari uvjerenja. Prodiskutirajmo nešto veoma jednostavno, veoma lagano: Recimo nešto što i mala djeca, ako bi bili učesnici diskusije, ne bi imali problema da shvate.
---------------------------
Evo ti jos nekih dokaza o slicnosti Muhameda i Mojsija (Musa a.s.)
Mojsije ima oca i majku. Muhammed, također, ima oca i majku. Ali, Isus je imao samo majku, a ne i oca čovjeka. Je li to tačno? Da. Radi toga Isus nije kao Mojsije (a Muhammed jeste kao Mojsije).
Mojsije i Muhammed su se rodili na normalan, prirodan način, tj. iz fizikalne veze između čovjeka i žene; a Isus je stvoren posebnim čudom. Sjetit ćete se da nam je rečeno u Jevanđelju Po Mateju, 1:18 'Ali prije nego se zajedno nastaniše, pokaza se da je začela po Duhu Svetome'. A Sv. Luka nam kaže da, kada su joj lijepe vijesti, o rođenju svetog sina, najavljene, Marija je rezonovala: 'Kako će to biti - reče Marija Anđelu - jer se ja ne sastajem s mužem?' 'Duh sveti sići će na te' - odgovori joj Anđeo 'Sila Previšnjega zasjeniće te.' (Luka, 1:34,35) Časni Kur'an potvrđuje Isusovo rođenje plemenitijim i uzvišenijim riječima. U odgovoru na njeno logično pitanje: 'O moj Gospodaru, kako ću imati dijete, kad me ni jedan muškarac nije dodirnuo?' - 'Eto tako' - reče - 'Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo rekne: 'Budi'!; i ono bude.' (Časni Kur’an 3:47) (Molim da otvorite Časni Kur'an, 3:42 i 19:16 gdje se govori o Isusovu rođenju; pročitaj sa komentarom i upozori svoje kršćanske prijatelje o visokom poiožaju koji Isus i njegova majka imaju u islamu.) Bogu nije nužno da posije sjeme u čovjeka niti u životinju. On to samo poželi i to postane stvarnost. Ovo je muslimansko poimanje Isusovog rođenja." (Koju verziju bi vi voljeli dati svojoj kćerki, Kur'ansku ili Biblijsku verziju?")
Da skratim, Je li tačno da se Isus rodio čudotvorno, nasuprot prirodnom rođenju Mojsija i Muhammeda?" - Radi toga Isus nije sličan Mojsiju, nego je Muhammed sličan Mojsiju. A Bog kaže Mojsiju u knjizi Deuteronom 18:18 'KAO ŠTO SI TI' (sličan tebi, kao ti o, Mojsije), a Muhammed je sličan Mojsiju."
Mojsije i Muhammed su oženjeni i imaju djecu, ali Isus ostaje neženja cijelog života. Je li ovo tačno"? -Radi toga Isus nije sličan Mojsiju, ali je Muhammed sličan Mojsiju".
Mojsije i Muhammed, s.a.v.s., obojica su pokopani u zemlji, ali, po vama, Isus se odmara na nebu. Je li to tačno?
-----------------------------
Zamolio bih te Aurora Aurea da mi kazes ako ti ovo nije dovoljno dokaz o slicnosti Muhameda a.s.-a i Mojsija, imam jos mnogo dokaza!