banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 15:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 14:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
kefalo: Zivim u Becu. :) Zato i znam te podatke...

Ne znam tacno od kada postoji metro (U-Bahn) u Becu, ali cini mi se da tada nije bilo 1.5 milion stanovnika. :)
Ono o isplativosti sam citao u jednoj studiji (cini mi se u Standardu da je bilo, ali se ne mogu sjetiti), a i davno sam citao nesto u vezi izgradnje metroa u Beogradu, pa sam komentarisao na osnovu toga.

Na izgradnju saobracajne infrastrukture utice mnogo toga, ali nisam skolovan za to, niti detaljno upucen. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
tema nije Bec vec Banjaluka..

Ja sam mislio da ce ova rasprava ici u tom pravcu da svako iznese svoje misljenje o necemu pozitivnom ,odnosno negativnom u gradu,pri tom nudeci svoje ideje ,vizije kako bi to moglo bolje biti,naravno da argumentuje ,a ne da mu argument bude "eto ,tako svidja mi se.."

PS:

Bec je krajem sezdesetih godina poceo da korist U-bahn,dok je U6 mnogo starija linija, ali i dan danas kako se grad siri produzavaju se linije(U1)..

Vrh

Tema posta: Re: Pohvala...
PostPoslato: 10 Jun 2005, 16:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2005, 10:49
AGNOSTIC FRONT je napisao:
jednostavno me je odusevila cistoca Banjaluke.

...htjedoh ja reci a oni odose na metro i nepostojecu infrastrukturu. :D :) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 17:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Kao sto zipp rece, tema je Banja Luka, a ne Bec, tako da vas molim da se drzite teme!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2005, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ma nema problema! ;)

sto se tice prijedloga za saobracajna rijesenja u banjaluci ja sam vec iznio ovde na forumu detaljnu analizu preusmjeravanja saobracajnica u jednosmjerne ulice itd. samo sto je to u drugoj temi, a ne da mi se sad traziti to no ako nekoga zanima moze da pogleda. puno toga bi se moglo uraditi samo uvodjenjem jednosmjernih ulica u gradu! time bi se jako ubrzao sabracaj! o tome sam u toj temi najvise i pisao znaci ono sto bi se moglo trenutno izvesti bez nekih troskova a to je jedino da se promjeni horizontalna i vertikalna signalizacija! jel to puno para? ne!

ono sto je najgore je sto u svakoj raspravi o uredjenju bilo cega u ovoj drzavi sve zavrsi samo na dobrim prijedlozima a oni koji treba da se oko toga brinu ispijaju kafe za vrijeme radnog vremena!

p.s.
digresija i zipp(ako zivis u becu) mozemo da se nadjemo na kafici ako ste zainteresovani pa se javite na pm.

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2005, 14:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Digresija je napisao:
Rekao sam da se metro ne isplati za grad , koji ima manje od 1.5 miliona stanovnika.
Nesto si rekao? ;)

Kao i uvijek, nas drug digresija najvece nebuloze izvaljuje :lol:

Ako se metro ne isplati gradovima koji imaju manje od 1.5 mil stanovnika, kako se onda, "ludi" Njemci, dadose nagovoriti na taj neisplativi poduhvat? :roll: Stuttgart nema 1.5 mil. stanovnika, Nuernberg jos manje itd. itd... :wink:

Nesto si rekao? :lol:

Jos nesto :D Metro i u-bahn nisu jedno te isto :wink: A Banjaluci bi u-bahn i te kako dobro dosao... Odakle gradu pare za to? :-?

Sto se tice podzemnih garaza - upitajte gradske vlasti zasto ne dozvoljavaju gradnju istih? :roll: Nije da nije bilo ponuda :evil:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2005, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Sve citam za tu podzemnu, pa vidim da ste svi sprcali da se gradi... a kuda bi ona isla, gde bi bili izlazi i sta biste povezali... ja kako god okrenem nikako ne vidim ni jedan razlog da bi se "busilo" i onako kljakavo banjalucko "podzemlje". Osim toga vecina institucija je smestena u centru grada (racunam da je to predmet interesovanja vecine onih koji dolaze u grad poslom). Oko centra ima prilican broj parkinga ... i na nekom od njih skoro uvek ima mesta. Ako podzemnom mislite povezivati nesto tipa Trn-Seher, onda pre toga pogledajte koliko su puni autobusi 8, 13, 14... pa i 3. Nije problem pricati o podzemnoj, nije problem pricati o tramvaju i o bilo cemu drugom (ako treba i o teleportu), ali em ste skrenuli sa teme, em i dalje ne vidim neku argumentaciju... jedni misle da treba, drugi misle da ne treba i svi se toga drze kao pijani plota...

Evo ja prvi cekam da budem razuveren...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2005, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Warlock slazem se s tobom. 8) Banja Luka kao grad nije dovoljno velika, ali nije ni mala, da bi se gradili ikakvi metroi. Ja mislim da ce trebati tek kada autobusi budu prebukirani i ceste budu ''zakrcene'' vozilima. U Banjaluci jedva da radi i obicna nadzemna zeljeznica, a mi jos trazimo i podzemnu??? Banja Luka je veoma neorganizovan grad po pitanju gradjenja novih i obnavljanja starih puteva, zgrada pa i zeljeznica (vidjeli ste koliko je trebalo da se obnovi postojeca :cry: ) A ustolaom nema odakle... tako da kao sto i sam naslov teme kaze: Pohvala ja imam da pohvalim samo uredjenje i donekle cistocu... Moglo bi biti bolje kada bi i sami gradjani bili bolji i bacali smece gdje treba a ne po ulici! Ali smece je samo jedan nedostatak Banjaluke... Da ne skrecem s teme, to je sve za sada :D

Vrh

Tema posta: novosti desavanja
PostPoslato: 12 Jun 2005, 09:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jun 2005, 02:31
ma banjaluka je lijep grad i svidja mi se

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]