banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 00:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ja bas i nisam za uvodjenje tramvaja,i onako je guzva na sve strane, ali slazem se s "autohtonom" da bi ovu glavnu ulicu trebalo zatvoriti za saobracaj...Zamislite onda gotive...samo pjesaci i biciklisti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 10:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2004, 19:51
Svidja mi se ideja o bus linijama, medjutim na nasim ulicama to uraditi je skoro nemoguce, jer su uske i napravila bi se prava stiska pogotovo u centru. Ionako ne treba vise od 25-30 minuta da se i u spicu stigne gdje god. I druga ideja koja je mislim jos bolja, je visespratni parking (podzemni ili ne, nebitno). Mislim da bi nam to spasilo dosta hektara zelenih povrsina, zimi se ne bi zaglavljivali negdje iza neke zgrade i pravili blato do koljena, ne bi se parkirali na nekim trotoarima 2 kilometra od mjesta gdje zelimo ici, a i sam bi grad izgledao ljepse milion puta bez nacickanih auta po ulicama i coskovima..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 11:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Sto se mene tice zajebi tramvaje i ostale gluposti, vec da se naprave biciklisticke staze uz trotoare. Jedino gdje postoji biciklisticka je u boriku (uz glavnu ulicu), i od borika prema metalu.

Kad idem iz Nove Varosi u Borik (a idem skoro svaki dan) bicom, imam dvije mogucnosti:
1) Ici trotoarom i gledatia kako nekoga pjesaka ne udarit, ili
2) Ici cestom i gledati kako da me ne pokupi neko auto!

Postavljanje biciklistickih staza bi potaklo mnoge vozace auta da auta parkiraju u garazu i da uzmu svoje bicikle, sto bi rezultiralo manjum guzvom u saobracaju, manje smoga, i zdraviji zivot!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 15:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
mislim da je tema otisla ulijevo..svi ste se slozili da tramvaji ne dolaze u obzir ne navodeci pri tom nijedan razlog zasto,osim Warlocka ..Ja sam naveo razloge zasto bi tramvaji bili dobra varijanta,nisam rekao svidja mi se tek tako..dokazi meni trebaju..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Kad smo vec kod bicikla, gdje u gradu ima onih mjesta za vezanje bicikla?? Ako se iko sjeca kako ti izgleda? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

aLf je napisao:
Sto se mene tice zajebi tramvaje i ostale gluposti, vec da se naprave biciklisticke staze uz trotoare. Jedino gdje postoji biciklisticka je u boriku (uz glavnu ulicu), i od borika prema metalu.

Kad idem iz Nove Varosi u Borik (a idem skoro svaki dan) bicom, imam dvije mogucnosti:
1) Ici trotoarom i gledatia kako nekoga pjesaka ne udarit, ili
2) Ici cestom i gledati kako da me ne pokupi neko auto!

Postavljanje biciklistickih staza bi potaklo mnoge vozace auta da auta parkiraju u garazu i da uzmu svoje bicikle, sto bi rezultiralo manjum guzvom u saobracaju, manje smoga, i zdraviji zivot!

Slazem se za biciklisticke staze. Ja se obozavam voziti bajsom, ali obzirom da je to po gradu skoro pa nemoguce ja zapicim u Seher, a i gotiva je pored Vrbasa... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...polako ljudi,pa gdje mi onda zivimo... pocelo se sa pohvalama a ovo pred kraj izgleda gore no pisanje.
Izvinjavam se zbok vokabulacije, ali tako mora! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
Helena je napisao:
Kad smo vec kod bicikla, gdje u gradu ima onih mjesta za vezanje bicikla?? Ako se iko sjeca kako ti izgleda? :wink:

imas pored sdk, imash kod tropika, imash kod poshte... (to mi je za sada palo na um :D ), al ja ti ne preporucujem da ih tu ostavljas, kradu bicikl ispred vrata a ne tu kad ostavis i odes :x :( :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 23:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Feb 2005, 00:02
Kada bi u Banja Luci bilo hiljadu tramvaja,kada bi u Banja Luci bilo milion aleja ,kada bi u Banja Luci zgrade rasle kao pecurke a avioni umjesto automobila bili prevozna sredstva. Ni tada Banja Luka ne bih bila cista ni lijepa.Banjaluku ne cineeeeeee ulice ni zgrade ,Banja Luku cine ljudi.....Banjaluku cine Banja Lukom njeni Banjalucani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 11:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
hajmo svi karte na pregled.......koga vi folirate....pravite frku u tramu
da ne platite kartu.......sofer vozi na sibove da ove sto se svadjaju ostavimo gore ....izgleda da je rjesenje postaviti lijane po banjaluckim drvoredima pa da se ko tarzan i cita prebacuju stanicu po stanicu....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 11:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 10:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 13:20
jojj ovaj grad ima puno toga za popravit i prepravit....ne koristim se javnim prevozom jer zivim u centru pa nemam potrebe za tim....
tranvaj je oke skroz..i puno je brzi od buseva...al dje ga uglavit ovde?
treba zastiti zelene povrsine....npr..posadjenja trava u aleji av.Save i ruljci parkiraju tu auta..sad izgleda ko oranje.....

neophodni su bazeni...staze za bicikliste a to bi se postiglo jednim sportskim centrom.........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 16:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sarah je napisao:
Kada bi u Banja Luci bilo hiljadu tramvaja,kada bi u Banja Luci bilo milion aleja ,kada bi u Banja Luci zgrade rasle kao pecurke a avioni umjesto automobila bili prevozna sredstva. Ni tada Banja Luka ne bih bila cista ni lijepa.Banjaluku ne cineeeeeee ulice ni zgrade ,Banja Luku cine ljudi.....Banjaluku cine Banja Lukom njeni Banjalucani.

A ti si ono velika banjalucanka...pa zato je nama ovako lose... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
bigman je napisao:
Ma ok je grad, naravno moze i bolje ali ok je.
Samo da Baja ne napravi novi koncert, da ne bi ostali bez jos neke aleje... :wink:

offtopic [pls bez komentara na ovaj moj post]: sto se mene tice, volio bi da vise niko od njih ne napravi vise nikad nijedan koncert, nijedan album, nijedan spot, nijednu pjesma, da nestanu sa lica zemlje...

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
neznam ko se ono provali da se podzemna metro subway ili ti u-bahn ne ispati na grad od 1,5 miliona stanovnika! zivim u becu koji ima 1,6miliona i da nema podzemne ljudi bi pomrli grad bi bio nemoguca dzungla! cijeli grad je izbusen i postoji 5 podzemnih linija i sa podzemnom ti ne treba auto uopste! u svakom trenutku su polupuni vagoni ili prepuni, u spicevima. takodje ima veliki broj tramvajskih linija i kao sto neko rece oni su velika prednost u gradskom prevozu jer imaju pravo prvenstva u odnosu na sva druga vozila i prevoze vise ljudi! saobracaj u banjaluci bi se normalizovao kad bi se uvele 2-3 tramvajske linije kad bi se glavna ulica pretvorila u jednosmjernu a ona sto prolazi preko stare autobuske u suprotnom smjeru. tu se odmah dobija na prostoru za trake kojima bi se sluzila samo vozila gradskog prevoza tramvaj(o kojem mozemo da sanjamo) bus taxi. tako sto bi se povisile cijene parkiranja u centru grada a smanjile cijene gradskog prevoza koji bi bio dobro organizovan tako da covjek u gradu uopste ne treba auto! na taj nacin bi se promjenila situacija u banjaluci vidno na bolje! no kome to treba? onome sto sjedi u fotelji i odlucuje je najbitnije koliko je u svemu tome IMT!

p.s.
od rasvjete ne bi bilo do 3000 godine nista da nam to neko nije donirao, japanci!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 01:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
kefalo je napisao:
neznam ko se ono provali da se podzemna metro subway ili ti u-bahn ne ispati na grad od 1,5 miliona stanovnika! zivim u becu koji ima 1,6miliona i da nema podzemne ljudi bi pomrli grad bi bio nemoguca dzungla!
Rekao sam da se metro ne isplati za grad , koji ima manje od 1.5 miliona stanovnika. Bec ima oko 1.7 miliona sluzbeno prijavljenih stanovnika. Tacne brojke neprijavljenih se ne znaju, ali se krecu do 100.000 neprijavljenih stanovnika. To je vec 1.8 miliona.

U Bec svakodnevno na posao, u skolu ili na studij dolaze ljudi iz drugih dijelova Austrije (uglavnom iz Donje Austrije i Burgenlanda). U Standardu sam citao bas neku statistiku o tome, ali se nazalost ne sjecam tacnih cifri. Cini mi se da oko 100.000 ljudi svakodnevno dolazi u Bec nekom obavezom (posao, skola, fakultet i td.). To je vec 1.9 miliona.

A gdje su turisti? Gdje su poslovni ljudi, koji dolaze iz svih dijelova svijeta i ostaju po nekoliko dana? Na kraju suma izadje na vise od 2 miliona ljudi.

Nesto si rekao? ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 07:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:lol: ,
brzo ti nagura svakodnevno jos nekih 300-400 000 ljudi u taj Bec.

Kad je napravljen metro ...... koliko je bec tada imao stanovnika ?

Evo u Stokholmu ima sta ja znam 1.5-2 miliona (ali u citavom okrugu), uzi centar ima nekih 800-900 000. Imaju metro nekih 30-40 godina.
Eh sad, da li im se isplati ?????
Ne znam - znam da je spas za grad i narod koji se sluzi metroom

Nerealno je o bilo cemu govoriti kada PARA nema, a tramvaj ili trolebus ili slicno kostaju ...... ihihi :wink:
Da nije bilo donacija iz Japana ni posten autobus ne bi vozio gradom.

Zanemaricemo cinjenicu da je Banjaluka jedan MALI grad, i da u principu nema ni potrebe za necim drugim sem dobro "promisljenih" i malo pojacanih autobuskih linija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
@digresija

neznam da li zivis u Österreich ili ne ali prilicno dobro pozajes prilike ;) ali sinko jel ti znas od kad postoji podzemna u becu? neznam ni ja! :) ali znam da im za 4 stanice podzemne linije u1 od kagrana do leopoldau-a treba 3 godine da to naprave, sta je sa u2 koja se isto prosiruje tamo im probleme prave dunav i kanali! plus gdje su troskovi nije to asfalt sinko pa da se prostire.
ti izgleda ides logikom grad dobije 1.5milionitog stanovnika i onda gradska uprava odluci, e sad nam treba podzemna i sad cemo poceti da uvodimo podzemnu mrezu, a kad ce biti fukcionalna i pokrivati cijeli grad? mozda kad grad bude imao 4miliona!

malo da skrenemo sa teme:
jedno pitanje iz geografije: koliko istambul ima stanovnika?
ima 15 miliona ALIIIII AKO STE POMISLILI DA JE TO TACAN ODGOVOR, PREVARILI STE SE. kad se proracuna da lezi na koridoru koji povezuje evropu i malu aziju onda ima 17 miliona jer 2 miliona prodju kroz njega dnevno. 17 miliona je tacan odgovor!

postao je umoran

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 10 Jun 2005, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Ima poboljsanja, ali jos nisam zadovoljan sa trenutnim stanjem...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]