banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Pored navedenih "oblika" tetovaza koje su ovde spominjane, ima li neki antropolog na forumu da pojasni tetovaze koje se stavljaju zbog dokazivanja pripadnosti nekom plemenu.

Ne moras biti antropolog da bi to objasnio. Plemena su uglavnom isceznula ( osim u dubinama Amazonskih suma ) - davno - izuzev u glavama pojedinih "poglavica".

Dakle - u pitanju je svojevrstan oblik atavistickog ponasanja.

Kad je u pitanju japanska tradicija - uglavnom pristaje Japancima.:D

Cekam validan kontraargument

:D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Pošto smo na Psihologiji, estetiku možemo staviti u drugi plan.
Evo oni koji imaju tetovaže ( Utopija, F-F, još neko?) neka napišu sa psihološkog aspekta put tetovaže od ideje do realizacije, a i nakon realizacije, nešto u smislu, kako, zašto, s kojim ciljem, svrhom, je li bilo kajanja, mislite li nekad skinuti to i kakav događaj može uticati na osobu da to obilježi na sebi za cijeli život ( pozitivan? negativan? šta?) ...

anonima je napisao:
e moja ti Najgora, ne znas ti naseg utopljenog...on ti je dzavo..

Sad mi to kažeš ccc :D :lol: NHF

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Pa, japanese_rose mislio sam cisto da neko strucnije kaze, da ne bi nesto lupili. Ali da, to stoji, btw kontraargumenata nema, jedino to oko Japanaca, kao oni su malo zvrknuti ili sta??? hehe I jos jedno btw, kad smo vec kod Japanaca, a tvoj nick je donekle povezan, da li ti krijes neki tattoo?

Najgora, evo u kratkim crtama i koliko zelim da kazem, prvo posmatram telo, zatim nadjem deo tela (ja pratim tj. izgradjujem tetovazu prema skeletnoj i misicnoj strukturi, zasto neka ostane tajna), potom izvucem svoje crteze koji su se slagali godinama, ponovo proanaliziram da li sam dobro shvatio sve o sebi sto sam hteo reci tom tetovazom i zatim ide tetoviranje (naravno bez anestezioloske masti, zasto ne zelim da kazem).
Zasto ~ iz mnogo razloga, ali evo jedan, da bih se uvek mogao prisecati
Kajanje ~ ne
Skidanje tetovaze ~ ne
Dogadjaj~ kod mene je to uvek niz ili bolje reci citav svet dogadjaja i losih i dobrih

Eto tako nekako. Nadam se da ovo nije delovalo pretenciozno, cisto sam hteo da probam pruziti drugaciji ugao posmatranja na tattoo.

Btw uh uh, hehehe :oops: :P 8) :D :wink: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 17:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
meni se svidja body art (ili kako se vec zove), sharanje bojama po tijelu (ali da se moze oprati) i stalno slikati novo :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Utopija je napisao:
Pa, japanese_rose mislio sam cisto da neko strucnije kaze, da ne bi nesto lupili.

8) Mi rijetko lupamo, ahaha...ratata... :D :wink: :lol:
Citiraj:
Ali da, to stoji, btw kontraargumenata nema, jedino to oko Japanaca, kao oni su malo zvrknuti ili sta???

Zvrknuti svakako. Gangsta jakuze me ne privlace :)
Citiraj:
hehe I jos jedno btw, kad smo vec kod Japanaca, a tvoj nick je donekle povezan, da li ti krijes neki tattoo?

Lalala...btw...necu da pricam o tome. :D

Citiraj:
zatim nadjem deo tela (ja pratim tj. izgradjujem tetovazu prema skeletnoj i misicnoj strukturi, zasto neka ostane tajna), potom izvucem svoje crteze koji su se slagali godinama, ponovo proanaliziram da li sam dobro shvatio sve o sebi sto sam hteo reci tom tetovazom i zatim ide tetoviranje (naravno bez anestezioloske masti, zasto ne zelim da kazem).

Ehehe...imam svoje teorije o ovome, ali neka budu tajna.
Citiraj:
Zasto ~ iz mnogo razloga, ali evo jedan, da bih se uvek mogao prisecati

Umjesto knjigom pricas zivot slikama na tijelu. :P
Citiraj:
Kajanje ~ ne

Ma ne znas to.
Citiraj:
Skidanje tetovaze ~ ne

Hm. ~ Zavrni jedan komplikovani cvijet za mene. ~ :P
Citiraj:
Dogadjaj~ kod mene je to uvek niz ili bolje reci citav svet dogadjaja i losih i dobrih

Svijet na kozi.
Citiraj:
Eto tako nekako. Nadam se da ovo nije delovalo pretenciozno, cisto sam hteo da probam pruziti drugaciji ugao posmatranja na tattoo.

Nije djelovalo pretenciozno. Djelovalo je unikatno - za par godina - TV emisija. Prijedlog naslova : ~ Dizajn Mog Zivota ~. :)

Posto se u tvom slucaju radi o sasvim posebnoj vrsti komunikacije sa ostatkom Planete, podrzavam te. :wink:

Bilo bi mi drago da to radis kod provjerenih osoba - znas da postoji mogucnost prenosenja Hep. B, Hep C itd.

Btw, dadada, lalala 8) :P :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Utopija je napisao:
Posto vidim da ovde neki tetovazu, zanemarujuci neke od postova, i dalje iskljucivo dozivljavaju kao oruzje za sepurenje i pokazivanje, kako onda voditi konstruktivnu diskusiju.

Tako sto ces ti shvatiti koliko su tetovaze glupa, a ponekad i opasna stvar...
Evo mog stava: ljudsko tijelo je lijepo samo po sebi i ne vidim nikakav razlog da ga neko ukrasava tako sto ce na sebi tetovirati ime voljene osobe, zmaja, polnog organa, grba omiljenog kluba...
Da je Bog htio sve bi nas stvorio s tetovazom, a mislim da se negdje i u Svetom Pismu kaze da ne treba od praviti gluposti od tijela....
Umjesto glupiranja, a ne vidim sta je tetovaza drugo nego glupiranje, mogli bi, oni koji to rade, svoje emocije iskazati i na drugi nacin, npr. - napisati pjesmu, pricu, nesto naslikati, komponovati...
Cuj - na kraju ce ispasti da je tetovaza jedna vrsta umjetnosti! To me i ne bi cudilo, jer kod nas sve ide naopakim tokom, pa je onda i tako nesto moguce!
Volio bih shvatiti zasto se neko tetovira, ako ne iz nekih ego razloga. E, takav ce moci reci u drustvu:"Buraz, ja sam se tetovir'o, bas je to zakon!" ili ce, kao jedna moja poznanica, svima govoriti da se tetovitala, ali nece htjeti reci koju je tetovazu uradila! Sta je onda cilj te tetovaze?! :-?
I da li ste primjetili da neko krije svoje tetovaze? Ne, svi ih napadno pokazuju ili ih isticu u razgovoru? Sta je cilj svega toga?
Sta - kao osjecao se depresivno pa je istetovirao smrt sa kosom na ledjima? Ili nije dugo k...o, pa je istetovirao polni organ na stomaku da ga, kada svaki put pogleda dole, osokoli?!? To su naivan nadanja!
Mislim da ljudi koji se tetoviraju rade to samo iz razloga da bi to mogli nekoime pokazati...
Sad - sto TO moze biti opasno i po necije zdravlje ne vrijedi ni spominjati...

Utopija je napisao:
Zah, drago mi je da kako tema napreduje postajes donekle fleksibilniji, bar sam stekao takav utisak.

Jest, sada se mozes, Zah, mirne duse tetovirati... :D :-?

Utopija je napisao:
I da sto se tice "saranja" celog tela, mislim da to moze biti jako lepo. Nemojte zaboraviti da je tetovaza u neku ruku umetnost...

Eto, rekoh ja... Ajd ti meni objasni kako tetovaza moze biti umjetnost... To je kao da kazes da je pisanje u glinu umjetnost, kao - ko ce ljepse isarati po glini...

Utopija je napisao:
Evo nekoliko slika japanske tradicionalne tetovaze. Upozorenje svima da je na nekim slikama prikazano malo vise nego sto bi trebalo.

Nemoj mi samo reci da tebi OVO izgleda normalno i lijepo?!? Ako izgleda onda stvarno :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 17:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Nmeojte tako, ima i lijpe tetovaze. Moj jedini problem je sto je trajna i sto boli. Svekrva od moje radne koleginice za svoj 70 rodjendan (prijateljice joj platile i sve sredile) istetovirala golog muskaraca na svom desnom goozu :D .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
svi imamo svoju definiciju ljepote. Ono sto mi mozda nikad ne bi uradili, tetoviranje ili piersing, ne mora da odmah znaci da je to pogresno, ludo, ruzno. Koliko je opasno - ne mogu da poredim, ali nista bezazlenije nije primiti tudju krv na transfuziji. Meni licno je tatoo (neki umjeren na curama recimo na chlanku ili donjem dijelu ledja izgleda) sexy. Nekome se extra svidi neka slika i time zeli da uljepsa tijelo - po meni, dok god to radi samo svom tijelu - ok (a chijem ce drugom i raditi) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
Da je Bog htio sve bi nas stvorio s tetovazom, a mislim da se negdje i u Svetom Pismu kaze da ne treba od praviti gluposti od tijela....

sorry daljac al jedno licno pitanje, posto pretpostavljam da si mushko, jel ti kad trazis djevojku trazis je sa cupicama na nogama i ispod mishke (mislim na one mljecne ), posto Bog je i nas zene stvorio sa dlakama koje mi nemilice unistavamo, shame on us... :D sorry sto je malo OT, ali ima logike :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 18:50 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 18:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Mislim da je svima jasno koliko je različito uklanjanje dlaka, bilo putem šišanja ili brijanja, od nanošenja trajnih povreda svome tijelu tetoviranjem ili pirsingom.

govorim samo za to " nas da je Bog htio da budemo s "tim", stvorio bi nas sa "tim""...tj da mu komentar nije bash...

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 19:13 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Micelijus, zakljucak ti je porazan i neosnovan. Anonima je lepo objasnila i povukla sasvim logicnu i razumljivu dedukciju.
Daljac, nekoliko stvari
1. ocigledno je da nisi procitao ni 20% mojih postova na ovoj temi, ili si procitao samo 20% od svakog
2. generalizovati stvari je odlika nefleksibilnosti, nedovoljnog znanja i/ili bezrazlozne beskompromisnosti
3. posto me znas, da li si video i jednu moju tetovazu
4. ono oko polnog organa, zar pre nije trebao istetovirati zenski polni organ, if you get it
5. ja zaha nisam hteo da vrbujem
6. ja sam veoma svestan koliko tetovaza moze biti opasna stvar, sto ti ocigledno nisi ili neces da zakljucis iz mojih prethodnih postova na ovoj temi
7. kreativnost i licno osmisljavanje tetovaze su usko povezani
8. a da li je kaligrafija umetnost????
9. proveri malo definicije sta je umetnost, a onda se ti zapitaj sta je za tebe umetnost

poz i ljudi hajde malo vise fleksibilnosti

:wink: :D :D :D 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Daljac je napisao:
Evo mog stava: ljudsko tijelo je lijepo samo po sebi i ne vidim nikakav razlog da ga neko ukrasava tako sto ce na sebi tetovirati ime voljene osobe, zmaja, polnog organa, grba omiljenog kluba...
Umjesto glupiranja, a ne vidim sta je tetovaza drugo nego glupiranje, mogli bi, oni koji to rade, svoje emocije iskazati i na drugi nacin, npr. - napisati pjesmu, pricu, nesto naslikati, komponovati...
Cuj - na kraju ce ispasti da je tetovaza jedna vrsta umjetnosti! To me i ne bi cudilo, jer kod nas sve ide naopakim tokom, pa je onda i tako nesto moguce!
Volio bih shvatiti zasto se neko tetovira, ako ne iz nekih ego razloga. E, takav ce moci reci u drustvu:"Buraz, ja sam se tetovir'o, bas je to zakon!" ili ce, kao jedna moja poznanica, svima govoriti da se tetovitala, ali nece htjeti reci koju je tetovazu uradila! Sta je onda cilj te tetovaze?!
I da li ste primjetili da neko krije svoje tetovaze? Ne, svi ih napadno pokazuju ili ih isticu u razgovoru? Sta je cilj svega toga?
Sta - kao osjecao se depresivno pa je istetovirao smrt sa kosom na ledjima? Ili nije dugo k...o, pa je istetovirao polni organ na stomaku da ga, kada svaki put pogleda dole, osokoli?!? To su naivan nadanja!
Mislim da ljudi koji se tetoviraju rade to samo iz razloga da bi to mogli nekoime pokazati...
Sad - sto TO moze biti opasno i po necije zdravlje ne vrijedi ni spominjati...

Pa covjece.Upravo smo u prethodnim postovima opisali osobe sa takvim pogledima i razmisljanjima.Mislim da ti ne bi bilo lose da procitas postove na prethodnim stranama.I nemoj majke ti da uporedjujes nekoga ko ima tatoo sa Tajsonom koji je istetoviran po glavi.To ti je samo dokaz koliko NE ZNAS ustvari.Najlakse je reci:"ma to je glupost i modni trend koji je preuzet sa zapada i koji ova nasa glupa omladina (a i stariji) furaju!"Svojim postom si upravo iznio ovo razmisljanje koje sam napisao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Micelijus je napisao:
Komentar mu je na mjestu, jer žene su prirodno manje dlakave nego muškarci, znači Bog je stvorio ženu manje dlakavu nego muškarce a brijanjem određenih dijelova tijela žene samo ističu tu prirodnost, dok se za tetoviranje i pirsing ni sa kojeg ugla ne može reći da su prirodni.

Pa ljudi moji,necemo da raspravljamo o tome sta je prirodno a sta ne.Ono sto je za mene prirodno je za tebe TOTALNO NEprirodno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 09:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Dec 2004, 17:32
stalno je rijec o bogu...
kakve veze bog ima sa tetovazom?????
ko hoce neka izvoli ko nece niko ga netjera
meni uopste nesmetaju tetovaze samo se treba dobro odluciti
dali hoces ili ne, posto je tesko poslije da maknes.
ali mislim da bog nema nikakve veze sa tim
sve je to notmalno...(moje misljenje)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
BOzhe, jel' do mene il' sta li je ali ja nikako ne vidim vezu izmedju Boga i tetovaze?? Ne vidim zasto se u svim posotovima spominje Bog?? Ne vidim zasto su tetovaze i pirsing nesto nenormalno?? Jel' Maori ne vjeruju u Boga kad su istetovirani (ne vjeruju vjerovatno u istog, zato ne vidim potrebu za vjeciti uvlacenjem Boga u diskusiju). Isto tako neka africka plemena koja imaju probijena (probusena i tu obicno obitava neka ogromna igla ili sta vec) nepca, nos, bradu ili sta vec. Mislim ja se ne bih tetovirala, ali ne vidim nisa nenormalno kod ljudi koji se tetoviraju. Nismo (hvala Bogu) svi isti ali nametati tj. samo tako reci "to je glupost" zbog toga sto se nekome ne svidja, to je bez veze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 10:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Komentar mu je na mjestu, jer žene su prirodno manje dlakave nego muškarci, znači Bog je stvorio ženu manje dlakavu nego muškarce a brijanjem određenih dijelova tijela žene samo ističu tu prirodnost, dok se za tetoviranje i pirsing ni sa kojeg ugla ne može reći da su prirodni.

eee miceliju logika ti je bash ruska...slusaj sad ovu moju logiku : i utopijin je komentar na mjestu , jer Bog nas je sve stvorio razlicite, i ne postoje dva ziva organizma koja su potpuno ista, a ljudi koji se tetoviraju samo isticu josh vishe tu prirodnost, tj tu razlicitost dva bica...xa xa xa...stash sada

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 10:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2004, 19:51
Meni pomalo smeta to sto kazu da je opasno tetovirati se, jeste, ako tetoviras citavo tijelo i to da budes crn/a od glave do pete. Svako reaguje na neke stvari drugacije, i ne znam zasto su svi skepticni kad se spomene nesto sto ne praktikuju svi. Recimo, htjela sam probusti uho na ovom dijelu kod lica (mala kvrgica, ne znam kako se zove), i odmah se sjatilo par njih koji su rekli da su vidjeli nekad na tv-u da je tu neki zivac povezan sa mozgom, i ako se ne probusi kako treba moze biti veoma opasno itd ......
Isto tako sa tetoviranjem, "Joj kad ostaris, i kad ti se koza 'sroza' na sta ce to liciti?".. Boli me uvo na sta ce liciti kad mi bude 60! Ako zelim to da uradim, uradicu i .
Ukratko, nisam protiv tetovaze, ne vjerujem da su ljudi koji je imaju ovi ili oni, ne volim stvarati predrasude o nekome ko ima istetovirana ledja ili probusen jezik, obrvu, vrat.. Svako zna zasto to radi i sta mu predstavlja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Za Anonimnu,

nisi u pravu. Dlake su nesto sto je prirodno, a ostatak odgovora ti se nalazi u jednom od Micelijusovih postova. Ja ne govorim da je to glupost zato sto to neki rade, a meni se gadi sama pomisao na to...
Govorim da to nije normalno i dao sam nekoliko argumenata za tu tvrdnju. Ako mislis drugacije meni ne pada na pamet da ti mijenjam misljenje.
Tetovaza je nesto sto nije dobro, jer, analogije radi, za nekoliko godina mozemo reci:"Ej, rodila mi se beba, ajde da ja nju istetoviram da mi lijepo izgleda!"
Poenta je u tome sto mi danas mnogo nenormalnih i devijantnih stvari prihvatamo i opravdavamo kao "normalne", dok one to nikako ne mogu biti...
Jeste Anonimna, Bog nas je sve stvorio razlicite i mislim da je to dovoljno. Nema potrebe da ti istices svoju raznolikost, pogotovo ne na takav nacin... Zar nismo svi sa svojim razlikama upravo onakvi kakvi bi trebali da budemo...
Pazi-ja kao necu skontati da si ti razlicita od mene ako nemas tetovazu?!?!?!?! Ma daaaaaaaaaaj...

Za Utopiju,

Da ja tebe upitam nesto: prije nekoliko nedjelja je na Zabranjenom forumu bila tema o homoseksualcima, u kojima je Hrsum pozvao cetiri gosta, od kojih su tri bili za pederluk! Da li je to normalno? Da li i to ulazi u okvir beskompromisnosti?!? Danas je sve normalno... :cry:
Nisam vidio nijednu tvoju tetovazu i nemam zelje. Zasto si se ti tetovirao? Posto te znam ne mogu ni zamisliti da si ti na taj nacin pokusao izraziti neku emociju?
Pa, kada si svjestan koliko je tetovaza opasna onda mi zaista nije jasan tvoj stav...
Ma da, dobro - predajem se - tetovaza je umjetnost... To je toliko besmisleno da o tome ne vrijedi raspravljati...
Ako ti u istu kategoriju svrstavas kaligrafiju kao umjetnost lijepog pisanja i nakazenje sopstvenog tijela onda :cry: :cry: :cry:
Umjetnost je sve sto je lijepo i sto u covjeku izaziva bujicu lijepih osjecanja, ali ta umjetnost mora biti arhetipska, da ne bi dosli u poziciju da ti kazes da je Bukovski umjetnik... :-?

Za Flavoure-Flave-a,

samo kada vi ostali znate sve... Ja sam svoje stavove iznio i nemas razloga da me napadas. Jos jednom pozivam nekoga da mi razlozno objasni sta je to u tetovazi sto bi se, eventualno, moglo nazvati lijepim?
A zasto ne mozemo raspravljati sta je prirodno, a da pri tome ne mora biti taj stav "meni jeste-tebi nije"...
Ja sam, opet ponavljam, dao argumente zasto mislim da tetovaza nije prirodna i zaista bih se obradovao kada bi mi neko razlozono objasnio kako je to tatoo prirodan?!?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]