banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 07:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Maj 2018, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
korisnik je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Ne znam za motiv, ne znam ni za vas, ali mislim da takvog tipa ne bih htio za zeta.

Po tebi, takve ljude nije steta ubiti. Fino razmisljanje.

Види, па ти размишљаш?!? Мада, погрешно, али и то је напредак...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dejo: je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Sustina moje upadice je da ce tesko gdje policija trositi previse svog vremena i novca gradjana na rjesavanje ubistava takvih tipova.

Sa te strane razumijem otaljavanje policijske istrage. Ne opravdavam, ali razumijem.

Istovremeno je to drustvena poruka svim potencijalnim krimosima. Ne ocekuj od drzave da mrdne prstom kako bi zastitila tvoja prava. Pa kome se takav zivot svidja, neka izvoli.

Btw. ne bavim se argumentovanim rjesavanjem tog slucaja. Nisam u CSI BLForum, niti u Karamela CSI BN.

Pa ta ista policija u svojim redovima ima inspektore dilere za koje rade ulicni dileri, psihopate koji premlacuju ljude po garazama i podrumima, pored toga tu je i gomila nesposobnjakovica i glupaka...kakvu oni poruku mogu da posalju narodu sa takvim kadrom? Banjaluka nije veliki grad i u njoj se ubistva ne desavaju cesto, pa ipak imaju preko 30 slucajeva nerijesenih ubistava od 1996 do danas, sta onda rade? Pocesto oni to otaljavaju. Sposobni su za premlacivanje, dilanje droge i legitimisanje prolaznika na ulici u po' bijela dana. Da rijese neki komplikovaniji slucaj, kako da ne.

Да имам вишка времена, окачио бих ти непар "бисера" лАмеричке полиције, који се обичнпо заврше тиме да потпуно погрешна особа бива изрешетана на крају. Ал немам. Вишка времена... Тако да су ови наши још и "мила мајка".

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 19:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2018, 10:54
Ne sumnjam, ali nama nije problem americka policija, vec nasa.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Šta ti, konkretno, zamjeraš našoj poiliciji u slučaju istrage Davidovog nestanka/smrti ?

Daj da vidimo šta je problem, šta ti to znaš a mi ostali ne znamo ?

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 19:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Napisao sam ranije, procitaj na prethodnim stranicama. Nije problem samo Davidov slucaj, vec i mnoge druge stvari.

Poslednji put menjao Dejo: dana 01 Maj 2018, 19:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 19:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
super_koza je napisao:
Vidim, bili ste aktivni dok me nije bilo.

Prvo, Glupo je Davida porediti sa Lukačem ili nekim drugim. Te osobe jednostavno nemaju nikakvu vezu i nemojte ih porediti. Činjenica je da su i jedan i drugi uradili neke loše stvari, ali nemojte molim vas opravdavati ih glupostima druge osobe. To je krajnje neumjesno.

Drugo, manite se priče da su svi, koji ne vjeruju u Davorovu priču, neki stranački plaćenici, botovi, balavci, profiteri, dezerteri ili nečiji rođaci...

Treće, manite se toga što je Davor RVI i ima jednu nogu kraću. Evo moj stari je prešao ratišta uzduž i poprijeko, od početka do kraja, a imao je sreću da ne nastrada. Da se meni nešto desi,da li moj stari ima manja prava na pravdu i istinu od Davora? Da li bi pomoglo da je odlikovani borac? Čak i da nije učesnik rata, da li treba imati manja prava? Ja ne znam da je ijedan roditelj išao u rat,da bi mu djeca na konto toga imala neka dodatna prava. Ratovalo se zato što se moralo, nije moglo drugačije i zato što je to bilo ispravno i časno. Do kad trebamo potezati te argumente,da li i unuci nasljeđuju neka prava?

Četvrto, muka mi je od ovih što vjeruju u teoriju ubistva,pa onda izvlače stvari iz konteksta kako bi nešto dokazali. Muka mi je i odovih što ne vjeruju u teoriju ubistva, pa seru kako je David bio ovokav ili onakav, zaslužio ovo ili ono. Ako ćete optuživati nekoga, onda bolje da imate tvrde dokaze za te optužbe. Ne zaboravite i da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ako vam to nije milo, volio bih da osjetite na svojoj koži kako je to.

Peto, ovo nije prvi put da Davor postavlja rokove.

Šesto,nije bitno ko do kad izlazi i zašto. Svako ima pravo da se kreće kad i kako hoće. Jebale vas predrasude. Probajte se malo držati činjenica...

Sedmo, ja sam kačio kad su kojekakvi ljudi pisali gluposti na FB grupi. Grupa broji jako puno članova. Sa raznih krajeva svijeta, upućenih i neupućenih, a neki od njih sigurno ni ne znaju da su članovi. Nije vam ni to neki argument. Šta zna neka baba iz dijapospore koja je samo čula kako je vlast ubila dijete? Jel vam to neki aršin?
Na kraju krajeva, grupa ima moderatore, sve što se tamo piše, a ne zaslužuje da bude tamo treba biti obrisano. To pisanje i slike su ogledalo grupe, kao što su ova pisanja ovdje ogledalo foruma.

Osmo, ja lično nisam stranački obojen i zaista želim i istinu i pravdu za Dragičeviće. Međutim, ne treba dozvoliti silovanje istine koje se dešava u onoj grupi, počevši od Davora. Istina je istina, a ne ono što Davoru, meni ili tebi odgovara...

Deveto, slažem se da je policija šuplja i korumpirana na sve strane, pogotovo inspektori za droge i lipari. Sumnjam, međutim, da je sve raspad. Davor je birao čovjeka koji će voditi istragu. Koliko vidim, svi njegovi zahtjevi su ispunjeni...
Ne možete tražiti ubicu, ako nije ubistvo u pitanju. Imajte sve karte otvorene. Ako jeste ubistvo u pitanju, dajte nešto opipljivo i konkretno...
Ako nije ubistvo i ako je David stvarno sam upao u Crkvenu, kako očekujete da se to dokaže? Nema kamera, nema svjedoka, nema ničeg...

Mislim da nisam ni ismijao, ni uvrijedio nekog...

i deseto...

zasto ti umisljas da si neki faktor uopste,da bi nam pisao nemojte ovo,nemojte,ono,ovo mozete,ovo nemojte?
neki si moderator ovdje?
admin?

ili mozda samo mislis da si upao u niskovoltnu sredinu a ti jedini pametan?

pojasni tu svoju stalnu potrebu da moderises ovim forumom,i ko sta treba da pise a ko sta ne treba...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нема идеалне Полиције. Или макар ја не знам ни за једну. Има бољих и горих.

И како написах, рецимо, преко баре жена позове 911 због неке буке из комшијског дворишта, дође патрола... и убије њу... А она је приде страна држављанка, типа Француска, ВБ, или тако нешто.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Schlager je napisao:
pojasni tu svoju stalnu potrebu da moderises ovim forumom,i ko sta treba da pise a ko sta ne treba...

Isto možeš i sebi postaviti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

pa jest..volim kad me neko ovako argumentom poklopi :D

koza,zaboravi da sam ista pitao! 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sinip je napisao:

Нема идеалне Полиције. Или макар ја не знам ни за једну. Има бољих и горих.

Zar zato treba ignorisati dilovanje droge, prebijanje, izivljavanje, lose vodjenje istraga, bahatost, korupciju...valjda treba da tezimo ka sto boljem i da se poredimo sa boljima, a ne sa USA gdje u policiji postoji pored svega ovoga i rasizam, ksenofobija.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нормално да не треба. Треба све трпати у затвор. Поента мог писања је усмјерена на оне што кажу "види каква нам је Полиција".

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa i jeste, to sto ima i gorih policija ne opravdava ove nase da rade sta hoce.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ok Šlageru, fala i u redu je...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

nemas potrebe da se nesto nakrivljujes,stvarno malo pretjerujes sa tim de ovo,de nemojte ovo....ja se bar mogu vadit da mi ispod nicka jos pise UREDNIK (mada svi iole upoznati znaju da ja vise nisam ni U od urednika :lol: :lol: )...ima od toga par godina.ali titula mi jos stoji 8) .medjutim, ti nekako zaista imas gard kao da si zasao medju neandertalce....pa de ovo,de,ono...

nista licno,i volio bih da ovu sugestiju prihvatis..kao sto sam i ja ovu koleginu,da i ja imam vrlo slicnih ispada...tipa,nemojte o Davoru ovako ili onako...u sekundu sam shvatio da je covjek u pravu,zato i ti nemoj biti cava vec se koriguj :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
super_koza je napisao:
Vidim, bili ste aktivni dok me nije bilo.

Prvo, Glupo je Davida porediti sa Lukačem ili nekim drugim. Te osobe jednostavno nemaju nikakvu vezu i nemojte ih porediti. Činjenica je da su i jedan i drugi uradili neke loše stvari, ali nemojte molim vas opravdavati ih glupostima druge osobe. To je krajnje neumjesno.

Drugo, manite se priče da su svi, koji ne vjeruju u Davorovu priču, neki stranački plaćenici, botovi, balavci, profiteri, dezerteri ili nečiji rođaci...

Treće, manite se toga što je Davor RVI i ima jednu nogu kraću. Evo moj stari je prešao ratišta uzduž i poprijeko, od početka do kraja, a imao je sreću da ne nastrada. Da se meni nešto desi,da li moj stari ima manja prava na pravdu i istinu od Davora? Da li bi pomoglo da je odlikovani borac? Čak i da nije učesnik rata, da li treba imati manja prava? Ja ne znam da je ijedan roditelj išao u rat,da bi mu djeca na konto toga imala neka dodatna prava. Ratovalo se zato što se moralo, nije moglo drugačije i zato što je to bilo ispravno i časno. Do kad trebamo potezati te argumente,da li i unuci nasljeđuju neka prava?

Četvrto, muka mi je od ovih što vjeruju u teoriju ubistva,pa onda izvlače stvari iz konteksta kako bi nešto dokazali. Muka mi je i odovih što ne vjeruju u teoriju ubistva, pa seru kako je David bio ovokav ili onakav, zaslužio ovo ili ono. Ako ćete optuživati nekoga, onda bolje da imate tvrde dokaze za te optužbe. Ne zaboravite i da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ako vam to nije milo, volio bih da osjetite na svojoj koži kako je to.

Peto, ovo nije prvi put da Davor postavlja rokove.

Šesto,nije bitno ko do kad izlazi i zašto. Svako ima pravo da se kreće kad i kako hoće. Jebale vas predrasude. Probajte se malo držati činjenica...

Sedmo, ja sam kačio kad su kojekakvi ljudi pisali gluposti na FB grupi. Grupa broji jako puno članova. Sa raznih krajeva svijeta, upućenih i neupućenih, a neki od njih sigurno ni ne znaju da su članovi. Nije vam ni to neki argument. Šta zna neka baba iz dijapospore koja je samo čula kako je vlast ubila dijete? Jel vam to neki aršin?
Na kraju krajeva, grupa ima moderatore, sve što se tamo piše, a ne zaslužuje da bude tamo treba biti obrisano. To pisanje i slike su ogledalo grupe, kao što su ova pisanja ovdje ogledalo foruma.

Osmo, ja lično nisam stranački obojen i zaista želim i istinu i pravdu za Dragičeviće. Međutim, ne treba dozvoliti silovanje istine koje se dešava u onoj grupi, počevši od Davora. Istina je istina, a ne ono što Davoru, meni ili tebi odgovara...

Deveto, slažem se da je policija šuplja i korumpirana na sve strane, pogotovo inspektori za droge i lipari. Sumnjam, međutim, da je sve raspad. Davor je birao čovjeka koji će voditi istragu. Koliko vidim, svi njegovi zahtjevi su ispunjeni...
Ne možete tražiti ubicu, ako nije ubistvo u pitanju. Imajte sve karte otvorene. Ako jeste ubistvo u pitanju, dajte nešto opipljivo i konkretno...
Ako nije ubistvo i ako je David stvarno sam upao u Crkvenu, kako očekujete da se to dokaže? Nema kamera, nema svjedoka, nema ničeg...

Mislim da nisam ni ismijao, ni uvrijedio nekog...

Исправно расуђивање, промишљен и квалитетан коментар.
Лично ми је и јако драго када чујем или прочитам коментаре младих људи (од мене је дефинитивно млађи, као и велика већина на овом форуму) који овако зрело и разборито просуђују.
То данас у овом времену ријалитизације и није лако.

Не треба ни бити строг према младим људима који су подлелги овој медијској хајци, олако и наивно вјерују у све што је преко медија пласирано, или политичким партијама који настоје профитирати на овој причи, и "брзи су на окидачу", тј када треба коју "сочну" упутити на рачун оних у супротном табору. Проћи ће их.

Не треба бити строг ни према главном јунаку ове приче, људи су лако ломљива роба, лако прсну, потпадну под утицај разних хохштаплера и смутњиваца, ту се и погубе, понесе их, упадну у један нови свијет, за њих нов, олако прихвате и нови начин поимања ствари и нови говор, а и онако моћно звучи када сваком ко вам није по вољи пришијете етикету злочнца, или члана злочиначке организације, ти у правилу постану "корисни идиоти", и максимално их експлоатишу политичке партије, они који роваре овим простором, тзв НВО, а у овом случају и двојица блогера. И њих ће проћи, као и гавног јунака ове приче, можда.

Још једном, све похвале аутору и младом човјеку чији сам пост цитирао.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Kad zanemarimo to sto vas @koza nervira pametovanjem na raznim drugim temama, nacuganost ili sta vec koga drzi ovih dana, covjek je napisao jedan sasvim smislen i logican post. Sa svim navedenim se slazem. S tim sto bih imala jos svasta dodati tu, ali ne da mi se sad.
Dalje, ne kontam sta je neko, zaboravih ko je uopste napisao, htio reci tim da je David imao hiljade poznanika...kako to?

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

+1

То је jellyfish написао.

Ш'а зна' ја, популаран момак био, изгледа...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Šlageru, ne mislim ja ni da sam urednik, ni moderator,a ni admin. Zaboli me o moderisanju ove ili neke druge teme.

Došli smo na forum i ti i ja, kao i svi ostali, da diskutujemo.
Kako da diskutujemo, ako ljudi pišu stvari o kojima se ne može diskutovati. Ako namjerno izvrću činjenice ili svoja (možda i politička) ubjeđenja predstavljaju kao nešto bogom dano. Ako hoćeš da diskutujemo, a hoćeš dok pišeš, pa ostavi prostora i meni da diskutujem...

Eto, nit sam neka faca, nit kog đavla. Ne mislim da sam nešto pametniji od drugih ili da sam ja pametan,a ostali glupi. Ako sam napisao nešto što njije tačno ili nije na mjestu, srdačno pozivam i tebe i ostale da pobijete te moje navode nečim konkretnim. Al' nemojte me prcati samo zato što vam se ne sviđa šta pišem...

Gard imam samo prema glupostima i budalama, jer odtih stvari nikad ništa dobro nisam doživio...

Evo prihvatam sugestiju,ne sikiraj se...

Ovaj Srda me stvarno nervirao na početku. Onda sam skontao da budala i krivih grana nikad neće faliti i da ja tu ništa ne mogu...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

super_koza je napisao:
Al' nemojte me prcati samo zato što vam se ne sviđa šta pišem...

Хе, па то ти је овде на форуму углавном главни разлог напушавања. :) Пишаш уз вјетар. Никад није била нарочито популарна активност. Немо' да те то сикира...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2018, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ovaj idiotiam pojedinaca prevrsio je svaku mjeru
Ajte fino zaposlite se u policiju, tuzilastvo i patologiju pa odradite istragu kako treba.
Boze sacuvaj.
Idiotizam

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]