banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Apr 2018, 18:24
Prije nego sto je taj kafic podrzao taj pokret, nisu imali problema ove vrste, dolazili im inspektori rijetko, mozda jednom u mjesec dana ili rjedje, u rutinsku kontrolu, kao i svima drugima. Od kada su podrzali, desava im se ovo. Naravno, moguce je da je koincidencija i da oni stvarno imaju problematican kafic ili da je neko pikirao taj lokal, sve je moguce...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa majke ti koliko dugo radi taj kafic, ja ne znam da se Dom tako davno zatvorio

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:18 
Početnik
Početnik

Negdje od decembra prosle godine.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Dejo. je napisao:
Prije nego sto je taj kafic podrzao taj pokret, nisu imali problema ove vrste, dolazili im inspektori rijetko, mozda jednom u mjesec dana ili rjedje, u rutinsku kontrolu, kao i svima drugima. Od kada su podrzali, desava im se ovo. Naravno, moguce je da je koincidencija i da oni stvarno imaju problematican kafic ili da je neko pikirao taj lokal, sve je moguce...
Decko, lupas... inspektori dolaze jednom ili dvaput godišnje. Osim po prijavama tad ima vanredna. Sad je teorija zavjere da inspekcija se nakacila zbog pokojnika. Hahaja kako da ne. Nisi mjerodavan, pristrasan si kaficu. Dzaba plac i vriska ako je kriva, ne moze se halabukom rijesiti.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:23 
Početnik
Početnik

Pa eto, otvoreni su prije cetiri mjeseca i mozda im je jednom dosao inspektor prije ovoga...ja zaista ne znam zasto im dolaze ne samo inspektor nego i ovi ostali organi ali poceli su masovno da dolaze od pocetka aprila...ako ti znas tacno zasto dolaze, onda napisi. Mozda bas dolazi po necijoj prijavi.
Sta ako nije kriva?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Vjerovatno prijavljeni promet nije saobrazan procijenjenom na osnovu broja gostiju.
+ ljubomorne komšije (kolege).
Biti privatni ugostitelj nije mala zajebancija, kazne paprene i zarada mršava . . .

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:37 
Početnik
Početnik

Eto, mrsav promet a neko gore rece da vlasnici kafana zavrcu stotine hiljada i milione :D
A ta slobodna procjena moze biti veoma zloupotrijebljena jer se drugu organu vjeruje na rijec, kao sto mozda i jeste u ovom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Zarada je mršava, ali je promet debeo.
U svakom slučaju, neće biti skupova pravda za Marka.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Dejo. je napisao:
Pa eto, otvoreni su prije cetiri mjeseca i mozda im je jednom dosao inspektor prije ovoga...ja zaista ne znam zasto im dolaze ne samo inspektor nego i ovi ostali organi ali poceli su masovno da dolaze od pocetka aprila...ako ti znas tacno zasto dolaze, onda napisi. Mozda bas dolazi po necijoj prijavi.
Sta ako nije kriva?
A jel neko bi izboden tu skoro? To ne spominješ. Kad ti već mozak radi na modu pravda za davida normalno je da nisi pomislio na to. Ni ti ni hiljade ispranih mozgova sa tobom.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:50 
Početnik
Početnik

Uboden je prije deset dana - 14. aprila, ali oni su poceli dolaziti prije cetiri sedmice, znaci dosta prije toga...i kakve veze ima sto je neko izboden sa inspektorom koji ih optuzuje da nisu izdavali fiskalne racune...to bas ne mogu da povezem...

Poslednji put menjao Dejo. dana 25 Apr 2018, 21:16, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Dejo. je napisao:
Eto, mrsav promet a neko gore rece da vlasnici kafana zavrcu stotine hiljada i milione :D
A ta slobodna procjena moze biti veoma zloupotrijebljena jer se drugu organu vjeruje na rijec, kao sto mozda i jeste u ovom slucaju.
Prvo...sa svim okolnim lokalima nisu u dobrim odnosima, jer su bastu u potpunosti zatvorili (zamracili), da bi imali vise prostora "unutra" ...odudara od koncepta ostalih lokal..tj kvaris pogled prema crkvi, SDK,pravis vizeulnu barijeru.Bog zna sta jos. Inspekcija cesto dolazi po prijavi.Pa udari se u dupe i malo razmisli.

Drugo...ako @srda kaze da nije bili price o fiskalnim racunim, onda nije bilo..o cemu je bilo nebitno...ali da ih neko BEZVEZE maltretira, ili NE DAJ BOZE, sto se stvaraju insinuacije, zbog toga sto daju podrsku "PRAVDA ZA DAVIDA" ...to je totalna glupost.

Da nisu izdali racun, do sada bi bili zatvoreni.

Nemam pojma ko je vlasnik, niti znam ko vodi posao..al ko god da to radi, ili je totalna budala koja veze nema sa poslom, ili je totalna lopovcina koja se cupa na ovakvim tragicnim dogadjajima. Uzas.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Dejo. je napisao:

Pa slušaj....svak ko ima veze sa ovim slučaju pravna i fizička lica treba biti predmet istaraživanja i kontrole...kako bi se došlo do .....znaš šta mislim

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 20:59 
Početnik
Početnik

E ako je razlog sto im salju inspekcije i komunalnu to sto je vlasnik uredio kafic kako on hoce, onda neka im salju :D
Ne znam o cemu je bilo rijeci, jer nisam bio tu u vrijeme kad je dosao inspektor, ali iz videa se ta Maja zali da je optuzuju da nije izdala fiskalni racun, vise puta i trazi od prisutnih gostiju da kazu kome ona to nije izdala fiskalni racun.
Ako Srda kaze da nije bilo rijeci o fiskalnim racunima, onda vjerovatno i nije jer on tako kaze, ali ako zna sta je u pitanju neka kaze i to. Bezveze ih ne maltretiraju sigurno, ili ne daj boze nekih insinuacija, neki povod mora da postoji, ovakav ili onakav.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Kakve veze poreski i ostali inspektori imaju sa ubadanjem ?

Koliko vidim, stvar je dosta jednostavna - vlasnica ne razumije baš najbolje kako stvari funkcionišu, nisu joj jasne njene obaveze a ni ovlaštenja koja inspektori imaju.
Sa rogatim se nije bosti, i sigurno joj ni histerisanje neće puno pomoći. Ukoliko stvarno trpi torturu i maltretiranje bez osnova, to će morati dokazivati na legalne načine.
Inspektori vrlo dobro znaju sve trikove kojima se ugostitelji služe da ukradu PDV i zaradu zadrže za sebe, takođe im je jasno da bez krađe malo koji lokal može funkcionisati sa nekom solidnom zaradom, proporcionalnom uloženom trudu i sredstvima. Sistem je tako kreiran da je svako uvijek na ivici i to inspektori izdašno koriste.

Nekad davno, sjedim u omiljenom kafiću i pijem kafu - ulazi neki tip obučen neugledno ko portir iz sfrj filmova, sjeda za sto i naruči pivo.
Desilo se da je radio gazdin sin, naravno neprijavljen, izvadi mu pivo i krenuo da otvara, ovaj kaže, ne ne, stavi tu.
Uzima pivo, vadi naočale, čita deklaraciju.
Vadi legitimaciju rep inspektora, kaže daj ovo i ono . . .
Uporedi datume na pivu i ulazu, kaže, doslovno, "Momče kod tebe se gajba porodila" :D
Pivo od juče a gajba od prije 9 mjeseci :D

Teško da njima bilo šta promakne, posebno ako su stimulisani novčano da "pronađu nepravilnosti".

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Rocker je napisao:
Kakve veze poreski i ostali inspektori imaju sa ubadanjem ?

Direktno vjerovatno nikakve, ali slutim da to može nekom privući pažnju. Plus ova okupljanja. Nevezano zbog čega su.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
99% da nisu izdavali racune za one kafe od kojih je zarada isla “udruzenju”.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2018, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Ma nisu naravno. Malopre liatam na fejsu. Kakav smo mi narod fuj.
Fejbuk treba ukinuti, zabraniti da se moze uci u njega u nasoj drzavi. Ljudi se mrze tamo. Nema sta ne pišu, svi pametni preko tastature. Ono je haos

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 00:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
Eno moja rodica iz australije najaktivnija, zna sve sta se desava po bl, a vezano je za spregu vlasti i kriminala, nisam ni znao da je toliko upucena, a nije bila u rs 10 godina... :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 00:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
ferdinand je napisao:
99% da nisu izdavali racune za one kafe od kojih je zarada isla “udruzenju”.

Objavili su sliku dnevnog izvještaja jednom, 700 i kusur otkucanih kafa, ima na grupi...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 05:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Otkad na dnevnom izvještaju piše specifikacija prodane robe?

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]