wizzy_bl je napisao:
Nisam previse pisao na ovu temu, ne iz razloga sto nisam imao sta reci, vec iz razloga sto mislim da svako pisanje i pametovanje na internetu, ovaj tragicni dogadjaj pretvara u sapunici, nabija broj klikova raznim portalima, politicarima nekakve poene, ebeni NGO sektor pronazi svrhu svog postojanja, itd..sve u svemu, sranje...
S tobom ili bez tebe slučaj će se secirati u javnosti.
wizzy_bl je napisao:
to medjutim nije bilo dovoljno da me se ne okarakterise kao budalu i covjek koji treba da se stidi...jer,...kako ja mogu da vjerujem u to da se MOZDA desilo bas ono sto kaze i policija, NESRECAN SLUCAJ ??? Cuj, ti vjerujes policiji, na lomacu sa njim.
Onako kako je kazala policija i onako kako je kazao patolog, a to je koliko znam pobijeno (ono što je kazao patolog), što dovodi u pitanje policijsku teoriju koja je najneobičnija i najnevjerovatnija od svih. Po meni.
wizzy_bl je napisao:
Kao sto sam napisao u PRVOM postu, pisem i sada..NEDOSTATAK BILO KAKVOG MOTIVA, bilo za ubistvo,bilo za prikrivanje, mene dovodi do zakljucka da je najrealnija prica o nesretnom slucaju (sto je rekla i policija)...cak ni najveci teoreticati zavjere nisu jos napisali pricu koja bi u sebi sadrzala kvalitetan i opsteprihvacen motiv, malo sam se u i u Vaskovica razocarao.
A teorija ljubavnice i posljedičnog lova na čovjeka po gradu? Priznajem - to nisam nigdje pročitao nego je nastalo u mojoj glavi sklonoj teorijama zavjere.
Šalim se, nisam sklon teorijama zavjere, čak se na njih naježim - što ne mora značiti da ne trebamo sklapati teorije.
Teorija tajne vremešne ljubavnice - supruge nekog političara - a u koju se sumnjalo od strane ukućana/supruga, pa ju se na djelu uhvatilo - može objasniti veliku većinu "neobičnih" događaja.
@neko je na prethodnim stranicama kazao kako bi mu prijatelji morali znati nešto jer se on kao morao nekome povjeriti. E pa nije morao. Ja većinu svojih sranja nikada nisam ispričao nikome - nego ih bolujem, zatim racionalizujem itd. Čak sam kao stariji maloljetnik imao vremešnu ljubavnicu sa kojom je veza trajala mjesecima i nikada nikome nisam ništa rekao o tome.