banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2005, 23:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2004, 19:51
Ali receno je da je carinik pretresao kasnije sve ljude iz busa.... Kako nije nasao lovu kod lika X, jedino ako ih je negdje sakrio u busu...nemam pojma..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 17:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
Ma prekontrolisao je njih, ali ne i njihove torbe :lol:
ma koj ce ga znat...FLASH de makar mala pomoc, ne moras odmah cijelo resenje...
e da josh je po istinitom dogadjaju...da se mi latimo googl-a i pretrazivanja?! :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Nešto mi pade na pamet, da je po istinitom događaju kod nas se sigurno nije desilo - nemamo ti mi toliko novca.. Tako da Flash moraš promjeniti valutu u recimo eure (ili evre, kako ti više odgovara :D ) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 18:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Jabucni_Crv je napisao:
FLASH je napisao:
Evo novi (po istinitom dogadjaju)...

Voze se neki ljudi busom, i negdje su blizu granice. Dolazi neki covjek X i sjeda kod zene, koja je imala veliku pundju (frizura). Predlaze covjek X zeni:
-Ovdje imam 20 000 KM, i 'ajde da to sakrijem u tvoju pundju, dok budemo prelazili preko granice. Ako uspjesno da prenesemo ovo preko granice, dacu ti nagradu (cetvrtinu sume), a ako ne prenesemo, carinik ce ti uzeti ove pare (ti ne spominji mene u tome, reci da su to tvoje pare) i nastavljamo dalje da se vozimo, kao da se nista nije desilo.
Zena pristane.
Kad je bus dosao na granicu, ulazi carinik u bus da samo 'vidi da li sve izgleda ok' (bez detaljnog pregledanja ljudi). Tada covjek X prilazi cariniku i govori mu da zena sa pundjom ima pare u kosi.
Tada carinik izvodi ljude iz busa i sve ih prekontrolise. Naravno, on nadje i 20 000 KM kod zene sa pundjom.
Nastavljajuci putovanje, covjek X ponovo sjeda kod zene sa pundjom i govori:
-Evo ti 5000KM kao nagrada za pretrpljeni strah (i daje joj pare)...
Zasto je on rekao cariniku da zena sa pundjom ima te pare kod sebe, kad su to bile njegove pare???
Napomena: Covjek X i zena sa pundjom su se tada prvi put susreli, prije nisu imali nikakve veze i povezanosti, kao i covjek X sa carinikom...

Da lik X nije slucajno nesto drugo sakrio u autobus, mnogo vrijednije, ali da bi odvukao paznju, rekao za tih 20000 KM (koji njemu nista ne znace), i dao zeni na kraju ono sto je zasluzila.??

Ovo je tacan odgovor...
Covjek X je kod sebe imao brdo para, tako da je to uradio kako bi odvukao paznju na zenu, tj. kako bi njega carinik ostavio po strani (ono kao, on je rekao, on je dobrica, njega ne treba pretresti :D ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 19:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nije fazon... rekao si da carinik izvodi ljude iz busa i kontroliše ih.... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ovaj sa galebom je meni pricao lik u Brazilu i isti je bio odgovor :oops:
Samo sto je u postavci zadatka bilo puno vise informacija. Spominjao se brodolom, da mu je mama poginula i cini mi se jos da je taj cova bio slijep. Ne sjecam se najbolje kako je islo.

A evo konacno i od mene jedan zadatak :D (nadam se da nije bio ranije)

Ulazi covjek u kafanu i prilazi konobaru koji je stajao za sankom. Kad je dosao do konobara, rekao je "Molim vas, mogu li dobiti casu vode?". Konobar izvuce pistolj ispod sanka i uperi ga direktno u covjeka. Na to, covjek rece konobaru "Hvala" i izadje iz kafane.

U cemu je kec? Zasto je konobar uperio pistolj u covjeka i zasto je ovaj rekao hvala?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 20:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Neko je postavio problem da se lik vozio kroz pustinju zaustavio se na benzijskoj da popije vode kada je projurila hrpa auta pored njega. Samo se zahvalio i otišao ne popivši vodu.

Mislim da je isto rešenje - štucalo mu se :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Tacno.

Nisam skontao da je postavljen taj sa pustinjom :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 22:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Al se vi raspisaste dok mene nije bilo... :)
Lijepo, lijepo...
Nego, zamolio bih jos jednom one, koji znaju odgovor na neko pitanje, da ga ne iznose, nego da dopuste onima, koji ne znaju, da pogadjaju. To i jeste cilj ovakvih pitanja, zar ne?

Osim toga, zamolio bih pojedince da ne pisu svakakve gluposti, tek tako reda radi, da bi se nesto napisalo.

Ja sam danas stigao sa puta, pa cu sutra pogledati neodgovorena pitanja i pokusati dati svoj odgovor. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Sta je verovatnije, da se pri jednom bacanju cetiri kockice dobije bar jedna jedinica ili da se pri dvadesetcetiri bacanja dve kockice dobiju bar dve jedinice???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
stigmata je napisao:
Sta je verovatnije, da se pri jednom bacanju cetiri kockice dobije bar jedna jedinica ili da se pri dvadesetcetiri bacanja dve kockice dobiju bar dve jedinice???

ovo prvo - jedno bacanje - cetri kocke - jedna jedinica :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mislim da je ista vjerovatnoca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nema tu mislim, ne mislim vec sve crno na belo... da vidimo proracun :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
stigmata je napisao:

Jao,ucila se vjerovatnoca iz statistike,ali davno je to bilo...

Jedno bacanje 4 kockice - vjerovatnoca dobijanja bar jedne jedinice.
1/6 = 0.1666 - vjerovatnoca dobijanja 1 jedinice iz 1 bacanja
1/6+1/6+1/6+1/6 = 4/6
4/6 = 0.666 - vjerovatnoca dobijanja jedne jedinice iz jednog bacanja 4 kockice

24 bacaja 2 kockice - vjerovatnoca dobijanja bar dvije jedinice (ako sam dobro shvatila dvije jedinice u ukupnom bacanju,a ne obe jedinice u nekom bacanju dvije kockice?)
1/36 = 0.02777 - vjerovatnoca da se iz jednog bacanja dvije kockice dobiju 2 jedinice
11/36 = 0.305 - vjerovatnoca da se iz jednog bacanja dvije kockice dobije barem 1 jedinica
24 x 11/36 = 7.333 - vjerovatnoca da se iz 24 bacanja 2 kockice dobije barem 1 jedinica
24 x 1/36 = 0.666 - vjerovatnoca da prilikom 24 bacanja 2 kockice u nekom bacanju dobijemo 2 jedinice (obe jedinice)
...

Nekako,znam da je zbir svih vjerovatnoca jednak 1.
A kod mene su megalomanski rezultati.
Medjutim,ima tu neka zackoljica,samo se ne mogu sjetiti koja. :lol:
Ja sam posla od toga da je zbir svih vjerovatnoca sto se tice ishoda bacanja 2 kockice 1 put jednak jedinici.
Uglavnom,zablokirala sam,pa se nadam da ce neko uskoro postaviti rjesenje. :lol:

Uglavnom,vjerovatnije je da se pri 24 bacanja 2 kockice dobiju barem 2 jedinice. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2004, 19:51
FLASH je napisao:
Jabucni_Crv je napisao:
FLASH je napisao:
Evo novi (po istinitom dogadjaju)...

Voze se neki ljudi busom, i negdje su blizu granice. Dolazi neki covjek X i sjeda kod zene, koja je imala veliku pundju (frizura). Predlaze covjek X zeni:
-Ovdje imam 20 000 KM, i 'ajde da to sakrijem u tvoju pundju, dok budemo prelazili preko granice. Ako uspjesno da prenesemo ovo preko granice, dacu ti nagradu (cetvrtinu sume), a ako ne prenesemo, carinik ce ti uzeti ove pare (ti ne spominji mene u tome, reci da su to tvoje pare) i nastavljamo dalje da se vozimo, kao da se nista nije desilo.
Zena pristane.
Kad je bus dosao na granicu, ulazi carinik u bus da samo 'vidi da li sve izgleda ok' (bez detaljnog pregledanja ljudi). Tada covjek X prilazi cariniku i govori mu da zena sa pundjom ima pare u kosi.
Tada carinik izvodi ljude iz busa i sve ih prekontrolise. Naravno, on nadje i 20 000 KM kod zene sa pundjom.
Nastavljajuci putovanje, covjek X ponovo sjeda kod zene sa pundjom i govori:
-Evo ti 5000KM kao nagrada za pretrpljeni strah (i daje joj pare)...
Zasto je on rekao cariniku da zena sa pundjom ima te pare kod sebe, kad su to bile njegove pare???
Napomena: Covjek X i zena sa pundjom su se tada prvi put susreli, prije nisu imali nikakve veze i povezanosti, kao i covjek X sa carinikom...

Da lik X nije slucajno nesto drugo sakrio u autobus, mnogo vrijednije, ali da bi odvukao paznju, rekao za tih 20000 KM (koji njemu nista ne znace), i dao zeni na kraju ono sto je zasluzila.??

Ovo je tacan odgovor...
Covjek X je kod sebe imao brdo para, tako da je to uradio kako bi odvukao paznju na zenu, tj. kako bi njega carinik ostavio po strani (ono kao, on je rekao, on je dobrica, njega ne treba pretresti :D ).

I dalje ne znam gdje ih je sakrio, ja mislila da su bar dijamanti ili neka druga 'sica'...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 02:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
stigmata je napisao:

Kada bacamo 4 kockice, imamo shansu 1:24 da dobijemo jedinicu. Ali, iako imamo samo 2 kockice, imamo 24 bacanja i samim tim 48 pokushaja jer su 2 kockice. Poshto je potrebno dobiti 2 jedinice, to se opet svodi na 1:24. Ali, ako rachunamo da je svak akockica sa 6 stranica, odnosno, dvije imaju 12, onda je odnos 1:12, pa je lakshe dobiti 2 jedinice s 2 kockice nego 1 jedinicu sa 4 kockice....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 07:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Kada bacamo 4 kockice, imamo shansu 1:24 da dobijemo jedinicu. Ali, iako imamo samo 2 kockice, imamo 24 bacanja i samim tim 48 pokushaja jer su 2 kockice. Poshto je potrebno dobiti 2 jedinice, to se opet svodi na 1:24. Ali, ako rachunamo da je svak akockica sa 6 stranica, odnosno, dvije imaju 12, onda je odnos 1:12, pa je lakshe dobiti 2 jedinice s 2 kockice nego 1 jedinicu sa 4 kockice....

Ne shvatam...
Kako si dobila vjerovatnocu od 1/24 za jedno bacanje 4 kockice?
Ako je za bacanje jedne kockice vjerovatnoca dobijanja jedinice 1/6 nije logicno da je za jedno bacanje 4 kockice manja vjerovatnoca dobijanja jedne jedinice.
Pa lakse je dobiti jedinicu bacajuci 4 kockice nego bacajuci 1 kockicu. :-?
A ni ovo sa dvije kockice mi nije jasno. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 08:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E ovako ja dobih da je vjerovatnije da je pri dvadesetcetiri bacanja dvije kockice dobiti bar dvije jedinice... racun treba da lici nesto na ovo

za da se pri jednom bacanju cetiri kockice dobije bar jedna jedinica:

1= (log(1-x))/(log(1-(1/6)^4))

za da se pri dvadesetcetiri bacanja dve kockice dobiju bar dve jedinice :

24= (log(1-x))/(log(1-(1/6)^24))

i dobije se da je veca vjerovatnoca ova druga, na brzinu uradih i nisam ni izracunal;a jednu ni drugu vjerovatnocu ali bi trebalo da je druga, vako odokativno gledajuci... :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 09:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ovo dole mislim da nije (1/6)^24, ali svejedno uz korekcije bi se opet trebalo dobiti da je veca mogucnost druge... :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja samo znam da mi vjerovatnocu nismo pomocu logaritma racunali.

Ali,odokativno,ovaj drugi slucaj je mnogo,mnogo vjerovatniji,tako da nema potrebe za racunanjem,dovoljno je malo zdravog razuma. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]