banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 21 Mar 2018, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2009, 12:08
Nije samo usmena.

http://www.postesrpske.com/sites/state/ ... ljaka.aspx

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Da, ali koji zakon i pravilnik to reguliše ? Ko odobrava uvodjenje naplate, bez prethodnog obavještenja ?

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Kako traljavo napisano, reda radi.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Znaci, ladno su danas objavili ovo, kad su vidjeli koliko im se ljudi zalilo... :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Šta karakterišu kao robu???

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Evo sta su mi odgovorili kada sam insistirao da mi posalju odluku ili upute na sajt gdje se nalazi ta odluka.Ovo su oni otkucali obavjestenje,tj. priznali su da uzimaju 1,80KM od ljudi.
Citiraj:
Poštovani,

U skladu sa propisima koji regulišu unutrašnji i međunarodni poštanski saobraćaj, korisnicima nije omogućeno da putem Pošta Srpske šalju robu u pošiljkama bez registrovanog broja prijema. Donošenjem navedene Odluke, Pošte Srpske vrše usklađivanje procesa prenosa i uručenja običnih međunarodnih pismonosnih pošiljaka u uvozu sa važećim propisima (Posebni uslovi za vršenje poštanskih usluga, Odluka o izmjenama i dopunama Posebnih uslova za vršenje poštanskih usluga, Pravilnik o vršenju usluga u poštanskom saobraćaju).

S obzirom da nije došlo do izmjene Cjenovnika Pošta Srpske, nije bilo potrebe za objavom u Službenom glasniku RS. Iznos koji ste platili (1,80 KM) možete pronaći u našem Cjenovniku pod stavkom Rukovanje preporučenom pošiljkom.

Na našem web sajtu je danas objavljeno obavještenje koje možete počitati na slijedećem linku: http://www.postesrpske.com/sites/state/ ... iljke.aspx

Što se tiče naljepnice, ona je kreirana tako da nije ni predviđeno stavljanje otiska poštanskog žiga, jer za istim nema ni potrebe. Poštanski radnik je dužan da vam izda Blaganički račun. Molimo Vas da prilikom sljedećeg uručenja, tražite račun od poštara, ukoliko Vam prije toga ne izda isti.

Srdačan pozdrav,
Vaše Pošte

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Ako je to stvarno zbog žalbi iz inostranstva, a vjerovatno jeste, onda da se najebem majke našim tupeglavcima koji se "prave" da nisu dobili pošiljku, a zapravo jesu.
Prije je to bilo drugačije, a danas svaki hajvan može naručivati sa neta, kartice su lako dostupne u svakoj banci, sajtovi su prevedeni na naš jezik, samo treba kliknuti, a naš mentalitet ne može propustiti da nešto ne ukrade, ako ima priliku.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2009, 12:08
Rider on the storm je napisao:
Ako je to stvarno zbog žalbi iz inostranstva, a vjerovatno jeste, onda da se najebem majke našim tupeglavcima koji se "prave" da nisu dobili pošiljku, a zapravo jesu.
Prije je to bilo drugačije, a danas svaki hajvan može naručivati sa neta, kartice su lako dostupne u svakoj banci, sajtovi su prevedeni na naš jezik, samo treba kliknuti, a naš mentalitet ne može propustiti da nešto ne ukrade, ako ima priliku.

Naravno da je bilo, pa i na ovom forumu su ljudi pisali kako traze refunde za dobijene pakete.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Stasno, danas sam studirala njihovu stranicu i nije bilo nikakvog obavjestenja. Na zadnji upit ne dobih odgovor.

Evo prepiske:

Citiraj:
Poštovani,
možete li me usmjeriti na dokument kojim je odobreno naplaćivanje prijema malih pošiljki medjunarodnog saobraćaja (nisu paketi jer ništa nije preko 2 kg) na koje je već plaćena poštarina? Poštar mi je prenio ovu vijest, u medijima nije bilo nikakvo obavještenje, za ove transakcije ne postoje priznanice već poprilično štura naljepnica na paketima. Voljela bih da vidim dokument na osnovu koga se vrši ova naplata. Hvala unaprijed na svakom odgovoru.

prigovori@postesrpske.com
10:50 (пре 3 сата)
коме мени
Poštovana,
U cilju povećanja bezbjednosti, sigurnosti, kvaliteta u prenosu pošiljaka, te usklađivanja sa važećim propisima, Pošte Srpske su donijele Odluku da sve obične pismonosne pošiljke u uvozu koje sadrže robu, u toku prenosa evidentiraju pojedinačno.
To znači da će Pošte Srpske sve pismonosne pošiljke sa robom koje prispjevaju neevidentirane, od momenta preuzimanja pa do uručenja primaocima pojedinačno evidentirati, te na taj način povećati sigurnost u prenosu navedenih pošiljaka.
U proteklom periodu Poštama Srpske su dolazili upiti i reklamacije vezano za neuručenje međunarodnih običnih pismonosnih pošiljaka sa robom u uvozu, za koje se ne može utvrditi na području kojeg operatera je dolazilo do njihovog gubitka. Pojedinačnim evidentiranjem ovih pošiljaka pod nadležnošću Pošta Srpske, otkloniće se sumnja da do njihovog gubitka dolazi na području koje svojom mrežom pokrivaju Pošte Srpske.
U skladu sa propisima koji regulišu unutrašnji i međunarodni poštanski saobraćaj, korisnicima nije omogućeno da putem Pošta Srpske šalju robu u pošiljkama bez registrovanog broja prijema. Donošenjem navedene Odluke, Pošte Srpske vrše usklađivanje procesa prenosa i uručenja običnih međunarodnih pismonosnih pošiljaka u uvozu sa važećim propisima (Posebni uslovi za vršenje poštanskih usluga, Odluka o izmjenama i dopunama Posebnih uslova za vršenje poštanskih usluga, Pravilnik o vršenju usluga u poštanskom saobraćaju).
Na osnovu svega navedenog proizilazi da se na ovaj način povećava kvalitet pružanja usluge, a što je primarni cilj i korisnicima usluga i Poštama Srpske.
Za obične pismonosne pošiljke u uvozu koje sadrže robu prilikom uručenja naplaćivaće se od primaoca poštarina u iznosu od 1,80 KM po pošiljci.
Napominjemo da se za pošiljke koje prispjevaju Poštama Srpske pojedinačno evidentirane, ova poštarina neće naplaćivati, kao ni za obične pismonosne pošiljke koje ne sadrže robu.
Hvala što koristite naše usluge.
Lijep pozdrav!

12:10 (пре 2 сата)
коме prigovori
Poštovani,
hvala Vam na brzom odgovoru. U Vašem mail-u se pozivate na određenu Odluku. Da li mi možete proslijediti pdf verziju te Odluke ili link gdje je mogu elektronski pronaći ili broj Službenog Glasnika u kom je objavljena? Pokušala sam je pronaći na stranicama pošte RS medju pravnim aktima koje ste naveli u Vašem mailu ali nisam je uspjela naći.
Navedeni akti iz Vašeg maila se nalaze na zvaničnoj prezentaciji pošta RS u ovim verzijama:
Posebni uslovi za vršenje poštanskih usluga - datirano od decembra 2011. godine
Pravilnik o vršenju usluga u poštanskom saobraćaju - datirano od 2012. godine
Odluka o izmjenama i dopunama Posebnih uslova za vršenje poštanskih usluga - dvije izmjene jedna od 2013. i jedna iz 2014. godine

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neka su ovo okacili na sajt, a pravnici i ostali ce se pobrinuti da vide jel ima pravno uporiste ova odluka tj. da li je usmena ili pismena.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Pitanje jedno, jel ovo znači da se ne evidentiraju pošiljke koje se ne šalju preporučeno?
Ako nije tako, zašto onda ne naplaćuju iznos "običnog" slanja?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 14:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Evo još jedne žalbe:

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 15:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bluvulture je napisao:
Rider on the storm je napisao:

Naravno da je bilo, pa i na ovom forumu su ljudi pisali kako traze refunde za dobijene pakete.

To uopšte nije problem. Takvi tupci trebaju biti na crnoj listi i jednostavno im treba biti zabranjeno narucivanje artikala, a ne da svi ispaštamo...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja sam ih pitao za odluku na osnovu koje su okačili obajveštenje na sajt i dobio sam ovaj odgovor

Citiraj:
Poštovani ,

Vaše pitanje je proslijeđeno nadležnoj služi. Sutradan možete očekivati odgovor.

Srdačan pozdrav,
Vaše Pošte

ipak je odgovor stigao danas
Citiraj:
Poštovani,
Odluka Uprave Preduzeća je interni dokument, za koji ne postoji obaveza javnog objavljivanja.
Do sada nismo imali praksu da ovim putem šaljemo korisnicima interna akta.
Ukoliko imate interes za istim, možete poslati vaš upit pisanim putem Upravi Preduzeća.

Lijep pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Treba pisati Drašku Stanivukoviću :D

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
ssaassaa je napisao:
I ja sam ih pitao za odluku na osnovu koje su okačili obajveštenje na sajt i dobio sam ovaj odgovor

Citiraj:
Poštovani ,

Vaše pitanje je proslijeđeno nadležnoj služi. Sutradan možete očekivati odgovor.

Srdačan pozdrav,
Vaše Pošte

Citiraj:
Poštovani,
Odluka Uprave Preduzeća je interni dokument, za koji ne postoji obaveza javnog objavljivanja.
Ukoliko imate interes za istim, možete poslati vaš upit pisanim putem Upravi Preduzeća.

Lijep pozdrav!

Meni nisu nista odgovoili. I kakav je ovo odgovor??! Nisam pravnik ali mi je nelogicno da se krije dokument kojim se diektno regulisu obaveze gradjana prema postama. Sto se onda uopste donose zakoni? Jest Dodik blesav, treba samo da kaze odlucili smo da trebate platiti to i to i uraditi to i to, imamo i pismeno ali to vas se ne tice. Zadnji put kad sam gledala poste su jos uvijek bile javno peduzece.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Okačite njegov mejl, pa nek mu piše neko ako mu je volja...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
ssaassaa je napisao:

Citiraj:
Poštovani ,

Srdačan pozdrav,
Vaše Pošte

Citiraj:
Poštovani,
Lijep pozdrav!

Interna akta koja se tiču naplate od krajnjeg korisinka, al' zamalo. Proslijedi televizijama tu prepisku, nek se i oni ubace u to.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2018, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
znaci da su donijeli uredbu da se placa 10KM po paketu to se nas koji placamo ne tice?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]