motozeljo je napisao:
OJ KRAJINO NOCAS SI DALEKO
Pucam, pjevam i smijem se.LUDILO. Ispred mene ,iz snijega ,na nekih 50-tak metara, "izranja" nesto sto lici na covjeka. ......alahuekber,alahuekbet....oj krajino nocas si daleko..... Cudno izgleda ta spodoba , ispod pojasa bijel a iznad crn.Spodoba "zaranja" u snijeg. ....alahuekber,alahuekber......
Nisanim i cekam ga da opet izroni.Adrenalin udara,usta su mi suva ,rado bih zapalio cigaru. alahuekber oj krajino
Spodoba odjednom izranja ,jos blize nasem polozaju ,ne jedna vise njih......oklijevam ......STRAH
Vise ne cujem pucnjavu i granatiranje.Samo alahuekber,alahuekber , a ja pjevam OJ KRAJINO ,jos jace NOCAS SI DALEKO......Rafal dugacak , spodobe padaju , Mirkova 84-ka bljuje vatru,zapucah i ja.Pedja baca jednu,pa drugu bombu.Necujem eksplozije ali ih vidim.Praznim okvir puske u nista .....ili nesto.Vidim krvave tragove u snijegu gdje su "izronile" one spodobe. ......alahuekber postaje sve tise i tise.....
Odjednom tisina,cuje se poneko repetiranje oruzja i metalni zvuk zamjene praznog okvira punim.Cuje se i glasna komanda PREKINI.
Okrecem se i vidim Dzonija blijedog kao krpa ali nasmijesenog. "Odjebali smo ih" kaze Dzoni. "Jesmo" daleko im kuca.Cujem Doka kako trazi cebejer nema nosila. Vodnik Pedja je PROTESEN granatom koja je eksplodirala vrlo blizu njega ali je upala u duboki snijeg i nije ga ranila , samo ISTRESLA iz gaca sto bi mi rekli.
Ponovo krece pjesma
Gori Markovac i skakaonica......
Gori i jebeni Babanovac.......od pjesme!!!!
Cula se pjesma i u Banja Luci tad........VJERUJEM.