banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jan 2018, 17:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Posao koju biro nudi je sluzba kod robovlasnika za 500 km 6 dana u sedmici po 10 / 12h ,normalno da cu to odbiti , to i treba odbijati pa nek skidaju nek rade sta hoce , a Skrebicu znaj da je bolje lezati kuci nego raditi za 500 km i unistavati svoje zivce i zdravlje sluzeci robovlasniku

Biro je davno ispricana prica

http://www.capital.ba/zavod-za-zaposlja ... ipravnika/

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Meni nije jos bitna visina plate samo da je u struci.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ozrenx je napisao:
Posao koju biro nudi je sluzba kod robovlasnika za 500 km 6 dana u sedmici po 10 / 12h ,normalno da cu to odbiti , to i treba odbijati pa nek skidaju nek rade sta hoce , a Skrebicu znaj da je bolje lezati kuci nego raditi za 500 km i unistavati svoje zivce i zdravlje sluzeci robovlasniku

Biro je davno ispricana prica

http://www.capital.ba/zavod-za-zaposlja ... ipravnika/

Ovakve izjave sam cula vise puta I koliko god se trudila, ne mogu da ih razumijem. Kako je bolje imati 0km u novcaniku nego 500km. Ko placa kafe, odjecu, obucu, hranu? Mene bi bilo sramota sjediti na grbaci roditelja zato sto mi je 500km malo :oops: Uostalom, za pocetak se radi daj sta das pa uz znanje I iskustvo se trazi bolje radno mjesto. Kod nas bi svi da prde u fotelju a primaju direktorsku platu za minimalan rad :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 17:46 
Majstor
Majstor

Nije ni meni , iskreno najbitnije mi je da je normalno od 8 do 4 i vikend slobodan , 500 km nikakav problem....ipak i mi planiramo zivjeti zivot i imati vremena sebe , ako je moguce

@ajkula
nije rijec o parama ni o fotelji , vec o slobodnom vremenu za zivot , zenu , curu , ljude oko sebe....500 km kod privatnika od 8 do 4 i vikend slobodna nije problem , oberucke to prihvatim a vjerujem i ostali ,ali 6 dana po 10/12h za 500 km , zajebi to , planirma zivjeti zivot i imati vremena za sebe i normalne aktivnosti , uopstalom radeci kod robovlasnika zivot ti se svodi na kuca - poso sto se kaze , ko da je bitno koliko imas para kad nemas vremena potrositi to

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
ajkula je napisao:

Ovakve izjave sam cula vise puta I koliko god se trudila, ne mogu da ih razumijem. Kako je bolje imati 0km u novcaniku nego 500km. Ko placa kafe, odjecu, obucu, hranu? Mene bi bilo sramota sjediti na grbaci roditelja zato sto mi je 500km malo :oops: Uostalom, za pocetak se radi daj sta das pa uz znanje I iskustvo se trazi bolje radno mjesto. Kod nas bi svi da prde u fotelju a primaju direktorsku platu za minimalan rad :-?

Ne može Bl biti etalon.
Ipak je to administrativni i ekonomski centar pa je izbor za zaposlenje (i platu) mnogo veći.Ponudi posao i platu od 500 km nekome u Šekovićima pa da vidimo da li će se dvoumiti.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
Meni nije jos bitna visina plate samo da je u struci.

Naravno da se radi o poslu u struci.
Medjutim i visina plate nije za zanemarivat,naravno da se nesto moze zrtvovat i ici ispod nekog nivoa ali neko mora izdrzavat i druge, porodicu. Tako da ako od plate ne mozes da prezivis cemu onda sav trud, volja i zrtva.
Da li je nas cilj u 21 vijeku doslovce imati samo za kruh?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brle i meni ce apetiti porasti s vremenom, ali jedna godina radnog iskustva je ko nijedna, sad gledam konkurse traze se bar dvije.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Čiča iz Rogače je napisao:
ajkula je napisao:

Ne može Bl biti etalon.
Ipak je to administrativni i ekonomski centar pa je izbor za zaposlenje (i platu) mnogo veći.Ponudi posao i platu od 500 km nekome u Šekovićima pa da vidimo da li će se dvoumiti.

U Sekovicima je benzin duplo jeftiniji, tamo mozes kupit cipelu za trecinu para ko u BL.
U Sehovicima djeca lizu lizalo po dva dana a u BL satru za po sata tri komada nekako im je to u genima.

U Sehovicima krava daje i do 25 l mlijeka jel su sretne a najbolje i najvece sise imaju sretne krave to svako zna, plus na cistom su zraku. U BL krave samo na cokoladama. Eto i ljudi su drugaciji u Sehovicima kad ih vidis vidi se iz ociju skromnost i zadovoljstvo sa tim malo sto imaju.

U sustini ne treba im vise.
Eh Cica Cica... :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pretprosle godine sam morao skratiti odmor u Hercegovini jer sam se morao javiti na Biro. Zaboravio ga produziti prije puta, a oni me pitaju sto ne zaduzim nekoga u BL da mi to zavrsi. Kod njih sve moze. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
ajkula je napisao:

Slažem se da je bolje imati 500KM umjesto nule u novčaniku, ali ako promijeniš desetak poslova, a plata uvijek ista, za 10 godina nećeš imati ništa(sav dohodak ode na hranu i račune), dok gazda u medjuvremenu gradi nove poslovne prostore, kupuje nova auta itd. Radom za tu mizernu platu samo produžavaš agoniju armije radnika na minimalcu. Vrijeme je da se promijeni odnos poslodavac/radnik, a dok god ima radnika koji će raditi za tu platu, tapkaćemo u mjestu.

Jel' sad jasnije ?

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo je vec utopija, koja nikada nece zazivjeti, prije cemo otici odavde da li bioloski ili geografski.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Geografski najvjerovatnije, a pomoći će i fizički. Naš je narod glup, neobrazovan i imaju teleću pamet, pa nije bolje ni zaslužio.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Čiča iz Rogače je napisao:
ajkula je napisao:

Ne može Bl biti etalon.
To i jest poenta Čiča, u Šekovićima nema ni za 500.. vidiš da iz KV sele u Kneževo pošto neće niko da im radi u Sporteku itd za 400-450 KM 10h. Kad industrija tekstila i obuće ispuši i sa tim vidjeće se onda!

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Previše ovi iz sektora obuće zavise od lohn poslova, ako partneri prebace posao u Kinu i Vijetnam moći će samo staviti ključ u bravu.
Imaju još malo vremena da počnu razvijati vlastite brendove ili da kupe neko manje "ime" i stave proizvode na tržište.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Ili, još bolje. Naseliti ova područja koja se prazne sa Kinezima :evil3:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod nas neće da se dosele ni migranti iz Afrike ili Sirije, Afganistana..., a ti bi da masovnije dođu Kinezi...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 01:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
I da klasifikacija nezaposlenih na aktivne tražioce posla i one koje Zavod za zapošljavanje svrstava u pasivnu grupu ne bi bila dovoljan paradoks, sada tim istim nezaposlenima staju na muku obavezom donošenja potvrda da su obavili razgovore za posao sa najmanje dva poslodavca mjesečno.

https://www.nezavisne.com/index/nezavis ... ice/462698

Ovo je vrh debilizma. Ko će izdati potvrdu?
Cijenim da će firme morati zapošljavati one koji će izdavati potvrde nezaposlenima.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 06:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2017, 09:17
Ja bih išao u vladu, skupštinu, agencije, po pečate.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Takođe. Trebaju svi da ih smaraju, da sami zaključe da im je odluka debilna da traže potvrde...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2018, 08:07 
Majstor
Majstor

Takodje , ali za pocetka bi krenuo od Centralne banke , Agencije za bankarstvo itd

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]