banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 145  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: iPhone
PostPoslato: 13 Sep 2017, 15:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma dobro, neki nafurani klinac ima svoj sajt i piše šta hoće. On kao sigurnosni ekspert zna aspekte jednog i drugog sistema...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Milan je napisao:
postoji li stvar kao sto je drawer na iphoneu?
Ne postoji, nego su ikonice bezveze nabacane svuda. Jedino ih možeš rasporediti po folderima.
Glupo je što ne možeš postaviti ikonice gdje hoćeš, nego se automatski redaju jedna ispod druge počev od gornjeg reda.
Npr. ako imaš gotivnu pozadinu, ne možeš pobacati ikonice po ivicama ekrana da ostaviš slobodnu sredinu.
Ako hoćeš da promijeniš rezoluciju za slike i video, ne možeš to uraditi direktno iz kamere nego moraš ići u sistemska podešavanja.
I tako, ima još nekih nelogičnih stvari na iOS-u koje ne bi trebale biti komplikovane za imprementaciju ali Apple neće.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 15:45 
ferdinand je napisao:
Mozes slati fajlove pomocu bt na druge uredjaje, koristiti mp3 kao zvono itd.

da kazem opet, za ove stvari uopste ne treba root na androidu

Citiraj:
ni sex nije intersantan ako je jednostavan pa tako i to sto kazes da nova launcher radi na androidu.Najsladje je kad se malo pomucis

Ma moj ti Bos, ako vec dajem tolike novce necu da se mucim, za te pare hocu da mi sve radi kako treba tj kako ja zelim. :)

Citiraj:
Ne postoji, nego su ikonice bezveze nabacane svuda.

ovo mi nije nikako jasno, da telefon toliko kosta, a da nema neku osnovu kao sto je ovo.

Citiraj:
Ma dobro, neki nafurani klinac ima svoj sajt i piše šta hoće. On kao sigurnosni ekspert zna aspekte jednog i drugog sistema...

nevezano za OS, ovo sto je napisao je polujadni pokusaj pisanja po androidu bez ikakvih argumenata.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Milan je napisao:
Citiraj:
ni sex nije intersantan ako je jednostavan pa tako i to sto kazes da nova launcher radi na androidu.Najsladje je kad se malo pomucis

Ma moj ti Bos, ako vec dajem tolike novce necu da se mucim, za te pare hocu da mi sve radi kako treba tj kako ja zelim. :).

Cilj je sjebati bogatase,da nemisle da mogu sve rupe zakrpiti parama :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Rekao sam za ios.

Nego...godinama sam bio na androidu. Citavo vrijeme flagship uredjaji: LG optimus 2x, optimus 4x, Samsung S4 pa note 4. Narucio Note 7 pa kad su ga povukli uzeo Iphone 7+.
Od svih tih telefona jedino je note 4 mogao da prismrdi iphoneu. Kod iphonea nema stucanja, usporavanja, bugovanja, slabe baterije isl.

Neke stvari jesu “zaostale” i glupe ali se covjek brzo navikne.
Za sada mi ne pada na pamet da se vracam na android.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
BOSS66 je napisao:
nebude
BOSS66 je napisao:
netreba
BOSS66 je napisao:
neznam
BOSS66 je napisao:
nemisle

Ne znam kako bilo koji tvoj argument shvatiti ozbiljno kad ne znaš da se negacija piše odvojeno od glagova.
ferdinand je napisao:
Neke stvari jesu “zaostale” i glupe ali se covjek brzo navikne.
Za sada mi ne pada na pamet da se vracam na android.
Dobro si rekao, ako se čovjek navikne, i ako za njega ima više prednosti nego mana, onda tim manama ne pridaje značaja, a pošto ništa nije savršeno, ne sumnjam da će se i ovaj odlično prodavati.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 16:37 
ferdinand je napisao:
Rekao sam za ios.
Kod iphonea nema slabe baterije

de malo...moj lg g2 koji je 4 godine star ima bolju bateriju od sve i jednog iphonea...otidji na gsmarenu i sam mozes usporediti...

iphone ima bugova i sve ostalo samo ti nisi to dozivio, to svaki tel ima, nema veze je li android ili ios, sve sto se desi androidu desava se i na apple uredjajima (npr mogu u svakom trenutku naci link gdje se ljudi zale na wifi na iphone)...ostalo necu komentarisati, ali kod mene sve sljaka

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Jesi ti koristio iOS ? Ili samo preko neta znaš to sve ?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:01 
Koristio. Zadnji sam imao iphone 4 i ja i rodjak imamo LG G2 i on ima G3 i iPhone 4 (koji je rodjak dovukao) i ajfon 4 ne moze dohvatiti wifi mrezu kod mene u sobi.

Dalje (ne znam je li se prepiremo oko iOS-a ili androida), iPhone 4 je bio uzasno spor u odnosu na moj telefon (ok, moj fon kosta daleko vise), mozda ne bi bio los kao zamjenski uredjaj, ali bez obzira na sve ono je presporo. Sledece, kustomizacija, ios nema drawera, nema nista da podesavam ikonice kako treba i sve ostalo (za ime boga, za takve stvari treba jailbreak), kada spustim onaj gornji dio (roletnu onu ili kako vec) nema nicega, jednostavno je los telefon i po samoj izradi, pa moj nekadasnji p5 quad je imao onaj odnos ivice.ekran...

AMG, ne kazem da je ios los sistem ili slicno, ali meni sami operativni sistem ima uzasne mane i jedina prednost androida u odnosu na ios je kustomizacija. Znaci android bukvalno moze napraviti sebi po mjeri i to je tu glavna stvar. iOs to ne moze i tu je problem.

Mozes li reci koja je prednost iOs-a u odnosu na android? I pri tome mislim da je razlika izmedju sistema, ne u brzini telefona, vrsenja operacija ili slicno vec znaci iskljucivo zbog cega je bolji iOs u odnosu na android?

Vrh

Tema posta: iPhone
PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
Milane iphone 4 je izasao 2010-te

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:15 
Imao sam ja android koji je izasao 2010 (i to teski kinez) i hvatao je wifi te daljine bez problema, mozda je hardverski problem bio u ovom ajfonu, ali izvinjavam se ako je do toga.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
ferdinand je napisao:
Rekao sam za ios.
Kod iphonea nema slabe baterije

de malo...moj lg g2 koji je 4 godine star ima bolju bateriju od sve i jednog iphonea...otidji na gsmarenu i sam mozes usporediti...

iphone ima bugova i sve ostalo samo ti nisi to dozivio, to svaki tel ima, nema veze je li android ili ios, sve sto se desi androidu desava se i na apple uredjajima (npr mogu u svakom trenutku naci link gdje se ljudi zale na wifi na iphone)...ostalo necu komentarisati, ali kod mene sve sljaka

Ne znam za sta i kako koristis tel.
Meni su mailovi non stop sinhronizovani, bt non stop upaljen zbog telefona u autu. Posaljem ne znam ni ja koliko mailova dnevno sa tel. i isto tako dobijem tonu mailiva.
Razgovora imam izmedju 60 i 120 min dnevno.
Tvrdim sa je barerija na 7+ daleko bolja nego na note4. Kad su telefoni bili novi kapacitet je tu negdje ali nakon godinu dana porediti se ne moze.

To sto ti mozes naci neki link meni ne znaci nista. Koristio sam godinama android i pljuvao po ios-u. Sad kada sam skoro godinu dana na iphon telefonu...ne vracam se na android.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Mozes li reci koja je prednost iOs-a u odnosu na android? I pri tome mislim da je razlika izmedju sistema, ne u brzini telefona, vrsenja operacija ili slicno vec znaci iskljucivo zbog cega je bolji iOs u odnosu na android?

Ma da, jebes brzinu tel, vrsenje operacija :lol:

Daj samo da je sareno i da ko dijete mogu ikone mijenjati...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
De budite ozbiljni ljudi.
Ako je nešto ispolirano, onda su to Eplovi uređaji. Vjerujte da ih siluju maksimalno i provjeravaju sve jedan mogući scenario korištenja. Mislim da niti jedna firma ne potroši toliko novca na istraživanje i razvoj kao Epl. Tako da sve i jedna odluka koju donesu je promišljena...

Brzina procesora, kapacitet baterije i ostale stvari na papiru nisu mjerilo. To znajte uvijek. Ako imaš značajno bolji ekran, koji troši manje energije, onda možeš i manju bateriju staviti, a de se ne primjeti razlika u njenom trajanju. I tako dalje...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
ljudi apple je sekta,ko tu udje vise ne izlazi,kostao tel. hiljadu,dve,tri,uzima se

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:39 
Ferdidand, ovo prvo sto si citirao je savim ok, ja ne koristim ni blizu telefon onako kako si ti pisao. Pricam mozda 10-15 min na dan, ostalo je surfanje, a video ni ne koristim skoro nikako. Zato i postoji onaj test na gsmareni, da se vidi koliko sati se moze nesto raditi na telefonu.

Citiraj:
Ma da, jebes brzinu tel, vrsenje operacija :lol:

Razlika medju vrhunskim telefonima kada je vrsenje operacija je smijesna. Razlika izmedju najboljeg iPhonea i najboljeg Androida je tek u par milisekundi...

I najbitnije, ja ne pljujem po iosu, samo kazem da je meni licno andoid bolji kada su neke stvari (u ovom momentu kustomizacija i podesavanja) u pitanju.

Jebes ikone, ali eto, iphone ni to ne moze, a to je presmijesno na androidu.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne pljujem ni ja android.
Opet koliko ljudi koji koriste android zna promijeniti ikone, fleshati novi softver, ocistiti nepotrebne programe isl?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 17:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Pored ios android je poluproizvod, nije opcija za ozbiljno korištenje. U domenu stabilnosti, pouzdanosti, predvidivosti, jednostavnosti ios je daleko ispred. Sam ajfon u hardverskom smislu ništa posebno, osim kamere.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Ja uzmem Zenfone od cure da joj podesim nesto i pogubim se u podesavanjima. Bukvalno modas biti bog otac da bi napravio nesto. Tu ce ajfon praviti pare dokle god ne useru koncept. Moze za djecu, moze za babe, a opet ce ga kupiti i menadzeri i programeri itd.
Ja trenutno radim dva posla, privatno se bavim fotografijom i treba mi 24/7 pristup mailu, sajtu, vb, fb, instagramu, msgeru. Od 8 do 16-17-18 radim u firmi gdje imam sluzbeni mail 24/7, 50-60 poziva dnevno (zna biti i vise), navigaciju i koristim telefon za pristup modemima i mrezi kad god se to moze, samo da ne moram koristiti sluzbeni intel atom laptop. Bio sam na androidu do prije 6 mjeseci, uzeo sam ajfon stariji par godina i ne vidim kako bih mogao nazad.

I jedna stvar mi bas smeta, vidim i po fb. Kaze "samsung je to imao prije 5 godina". To i moj drugar sa S6 sa baterijom od 6h kaze. A niko ziv ne koristi ono samsung listanje ocima, bezicno punjenje i 1000 tih gluposti i gimmicka. Vjerovatno i ne radi, samo sto niko i nije probao

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni jedino sto bas smeta je glupa galerija na iphoneu i redanje slika.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 145  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]