banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 313  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2017, 12:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2017, 09:40
CIA prati tragove transakcija...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
lovely je napisao:
Potvrdjeno, 200KM samo možeš u mtelu iskoristiti...a reklama je čista navlakuša...kao daje mtel 200KM da trošiš...malo sutra
Jaaaaaaviiiii seeee!

Daj da se razjasni može li ili ne?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 12:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Javio se. Provjereno kaže.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
nista mi nije jasno

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Šta ti nije jasno?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 14:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Jul 2017, 18:09
munja.alex je napisao:
lovely je napisao:
Potvrdjeno, 200KM samo možeš u mtelu iskoristiti...a reklama je čista navlakuša...kao daje mtel 200KM da trošiš...malo sutra
Jaaaaaaviiiii seeee!

Daj da se razjasni može li ili ne?

evo javila sam se...ako može neko da razjasni gde se može potrošiti...meni su rekli da samo kroz pretplatu...sad neko kaže bilo gdje...jel iko zna pravu info?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 14:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dobiješ cash. Trošiš gdje želiš. Dobiješ pin za bankomat. Istina ne dobiju svi 200 ali 100 je minimalno.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Jul 2017, 18:09
hvala na info....moram staroj javiti da iskoristi...a ja se odoh baciti sa mosta...hahahhaha...zaboravljas dexia da je forum razmena informacija i dezinformacija....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Slažem se :)

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 17:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2012, 13:24
Što veći marketing i više bespotrebnih tehnologija to je znak da su u krizi te da zato moraju da "valjaju" telekonunikacionu opremu kako nebi propali. Jebo ih GPON i ostali đonovi. Pa kako onda Logosoft (koji je njihova firma u Federaciji) daje veće brzine i to na "staroj" ADSL tehnologiji, a o M:TS-u (takode njihova firma) i da ne pričam koliko su bolji od lokalnog M:Tel-a. Još kad na to dodamo da Elta i Telemach nude pakete sa velikim brzinama na akciji, nije ni čudo zašto vrijednost Telekoma Srpske pada. Šta mi vrijedi dobra korisnička podrška kada održavaju kada je najviše ljudi na netu. Katastrofa od firme! Kada bi ja imao telekomunikacionu firmu i poslovao kao M:Tel, davno bih ugasio svijeću. Em najlošiji način spajanja na internet (mislim na 3G USB internet), em M:Tel-ovo održavanje kao da valjaju kamen. Nece oni bez veće bježanije od strane njihovih korisnika ništa promjeniti. Sve dok može ovako, oni će da tjeraju po svom. Riješenje za ovaj problem leži u masovnom napuštanju M:Tel-a. Valjda će tada da se približe konkurenciji po onome što isti nude bez suvišnih pizdarija. Dok konkurencija samo što ne nudi svemirski brod, M:Tel još uvijek ima u ponudi ADSL paket od 4 megabita (a koji je u stvari 2 megabita) dok 3G USB je takav da ako prekoraciš, vracaš se maltene na brzinu dial-up interneta. Naravno pod uslovom da usred dana neometano da koristiš ono što placaš. Još kada vidim kako se ta firma reklamira kao uspješni poslodavac dođe mi da se odmah odjavim sa njihove mreže. Ako uspješni poslodavac znači ulaganje u propagandu umjesto u bolju uslugu, onda je M:Tel uistinu dobar poslodavac, čak što više, odličan s obzirom na to da sa reklamama "bombarduju" u zadnje vrijeme više nego i Coca Cola koliko sam ja uspio da primjetim. Probleme očigledno pokušavaju da prekriju jakim marketingom, kao i preko štednje na korisnicima. Sve je to legitimno, ne kažem ja...ako im korisnici nisu potrebni pa mogu bez istih da rade u ovom kapacitetu. Prije neki dan sat-dva vremena nisam imao pristup 3G USB internetu. Dileja od kompanije u nekim segmentima. Ako nisu sposobni da usred bijela dana da rade, neka se ne bave internetom, neka se bave nečim drugim, naprimjer hortikulturom, mada i tu bi M:Tel najvjerovatnije zakazao jer i tu treba ulagati. Balkanska posla. Domaći kvalitet i rezonovanje da su korisnici ovce koje treba šišati u kombinaciji sa evropskim cijenama su u najmanju ruku znak za uzbunu. Nije da konkurencija ne postoji, čak što više, konkurencija ne spava. Eno jedan kablovski operater uvodi optiku u mom kraju. Šta ti je borba za svakog korisnika, dok M:Tel još uvijek eksperimentiše sa optikom na području naseljenih mjesta Banja Luke. :D

Tolika firma je taj M:Tel, a toliko se brukaju da je to neviđeno. Da im nije fiksne i mobilne telefonije, mislim da njihov internet niko normalan nebi uzimao za ozbiljno, a kamoli na 2 godine i to u vidu spore ili loše robije od interneta.

Lopovska firma, lopovska posla!!!

Na slobodnom tržištu, kada do toga zaista i dođe, oni ako ovako nastave, pitanje je da li ce uopšte i postojati.

Reklo bi se, može im se, dok 90-odsto naroda ne zna šta je "pravi" internet te za to svi idu u M:Tel da priključe samo da bi ga imali, postavlja se logično pitanje zašto bi M:Tel nudio brzine kao u Elta-kabela na akciji kada jedno 90-odsto njihove publike uzima internet za osnovne stvari (da ne kažem da je M:Tel-ov internet, internet za penzionere. Mislim na pakete koji se najviše koriste). Ovi u M:Tel-u očigledno još misle da je to što nude internet malo bolji od dial up interneta (kad se prekorači mobilni internet) sasvim dovoljno pa zato nude narodu ispodprosječne brzine interneta, a ne znaju da oni koji koriste internet traže internet da služio internet korisnicima, a ne korisnici internet. Dokle god se M:Tel ponaša krajnje arogantno prema svojim korisnicima vidim da se to neće završiti na dobro jer i životinja se pobuni kada se pređe neka linija, a naročito covjek tako da ako je M:Tel-u posao mio neka nešto mijenjaju na bolje jer ne interesuje me mudri, snalažljivi i ko zna kakvi više sve ne frend kada M:Tel posebno naglašava sve ono što mi ne treba po tolikoj cijeni dok ono što mi najviše potrebno kada je u pitanju M:Tel (ADSL), cijena nije skupa koliko je ponuda skromna za moj ukus, a uvođenje novotarija je smijurija kada se zna da i na klasičnom ADSL-u mogu i veće brzine da idu i to nekoliko puta veće nego sad. Da stvar bude još gora, ta optika ce doći kada nikog ne bude interesovala. Poznavajuci M:Tel, za jedno nekoliko godina dok u međuvremenu optika jedne kablovske kompanije (hajde reći ću, Telemach) mi se nalazi u mom kraju i samo čekam kada će neko od predstavnika te kablovske firme doći sa obavještenjem da su dovukli kabal i u mom sokaku. Drugi neka jebu, ti se Muzafere kupaj i tako do bankrota.

Bila jednom jedna uspješna firma, to je bliska buducnost M:Tel-a ako ne promjene ništa po pitanju pogotovo ADSL-a koji je Trabant od interneta kada su u pitanju vlastiti redovi, da ne pričam o konkurenciji koja je svjetlosnim godinama ispred M:Tel-a po pitanju brzine interneta. Šta ja imam od toga što im je korisnička podrška svaka čast kada oni odgovore začas, a problem sa internetom imam kad oni počnu održavati. Da li je to vrijedno velike cijene i skromne ponude paketa. Ja mislim da nije. Očigledno je da narod placa armiju zaposlenih, necu uopšte da ulazim u to, samo hoću ono što placam i da se poslovna politika ne prelama preko mojih leđa jer ja mogu da odem kod drugog operatera pa neka ovi iz M:Tel-a "lome" sami sebe po glavi kada ostanu bez korisnika.

Da situacija bude još gora, ovo sa raznim G-berskim sranjima ce samo još više pospješiti odlazak ljudi od M:Tela i zaziranje budućih pošto M:Tel-ova logika je komunistička. Oni hoće da ja njih čekam godinama za bolji internet. Halo gospodo iz M:Tel-a, nije vam ovo komunizam. Vi ste tu zbog nas, ne mi zbog vas. Manite se ćorava posla već povećajte pakete u okviru postojećih tehnologija. Ne živim ja da bih čekao godinama vaš bogom dan internet koji pritom je gori od konkurencije i to nekoliko puta s obzirom na to da vi kao da namjerno gurate novu tehnologiju kako ne biste morali drastično da povecate brzinu pravdajući to ulaganjem u opremu, marketing, korisničku podršku kurci-palci tamo-ovamo drži-nedaj samo da bi ste imali valjani razlog zašto škrtarite na vašim korisnicima, a i ta tehnologija, s obzirom na brzinu vaše implementacije iste, kao da gradite kosmodrom, a ne kablove.

http://www.youtube.com/watch?v=1TLFrWMYAns

Poslednji put menjao Vladimir RUS dana 02 Sep 2017, 17:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 17:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I taj disclaimer imaš na svim stranicama gdje se nešto prodaje, pogotovo tehnika i slično.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 21:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
@Vladimir RUS

Što se Interneta tiče. m:tel ovdje nema konkurencije pa otud sporiji paketi nego u njegovim sestrinskim firmama u okruženju. U Srbiji moraju imati bolje pakete zbog SBB-a. Čak i ovo sa uvođenjem VDSL-a i GPON-a je čudo s obzirom da imaju monopol.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2017, 23:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Maj 2012, 14:05
lovely je napisao:
hvala na info....moram staroj javiti da iskoristi...a ja se odoh baciti sa mosta...hahahhaha...zaboravljas dexia da je forum razmena informacija i dezinformacija....

Ako sam dobro informisan, bila je PRVA akcija koja je trajala do zakljucno sa 31.08.2017. i to je podrazumjevalo bonus od 100 KM (jeftiniji DUO paketi) do 200 KM (Trio premium, Quadro Extra, Quadro Premium). Taj bonus od 100 do 200 KM su se dobijali na mtel racun i mogli su se koristiti SAMO za mtel usluge (nesto kao avansna uplata za mtel usluge).
Poslije toga, od 01.09.2017. pocinje DRUGA akcija, gdje dobijate debitnu VISA karticu ADDIKO banke (pretpostavljam da je rijec o poklon VISA kartici), na kojoj se nalazi isti iznos od 100 KM (opet za jeftinije DUO pakete) do 200 KM (opet za Trio premium, Quadro Extra, Quadro Premium). To je standardna debitna platna VISA kartica, koju mozete koristiti za kupovinu po prodavnicama, preko interneta ili uzeti gotovinu sa bankomata (imaju proviziju i kada se koriste njihovi bankomati, minimalna provizija pri svakom podizanju gotovine je, mislim, 3 ili 5 KM, nisam siguran).

Ako ti je majka dobila VISA karticu Addiko banke, onda je sve jasno. Ako nije dobila VISA karticu, onda je vjerovatno dobila bonus za mtel usluge, po onoj prvoj akciji.

Ako moze Dexia Mons ovo da potvrdi ili ispravi, ako grijesim.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 06:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ma ovo je preseravanje, *ebem ti marketing strucnjake koji ciljaju da stvari sto vise iskomplikuju i da korisnike totalno zbune. To je supacki, al sta drugo i ocekivati od MTEL PRIJATELJA.

Ako su vec misli raditi akciju, dovoljno je bilo da su sve usluge pojeftinili 20% i cao...svodi se na isto, a ljudima sve jasnije.

Druga stvar, opet favorizuju jedne korisnike u odnosu ns druge :

a) novi korisnici sa drugog operatera - DAJ IM SVE

b) novi korisnici (npr nisu koristili nikad kablovsku/internet bill kojeg operatera) i postojeci kojima je istekao ugovor - DAJ IM POLA

* npr. kod mene bi ta diskriminacija stvotila negativan efekat , da se kao novi korisnik prebacim kod drugog operatera

** jesu mogli naci goru banku za promociju karticu od HYPO

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 07:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

F11, u pravu si. S tim da za paket Trio možeš dobiti 150 KM. Zavisi od mjesečne pretplate.
Wizzy_bl, tako je to oduvijek. Novi dobiju sve a zaslužni, stari ništa. Nepravda ali nažalost tako je to svuda.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 08:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Postovani, spojeni ste na mrezu A1 u Austriji. Cijene poziva su: lokalni pozivi 2.16 (KM/min), prema BiH 2.16 (KM/min), prema ostalim zemljama 4.10 (KM/min), prijem poziva 0.70 (KM/min), slanje SMS 0.60 (KM), prijenos podataka 5.25
(KM/MB ) Cijene su sa PDV-om. Za korisnike Travel paketa vaze druge cijene. BH Telecom

Ovo je pre paid roming bh Telecoma za Austriju. Kako je moguce da nasi "prijatelji" za postpaid naplaciju 0,60KM skuplji poziv iz AT, a prijem poziva skuplji za0,47 KM ?

Послато са SM-G900FD

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 09:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Kad idete negdje u roming, najbolje je imati telefon sa dvije kartice i kupiti lokalnu karticu. Manje-više se sve danas može riješiti internetom, tako da se za pozive i poruke ne sikirate...

Ja sam oduševljen što u EU nema više rominga. Ako bog da, da mi ikad uđemo u EU, ovi naši operateri bi mogli propasti kao žetoni...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 11:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Taj deal sa Addico je sumnjiv i providan koliko i sve što Addico radi od kako je tu, odnosno sponzoriše apsolutno sva SNSD dešavanja, od onog OK festa pa nadalje. Gdje god je Dodik umiješao prste, tu je Addico da nešto kao pokriva i sponzoriše. Tako da ni ne čudi otkud baš oni u šemi sa mtelom.

Sve na stranu, ali i ja sumnjam da će ti baš dati 200 KM da digneš i ugasiš račun. Ko još kome igdje daje 200 KM na ruke i to je to, kraj obaveza??? Prije će biti: 200 KM na računu, da, ali morate koristiti Addico karticu dok traje i ugovor sa Mtelom koji ćete potpisati, a tu su onda troškovi samog posjedovanja kartice i ostalo... ili će tih 200 KM da rasporede na period trajanja tog ugovora, pa dobijaš svaki mjesec po određen iznos. :)

I ovo sve na stranu - ne znam može li ljigavije i više šupački od akcija u kojima kao klošar direktno pozivaš pretplatnike drugih operatera da dođu kod tebe a ti ćeš im dati ovo ili ono. Dno jebenog dna.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
+1

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Lumber Jack... Nije na računu. Dobiješ gotovinu. Troškovi posjedovanja kartice. Dodik. SNSD. I onda pazi sad: 200 KM se raspoređuje na vrijeme trajanja ugovora. 200 KM uzmeš isti dan. Ovo je zaista na nivou dječije mašte.
A jesi navaljao gluposti, pobogu. Znači lik mora da napiše bilo šta i nije mu problem ako ispadne neznalica. I na kraju moralno se zgrozio što mtel pozivaj pretplatnike drugih operatera kao da je to prvi put da to neko radi.
A deal sa Addikom mu je sumnjiv i prividan u isto vrijeme... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 313  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]