banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
che.guevara je napisao:
Idioti kazu da se C++ ne moze koristiti jer ko fazon IMA OBJEKTE !!? IDIOTI ! KRETENI ! NEZNALICE ... NE BI IM DAO NI DA MI CISTE CIPELE

:lol:

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 05 Apr 2005, 12:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jan 2005, 00:43
Dobro, stvarno... C++ zabranjen, nije u redu. Slazem se.
Ali stvarno, zasto sad kukate. Ne razumijem? Che prestani jaukati kao kakva baba vec se pripremaj za republicko. Zapomazes tu ko neka baba. Uzeo si trece mjesto i idemo dalje. Sta ti znaci 1,2,3,4,5 kad ionako ides dalje.
Idemo na republicko i to je vazno. Ako bude srece idemo i dalje :)

P.S. Vidis da si i bez C++ uzeo trece mjesto. Znaci, dobar si :) Ja sam prosle godine s DOS Pascalom uzeo 5-o mjesto jer sam prvi put radio u njemu (tj. Turbo Pascal) a sad mi je isto. Ispraksao sam i turbo pascal i win pascal :)

Nego sta je sa onim da nema visual alata??? Sjecas se da je neki lik prosle godine koristio Visual Basic na republickom? Jel to u redu? Nije.... Hajde da i mi trazimo visual alate (Ja Delphi ti VB) pa da onda vidimo ko ce dokle stici :):):):)
Mislim ono, ja svaki jebeni dan radim s Delphi-em a i ti sa VB. To bi nam bila gotiva, a?:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 16:59 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
KS utrni, žalio sam se, nezvanično sam prvi, imam 75 bodova :)

Zašto ze žalim ko baba? E pa, da si bio tamo znao bi. Što se tiče onog momka (od 2m) koji je tražio VB, taj nema pOJMa. A onaj što je na republičkom radio u VB-u, taj je lik bio prenafuran i nije imao blage veze, pa su mu, da ne bi pravio probleme, dopustili da koristi VB. Čisto patetičan slučaj.

Ja hoću da se moj rad prizna. Uradio sam sve zadatke a dobio četvrtinu bodova. Preko prvog zadatka sam prešao teškog srca (JEDNO SLOVO ALI BUKVALNO) a za drugi i treći sam nabacio 50 bodova u žalbi. Uglavnom, priznali su mi te bodove, sad je pitanje samo da li će iskrsnuti neki problemi prilikom "refresha" liste :P

Vrh

Tema posta: ..
PostPoslato: 05 Apr 2005, 18:51 
Početnik
Početnik

Ma ok bravo. Skontaj da si ti sa 25 bodova bio treci, pa jebote koliko su ostali imali :) kakva smijurija, znaci jedino onaj lik sto je prvi, ti i ja imamo preko 50% (fakticki imamo preko 25%). Pa kakva je ovo smijurija jebote zivot

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 19:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Stvarno je glupo ograničavati se na određene programske jezike, pogotovo forsirati C, a odbacivati C++.
Treba zadati zadatak, pa ko ga bolje realizuje, makar u asembleru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 21:21 
Urednik
Urednik

Not now John, slažem se sa tobom. Nažalost, ljudi koji sklapaju zadatke očigledno ne znaju da je poenta programiranja ALGORITAM a ne programski jezik. Evo ja sad kažem, da sam koristio C++, evo šta bih dobio :

win ide, LAKŠI rad
iostream, LAKŠI rad
stl, LAKŠI rad sa manje memorije za dinamičke nizove npr

Mislim, koji je uopšte zabranio c++ tačno? Da li neko zna? Da li taj lik uopšte zna da se C++ najviše koristi na Internacionalnoj Olimpijadi? Da li on zna da je Pascal u rangu sa C++om a da je viši rang od C-a? Da li on zna koliko je readln za paskal početnika 3 puta lakši nego scanf za C početnika? Da li taj lik zna da je savlađivanje stl-a velik posao? Da li on zna da je malo /&&/#$/ ???

KS: Stanje u državi je teško, moral je nikakav, ekonomsko stanje takođe. Informatika & tehnologija je ne popularna među ljudima, npr moja profesorica geografije je izjavila kako bi radi objesila onoga ko je izmislio mobilni telefon !!? Ljudi više cijene body building nego čitanje knjiga, a bavljenje muzikom, kobajagi sportom, pijančenjem etc je mnogo popularnije od učenja nauke i filozofije. Naš svijet propada, što se mene tiče, svi mi zajedno propadamo, u govnima smo do guše - nema spasa bliži se kraj svijeta! "Дјецо, црна је ноћ на земљу пала! Свак себи! Тражите конак!" - Петар Кочић, у дјелу Мрачајски Прото

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 22:49 
Urednik
Urednik

Umf, možda sam već postao dosadan, ali ipak neću samo da se žalim, daću i neke informacije ...

Kao prvo, sve o programiranju pa i takmičenjima, pokušaću da okačim na svoj sajt http://www.znalac.tk . Nadam se da neće biti problema sa serverom na kojem se sajt nalazi (server zna biti preopterećen).

Evo da se požalim malo ... zvao sam gosn Đuru pošto on mene nije zvao kao što je najavio, iiiii ... no comment. Ostao sam treći, sa 50 bodova, zvanično. Konji, debili i idioti **#%"#&/$#(#$(#($/#/, nekako su zaključili da moj code koristi više od ENIAC-ovih built in funkcija, pa su mi zato "diskvalifikovali" drugi zadatak... objašnjenje: koristio si C++ u zadatku! Ej, ma dajte, pa jel iko vidi i traga CPP-a u mom drugom zadatku? Nema ništa... Običan ansi gcc C ... Al jebeš ga, nije ni njima lako... Oni o CPP-u nemaju pojma, zadnji seminar na kom su bili se desio pre dvadesetpet godina i šta ja znam ... ljudi su izbacili C++ kako bi mogli da "nadgledaju" napisani source.

Dakle, njima je važno da je program napisan u C-u kako bi mogli da razumeju source code ... Koji moroni, a milion puta su rekli da se ocijenjuje jedino exe fajl a za ostalo ih boli qrčina... Što bi logički rekli - "Protivljenje unutar teorije". Jedna stvar je suprotna drugoj. Jao majko mila. Mislim da se svi slažemo ovdje na forumu oko ovoga. Dalje, ma ...

Znate šta? Evo mog savjeta ... Bježite od programiranja ili od ove zemlje... Evo kakvo je stanje (još jednom):
- vladu RS boli qrac za takmičenje
- profesore boli visak za takmičenje
- grad u kome se održava takmičenje je takođe "boli ga racq"
- SVI koji vas okružuju a ne učestvuju na nekom školskom takmičenju takođe spadaju u grupu ljudi "boli ga racq"
- budući i prošli pretsednik države će radije da sebi kupi vilu ili audi aXYZ nego što bi odvojio od budžeta 500KM da se podijele nagrade najboljima u SVIM regijama
- nadovezujem se na prethodno: možda je neko i dao pare za nagrade, ali je neko u lancu te pare popio i nikom ništa ...
- na takmičenju dobijete jednu krasnu šarenu ništu ma koje ste mjesto
- ako želite da se žalite dobićete konjsku qrčinu u pakšu i možda žig potkovice na čelu ... jer ljudi imaju važnija posla od vaše ambicije da budete najbolji
- eh? pa jel kontate vi? mislim ja samo hoću da budete svjesni stanja ... opšta ne zainteresovanost ... i to je svagdje, i u zdravstvu, u kulturi, u sportu - SRAMOTA

Moja poruka svima koji čitaju ovu poruku ...

Ako želite da gradite "bolje sutra",
radite svoj posao kako doliQje!
I nemojte da zabušavate i /&$##, jer
spas duše leži u zadovoljstvu koje rad
pruža čovjeku. Kao što fino reče ona
djevojka u "Ujka Vanji" ... Rad, rad je
odličan kad uradite posao do kraja ...

*************************** CUT ***************************
A sad malo informacija o budućnosti :
- republičko takmičenje, za divno čudo, još uvijek nije određeno gdje će se održavati
- C++ će opet biti zabranjen jer je očigledno da neki virus razara mozgove po ministarstvu prosvjete... a uvijek sam govorio da su one barake opasne i da predstavljaju leglo najraznovrsnijih bakterija i kojekakočega ...

Buhahhaha, ljudi, pa još jedna knjiga mi pade na pamet... "Proces" Franca Kafke. E, svi se mi nalazimo u jednom takvom. Prije ili kasnije, rep koji se vuče za svima nama u ovoj jebenoj državici će nas sj***i. Sutra kad vam nedaj bože nešto zafali i odete kod doktora, komotno očekujte jednu psihološku igru tipa "idi do đure pa se žali"...

prosto da čovjeka uhvati strah da živi... kao matrix ... evo baš, ovo pokazuje zašto volim komunizam... kao idealno društvo, ovakvih pojava ne bi bilo :) naravno! Ja garantujem !

*ESRB NOTICE: Izvinjavam se što gornji tekst sadrži nekoliko jebenih psovki ali nije to ništa, jer ustvari bez psovki, teško da je moguće prikazati nekom frustraciju kao što je ova ... molim moderatore da budu "mekanog" klika :) Osim toga, ako nešto modifikujete, žaliću se Đuri :D :D :D

:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 00:34 
Veteran
Veteran

E, moj druže, Che... Shvatam ja tvoju ljutnju, ali pravi programeri su uvijek bili entuzijasti i programirali radi sebe, a ne radi takmičenja. Situacija ovdje je takva kakva je. Da sutra izmisliš novi programski jezik, manje bi zasluga dobio od svojih profesora, nego onaj ko je naučio napamet C i napisao neku jednostavnu beskorisnu petlju tipa "ispisati prvih n prostih brojeva".
Tako je kod nas. Dok god se takve stvari dešavaju, dok god su računari/internet privilegija bogatih, dok god je .ba domen skuplji od svih ostalih, ostaćemo informatički zaostala država.
Ostaje ti samo da ćutiš i pišeš kôd. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 20:26 
Urednik
Urednik

E jebajga šta ću? Hoću da se takmičim jer bih rado volio da sutra mogu da kažem da sam učestvovao na olimpijadi, to je fin epitet, olimpijac :) A i školi to dobro dođe tako da ... phew...

Aj sad da čekamo ovo republičko, našao sam jedan Magnum45 u špajzu pa ću onda malo da formiram komisiju, vanrednu, tako, sa tim, štoljpijem, paaa, onda ću da im sudim :) ili ipak neee, ja sam civilizovana osoba

"Ja bih sve to uza zid, pa metak u čelo!"

Ipak, ne mogu da vam objasnim koliko su mi skratili život ... 1 godinu minimum ... AAGH :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 17:42 
Urednik
Urednik

A majko mila, takmičenje je odgođeno !
Kažu nema škole koja može da ispuni uslove, da primi 25! učenika i profesora!!!

OOOOO BOOOOOŽEEEE VADI ME ODAVDE !!!

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 23 Apr 2005, 23:18 
Početnik
Početnik

Pa mislim stvarno... J***** nemamo skole koja ima 25 racunara sa paskalom i c-om (posto je c++ zabranjen). Stvarno nije u redu, ne trebamo nociti tamo j*****, samo par sati smo tamo. Hej, 25 racunara sa paskalom i c-om!!!
Ma mars u p.m. j**** ti vase takmicenje nabijem vas na k.... kreteni jedni nenormalni tacno cu vas po****** jednom ima da se natrpam eksplozivom i da se raznesem na takmicenju jeb.... uf neznam sta da im kazem koliko su me iznervirali. MRS!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

malo manje vulgarnih reci i misli ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 17:37 
Urednik
Urednik

KS welcome to our club "Alkaida" - club of pissed of and fucked up people !
Join our wide working program and choose between many kind of explosives, car rushes, airplaine capture plans and even more! Call our free number 0800 666 666 66 to verify your registration ...

E, ja bih samo da ponovim sve što je ks rekao ... Pridružujem se željama :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 22:36 
Urednik
Urednik

Takmičenje je 13. maja u Petak u VIŠEGRADU :) WOW nice :) 13. petak --- biće veselo :P

Na mom sajtu ima više "izliva isfuracija" ako nekog interesuje ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 20:28 
Urednik
Urednik

EXTRA glupo ...

hehe ... o bože moj ... haha.... ja sam poludio ... ej, prekodam sve odnose sa svijetom, ako možete objavite da sam otišao u ludnicu ... haluciniram izgleda, bye... ... ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 20:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
I, ima li kakvih novosti u vezi takmicenja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 21:33 
Urednik
Urednik

Ima :)

QBasic je dozvoljen a C++ nije :)
... i ...
Gimnazija nema para da finansira put u Višegrad - jedva odosmo uz podršku direktora elektrotehničke škole

KS zatim Zvjezdan iz Elektro Skole (+ mozda josh jedan momak, Vanja) i ja idemo dalje što se tiče Banja Lučana.

Prvo mjesto je jedan momak iz Gradiške (koji je btw prošle godine bio najbolji na IOI iz BIH), zove se Saša
Damir je 4.
Ja sam 8.
Zvjezdan je 10.
Vanja je 13.

Takmičenje je opet ispalo smijurija, prvi zadatak je bio nerješiv (koliko ja znam), zadatke ćete dobiti uskoro čim ih Damir skenira, a ja ću da postavim riješenja. Prvih 10 ide na državno (na ovo je pozvano oko 30 takmičara, došlo ih je nešto manje) a možda i 15 :)

Toliko, pozdrav tebi Digresija što se interesuješ za nas :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 23:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Cestitam vam na solidnom plasmanu!
Znam da ste htjeli biti prvi, ali dobro je i ovako.

Zelim vam puno uspjeha na drzavnom takmicenju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
che.guevara je napisao:
Vanja je 13.

momak je bio 12 ! :)

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 12:36 
Početnik
Početnik

r00t je napisao:
che.guevara je napisao:
Vanja je 13.

momak je bio 12 ! :)

pozdrav

U stvari, Vanja dijeli mjesta od 12 do 15 jer imaju 4 takmicara sa jednakim brojem bodova...

Ja cu vam ovde postovati rijesenja zadataka u Pascalu (onako kako sam ih ja radio). Pozdrav...

P.S. Mozda i ne budem isao na Drzavno takmicenje jer se ono odrzava 28.05. a ja sam na ekskurziji do 29.05. Ako se takmicenje odgodi, ici cu, a ako ne... Bice sledece godine :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]