banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 121  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Avg 2017, 10:56 
Ima ljudi dopustaju previse djeci. Imam druga, njegov mali je ponekada nenormalan, a on samo govori "nemoj, nemoj". Jos mali namjerno stane i onako podrugljivo ga gleda. Da je moj i da se onako ponasa... Ima skoro 4 godine tako da nije bas da je teski klinjo nesvjestan svega oko sebe...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
dadotb je napisao:
BSE je napisao:
papazjanija je napisao:
Opet Grcka daleko, skup put (a nekad je bila zena zmaj :()

....M ti ljetovanje....

ne upratih, imate djecu ili ne?
ako nemate, ima odlicnih last minute ponuda za Grcku, tipa 250 ojrica AI na Krfu sa letom po osobi, stigne se prije nego u CG :D
ja bih isao da nemam 2 tasmanijska djavola koji bi vjerovatno izveli prinudno slijetanje aviona :S
nisi jedini koji ima djecu.. sto to ne vaspitavate na vrijeme??? imam 2 i nemam taj problem i uzasavam se kad se klinci predstavljaju kao visa bica... lafe, ako sad ti predstavljaju problem zamisli za 15 god tek.. libiti se sjajnih ljeta zbog djecurlije je bezze

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Kako mislis da se vaspitaju, djeca treba da graje i luduju, nazalost u zadnje vrijeme vidim sve vise i vise iskompleksiranih roditelja kojim se dijete ne smije igrati, sjedi ko cup i ne progovara, i onda ona prica, zna ovo, zna ono, dresiralo ga kao kera. Moji kad se umire ja ih razigram, neobicno mi da sjede i cute

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ti odgajas dijete a ne ono tebe :D

Djeca sjede po 12 sati u avionu, autu, busu.. i svi prezive :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 11:04 
Veljo, normalno je da se djeca igraju, to niko ne spori, ali drugo je kada divljaju. Jednom sam isao u Bijeljinu i kada sam vidio sta jedan mali dripac radi (sin crnogorca, dobio ga nakon dve cerke, komsija od tih ljudi gdje smo dosli sluzbeno). Znaci mali uzima stvari (dakle u tudjoj kuci) i baca ih na ljude, je*e mater ljudima (ovo je bukvalno tako, mom ocu opsovao mater). Otac nista. Onda ja i drug otisli gore na sprat, ovi stariji dole ostali, mali uzeo spil karata i baci meni u lice. Tada ga prigrabim, nabijem glavu u kauc i malo pripitam hoce li jos tako nesto raditi. Nevjerovatno kako se poslije toga smirio. Ostatak druzenja je fino protekao. Inace nikada nisam tako nesto dozivio u zivotu, ljudi mi ne vjeruju kada kazem da mali radi takve stvari.

Mozda da admini naprave novu temu u "roditeljstvu", ode ovo u offtopic...

Poslednji put menjao Milan dana 01 Avg 2017, 11:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 11:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ajkula je napisao:
Djeca sjede po 12 sati u avionu, autu, busu.. i svi prezive :D

ovaj stariji bi mogao, mozes mu objasniti, a i on uziva u voznji, gleda, ispituje, ali sta ces sa ovim skakavcem, jedino da mu krknem bensedin
dok i on ne napuni bar 2 godine, nema duzih putovanja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Nije sve crno-bijelo... ali treba razlikovati bezobrazluk od razigrane djece, dogovor od "dresiranja"...ma što kaže Milan, treba druga tema...
ps ili da pređemo na yumama :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka

Nije rijec o bezobrazluku, dijete hoce da se igra, jos ako je nemirno a moji jesu i meni je drago sto jesu, zeni nije al trojica smo protiv nje, onda ti ne mozes da ocekujes da ces da sjedis na obali mirno, moj pobjegne i skoci u vodu i sta bih ja sad trebao tu, ne mogu ga pustiti jer on nece u plicaku da se igra nego ide u dubinu, cekam da se zazeli igrica il da mu se jede kukuruz il sladoled da izadjemo iz vode, razvile su mi se plovne kozice koliko sam bio u vodi
Ako je na obali to je jos gore, galama, pjevanje, vristanje al takvi su, ne mogu ja njima mijenjati osobnost zato sto to smeta meni il onom sto je dosao na plazu da spava

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 11:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
veljo gdje ljetujes? mislim da cemo se super slagati :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veljo1981 je napisao:
Nije rijec o bezobrazluku, dijete hoce da se igra, jos ako je nemirno a moji jesu i meni je drago sto jesu, zeni nije al trojica smo protiv nje, onda ti ne mozes da ocekujes da ces da sjedis na obali mirno, moj pobjegne i skoci u vodu i sta bih ja sad trebao tu, ne mogu ga pustiti jer on nece u plicaku da se igra nego ide u dubinu, cekam da se zazeli igrica il da mu se jede kukuruz il sladoled da izadjemo iz vode, razvile su mi se plovne kozice koliko sam bio u vodi
Ako je na obali to je jos gore, galama, pjevanje, vristanje al takvi su, ne mogu ja njima mijenjati osobnost zato sto to smeta meni il onom sto je dosao na plazu da spava

Veljo, mislio sam na ovog gore Milanovog... tvoji su očito razigrani :D ...imam jednog takvog... :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka

BSE je napisao:
veljo gdje ljetujes? mislim da cemo se super slagati
Dogodine se dogovorimo, taman ce ovaj mladji biti za motke pa ce biti lakse :)

Ovo sto Milan kaze nije pravilo, to sto je ovaj dobio trece pa sina pa mu pustio da radi sta hoce, malo sutra, pa ja kad moram da izmotkam malo ovog starijeg moram piti ljekove, sto bi rekao stari narod udavi me u grudima, stegne da crknes ali mora biti granica al ne mozes mu zabraniti da se igra, pjeva, skace, penje svukud, da uzme cekic i razbije igracku "da vidi sta ima unutra", to je normalno i djecije

Juce u kafani sjede dvije krave s djecom, klinke mozda 4-5 godina i jedna povuce secer iz one posudice i samo je prevrne na stolu, nista se nije razbilo, nisu ni one vrecice ispale, 15 minuta je njoj majka krava kenjala "objasni mi zasto si to uradila, ko ti je rekao da smijes to dirati, gledaj me kad ti pricam..." 15 minuta i ja vise nisam mogao, pokupim ove svoje i odem, ovaj stariji se umazao slagom i po trepavicama jer igra igrice i jede slag, mali kad popije soka koliko mu treba onda ostalo prosipa po sebi, ja nisam vidio jer sam pokusao malo izbrisati ovog starijeg, zena pada u nesvujest kad ih vidi, ja to ne razumijem majke mi, skines ih, okupas, presvuces i opet ispocetka, ono to ti je duznost, nisu djeca zahtjevala da se rode

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Ja ne znam da ima dijete koje moze sjediti s mirom na duzem putovanju. Ako nista, zaklace sa pitanjima> kad cemo stici, koliko jos ima, zasto sad stojimo, itd...
To nije bezobrazluk, nego prosto su djeca takva. Da mi krene histerisati, bacati oko sebe sve, to je vec druga stvar.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Hahahahahah da razbije igracku da vidi sta ima unutra :lol: pa to smo svi radili
A svak zna pljunuti na onog drugog eto tako se djeca ne vaspitaju.
Ja se sjecam da sam kao djete od jutra do mraka bila vani, vucala bracu ko macice i vazda smo bili i mokri i prljavi i uvijek se znali igrati, navece se uzme redni broj za kupanje pa sutra opet.
Moje sestre opet ne daju u pijesak ne daju na travu ne daju u vodu aaaaaaa brate
I stalno su im bolesni. Pa de ga pusti malo nek se isprlja a ne ko cup sjedi i blene u tablet.. To me jedino nervira a ja djeci svacijoj pustam sve sto pozele valjda sto znam da kuci ne smiju. Vberovatno cu i ja svoje za radijator vezivati :lol:

E a ove godine smo bili na Kipru na ljetovanju i hotel je podjeljen na dio gdje idu roditelji sa klincima pa cak i u restoranu tako da ko zeli mir od djece ima apsolutni. Imaju i dva ogromna bazena samo za odrasle i treci najveci za klince. I nisam nesto primjetila da se neko bunio i kad djeca budu malo glasnije a 90% su Englezi bili tu.
Ja opet mislim.da gdje ima volje ima i nacina i kad djetetu roditelj dozvoli da uziva u djetinjstvu da nema mjesta bas puno za histeriju.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 14:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
kutak je napisao:
Ja ne znam da ima dijete koje moze sjediti s mirom na duzem putovanju. Ako nista, zaklace sa pitanjima> kad cemo stici, koliko jos ima, zasto sad stojimo, itd...
To nije bezobrazluk, nego prosto su djeca takva. Da mi krene histerisati, bacati oko sebe sve, to je vec druga stvar.
Mi smo prošli mjesec išli u Grčku busom, sa čekanjima na granici je put trajao cca 20 sati. Bio jedan klinac u busu, usta nije zatvarao al mati sa njim stalno nekw igrice igrala, pitalice, zagonetke i sl. I presjedi mali cijeli put, bez divljanja. Poenta? Normalno da će djeca divljati ako ih ignorišeš i ne posvećuješ mu vremena. Uključiš se u komunikaciju sa njim i polako, prođe put. Nije ovo kritika, da me se pogrešno ne shvati, samo opažanje. Roditelji danas ne obraćaju dovoljno pažnje djeci. Čim može da sjedi uvale mu telefon, kad malo poraste tablet, ako može cijeli pur da belji u njega i ne progovara idealno bi bilo. Jbt, meni su najdraže uspomene sa odlazaka na more kao klinac upravo ta putovanja, razgledanje okoline, zapitkivanje, obilje novih podatak i zanimljivosti kojim te roditelji zatrpavaju dok se vozite...jebo more, daj putovanje da traje vječno.

Послато са Lenovo A6020a40 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ili kako je to divno jedna nasa cistacica rekla - vasa djeca nisu hiperaktivna, ona su nevaspitana:

http://www.banjaluka.com/drustvo/2017/0 ... vaspitana/

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
_зока je napisao:
kutak je napisao:
Mi smo prošli mjesec išli u Grčku busom, sa čekanjima na granici je put trajao cca 20 sati. Bio jedan klinac u busu, usta nije zatvarao al mati sa njim stalno nekw igrice igrala, pitalice, zagonetke i sl. I presjedi mali cijeli put, bez divljanja. Poenta? Normalno da će djeca divljati ako ih ignorišeš i ne posvećuješ mu vremena. Uključiš se u komunikaciju sa njim i polako, prođe put. Nije ovo kritika, da me se pogrešno ne shvati, samo opažanje. Roditelji danas ne obraćaju dovoljno pažnje djeci. Čim može da sjedi uvale mu telefon, kad malo poraste tablet, ako može cijeli pur da belji u njega i ne progovara idealno bi bilo. Jbt, meni su najdraže uspomene sa odlazaka na more kao klinac upravo ta putovanja, razgledanje okoline, zapitkivanje, obilje novih podatak i zanimljivosti kojim te roditelji zatrpavaju dok se vozite...jebo more, daj putovanje da traje vječno.

Rjetko se slazem sa Zokom ..... ali ovaj put .... X2

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka

E ja se ne slazem, mos ti reci sta hoces kad se ono probudi u Bihacu i pita gdje je more, i onda krece jauk, pa taman kad se smiri vidi ga na autoputu a ti skreces i vise ga ne vidi, nema tih pitalica koje bi to zamaskirale
A dijete ne bih patio da putuje 20 sati da ne znam kakva mecka igra i da je sve za dz

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 16:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2017, 09:17
Kad je bio onaj kijamet prosle godine za Novu godinu, svi su cutali 11sati iz Bg, koridorom. Sad bih raspalio za Grcku, medjutim auto nam je star 13 godina, nemam pojma sta mu je zamjenjeno, sta nije (jedino sto sam ja mijenjao ulje, trakasti remen, diskove), strah me da ne drekne negdje u putu...

Za sad Becici preko agencije 9 dana 750€ na rate, polupansion, isla mi je drugarica pa su zadovoljni sadrzajima za djecu u hotelu, hranom i smjestajem.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 17:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
veljo1981 je napisao:
E ja se ne slazem, mos ti reci sta hoces kad se ono probudi u Bihacu i pita gdje je more, i onda krece jauk, pa taman kad se smiri vidi ga na autoputu a ti skreces i vise ga ne vidi, nema tih pitalica koje bi to zamaskirale
A dijete ne bih patio da putuje 20 sati da ne znam kakva mecka igra i da je sve za dz

Ne znam druže, očigledno naši roditelji nisu vodili nas na more čim se nisu sisretali sa tim problemima.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2017, 17:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
sa tih klinackih odlazaka sa starcima "na more",jedino stresno pamtim ono sto se ustajalo prije svanuca,da "se izbjegne vrucina"....slazem se da je sve ostalo bilo poezija,i da sam kroz ta putovanja upijao svaki zarez o geografiji,istoriji kuda prolazimo...dobro...mozda me malo nerviralo i ono stajanje u onom borovom sumarku pred Sestanovcem,koji q imamo tu sad dva sata stajat i jest pohovanu piletinu i pitu kad su nam Dubci i onaj prosjek gdje prvi put ugledas more na par kilometara :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 121  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]