banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2017, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
HRVATI: PARTIZAN JE NAŠ TREĆI NAJVEĆI KLUB! Napravili su ga da bi potpuno zatrli fudbal u Zagrebu!

Bivši fudbaler Partizana i nekadašnji sportski novinar u Zagrebu Miroslav Rede (78) takođe smatra da teza o crno-belima kao hrvatskom klubu "i te kako ima uporište".
Šoštarić gađao Staljina
public
Jedan od najistaknutijih hrvatskih igrača u Partizanu bio je čuveni golman Franjo Šoštarić, koji je mogao skupo da košta crno-bele prilikom jednog gostovanja po SSSR-u. Posle meča sa moskovskim Dinamom napio se i čašom votke gađao Staljinovu sliku koja je stajala na zidu. Zbog nezapamćenog skandala, srećom, nije ispaštala čitava delegacija.
Šoštarić je odmah izbačen iz tima, a po povratku u Beograd bio je "proteran" u FK Kvarner iz Rijeke. Pošto je tamo branio izvanredno, posle godinu dana vratili su ga u Partizan.
- Pogledajte samo ovaj popis igrača i sve će vam biti jasno - kaže Rede, koji je rođen u Kikindi, a ponikao u Partizanu i svojevremeno bio kapiten jedne od najtalentovanijih generacija juniora.
Na papiru koji je ponudio kao dokaz stoji gotovo 30 imena bivših fudbalera crno-belih koji su bili Hrvati, a ostavili su zapažen trag u Humskoj: Franjo Glaser, Zlatko Čajkovski, Florijan Matekalo, Stjepan Bobek, Ivan Švaljek, Vladimir Čulik, Franjo Rupnik, Miroslav Brozović, Franjo Šoštarić, Bruno Belin, Branko Zebec, Ante Mladinić (trener) i mnogi drugi.

http://www.informer.rs/sport/partizan/6 ... al-Zagrebu

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 10:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja sam mislio da je dejo služio u onoj sportskoj četi u beogradu (kao i zvone boban,npr),da je čak igrao onu utakmicu po magli sa ac milan na odsluženju vojnog roka (i dao gol :D )...nisam znao ovo za skoplje...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ma prca ih krol

Vrh

Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ma oni onu osnovnu obuku kao odu u jedinice...on bio u bat veze i onda ih prekomanduju u sportsku cetu...u stvari ni tu osnovnu obuku ne prodju....valjda bio on...cvjeticanin i neki od stonotenisera

Vrh

Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Kao sto rekoh bice milina gledati te penetracije u evropi, koji ce onda Rede biti za c/p vidjecemo, ako i bude sta sem kme kme

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka

shakal je napisao:
Ma prca ih krol

U međuvremenu, ovi iz Partizana su ‘sredili’ da dobijem poziv za vojsku. U junu 1988, čim sam potpisao ugovor sa Zvezdom, uredno sam se javio u kasarnu u Beogradu. Međutim, prije polaganja zakletve - što je jedinstven slučaj - odnekud je stiglo naređenje o mojoj prekomandi u Makedoniju, u Skoplje. Tek tada se u cio ‘slučaj’ umiješao dobri, stari Miljan Miljanić. Formirao je takozvanu sportsku četu, pa sam se poslije četiri- pet mjeseci služenja vojnog roka u Skoplju konačno vratio u Beograd.

ako laze koza ne laze rog

A boban bio inzinjerac...da mi ga je bilo vidjeti kako kopa rov il postavlja minsko polje hahaha

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Bianconeri je napisao:
motozeljo je napisao:
Bianconeri je napisao:
_Krol_ je napisao:
11 fudbalera od slo do podgorice....sigurno ih skautirali ili je vojska odradjivala

dovoljno je procitati intervjue vasih najvecih legendi bobeka i cajkovskog kako su zavrsili u partizanu...naredbom...ima ih sigurno jos

ja pamtim partizan od vremena moce vukotica....i odgovorno tvrdim ono sto sam napisao

o komunjarama cetnicim i partizanima.....necu
u stvari necu uopste na tu temu vise.....
. Slobodno procitaj nesto o terminu "Partizanove bebe" kako su igrali i gdje. Ko je odakle meni nije bitno. Bobek i Cajkovski su igrali u periodu nakon rata,kada su naredbama i osnovani svi klubovi. Zasto ne spomenes kako je otimanjem i naredbama mnogo kasnije,krajem 80-tih stvaran tim cz koji ce 1991 osvojiti KEŠ?

Ja se nesto ne sjecam , ko je to otet a ko je dosao po naredbi i cijoj ???
. Savićević,Mihajlović,Pancev oteti Partizanu ispred nosa zahvaljujuci komunistickim funkcionerima koji su tada bili dio UO CZ, Belodedić takođe skrenuo na drugu stranu na autokomandi . Toliko je uticaj Jna bio jak.

Koliko se sjecam Belodedic NIKAD NIJE pregovarao sa Partizanom , to je rekao u intervjuu kojeg sam gledao.
A ova trojica su dobili vise para od Zvijezde.

I da , Tudjman JESTE bio predsjednik Jugoslovenskog Sportskog Drustva Partizan!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Da, Tudjman je bio predsjednik Partizana. Imaju slike, izvjestaji, bla bla. I sta sad?
U vrijeme kada je Tudjan postavljen za predsjednika, niko nije znao da je on ustasa. Mlad vojni kadar, to je sve sto se znalo.
Ne moze se po njegovim djelima 30 godina nakon toga prebacivati kako je Partizan hrvatski klub, navijaci ustase i slicne gluposti.

Tom nakaradnom logikom bi islo u drugom smjeru ovako:

Arkan 90tih glavni u Zvezdi, sastavlja tim, ureduje okolo, navijaci ga vole. Arkan ubica, zlocinac, lopov = navijaci CZ ubice, zlocinci, lopovi?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka

BeckaSkola je napisao:
Da, Tudjman je bio predsjednik Partizana. Imaju slike, izvjestaji, bla bla. I sta sad?
U vrijeme kada je Tudjan postavljen za predsjednika, niko nije znao da je on ustasa. Mlad vojni kadar, to je sve sto se znalo.
Ne moze se po njegovim djelima 30 godina nakon toga prebacivati kako je Partizan hrvatski klub, navijaci ustase i slicne gluposti.

Tom nakaradnom logikom bi islo u drugom smjeru ovako:

Arkan 90tih glavni u Zvezdi, sastavlja tim, ureduje okolo, navijaci ga vole. Arkan ubica, zlocinac, lopov = navijaci CZ ubice, zlocinci, lopovi?

Becka karikiras i ides u krajnost , niti sam spomenuo ustase ni hrvate .... Da bi nekog proglasio ubicom , zlocincem i lopovom to bi trebao da dokazes ...... na sudu!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Belodedic je po prebjegu nekoliko sati proveo na JNA nisu ga uzeli bojeci se situacije i reakcije. Tada mu je veza tj lik koji ga je cekao na nasoj strani odveo u Zvezdu. Dobro se sjecam njegove izjave povidom toga. Kad je propalo to sa Partizanom covjek koji je bio veliki Partizanovac je rekao hajmo pokusati u Zvezdi.
Cisto da se zna.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka

Ma da . Kakav je to partizanovac kad dovodi zvezdi igrace???

Ne sjecam se uopste price o Partizanu , to Belodedic nije uopste pomenuo u svom intervjuu. Bila je Zvezda i samo Zvezda.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Ima li neko od admina osjećaj kad treba zaključati temu?

...dođu likovi s Caffea srati na sportu....

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka

em sa kafea em zvezdasi ...nocna mora

stvarno sta znaju ovi sa kafea o sportu...ko marica u kriv qrac

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Ipak je enc0re vodeći autoritet u oblasti sporta. Po njegovim kriterijumima niko ne smije pisati ovde osim njega,maga sportskih dešavanja.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
enc0re je napisao:
Ima li neko od admina osjećaj kad treba zaključati temu?

...dođu likovi s Caffea srati na sportu....

:lol: sunce ti jebem bezobrazno

Inace- disciplinska komisija je danas presudila da je penal cist kao i crveni zbog psovanja

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
shakal je napisao:
Inace- disciplinska komisija je danas presudila da je penal cist kao i crveni zbog psovanja

Baš sam iznenađen.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Што бановасте папучу, таман постаде занимљиво :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 14:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Apr 2017, 17:52
[quote="_Krol_"]nije osnovan u zagrebu...franjo tudkman jeste bio predsjednik jsd partizan i iskreno ubilo se za zajebavanje....ovo jugoslovensko vam i jeste stavljeno zbog vojske

ovo za savicevica sam znao....sticajem okolnosti sluzbovao sam u skoplju u kasarni gdje je sluzio vojsku..kazu da su mu mozak popili da ide u partizan...dok dzajic nine dosao sa poklonima generalima u skoplje i tad ga ostavili na miru[/quote. Partizan je osnovan u Beogradu. Tuđman nikada nije bio predsjednik Partizana,ko nađe i jedan dokaz dajem mu sta hoce. I Partizan i Crvena Zvezda su osnovani u Jugoslaviji od strane komunističkog režima ( vojske i udbe). To su činjenice . To što vi mjenjate svoju istoriju i lažete sami sebe kako ste neka pro-srpska opcija je već za psihijatrije ali vaš problem. Teško je samo non stop slušati budalaštine... Mi smo osnovani kao JSD i to nikada ne treba mjenjati kao ni grb jer od prošlosti se ne bježi. U jogoslovenstvu nema ničega anti-srpskog,Jugoslavija je postojala i prije komunizma. Sporcki pozdrav

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Molim administraciju za jedan zahvat u posebnu temu da se izdvoji psihoanaliza naklonika tima C.Zvezda iz Bg.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2017, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Juce virnem na temu iu vidim da se Slager nesto razocaravao u mene i Krola... sjednem da odgovorim kad ono imam sta da vidim, Krcun, Tudjman... :)

Slager prijatelju, koliko je prosjecnom Zvezdasu bitna titula vidi se po posjecenosti na stadionu. Jebo fudbal kad je doslo vrijeme da mi mjerimo kitu sa Partizanom i Vojvodinom, stvarno ce mi, imajuci to u vidu, neka titula imati neku draz, kako da ne... Poenta jeste u malo zezanja, ali iskreno, drago mi je, zboh Robijevih suza, zbog onog seljaka Lalatovica koji nije znao iznijeti gospodski ni jednu nepravdu, drago mi je zbog nekih momaka koji su igrali u generacijama Zvezde koja nije imala sanse u sezonama od prije par godina, a dali su sve od sebe. Da se ja pitam, a ne pitam se, oduzeo bih sve titule od 1991 godine, svima, ni jedna nije regularna.
Sad, kada bi se desio neki Kalcopoli i da poizbacivaju i Zvezdu i Partizan u zadnji rang... pitanje je ko bi igrao prvu ligu? Jagodina, Pazar, Vojvodina, Spartak?... Ne postoji ekipa u prvoj ligi koja se nije sklonila Zvezdi ili Partizanu, pocevsi od Vojvodine kao nekog treceg kluba u drzavi. Oni hoce neku pravdu a namjestili su svake sezone protiv vjecitih. Evo ove ginu protiv Zvezde, placu i nesto kukaju, Partizanu su se sklonili, a prosle su se Zvezdi tako lagano sklonili da je bilo cak i zabavno gledati. I sta sad hocemo, sta uraditi? Koga kazniti?
Samo presipamo iz supljeg u prazno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]