banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2017, 06:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Recimo da rade tako...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 07:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
recimo ja nikad cuo nisam da je neko narucen na uzv u 7 popodne...ne govorim o hitnoj pomoci i odjelima vec o ambulantama

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 07:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Krol, radno vrijeme je od 07h-20h.. Evo moja mama je prije par dana imala termin u 18:30h npr. (u medicini ne postoji 7 popodne, dan ima 24h i vrlo je bitno koliko je casova i koji je dan)
UZV u ambulantama sluzi za preglede i kontrole a to nisu urgentna stanja. Za urgentna stanja svaka klinika ima svoj UZV i ljekara osposobljenog za UZV-pregled.
UZV nije domen Hitne Pomoci niti je nalaz specijaliste urgentne medicine validan sa nalazom UZV. To radi hirurg.
Npr.Ako pacijent ima klinicku sliku akutnog abdomena nece sigurno ici u ambulantu na pregled nego mu se radi hitna/brza analiza krvi (pokazatelji akutnog desavanja) i salje hirurgu na UZV sa gotovim nalazom da se ne gubi vrijeme, hirurg ima uvid u isti te dalje iskljucuje tj.potvrdjuje hirursko desavanje.

...ali ovo je isto kao kad Milan objasnjava kako se mjeri temp.vazduha :-D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka

aha aha...odem i ja u 7 navece kad mi prijatelj dr kaze da dodjem...

sve ja to znam sto ti pises al to veze nema sa stvarnim sranjem...pardon...stanjem

stvarno dan ima 24h

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znas kako svi mi vidimo samo svoj slucaj eventualno cujemo pricu nekog nezadovoljnog pacijenta.
Nije to bas tako kao sto vi pricate. Meni se sistem ni malo ne svidja ali sam ga morala usvojiti a zao mi je kad je stanovnistvo neupuceno pa se klacka od ambulante do ambulante.
U zdravstvu ima stvarno svega. Ali taj se narod dobro naradi za svoju smjenu a mi samo vidimo sebe.
Ja porodicnu ne mogu smisliti ali jedan tim za smjenu primi 60-80pacijenata. Da je samo upitati dobar dan sta vam treba puno je a gdje uci u problem i pruziti uslugu.
Svi mi znamo pljuvati po instituciji u ciji se sistem ne razumijemo.
Ja bi u CIPS npr.boNbu bacila :lol: a vjerujem da je onim sluzbenicima pun qrac naroda.

Smijesno ili je ali nama je vrlo bitno da li je nesto bilo u 07h ili 19h, sve sto moja ruka napise u protokol je sudski dokument a jednom sam se samo nasla kao svjedok saobr.udesa na sudu i hvala lijepo....

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka

nekidan sam vodio jednu baku sa sela na pregled u spec ambulantu.....umjesto u 8 supak je dosao u pola 11...ni pogledao nikog nije...usao tamo bez rijeci...bukvalno i doslovno dvoje pregledao i izasao i otisao
..kazem onoj sestri gdje ode ovaj....o kad je pocela sta vi ima da pitate....ma jebo te on u picku majku vam jebem i tebi i njemu....ajmo Zorka kod Djuke u privatluk jebo im ti majku neradnicku

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: tako to obicno bude, i sama sam tako dozivljavala :lol:
Ali tog nesretnika stave u salu i stave na preglede pa jedino da se klonira. Oni izadju iz sale pa pregledaju par pa opet imaju drugu hitnocu i tako u krug.
E a druga opcija su idioti nadobudni koji nece da rade i misle da su bogom dani. Ima par ljudi tamo za koje se ja godinama pitam kako ih niko nije namlatio tamo i dokle ce to tako :-)

Brojtro Krol kakoe :lol:
Eo ja na poslu, prvi prolaz odradila pa blenem u monitore pac i drugi a usput pijuckam kau :lol:
Inace uvatlo mene u kicmi, ronjgo potego pacijenta i tako... i kaem ja svojoj sesci ja trebam jelte pregled kae ona men zvacemo vas.
Nakon 9 dana slovom i brojem zove. Kaem ja njoj sta oces ti? Kae mozel termin sledeci mjesec 17og
Ja krepala o smija :lol: za sta termin? Pa kaze za vas problem.
Sestro slatka ja radim vec drugi dan.
3lezala nisam mogla ni u klozet poslije me popustlo na tablete i haj zdrao....
Tako da to kod nas jos i dobro funkcionise. Kaki svabo kaka uredjenost.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 08:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Mene jedino nervira ono zakazivanje kad kažu dan, a neće da podijele bar u grupama za svaki sat da ide određeni broj pacijenata.

Onda ujutro u sedam dođe 35 ljudi koji su ranije dobili datum, još bar 15 onako vanredno i čekaju kad će proći vizita ili operacije. Pregledi počnu tek oko 10 i naravno da nema šanse da čestito pogledaju ni nalaze ni pacijenta.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka

dobrojtro i tebi nicol...

ma znam ...sta ce svabe...pojma nemaju...da nema nasih gore raspala bi se njemacka

znam ja jednog forumasa...upravo specijalizirao namjestanje kicme....on kad namjesti mozes potezati koliko hoces

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 08:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hahahhahahaahha fala
Kaka je ovo dzungletina od drzave a jesu i retardirani majko mila.
Ako tipa, karikiram, radi na otvaranju vrata on samo otvara i ne bi ih zatvorio nemaaa bogaaa i kad mu kazes de zatvori kolega ti ima pauzu on obilazi oko njih kao da je nuklearna fizika :lol: i takvi su u svemu... a ne daj boze da mucne glavom i rijesi problem improvizacijom. Ne! To se samo stiska zvonce. Zove nacelnik, zove kucni majstor, zove sef zove supermen, nindza kornjace... pa maiku ti jbm glupu dizes 8 ljudi za ono sto mozes za 2min.rijesiti sam.
Nakon 3mjeseca ovdje zove me sef da potpisem novi ugovor da budem nadzorna/sef tima. Ma koga ste pitali to? Kaze plata veca... Ma zajebi... nisam zainteresovana.Da me zvrckaju vako na zvonce 12h aaaaaaa fala lijepo. Ja dole navikla na totalnu improvizaciju ovdje imas sve jbt, nicega ne fali, zbunila se, nisam znala izabrati lila ili zelenkaste rukavice u S velicini :lol:
Sta seljak zna... Ja znala da postoji L neke tajlandske firme i igle u 2 velicine, kasam dosla ovde reko kasu nastampali volke velicine :lol:
Ne mogu otvoriti venu, zovu me za svaku glupost, pa majko draga imas devetnest sistema za otvaranje vene, pa mora jedan upaliti. Ja dole imam zelenu iglu, kolac i kolabiran krvni sud pa nije bilo da ga nismo otvorili.
Oni su ovdje jako ograniceni. Mi smo veliki prakticari ali malo znanja imamo a oni samo uce ali praksa nuletina.

Poslednji put menjao Nicole dana 27 Apr 2017, 08:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka

vidim ja neko ve se vratiti u hitnu pomoc....jebo te glupandere po minhenu

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da je plata samo malo veca dole bi bilo ok ali je za nas posao bas mizerna, ne isplati se.
Nikad ovo ovdje necu prihvatiti ali dosla sam zbog paretina i Bogu hvala ima ih. Tako da.. cuti i radi :-D
Naviknucu se s vremenom, ko se jos na bolje tesko navikao ali su toooootalnoooo drugi mentalitet od nas i sistem rada totalno drugaciji.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka

ma bitno da se ojrici kote i tice.....

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
znam ja jednog forumasa...upravo specijalizirao namjestanje kicme....on kad namjesti mozes potezati koliko hoces

:lol: :lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 09:03 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Poenta pravih i uredjenih sistema i jeste u tome da je improvizacija minimalna i svedena na najnizi moguci nivo, improvizacija i jeste glavna odlika neuredjenih sistema i zulu drzava...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_Krol_ je napisao:
ma bitno da se ojrici kote i tice.....

Veeeeelikom.brzinom :toothy7:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka

znaci uskoro ce niknuti jos jedna hacijenda sa lavicima......

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 09:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno :lol: pa ko ce znati da sam gastos ako nemam hacijendu.
Jos razmisljam o lokaciji.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ima li zivota mimo Lausa?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2017, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka

mijenja lokaciju...njemacki gastosi su na paprikovcu i petricevcu....sa rijetkim austrijskim uplivom

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]