banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 21:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 322 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Feb 2017, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovaj u Centru tržni centar se lagano pretvara u bazen.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 11:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
čaršija bruji da se tu investitor debelo pokajao,a otkad je dolazak miškovića postao izvjestan,da samo traži izlaznu strategiju....da se bar počupa,sa nekim preklapanjima da Grad to uzme..nabavkom mazuta za toplanu po "dobrim" cijenama,i sličnim gimnastikama....

nisam se nešto ni udubljivao u priču,da bih pohvatao svaki detalj..... jer me i ne zanima mnogo,al tako se šuška po "dobro obavještenim izvorima" :D

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Schlager je napisao:
čaršija bruji da se tu investitor debelo pokajao,a otkad je dolazak miškovića postao izvjestan,da samo traži izlaznu strategiju....da se bar počupa,sa nekim preklapanjima da Grad to uzme..nabavkom mazuta za toplanu po "dobrim" cijenama,i sličnim gimnastikama....

nisam se nešto ni udubljivao u priču,da bih pohvatao svaki detalj..... jer me i ne zanima mnogo,al tako se šuška po "dobro obavještenim izvorima" :D

Neupucen si TOTALNO !!!

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Schlager je napisao:

Neki iz te carsije kazu da objekat uopšte nema dozvolu za ove -3 radove, vec samo one pripremne (50cm). Sreca pa niko nista ne provjerava od papira u centru, bitno je da je u Bukovici i Kuljanima po zakonu :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja sam čuo da tamo uopšte nema radova, da je sve ono priviđenje, pričina...fatamorgana takoreći....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Džontra je napisao:
Ja sam čuo da tamo uopšte nema radova, da je sve ono priviđenje, pričina...fatamorgana takoreći....

Kakvih radova?
:lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Rupokopačkih

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
manitu uci da svira je napisao:
Neki iz te carsije kazu da objekat uopšte nema dozvolu za ove -3 radove, vec samo one pripremne (50cm). Sreca pa niko nista ne provjerava od papira u centru, bitno je da je u Bukovici i Kuljanima po zakonu :lol:

Gradjevinska dozvola postoji za temeljnu jamu, to je vec spominjano nekoliko puta. Temeljna jama, kako joj samo ime kaze, podrazumjeva kopanje do najnizeg projektovanog nivoa i osiguravanje kosine iskopa, u ovom slucaju sipovi i torkretiranje.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Nema tu puno filozofije...prekontao se Neso koliki tovar para treba za to...koliki je rizik i kako iskacu neplanirani troskovi i sad gleda da proda rupu gradu pa nek zatrpavaju

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Бог те јеб'о, не прави појату, па да у ходу рачуна колико ће му требати. Је ли реално то?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2017, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pa realno je....predracun bude 50mil a onda ga na prvom koraku doceka jeben problem sa vodom i tako to...pa skonta da bi tih 50 lako otislo na 70....u bankrot

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
A on je kao imao tih 50 na hrpi... jes al u limburgu, što presposobni trgovac i p.preduzetnik nije uzeo kredit pa završio priču pa za 10 god.rekao ja imam muda, gnjide. Plače gradskoj upravi ko Škrbina ćer...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka

to ne znamo ni ti ni ja ali znajuci sta je prodao slovencima i za koliko i ko su suinvestitori vjerovatno ih je imao na kamari....samo kazem da mi se cini da su ga pokolebali nepredvidjeni enormni troskovi i da je skontao da bi to mogla biti rupa bez dna
i koliko znam nije on otisao gradskoj upravi vec oni njemu sa predlogom

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
1. ни Град ни Лубурић не знају шта би на крају са овом "Сити молом".
Град види ту локацију као вишеетажну подземну гаражу и простором за споменик погинулиом борцима на површини, али нема појма како то завршити (земља је приватна, Лубурићева; регулационим планом ту је шопинг мол а не трг; проблем финансијског обештећења Лубурића). Борци су наводно имали замјерку да споменик буде изнад паркинга.
Лубурић је уложио паре и гледа да му те паре не остану заробљене у тој рупи. Град је имао неке идеје око Паскулове циглане (препуштање те локације Лубурићу, прављење неки кружних токова на углу Ранка Шипке и Јована Дучића и на раскрсници код старе зграде Владе РС), али све је то тешко проводиво.

2. локацију Паскулове циглане је пикирао Миле Радишић. Као, неки хотел од 20 спратова. Проблем са локацијом на П. циглане су имовинско-правни односи. Људи купили фирме које су имали канцеларије у баракама на П. циглани, па присвојили и бараке и сад желе да присвоје и земљу испод барака. Тај дио града је баш ругло, али нико се не сели из тих барака у неки други простор у граду, сви чекају.

3. отвара се питање просторног уређења круга бившег Чајавца. Сва земља унутар Чајавца (од улице Јована Дучића до западног транзита) је приватизована, добар дио су "приватизовали" бањалучки тајкуни и сад је ту игранка. Ако остане Емпоријум на оном мјесту, што ће два шопинг мола на 30 метара удаљености (Емпоријум и неки Сити мол на локацији Паскулове циглане)?

4. има ли ико инфомацију да Радишић почиње правити зграду Управе за индиректно опорезивање (ту негдје у граду)?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka

na paskulinoj ciglani niko nista nije prisvojio kako ti kazes nego im je drzava omogucila da u privatizaciji kupe te firme....u ogrmnoj vecini slucajeva barake i zemlja su usle u bilanse privatizacije sa iskazanim novcanim vrijednopstima i baraka i zemljista....grad se sjetio nakon 15 godina od privatizacije da bi to moglo biti da je njihovo i pokrenuo postupke kada su svi rokovi prosli...udario je po tim firmama umjesto po drzavi i trazenju obestecenja od fonda za restituciju

Neso je budala ako na to pristane jer 27 firmi je na sudu sa gradom zbog te zemlje

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
_Krol_ je napisao:
na paskulinoj ciglani niko nista nije prisvojio kako ti kazes nego im je drzava omogucila da u privatizaciji kupe te firme....u ogrmnoj vecini slucajeva barake i zemlja su usle u bilanse privatizacije sa iskazanim novcanim vrijednopstima i baraka i zemljista....grad se sjetio nakon 15 godina od privatizacije da bi to moglo biti da je njihovo i pokrenuo postupke kada su svi rokovi prosli...udario je po tim firmama umjesto po drzavi i trazenju obestecenja od fonda za restituciju

Нисам правник, али мени је ово класично присвајање, да не кажем крађа.

Какве везе има ако ти купиш фирму и та фирма има у билансу стања вриједност неке земље? Ваљда се власништво доказује земљишним књигама, а не билансима стања у приватизацији.

То би било као да ја теби продам халу и кажем "Цијена за халу је 200 000, а цијена земље је још 200 000", а ја немам ни ПЛ ни ЗК извадак да докажем да је земљиште испод те хале заиста моје (а земљиште је рецимо неког трећег). И сад ти исплатом тих 400 000 постајеш власник земље а да ништа ниси платио правом власнику? Ако то није присвајање, не знам шта јесте.

Али то је правна ствар и нема везе са изградњом шопинг мола. И да, јесте закаснио Град као и на маси других ствари везаних за имовину Града.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Sve mi se čini da će ova rupa biti novi hotel Palas.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 09:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Samo da se kratko ubacim,pa vi nastavite o tim pravnim cakama o kojima nemam pojma...

Šule,nisam shvatio iz tvog gornjeg posta,da li ti smatraš da se od prvobitne ideje odustalo zbog toga što je Grad bacio oko na tu lokaciju (garaža,spomen obilježje) ili zbog ovih priča da se investitor pokolebao?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka

moras staviti u kontekst vremena nastanka tih firmi...to sto ti pricas je sada tako....ali u vremenu od prije 30,40,50 pa cak 60 godina nisu firme bile vlasnici prostora.....davale pare i sve islo preko siza stanovanja,sve drustvena svojina i sve na sizu......ja u svojoj firmi imam objekat koji je u firmi od 1947 godine,potpisao rjesenje djuro pucar stari....i tek sad ga knjizim na firmu
drzava je to tad jednostavno presjekla i rekla popisite sve cime raspolazete,iskazite u parama i tako se dobijala vrijednost firmi jer su znali kakav je sistem bio nekada
grad se na svaku privatizaciju mogao zaliti u roku 5 godina...nije...cao...ovo je sad samo maltretiranje...mada ostavljam rezervu da je paskulina ogromna vrijednost i ne bi me zacudilo da politika presudi i sve pripadne gradu ili nekome ko hoce da pravi seraton

i nje do tih firmi sto je ono ruglo...neda grad dozvolu ni da okrecis a kamoli da nesto gradis,radis ili saniras....svjesno ono onako drze

al nije tema...vidjecemo sta ce biti

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2017, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Откако је јавност сазнала да је Станковићев план за прање пара:
1. Убацити милион у Адидас торбу
2. Торбу фркнути у гепек
3. Отићи за Србију преко Градишке
мене ништа не чуди од наших вајних бизнисмена, па тако ни ова ситуација у којој усред посла од 50 милиона инвеститор схвати да је то у ствари посао од 70 милиона.
Иако, као и магистар, не пијем баш причу о води, волио бих да то неко од ових форумских неимара напокон разјасни.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 322 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]