banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 01:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Egzodus
PostPoslato: 07 Feb 2017, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ima li neko da ce mene povesti?
Placam kako god.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 17:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Пеле Мали je napisao:
Ево као неко ко је вичан рачунару да ти велим да се онлајн може зарадити али да то није то.
Док се исцрмвариш са идиотима који постављају посао (који су по дифолту ситничари јер то раде јер не желе издвојити паре за неког у својој земљи) па док се избориш са земљама трећег свијета који ће радити за кикирики теби то убије сваку жељу да се цимаш с тим.

Друго, ако је неко стручњак и ако је јако добар у свом послу шта ти мислиш да тај човјек није можда амбициознији неко да сједи у некој банци у БЛ и слуша неког главоњу који нема појма о послу и ту је постављен политички и хоће да нешто буде урађено тако а ти као професионалац знаш да је то будалаштина?

Треће, технологије, буџет, далековидност и сви остали фактори који ти помажу да се развијаш су скоро па апсолутно недоступни овдје и вјероватно нећеш имати прилику да се икад усавршаваш и оствариш свој пуни капацитет.

Четврто, да је Никола Тесла остао овдје вјероватно би завршио у менталној установи а ми би поруке размјењивали преко голубова писмоноша (добро, можда не али схваташ поенту).
Требате узети у обзир да је ово тло и ова земља дала и још увијек даје страшне мозгове и да ти људи и дан данас мјењају свијет својим радом и постигнућима.

Odlicno objasnjeno - svaka cast!

Ja kad u BL pricam s nekim programerima, X puta nisu ni culi za neke najnovije tehnologije, a kamoli da ih koriste. Isto je i na bausteli - u Njemackoj i Austriji svako malo se uvede neka nova tehnologija, a u BL kasne godinama... Ima kod nas puno pametnih ljudi, samo im se ne dopusta i omogucava maksimalno koristenje njihovih kapaciteta.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Dobro Gospodo i Drugovi ......

Svima vama koji ste otisli i koji planirate da odete danas ,sutra ili za koju godinu od SRCA VAM ZELIM da se snadjete i za posao i za stan i za sve ostalo sto zivot cini lijepim i radosnim !!!

A nama koji ostajemo iz raznoraznih razloga NEK JE BOG NA POMOCI !!!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
који си ти себи цар

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Ne kontam ovo da programeri kasne sa tehnologijom. Hajde mašinci i bauštelci, logično je da je teško fizički ispratit zapad. Ali programeri su u toku čim izađe šta god. Jednostavno nisu fizički ograničeni carinom i sl. glupostima. Jedino problem je nekad bio spor internet, danas je sve real-time.

Može neki real life primjer kašnjenja kod naših programera?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Пеле Мали je napisao:
који си ти себи цар

Malo sale. :)
Kako god napises bar si iskren to postujem . Naravno energiju i entuzijazam a ako sta fali sgodinama ce doci.
Pozdrav.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Evo kazu na bht dnevniku da je narod zadovoljan, samo 100 ih se okupilo ispred zgrade koju su palili prije 3 godine, politicari su ulozili maksimalan napor da gradjani budu zadovoljni...
Hahahahahahaha

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
https://www.youtube.com/embed/jjExf9GidiA

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
veljo1981 je napisao:
Evo kazu na bht dnevniku da je narod zadovoljan, samo 100 ih se okupilo ispred zgrade koju su palili prije 3 godine, politicari su ulozili maksimalan napor da gradjani budu zadovoljni...
Hahahahahahaha

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Postoji jedan dio ljudi kod nas koji na zapadu nece imati sta da trazi - diplomci drustvenih fakulteta.
Pravo, ekonomija, sociologija, filozofski, politicke nauke... mrka kapa.
:-? U Holandiji je takodje navala na drustvene fakultete, svi bi da budu tasna masna. Na kraju, na jedan oglas za ekonomistu i pravnika u mojoj firmi se prijavi 150 ljudi.

A kad se raspise oglas za masinca sa specijalizacijom za metro sisteme, prvo cekas i cekas, pa se niko ne javlja.. pa se podigne ponudjena plata koja je ionako vrlo dobra... pa cekas... pa na kraju dovlacis radnike sa strane ili se dobije zadatak da se ide na fakultete, gledaju studenti zavrsnih godina sa dobrim ocjenama koji vec nisu vrbovani da ti se pridruze i firmi... (situacija sa bivseg radnog mjesta)

Treba da se radi i gradi, a da se manje drobi u prazno. Ko planira emigraciju, za sebe ili za djecu, neka misli i na ove cinjenice odozgo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Владимир je napisao:
Дајте људи, зашто мислите да наши политичари имају икакве планове, осим шта ће данас јести, пити, јебати?

+1

upravo tako, ali htio bih da dodam da ako pitaš bilo kojeg političara i u jednoj zemlji Evrope kakve su prognoze za 2,5,10 godina svi će slegnuti ramenima. Ko odlazi kocka se podjednako onoliko koliko i onaj što ostaje, budućnost je pod velikim upitnikom za cijeli kontinent. Otići ću vani i super, evo me u stabilnoj državi prst u uvo po tom pitanju hmmm...

milion je razloga za odlazak, neko ode jer ga muka natjerala, neko da zaradi određeni novac da bi ovdje nešto ostvario, neko opet da malo proluta po svijetu a ne treba isključiti ni sindrom stada, ako određeni dio plebsa ode vani da drugi slijede jer eto...red je, kao Sirijci prije godinu dvije u Njemačku ide jer je u trendu, eto svi idu u Njemačku.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka

Ima tu jedna bitna stavka, tamo je uvijek bilo, a ovde nikad nije bilo

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I to je do neke mjere tačno, mada kako kome i kako za koga.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nakon ovog procesa se moze ocekivati da ce se vise Bosnjaka radjati u inostranstvu nego u BiH. Isto vazi i za Srbe i Hrvate.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Iz ... ije/411964

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam ja neki osjećaj da Bošnje nešto mnogo sele iz BiH, ili se varam?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
ajde da i ja nesto dodam...

Razumijem ljude koji nemaju nista,pa bjeze,ali ko ima iole solidna primanja nece nista sretniji biti u DE ili AT sa 1300-1600e,za koliko radi vecina nasih...odes u kasnim dvadesetim,pocinjes od nule,nemas prijatelja,ne znas jezik,vecina ga nikad i ne savlada kako treba...
Ljudi drugi je to svijet,kad prosetam Kelnom ili Frankfurtom i vidim onaj ciganluk,muka mi je,bagre je doslo sa svih strana,gledas hoce li te neko ubosti nozem sa strane,Banjaluka je za ovo raj na zemlji.
Neki spominju osnivanje porodice gore,s kim to molim vas?Ne zna se jesu gore tetovirane izbusene svabice ili ove nase kompleksasice kojima je glavna briga kad je koji turbo folk dogadjaj u okolnim diskotekama,takve vas sigurno nece docekati kuci sa ruckom na stolu....
Ekipa sa kojom sam ja u kontaktu,momci 30-35 god,vecina ih nije ni u ozbiljnim vezama a kamoli da razmisljaju o braku,izgleda se samo turci kote iz dana u dan...

Moja familija pusta korjenje gore vec 35god,svi imaju dobre poslove,rijeseno stambeno pitanje ali nije to to,uvijek im nesto hvali,mrzovoljni,nezadovoljni,ovako,onako,nema obilazenja i druzenja kao dole,sve je to nesto na silu,vikendom ako se skupimo na rucku to je premija,jednostavno to je taj svapski sistem...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 22:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
I došli smo do glavnog razloga ostanka...pijančevanje :D Moji u Njemačkoj više se provode nego kakva omladina u BL. A ni kod nas se ljudi ne druže ko prije...sve se otuđilo.

Evo još jednog drugačijeg pogleda:

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/ispov ... ak-2592129

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka

Jel ovo neka jeba za pasose poslije 21. Marta?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jakako. Moj važi još godinu,a valjda će do tada biti nešto urađeno.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 22:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Jebeno će biti kako čitam, nema šanse prije septembra da provedu tender i da krene izdavanje....meni samo što nije istekao. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]