Alex,Glavurine nema ko da lupa.
Borci VRS,bar moji saborci,uglavnom za Dodika glasaju!!!
Moj SDS nisu voljeli ni za vrijeme rata,prvo su mislili da ih je SDS u rovove uvukao,a kasnije da SDS prodaje teritorije,posebno zapadnokrajiske.....pogotovo ga ne vole sad kad im RTRS fino objasni sve....kako Mile spasava RS....uticajan i na Istoku i na Zapadu........kako napredujemo u svakom pogledu....kako je opozicija izdajnicka,koja bi prenijela sve moguce nadleznosti da nema SNSD...da je,maltene,pitanje dana kad ce se prikljuciti vehabijama u Gornjoj Maoci!!
Ostale stranke i ne dozivljavaju nesto....mada mi to nije jasno....zasto ne dati priliku nekome ko nikad ni blizu vlasti nije bio???
Par puta sam ja na nekim godisnjim okupljanjima svoje jedinica, za Vidovdan pokusao neke momke,koje bas volim,upitati "Ne smeta vam kad dezerter kaze -ako se ne smirite,necete dobiti ni ove 3 marke mjesecno za boravak na prvoj liniji (100 km godisnje)"......Onda mi kazu "Dok ste vi bili,nije bilo ni to"!!
Nakon toga okrenem teme na sport i zene
Znaci,Alex...vidim da slicno mislimo.....vjerujem da se slicno i ponasamo u svakodnevnom zivotu.....pokusati se u svom mikrosvijetu izboriti za sto bolje uslove zivota svoje porodice,a za nesto vise,mislim da je prekasno....do prije dve,tri godine,mislio sam da ima nade za ovo drustvo....sad vise ne mislim...taman da tebe i mene postave na vlast danas....kasno.....svi fondovi ispraznjeni....penzije prebacene na trezor....jedan radnik "odrzava jednog penzionera"!!!!! (u komunizmu 5 radnika na jednog penzionera bilo).....na svakom koraku cujes pricu "idem na casove njemackog,gdje ces ti?"....RS se sve teze se cak i zaduziti po barem pristojnim uslovima.....uspjehom predstavljas kad kredit dobijes

....prodali i telekom...fedreracija ima bar ta svoje dva telekoma,i neku kapalicu za sledecih par godina.....sta je rjesenje??...
Ne znam...mozda jos prodati Elektroprivredu i konacno postati potpuno okupiran u vlastitoj zemlji...da strancu placas struju.....kamate u bankama....impulse za telefon....