banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 18:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
22.4.2005 u 15:10:03

Zabrana emitiranja programa Nove TV u BiH?

Upravni odbor Mreže plus je objavio juče da je zahtijevao od Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) da spriječi emitiranje stranih programa za koje stanice u BiH uredno posjeduju autorska prava plaćena stranim distributerima.

U Mreži plus kažu da, recimo, seriju „Kućanice“ već emitira Nova TV, čiji se program putem kablovske TV može pratiti i u našoj zemlji, a oni su kupili autorska prava za cijelu BiH.
- Naš problem nije Nova TV ili druge hrvatske stanice već ilegalne aktivnosti kablovskih operatera u BiH od kojih nijedan nema dozvolu za emitiranje programa Nove TV u BiH, što su nam pismeno potvrdili iz te TV kuće.

Nakon što smo se zbog toga žalili RAK-u koja je pokrenula istragu, počela su nam stizati prijeteća pisma nekih kablovskih operatera – kaže Darko Aleksić, generalni menadžer Mreže plus.
Od Kemala Huseinovića, generalnog direktora RAK-a, dobili smo potvrdu da Agencija kontrolira validnost ugovora na osnovu kojih se distribuira program putem kablovskih televizija u BiH.

- Prilikom izdavanja dozvola kablovskim distributerima od njih se zahtijevalo da se izjasne da posjeduju validne ugovore za sve programe koje distribuiraju. Također im je jasno naglašeno da će Agencija provjeriti sve ugovore.

Proces je u toku za sve programe. Što se tiče distribucije programa Nove TV iz Hrvatske, Agencija je došla do podataka da kablovski distributeri ne posjeduju odgovarajuće ugovore i saglasnost o distribuciji programa ove televizije.
Pošto je proces razmatranja ovih slučajeva u toku, mi ne možemo prejudicirati konačan ishod – kaže Huseinović.

------

Pa eto razloga zasto su ih tuzili! [podvuceno]
E sad iz inata necemo ovdje gledati 'Kucanice'! :-? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Necemo je nikako gledati kako je krenulo .. Ocaj zivi, nista u ovoj drzavi ne funkcionise kako treba pa cak ni TV program ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 20:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Veceras sam crk'o dok sam jedva namjestio da mogu gledati ALIAS, na ATV [ne emituju Mrezu plus]... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
A sta bi se desilo da je neki od nasih kabl-operatera imao validan ugovor za Novu... da li bi onda mjaukanje napacene Mreze+ upalilo... ili bi i dalje mogli da skamucu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 13:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
He. Sad je pitanje da li se uopste moze dobiti validan ugovor za Novu. Ako je Nova TV za serije i druge programe koje emituje otkupila prava samo za emitovanje na teritoriji Hrvatske, onda je stvar, nazalost, jasna. Svako preuzimanje i reemitovanje tog programa na teritoriji druge drzave je ilegalno.
Ako krenu da istrazuju i slucaj drugih programa, mislim da mozemo ocekivati uskoro i ukidanje kablovskog emitovanja i HRTa i RTL TV...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 13:35 
Ako poskidaju sve te kanale sto valjaju, onda mi kablovska i ne treba...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Oni nisu normalni... Kako cu sad bez "Kucanica"?! :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 20:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Oni nisu normalni... Kako cu sad bez "Kucanica"?! :roll: :roll: :roll:

Pa moci ces ih uskoro gledati na Mrezi+! :-? :-? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma, Mreza plus je obichni shit, uvijek kaskaju za Novom koja pushta nove epizode za razliku od ovih koji su Felicity pushtali 2 god. poslije HRT-a 1. Mislim stvarno... Ni seriju k'o chovjek ne mogu gledati... E brate... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 21:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Meni je bedak zbog one druge nove hit serije, "Izgubljeni". Sreca da je daje i Pro7 i da znam njemacki...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ah da, jos ovo da prokomentarisem sto pise moja sestra Lisa: :D
Lisa_Simpson je napisao:
Ma, Mreza plus je obichni shit, uvijek kaskaju za Novom koja pushta nove epizode za razliku od ovih koji su Felicity pushtali 2 god. poslije HRT-a 1. Mislim stvarno... Ni seriju k'o chovjek ne mogu gledati... E brate... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Najgore na Mrezi + su pauze za reklame koje ubacuju bez ikakvog reda u po scene, na svakih 45 sekundi. I najzanimljivije stvari cine gotovo negledljivim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 06:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najgore na Mrezi + su pauze za reklame koje ubacuju bez ikakvog reda u po scene, na svakih 45 sekundi. I najzanimljivije stvari cine gotovo negledljivim.

Eeeee.. kad sam ja zbog toga 'teo da miniram alternativnu... :evil: :evil: :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Evo sad se vrti obavestenje za javnost na onom info kanalu, bar sam ja danas skuzio. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 17:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vratili su nam Novu!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 18:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vidim da su vratili Novu! Super! :)
Sada sam provjerio mail i dobio sam odgovor na moje pitanje...
Citiram samo dio:
...Sto se tice spora izmedju Mreze Plus i kablovskih distributera, ljubazno vas molimo da se obratite njima za odgovor.
Regulatorna agencija za komunikacije ne posreduje u dogovaranju izmedju ove dvije strane.
Sto se tice Nove TV, poznato vam je da kablovski distributeri nisu imali saglasnost Nove TV za distribuciju programa u BiH, i nasa duznost kao regulatora je bila da reagujemo. Koliko je nama poznato, dogovori izmedju kablovskih distributera i Nove TV su u toku...

Nisu oni dzabe to vratili!
Ne bi Nove jos bilo, da ja nisam reagovao! :)

PS: Rijec je o kablovskoj Netkom, za Eltu jos ne znam!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala FLASH... :D :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 18:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sreca da imam kumu koja samostalno "hvata" Novu, pa mi je sinoc snimila Lost, a sada je kriza zavrsena. Stand down from red alert... :D
Treba li da kome prepricam? :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Napokonnnnn! A ja se prepala da nece biti "Kucanica"... Nek se i u nashoj zemlji neko neshto brzo dogovorio... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 18:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Napokonnnnn! A ja se prepala da nece biti "Kucanica"... Nek se i u nashoj zemlji neko neshto brzo dogovorio... :lol:

Da, a to nista ne bi bilo da ja nisam reagovao! :D :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ista stvar je i sa Eltom .. vratila se i Nov@ i Mreza+

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]