banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2791 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2017, 08:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
gishas je napisao:
Ne znam kada su krenuli na teritoriji grada, prvi put cujem za njih. Inace, gledam da uklopim trio paket, ne bi bio pionir u probama, neka drugi isprobaju ako bude sve OK sigurno ce se cuti za njih.

Navigo je prvi internet provajder u Banjaluci koji je ponudio bežični internet. :)

Doduše, ranije su se zvali BL Wireless, ali generalno je to super ekipa, mala ali iskrena firma ljudi koji znaju posao, ali nemaju, naravno, budžete za reklamiranje kao ova tri vodeća operatera.

Sad je samo pitanje zone dostupnosti, i činjenice da ljudi vole da usluge uzimaju u paketima (TV, net...). Ja sam uvijek protiv paketa, neka havarija u provajderu, i momentalno nemaš ni net, ni TV ni telefoniju...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2017, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Imao sam par godina tako kombinaciju mtel - elte, blic-elta sam koristio prije desetak godina, ovako mi najzgodnije u paketu, prvenstvo jeftinije i sve na jednom racunu. Sto se tice prekida i kada ih bude onda je to nesto kratko, moze se na par sati bez svega, kao sto je normalno da bude nestanak struje ili vode.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2017, 14:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da, ima prednosti kada se kao paket uzme, ali bez obzira na sve, mislim da Total TV još uvijek nema konkurenciju kada je televizija u pitanju (Foxovi, HBO paket, SF kanal, gomila toga još u odnosu na konkurenciju). Tako da sam ranije uvijek polazio od te tačke, prvo Total, a onda gdje već bude najbolji internet...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2017, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve je do licnih potreba i kako ko sta prati, meni najvise sa Totala fali SK. Isto tako kod pracenja serija, filmova i da mi oni diktiraju satnicu mislim da je prevazidjeno. Upravo iz tih razloga najvise dolazi do ekspanzije Netflixa, Pickboxa i sl.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 09:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Dec 2016, 14:15
http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Zastitnici-potrosaca-zatrpani-zalbama/408389

"Najčešće žalbe u vezi su sa telekomunikacionim uslugama i onim od opšteg ekonomskog interesa.... Ističu da je zakon jasno propisao dalje korake i da su oni na usluzi kako bi građanima pomogli da ostvare svoja prava. Ako zajedno ne uspiju ostvariti komunikaciju ili ostvariti prava, sa dokumentacijom se obraćaju Republičkoj tržišnoj inspekciji. "Ima tu i nepravilnosti, npr. knjige reklamacija ne budu izložene na vidnom mjestu, a mi smo nekoliko puta reagovali u takvim situacijama. Prije su se ljudi mogo više ustručavali javljati, međutim, stanje je nešto bolje. Ako postoji dobra koordinacija između potrošača i nadležnih organa, lakše je otkloniti probleme koji se javljaju", dodaju u Udruženju."

Pokret potrosaca ima kancelariju u prostorijama Robnih rezervi RS (nema njihovog natpisa na ulazu), to su poslovni prostori u Nikole Pasica kada se od Kneza-Lanine-Jelen Paba pjeske ide prema centru. Reakcija se nalazi negdje u Cesmi, nisam do njih isao. Trzisna inspekcija se nalazi u okviru Vlade RS, a Regulatorna agencija za komunikacije ima kancelariju preko puta Elektro skole, iza Uniqa osiguranja. Zanimljivo da su i ljudi zaposleni u Pokretu potrosaca i Regulatornoj agenciji imali problema sa pruzaocima telekomunikacionih usluga. Ima tu dosta zanimljivih savjeta i upustava za dalje korake. Npr. udruzenja potrosaca moraju imati svoje predstavnike u komisijama koje odlucuju o prigovorima potrosaca. Moraju se voditi knjige zalbi i operatori moraju odgovoriti na svaki prigovor. Regulatorna agencija vodi postupke u vezi sa krsenjem procedura i kvalitetom usluge (nejavljanje na korisnicki servis koji mora biti dostupan 24 sata, neodgovaranje na pismeni prigovor, mjerenje kvaliteta usluge, problemi sa terminalnom opremom). Zato sam u ranijim postovima i pisao, sto vise zalbi, bice i brza reakcija nadleznih. Ako ja iz svog dijela grada uputim zalbu, u agenciji ce je tretirati kao pojedinacnu i tako i postupati. Ako bude vise korisnika iz istog ili pribliznog dijela grada, oni ce uzeti u razmatranje jacinu kompletnog voda odnosno ne znam pravi termin za taj dio kablovske infrastrukture. Jedan od vidova borbe je i ovaj u vidu ukazivanja na nepravilnosti i krsenje prava potrosaca.

Red koraka je sljedeci:
1. pismeni prigovor operateru (za to vrijeme prikupljati sto vise dokaza i evidencije o losem kvalitetu usluge preko speed i pingtesta, evidencija o telefonskim pozivima)
2. cekati potrebne rokove (uglavnom izmedju 8 i 15 dana) pa ako ima potrebe uputiti pismeni prigovor Regulatornoj agenciji (uz prigovor priloziti ugovor, dopise operateru i po mogucnosti dokaze)
3. nakon nekog vremena kontaktirati pokret potrosaca
4. iz Pokreta potrocasa ce kontaktirati operatera i pokusati biti posrednici u rjesenju problema ili ce uputiti na Republicku trzisnu inspekciju.

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА "ПОКРЕТ ПОТРОШАЧА РС", БАЊА ЛУКА
Николе Пашића 46
Телефон/факс: 051/315-243
E-mail: consumers.rs@blic.net
Радно вријеме Пон - пет од 08 до 13 часова

УДРУЖЕЊЕ ПОТРОШАЧА "РЕАКЦИЈА" БАЊА ЛУКА
Tel. 065/377-114 065/393-813
e-mail: udruzenje_reakcija@yahoo.com
Пон - пет од 08 до 13 часова

Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српскe
Републичка тржишна инспекција

78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Regulatorna agencija za komunikacije
Ured u Sarajevu
Telefon: 033 250 600
Fax: 033 713 080
Adresa: Mehmeda Spahe 1
Poštanski broj: 71000
Mjesto: Sarajevo
Email: info@rak.ba
Web: http://www.rak.ba

Ured u Banja Luci
Telefon: 051 222 410
Fax: 051 222 411
Adresa: Jevrejska 99
Poštanski broj: 78000
Mjesto: Banja Luka

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
vverbatim je napisao:
gishas je napisao:
Ne znam kada su krenuli na teritoriji grada, prvi put cujem za njih. Inace, gledam da uklopim trio paket, ne bi bio pionir u probama, neka drugi isprobaju ako bude sve OK sigurno ce se cuti za njih.

Kazem opet svako po izboru, ovdje je proba mjesec dana, a na Mtelu i Elti 2 godine.

Evo i za Navigo vec jedno negativno misljenje...

I mtel i Elta još uvijek nude ugovore na godinu dana.
Ali sada "guraju" akcijama i na prodajnim mjestima dvije godine. Međutim, kada pitaš za godinu dana, onda imaju ponudu.
Elta ne nudi godinu dana za sve pakete, mtel nudi za sve adsl pakete (za optiku ne znam do kada je ona akcija).

S tim da je kod elte pitanje sreće - nekima zaista radi super net, nekima zna oscilirati net.
Najbolje je pitati komšiluk prije priključenja.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 20:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Navigo je mala firma, koja koristi izuzetno skupu opremu za WiFi pristup, ima Eltu kao nadprovajdera, stoga je nerealno očekivati basnoslovne brzine, cijene, te ostale blagodeti. Ali za 17KM sa PDV-om dobijete 2mbps što je većini običnih korisnika sasvim dovoljno, ostali koji znaju za bolje i žele, oni mogu da biraju...

Sent from my MT6582 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 20:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Nov 2013, 23:52
icobh je napisao:
Navigo je mala firma, koja koristi izuzetno skupu opremu za WiFi pristup, ima Eltu kao nadprovajdera, stoga je nerealno očekivati basnoslovne brzine, cijene, te ostale blagodeti. Ali za 17KM sa PDV-om dobijete 2mbps što je većini običnih korisnika sasvim dovoljno, ostali koji znaju za bolje i žele, oni mogu da biraju...

Wifi je davno prevazidjen osim bas gde nema nista drugo.... tako da ni jedan normalan korisnik nece dati 20KM za 2mbita kad moze dobiti 10 ili vise... osim ako je bas negde u brdu gde nema ni mobilnog signala....

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 20:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Iznenadio bi se koliko je po tvom nenormalnih korisnika. Usput, vidio si kako kod elte izgleda naveče tih 10-tak Mbps. Ako pređe 2, super. Nego samo sam htjeo da kažem, svako ima svoju klijentelu i da se ne brkaju babe i žabe.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 20:32 
Početnik
Početnik

icobh je napisao:
Iznenadio bi se koliko je po tvom nenormalnih korisnika. Usput, vidio si kako kod elte izgleda naveče tih 10-tak Mbps. Ako pređe 2, super. Nego samo sam htjeo da kažem, svako ima svoju klijentelu i da se ne brkaju babe i žabe.

naravno da ima ljudi koji koriste wifi... ali znas kako kazu... zica je zica...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Recimo da te neke žice u eltinom koaksijalnom kablu naprave gubitak od 30-50ms u mreži, dok kod Wi-Fi to ide od 2 do 10ms ;)

Usput, nemaš potrebe citirati post iznad svog.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 20:42 
Početnik
Početnik

Zica je zica pa ti kako hoces. Pitaj m:tel-ovce, wifi ne moze politi zici a ti kako god hoces.... mozes da navijas za svoju firmu koliko hoces. dzaba ti :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2017, 20:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

Evo ga, što bi Blic rekao bežična žica ;)
Nego da se manemo navijanja stvarno, neću više ništa komentarisati, ima Navigo svoju temu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2017, 09:06 
Početnik
Početnik

Choban je napisao:
vverbatim je napisao:
gishas je napisao:

Kazem opet svako po izboru, ovdje je proba mjesec dana, a na Mtelu i Elti 2 godine.

Evo i za Navigo vec jedno negativno misljenje...

I mtel i Elta još uvijek nude ugovore na godinu dana.
Ali sada "guraju" akcijama i na prodajnim mjestima dvije godine. Međutim, kada pitaš za godinu dana, onda imaju ponudu.
Elta ne nudi godinu dana za sve pakete, mtel nudi za sve adsl pakete (za optiku ne znam do kada je ona akcija).

S tim da je kod elte pitanje sreće - nekima zaista radi super net, nekima zna oscilirati net.
Najbolje je pitati komšiluk prije priključenja.

Da, bas tako, pitanje srece. Mislim Mejdan, Centar uglavnom OK. A nama kojima oscilira, bas oscilira ide od 512 kb, packet loss 60% (zica je zica), ping 1000, jitter isto tako. Ali cak ni to ne bi bio toliki problem da se ljubazno jave, zaprime prigovor pa kada obecaju da ce nesto uraditi i zaista urade. Pa i ako ne mogu trenutno iz tehnickih razloga, kaze se iskreno i ponudi se neka varijanta. Npr. da se omoguci prelazak na paket sa nizim brzinama - obavezno uvesti i dial up :lol: , raskid ugovora, ili cak smanjenje racuna za odredjen iznos, 10% (nikom ne znace te dvije, tri marke ali to je pozitivna poslovna politika koja korisnicima daje utisak da se vodi racuna o njihovim potrebama) / u prilogu evo sta nude neki operateri. A ono nejavljanje na telefon, bahatost, laganje, neispunjenje obecanja, medjusobno svaljivanje krivice zaposlenih (operateri, kablovska tv, internet, protokol) to je neprofesionalno i tipicno za nas. Da li mogu tako u Sloveniji da se ponasaju?

4.9
Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u
jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket
sa manjim brzinama pristupa Internetu bez jednokratne naknade ili raskid ugovora.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2017, 09:39 
Početnik
Početnik

Korisnik2013 je napisao:
icobh je napisao:

Wifi je davno prevazidjen osim bas gde nema nista drugo.... tako da ni jedan normalan korisnik nece dati 20KM za 2mbita kad moze dobiti 10 ili vise... osim ako je bas negde u brdu gde nema ni mobilnog signala....

17 KM je, ovo je sa ukljucenim PDV-om, sto znaci da su najmanje 5 KM nizi sa cijenom od svih ostalih ISP. Druga prednost mjesec za mjesec, svoj ruter postavljas... A ti bi se iznenadio koliko ima obicnih korisnika, pogotovo starosti 40+ kojima je 2mbps dovoljno. Oni culi za Mtel, Blic, Eltu, skrpili nekako kablovsku, fiksni i telefon odvojeno ili u nekom paketu i njima dobro, bave se nekim vaznijim zivotnim pitanjima. Mislim da 80-90% korisnika nikad nije uradilo speedtest, kakav ping, gubitak paketa i slicno...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2017, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisu oni krivi što su culi samo za Eltu, Blic i Mtel, ako poslujes na području grada onda trebas to negdje i izreklamirati. Vecinom sam u kontaktu sa ljudima koji znaju uraditi speedtest pa nigdje niko da spomene ovog provajdera, a kako tek da sazna neko ko pita sta je to speedtest.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2017, 14:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Marketing im nije jača strana, da :)

Meni je misterija samo zašto mtel na svom sajtu uopšte nema optičke pakete nego samo iskaču nekakvi pdf-ovi sa tim akcijskim ponudima optike po forumima i kojekuda... Elta ako ništa, barem ima na sajtu sve navedeno kako je.

A i dalje je pitanje na koje ne vidjeh na forumu da je neko odgovorio - da li je zaista iko uveo nešto od ovoga: http://www.mtel.ba/images/content/ADSL/ ... _30-11.pdf

Generalno je loša igra i jednih i drugih, i nefer prema krajnjim korisnicima. Bacaju ti u oči brzine koje bi korisnici rado da imaju za smiješne cifre, ali da li će zaista doći do tih priključaka i u kolikoj mjeri, tačno kao na lutriji, možda ubode jednog, dvojicu srećnih dobitnika, ostali su im radili besplatnu reklamu, pa i mi ovdje, šireći informacije, letke, PDF-ove...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2017, 14:56 
Početnik
Početnik

Mozda im je takva poslovna politika, mozda ne zele ekspanziju, mozda su svjesni svojih tehnickih kapaciteta pa ne zele da pruzaju uslugu koja nema propisan tehnicki nivo. Lupetam...
Druga stvar, za marketing je potrebno mnogo novca.

Moglo bi se i postaviti pitanje, kako su do kapitala tj novca za marketing dosli ti "veliki" operateri? Pa znamo svi sta je radio Telekom-Mtel u svoje "zlatno" doba kad su bili jedini. Da li je njihov kapital rezultat kvalitetne usluge i trzisne borbe ili nekih drugih stvari? Sto Elta dobre poslovne rezultate ne ostvaruje u Sloveniji, sto ne kopira poteze koje sprovode ovdje? E, Elta u Sloveniji ima korisnika mozda kao Navigo u BL, sve li su se na dvije opstine. http://www.elta.si/index.php/kontakt

Razumijem ja i da na tom zapadu ima korupcije, profiterstva, nepostenja, na kraju krajeva oni su to izmislili, ali ipak je to u nekoj normalnoj mjeri. Kod nas ako u roku od godinu dana od ulaganja nekog kapitala nemas profit od barem 100%, onda si neuspjesan privrednik.
Koliko je nas 49 000 pretplatnika Elte, 56 000 Mtela i 34 000 Blica platilo taj marketing (ovo su podaci samo za kablovsku i IPTV)? Kakve su to instalacije postavljane pa dolazi do gubitka paketa od 50%, kakvu to ponudu kanala placamo 16,17 KM? Koliko smo platili racuna pricajuci 10, 20 sekundi a obracunato minut? Hiljadu primjera ima...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2017, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
wireless pristup internetu uopšte nije prevaziđen, a ovo da je žica ipak žica uopšte ne pije vode. naravno da je bolja npr. optika ili dobro podešena podzemna bakarna mreža, ali dobro uštiman wireless internet često zna raditi bolje nego kablovski.
da ne pričam što svaki dan radim sa firmama do kojih ne može doći npr. optika pa im postaviš point to point link npr. Cambium PTP450 koji u savršenim uslovima može izgurati do 125 Mbps agregatno i radi perfektno.
A što se tiče Eltinog neta ja sam u zgradi na Starčevici u kojoj da kucnem u drvo sve super radi. Imam samo kablovsku koja veoma rijetko prekida, a prije par mjeseci je komšinica uzela Eltin net i skroz dobro je radio. Testirao sam koji dan i sve je bilo uredno. Pitao sam je prije neki dan, kaže da sve radi :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2017, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svako ima svoju poslovnu politiku, al` ako su krenuli kako neko spomenu medju prvim, onda je to nekih 10 + godina. Za taj vremenski period ako nisi napravio poslovanje da se mozes izreklamirati ili barem da se na neki nacin cuje za tvoje poslovanje, iskreno batali biznis. Da me pogresno ne shvatis, jos jednom da ponovim zao mi sto nisam prije cuo za njih, imam dosta prijatelja koji se pate sa nekim Blic wirelessom. Koristi se osakacenosti i nemogućnosti izbora drugih opcija, mislim da je 29KM za neki paket od 3.5/nesto, bas konkurentno i cjenovno i brzinski :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2791 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]