banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 11:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2016, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
šta, da neće srbi tamo glasati za hrvate? negdje sam sinoć to pročitao...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2016, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Valjda da Srbi u Stocu glasaju za HDZ-ovog kandidata kako bi kandidat SDA izgubio.
Za glasanje u Stocu registrovano je 300-ak Srba.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2016, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ih, kada sam ja po Stolcu stolovao sa Srbima i Hrvatima :D

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2016, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jes ti to Smail aga,nisam te prepoznao

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2016, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
:D

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2016, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
https://www.facebook.com/events/1666206740375910/

Citiraj:
Dođite i potpišite pismo podrške koje ćemo našoj dokazanoj prijateljici poslati zajedno kao građani Sarajeva. Budimo Sarajevo kakvo smo uvijek i bili, ono koje ne zaboravlja svoje prijatelje.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2016, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
:lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2016, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Дуновић: Коначно процесуирати инспираторе и извршиоце злочина у Казанима
Дуновић: Коначно процесуирати инспираторе и извршиоце злочина у Казанима26.10.2016 15:32 | Срна
Сарајево - Потпредсједник Федерације БиХ Милан Дуновић рекао је данас да жртвама стратишта Казани у Сарајеву треба коначно примјерено одати почаст, срушити зид ћутања и утврдити чињенице овог злочина, а инспираторе и извршиоце коначно процесуирати.
"На овој локацији потребно је поставити споменик да бисмо на тај начин одали почаст невиним жртвама. Сви знамо чињенице о овом злочину и о томе треба причати отворено, а не штитити злочинце", рекао је Дуновић, који је са предсједником Српског културног и просвјетног друштва /СПКД/ "Просвјета" Сарајево Дејаном Гарићем положио цвијеће на српско стратиште Казани.

Дуновић и Гарић одали су почаст страдалим на 26. годишњицу убиства команданта 10. брдске бригаде такозване Армије БиХ Мушана Топаловића Цаце, чији војници су убијали сарајевске Србе и бацали их у ову јаму на обронцима Требевића.

Дуновић је упитао зашто Градска управа Сарајева не рјешава проблем у вези са изградњом споменика на овој локацији иако се прошле године разговарало о почетној фази израде идејног пројекта.

"Срамота је за Сарајево да се ништа не ради како бисмо ријешили овај проблем и ја се нећу помирити с тим да овакве догађаје гурамо под тепих", рекао је потпредсједник ФБиХ.

Гарић је поручио да су полагањем цвијећа жељели одати почаст страдалим Сарајлијама на овом локалитету, али и свим жртвама протеклог рата.

На локацији Казана на Требевићу убијени су бројни српски цивили, већином грађани Сарајева. Из јаме на Казанима након рата извађени су посмртни остаци 29 људи, а број убијених званично никада није утврђен.

Припадници такозване Армије БиХ су од 1991. до 1993. године, приликом рација, хватали Србе на сарајевским улицама и у становима и одводили их на копање ровова на Требевић, гдје су убијани и бацани у јаму Казани.

За злочине на Казанима од 1994. године осуђено је 14 припадника такозване Армије БиХ на казне затвора од 10 мјесеци до шест година, а многи сматрају да су неке убице још на слободи.

Према подацима Савеза логораша Републике Српске, у Сарајеву је током рата страдало око 10.000 Срба.

Бошњачки политички врх је 26. октобра 1993. године наредио хапшење команданта 10. брдске бригаде такозване Армије БиХ Мушана Топаловића Цаце, чији војници су убијали сарајевске Србе у јами Казани.

Приликом покушаја хапшења Топаловића погинуло је девет војника и полицајаца такзоване Армије БиХ. Топаловић је ухапшен и убијен дан касније, када је покушао да побјегне.

Пред Кантоналним судом у Сарајеву у току је четврти пут обновљено суђење Самиру Бејтићу, оптуженом за злочин против цивилног становништва и убиства на локалитету Казани 1992. и 1993. године.

Komisija za Sarajevo nesto radila i nista nije uradila. To treba upamtiti, pa pitati sve sto se zaklinju u pravdu i pomirenje.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Dokumentarac o Tuzli: "Mučni teret podmetnute krivice"
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... ice/396059

I hrvatski ministar odbrane pod istragom Tužilaštva BiH?
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... BiH/396014

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2016, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Apsurdistan: Ambasadorica BiH u Italiji postaje europarlamentarka kao predstavnica Hrvatske

Klix.ba
24.10.2016. u 15:15
340
Apsurdistan: Ambasadorica BiH u Italiji postaje europarlamentarka kao predstavnica Hrvatske

Nakon formiranja nove hrvatske vlade premijer Andrej Plenković i novi ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier napustili su Evropski parlament, a među onima koji bi ovaj dvojac trebali zamijeniti je i ambasadorica BiH u Italiji Željana Zovko.

Andreja Plenkovića će zamijeniti Ivica Tolić dok je Davora Ivu Stiera trebao zamijenit Ivan Tepeš.

No, kako je Ivan Tepeš odlučio da neće prihvatiti ponuđeni mandat sljedeća na listi koja bi trebala ići u Evropski parlament upravo je bh. ambasadorica i Italiji Željana Zovko.

Zovko, koja je rođena u Mostaru, karijeru je provela u diplomatiji, piše Index.hr.

Na zajedničkoj listi Domoljubne koalicije na izborima za Evropski parlament 2014. godine bila je na devetom mjestu kao predstavnica dijaspore, a osvojila je 2.392 glasa. Iza nje je bio Ivan Sablić s 1.234 glasa te Milivoj Špika sa 748 glasa.

Zovko je inače profesorica francuskog jezika, a 1999. godine počela je raditi u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, Od 2004. do 2008. godine bila je ambasadorica BiH u Francuskoj, a od 2008. do 2011. godine bila je ambasadorica u Španiji.

Nakon toga se vratila u BiH, gdje je tri godine radila kao savjetnica za vanjsku politiku. Prošle godine je postala ambasadorica u Italiji, što se može provjeriti i na stranicama Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2016, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://www.youtube.com/watch?v=5kE4zWpIErU

Damir u akciji. Posebno 4:59 pa nadalje, hahahhahaah

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2016, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Занемаривање односа са представницима остала два конститутивна народа, несклоност компромису управо због очекивања да ће западњаци притиснути и ријешити неки проблем у БиХ, оставиће Бошњаке и грађанске Босанце у потпуној изолацији и маргини не само великих промјена у свијету, него и у сопственој земљи и региону, несхваћене, саме, љуте и фрустриране собом и односом других, док шћућурени у својој фантазми чекају неку нову интервенцију против сународника и комшија.

http://www.princip.me/zgodic-bosnjacka- ... 3/12/2016/

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2016, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
zvor: AFP
Na Univerzitetu Sirnak u Turskoj u četvrtak je održana konferencija na temu "Islamski mislilac - Alija Izetbegović".
Na samom otvaranju konferencije učesnici su se prisjetili lika i najvažnijih djela prvog predsjednika Bosne i Hercegovine.
Profesor Mahmut Hakki Alkin sa Univerziteta Necmettin Erbakan, koji je bio jedan od izlagača, kazao je prisutnima da je Izetbegović zasigurno svojim djelima pokazao da je bio veliki islamski mislilac.
"Ono o čemu je Izetbegović govorio i pisao sigurno su poruke koje nam mogu biti orijentir i u današnje vrijeme, ali koje imaju i duboko značenje, a svaka njegova riječ može nam biti i velika pouka. Izetbegović je bio islamski mislilac koji je svojim životom muslimana zadivio cijeli svijet zbog čega da danas mnogi slijede", rekao je Alkin.
Istakao je da Izetbegovića mnogi nazivaju i "kraljem mudrosti", iako, kako je rekao, prvi predsjednik BiH nije volio da ga tako oslovljavaju.
"Nazvali su ga 'kraljem mudrosti' zbog njegovih djela, ali on nije volio da mu daju taj epitet. On je pokazao šta se sve može postići jakim vjerskim osjećanjima, strpljivošću i nepokolebljivošću", istakao je ovaj profesor.
Konferenciji su prisustvovali i rektor Univerziteta Sirnak prof. dr. Mehmet Nuri Nas, generalni sekretar dr. Mehmet Nurullah Aktas, brojni profesori i studenti.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

:lol: :lol: :lol: jbtzm

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2016, 23:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2014, 14:08
^Izetbegovic je u Islamskoj Deklaraciji kritikovao Tursku i reformu koju je izvrsio Ataturk ...kao izgubili su tradiciju...itd

s obzirom na desavanja u Turskoj u prethodnoj godini nije za cuditi

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2016, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tog dijela se sjecam, osinuo je izmedju ostalog po pismu, kaze kako je vise pismenih bilo dok su se sluzili arabicom nego latinicom.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2016, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
https://www.klix.ba/vijesti/bih/senat-u ... /161228050

Алах те јеб'о!

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2017, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sta znaci da je nato vojni tumac dejtonskog mirovnog sporazuma?

kad i ko je ovlastio nato za tako nesto, ok, natou ne treba odobrenje od bilo koga, ali ovo je za mene nesto novo

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2017, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:

kad i ko je ovlastio nato za tako nesto, ok, natou ne treba odobrenje od bilo koga, ali ovo je za mene nesto novo

Pa oni su ga i pravili, utjerivali, najbolje znaju cemu je namjenjen i koja mu je svrha!!
Sto jest jest :wink:

Fiki da ga nece mozda oni na koje se odnosi analizirat??
Ili da im neces mozda reci da izadju na pet minuta ?? :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2017, 16:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
filozof sa vrbasa je napisao:

File zar si zaboravio?

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2017, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Dudaković: Bude li trebalo, sutra ću se ponovo boriti

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... iti/408164

Citiraj:
Okupljenima je rekao da su Bošnjaci “olako napustili služenje vojnog roka“ i poručio da svaki Bošnjak sa 17 godina mora sebi da kupi ’alfa uniformu‘, čizme, vreću za spavanje i ranac. “Kao što imamo fizičku kulturu, radnu kulturu, kulturu ishrane, mi moramo razvijati kulturu pamćenja i kulturu odbrane“, rekao je Dudaković.

Citiraj:
Ni Dudaković nije propustio priliku da ponovi “argumentaciju“ bošnjačkih političara i intelektualaca da je “9. januar datum kada su Srbi najavili genocid nad Bošnjacima“.

eto ćetnici im najavili da će genocidisati, i opet ne valjaju

:lol: :lol: :lol: :lol: šta sve mošnje neće izmisliti
Citiraj:
Prema njegovim rečima, u policiji, tužilaštvu i sudstvu u Sandžaku "sprovodi se aparthejd nad Bošnjacima", a ova i sve prethodne vlade "podstiču međunacionalnu netrpeljivost time što u tim organima postavljaju podobne kadrove".

"Bošnjačko nacionalno vijeće je zbog toga donelo odluku da takvi organi nemaju legitimitet da presuđuju Bošnjacima sve dok se nacionalna struktura zaposlenih ne izjednači sa nacionalnom strukturom stanovništva", rekao je Imamović.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1220745

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]