banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Dec 2016, 03:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Inace, vezano za placanje poreza i online prodaju... cak ni u SAD nije bio zakon koji je kontrolisao eBay/Paypal i zahtijevao da se prijavi porez na prihod od toga do 2011.

http://ebay-stores-etc.blogspot.com/200 ... -ebay.html

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2016, 08:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ni sada nije na zelenoj grani. ako se ne varam svaka drzava ima svoje vidjenje za sales tax. Koliko ja znam, privatna lica ne podlijezu carini i oporezivanju na robu kupljenu on-line u inostranstvu.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2016, 08:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
The_new_Statesman je napisao:
Koliko ja znam, privatna lica ne podlijezu carini i oporezivanju na robu kupljenu on-line u inostranstvu.

Kako to misliš?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2016, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Amer si, kupis nesto vani i ne placas drzavi nista.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2016, 16:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Amer si, kupis nesto vani i ne placas drzavi nista.

Hmm. Mislim da je to različito u svakoj saveznoj državi, ali znam da pri slijetanju u SAD moraš da deklarišeš šta unosiš u državu. Državljani su izuzeti $800 od plaćanja carine, dok stranci ne moraju plaćati carinu na prvih $100 vrijednosti robe.

Ni sada nije na zelenoj grani. ako se ne varam svaka drzava ima svoje vidjenje za sales tax. Koliko ja znam, privatna lica ne podlijezu carini i oporezivanju na robu kupljenu on-line u inostranstvu.

Ovo moje je bilo vezano za income tax, ne sales tax, kad već pričamo o (pre)prodavcima robe...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2016, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma i mislio sam da je tako. Mene income tax realno ne dotice, dok sa sales tax do sada nisam imao problema. Doduse, jedan kupac se zalio da je morao platiti nesto sitno 10-20 dolara. I to je bilo pre x godina.

Hvala ti za ovu informaciju od max 800 dolara. Hvala.
Nisam baratao nekom konkretnom cifrom osim cinjenicom da se nece potrositi olako par stotina i vise dolara na stvar ciju ce isporuku cekati nedeljema, cak i mjesecima.

Mislim (mozda se i varam) da US svoje trgovce stiti prostim zadrzavanjem posiljki. I tako u kombinaciji sa niskim porezima jednostavno obesmisljava kupovinu u inostranstvu.

Naplacivanje carine na svaku sitnicu kao u Evropi bi vjerovatno iziskivalo ogromne troskove koji bi se tesko mogli pokriti ili opravdati radi niskih poreskih stopa. A plus bi vjerovatno bilo i rijeci o prenosu nadleznosti sa drzava na centralnu vlast ili vec sta slicno.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2016, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Vi ste pravo dokoni. Ovaj je ili klasicni trol ili potpuna neznalica. Mada tipujem da je oboje.

Munja, pogresan ti je kont glede distribucije vozila i originalnih dijelova. Ali to je vec neka druga prica.

Sastavim te sa zetom prvi pogodan vikend pa nek ti objasni, biće ti veselo čut...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2016, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema potrebe jer cemo zakljuciti da nisi dobro slusao :D Imam ja drugi prijedlog :D Imas pp.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]