banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 149  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2016, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Alkibijad Dajguz V je napisao:
il da im Tensa šalje dik pik u inbox dok se ne opamete

Ili dok ne umru od smijeha.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Možda to i nije loša ideja. Ili da spamamo FB profil ako imaju. Pošalješ ljutito pismo i novinama....il da im Tensa šalje dik pik u inbox dok se ne opamete

Jel se pominjala ovo u novinama/televiziji uopste? Ili smo bas u tolikom qrcu?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ja još nigdje nisam našao informaciju za obnavljanje ugovora sa Air Serbia. To se vjerovatno radi prećutno. Ni ne znamo šta se dešava oko nas.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 13:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sargas je napisao:
A da saljemo svi mejlove ili pisma odgovornima umjesto da im ovdje jebemo mater?

Šta ima u ŠveCkoj? :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
zerocool je napisao:
Možda to i nije loša ideja. Ili da spamamo FB profil ako imaju. Pošalješ ljutito pismo i novinama....il da im Tensa šalje dik pik u inbox dok se ne opamete

NIje, samo spominju jebeni kargo terminal i izvoz teletine u Tursku.
Nepy ishejtaj ih najsurovije , da propanu pa da dođe neko normalan.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne mogu grđe nego što jesu....izgledaju ko partizanski aerodrom u 2 SR, samo što su njihovi bili funkcionalniji.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 13:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
zerocool je napisao:
Kada se desilo odbijanje Wizz-a, svi lokalni mediji su o tome izvjestavali i od tada je legendarna izjava direktora da bi se Wizz isplatio narodu, ali ne i aerodromu :lol:

Kod nas 90% naroda konta da je avio prevoz bespotrebna glupost kad vec imamo bus za MinKen :lol: tako da je u to vrijeme reagovala samo omladina koja je piskarala komentare po netu i portalima.

P.S. A mnogi se vode idejom, ovdje je vec sve puklo. Ako ti je do mijenjanja situacije, bolje uci jezik i bjezi odavde :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 14:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

O nevidljivom aerodromu u Trebinju se posebno pisalo naširoko u medijima pa ništa, i dalje je tamo. Odnosno nije.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
nepokoreni je napisao:
O nevidljivom aerodromu u Trebinju se posebno pisalo naširoko u medijima pa ništa, i dalje je tamo. Odnosno nije.... :lol:

Kako nije tamo? Pa uduplao je broj putnika :iconbiggrin: Ministar rek'o onomad. A oni ne lažu :iconbiggrin:
Edit: Evo link za video. https://youtu.be/LE3WqL8keEA?t=1m56s

Da se vratim na naš aerodrom...
Ono, OK je što leti Er Srbija. Ali, ne smije se sve zasnivati na jednoj kompaniji. Treba nam još letova. 'oćemo Low Cost :D
Isto kao Tuzla sa Wizz-om.
Šta ako, ne daj Bože, propadne Er Srbija ili Wizz? Jedan od ova dva aerodroma će pući.

Niš ima super upravu. Lete dve low cost kompanije (Ryanair, Wizz) + imaju kargo + privatni letovi.

NIje, samo spominju jebeni kargo terminal i izvoz teletine u Tursku.

Meso će, kao što napisah ranije, najvjerovatnije od 1.1. ići kamionima za Tursku.
A naši hoće da grade terminal za kargo na aerodromu...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kod nas je problem i vlasnicka struktura, koliko se secam, rezervoari za gorivo nisu vlasnistvo aerodroma, vec vojske ili nesto tako, a wiz je trazio pristup tome i povoljnije cene goriva pa se nisu mogli dogovoriti. Zaboravih detalje, al ofrlje nastao je problem oko medje :)

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Wizz je od banjalučkog aerodroma tražio samo da cijena kerozina bude ista kao i u Evropi.
Aerodrom/Grad/entitet je trebao sufinansirati cijenu, 20-ak feninga po litru čini mi se.
Naši nisu pristali, tada je direktor aerodroma izrekao onu čuvenu rečenicu koju smo toliko puta pomenuli, a ljudi iz WizzAir-a se spakovali i otišli u Tuzlu. I napravili posao tamo.
I sada pregovaraju sa Sarajevom da lete i sa tog aerodroma.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za cenu znam, al mi se cini da ima neki problem i sa vlasnistvom i tim sta je cije i ko ce uzimati veci deo kolaca

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ukratko, bolja polovina BIH će morati ići u onu lošiju ako želi da leti bilo kuda povoljno osim u BG, ako i to ne ukinu uskoro.....e serem ti se u državu i stručnjake u njoj!

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Covjek na slavi skoro mi prica (brat mu radi na aerodromu) da se ovdje sve pitao Cubrilovic, direktor i cuvena recenica su tu nebitni.

Jasno da su svi politicari lopovi, ali kako to da mi imamo najbezobraznije i najalavije lopove.
Kako to da on razmislja na nacin da je meni sad uzeti 20-30 000 eura od wizza nego nesto pokrenuti, da bude dobro svima, pa uzeti mnogo vise od toga.

Da je wizzair dosao, a to je moglo biti ostvarivo uz minimalna zalaganja, moglo je biti bolje:

- narodu
- politicarima (aerodrom raste, prosiruje se, oni odlucuju o svemu, gomila prilika za uzeti novca sa strane kad je aerodrom u ekspanziji)
- vladajucoj stranci (zaposlenje novih kadrova)

Juce se na vise medija pojavio clanak koliko je RS ekonomski slaba u odnosu na federaciju. Sad to neko ublazuje onim 2 govneta gledaju koje je smrdljivije ali poenta je da odmicu... i ako bude jos situacija kao u Tuzli, tek ce odmicati.

Ekonomski pokazatelji za trenutno stanje kazu: FBIH poprilicno iznad RS bukvalno po svemu.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Radnici na aerodromu su inace zadovoljni postojecim stanjem. Radis efektivno sat vremena dnevno, ako imas SSS primis 700 maraka za nista, ako imas fakultet primis 1400-1500 za nista, ako si rukovodstvo, jos vise plus prilika za krasti.
Razmisljaju na nacin sad imam 700, dodje wizz, moracu raditi vise, a plata ista. Zasto bih...

Na poslu je idila, a jedine nesuglasice su kad ujutro dodju novine, mnogo radnika a svako bi da cita odmah...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao da se radnik sa sss nesto pita. Pita se taj u vrhu koji krade, a veca je mogucnost lopovluka kada je promet veci

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Naravno. Nego kazem ti, nije rukovodstvo tu odmetnuto, komplet zaposleni kadar na aerodromu je zadovoljan postojecom situacijom. Ej... 1 let sedmicno hahahah.

Poenta je Hertzog da mi bar imamo takve lopove! Da skonta da se moze vise ukrasti da je promet veci, pa da nesto uradi po tom pitanju sto bi automatski bilo dobro i za narod.

Ali ne... nece nista da urade, bas nista, vec hoce pare odmah.

Cubrilovic je vrlo lako mogao uzeti 5x vise od onoga sto je kao mito trazio od wizza kad su htijeli doci da se potrudio, doveo ih, napravio funkcionalan aerodrom...

Poenta je da nema zelje za tim, lopovi po principu daj mi sve odmah bez da mrdnem prstom.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma znam ja sta je poenta, samo kazem. Uglavnom, srpska posla, kod nas je od davnina tako. Daj da nekoga zajebem jednom za 20km nego da mi svaki mesec daje 2km.

Mi smo seljacki narod sklon poljoprivredi i stocarstvu, samim tim i mesetatenjem. Bilo da prodajemo krompir pa da u sredinu vrece naguramo pokvaren i zajebemo coveka ili da dogovaramo medjunarodne letove.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2016, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hajde što su sjebali taj posao sa Mađarima, nego što nisu ništa radili od tog dana, kako Wrda kaže, njima je fino onako kako jeste.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2016, 12:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Mi odbijamo niskotarifne kompanije, a one u buducnosti zele da im karta bude besplatna, a da profit uzimaju od onoga sto se desava na samom aerodromu. Dovoljno je zbrojiti dva i dva da se skonta koliko kajmaka imaju aerodromi od tolike mase ljudi koja ceka na svoj let. Bitno je da su nasi direktori unapred sracunali gubitke i sve glatko odbili :lol:

Citiraj:
Šef Ryanaira: Karte na naše avione bit će besplatne

IZVRŠNI direktor niskobudžetne aviokompanije Ryanair najavio je da bi putovanja ovom kompanijom do 2026. godine mogla postati besplatna, javlja IBTimes.

Govoreći jučer na konferenciji za novinare u Londonu, Michael O'Leary otkrio je da se nada da će letovi postati potpuno besplatni te da bi Ryanair zarađivao od prihoda koji ostvaruju zračne luke iz kojih lete njihovi avioni. Ambiciozan plan potaknut je vrlo dobrim financijskim ponudama koje su mnoge zračne luke proteklih godina ponudile Ryanairu.

"Za nas će u idućim godinama ovo biti veliki izazov. Imam viziju da će svi letovi Ryanairom za 10 godina postati besplatni. Naši letovi bili bi besplatni, a mi ćemo zaradu ostvarivati dijeljenjem prihoda od zračnih luka te dijeleći udjele trgovačkih i maloprodajnih prihoda u zračnim lukama", kazao je O'Leary.

Index

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 149  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]