banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 09:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ana Lukajić
PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da, privatni fakulteti su sranje, uglavnom gola voda, svako ko tvrdi drugačije - laže k'o pas.

Sa druge strane, to ne znači automatski da su državni savršeni, naprotiv, oni u zadnje vrijeme poprilično gube neki ugled koji su imali nekada. Zašto, to je već tema za drugu i širu priču.

Njen faks je realno zajebancija, bio državni ili privatni, al' to ne umanjuje značaj tog da cura hoće da radi (neko drugi je odobrio rad tim fakultetima), a u nedostatku posla u toj svojoj struci, radi sve i svašta da se snađe. Meni je to za pohvalu. Imate gomilu ljudi sa državnim završenim pa 'lade jaja i čekaju dar gospoda boga umjesto da zapnu nešto i rade. Na kraju krajeva, bolje sve ovo što radi nego da glumi starletu i tako zarađuje.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Vrijedilo bi se dotaci i price velike nepravde u skolama, gdje profesor fizickog, likovnog, muzickog i ovih tralala procitaj izrecituj nauka imaju istu platu kao profesori fizike, matematike, hemije imaju istu platu.

Profesor fizickog baci loptu i ajte vi djeco, dakle nikakavo trosenje. Tralala bubatorski predmeti poput istorije, geografije, biologije... tu nema sekunde razmisljanja, to je predstavljeno kao procitaj, irecituj djeci, trazi kasnije od njih da oni izrecituju tebi. Nikakvo trosenje, samo kupljenje informacija i njihovo ponavljanje kad dodje test.

Profesor istorije, geografije, biologije, fizickog i slicnih predmeta bi mogao biti svako sa prosjecnim koeficijentom inteligencije, spremis se za cas, procitas 3 puta sta ces danas ispredavati i to je to, nema razmisljanja, samo suva interpretacija.

I sad to sve uporediti sa profesorom hemije, fizike, matematike koji mora 100% biti prisutan, davati sve od sebe, znaci to nije nauci napamet pa recituj, to je moc logike, razmisljanja, to nisu predmeti gdje se moze pustiti mozak na pasu, to je predmet gdje kad uzmes kredu da ispredajes lekciju ti moras 100% mentalno biti u tome, nema lijevo desno, pa onda sami od sebe teski predmeti, dosta ucenika na granici kojima se mora pomagati, pa popravni kojih uvijek iz ovih predmeta bude... ukratko trodupli posao za iste pare.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Moj profesor fizike je bio nidje veze. Bubalo se iz knjige. Ako se i trosio, to nije bilo na casu. Za razliku od njega, profesorica fizickog nas bas driblala.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Evo i ovog specijalca...biologija recitacija...hemija vrh vrhova...k'o god radi u prosvjeti, manje više se svi predmeti svode na interpretaciju gradiva prilagođenog za taj uzrast. Kvaka je u tome koliko se profesor "zada" da djeci nešto i objasni a ne samo da se pročita iz knjige.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Ne treba puno duziti, fakultet zavrsava uporan, a ne pametan. Bio javni ili privatni bez prakse je to sve mrka kapa.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ljudi manite se fakulteta, u zanatu je spas :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@WrDa
Pa, bokte, radi se o nastavnicima, ne o istraživačima u CERNu. To koliko se nastavnici matematike 100% daj na časovima znaju najbolje roditelji koji nakon nastave satima moraju vježbati sa djecom.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Schlager je napisao:
ja imam prilično radikalan stav

mislim da su privatni fakulteti pogubniji po ovo naše društvo i od rata,ratnih razaranja (ne i žrtava!!),pljačkaških privatizacija,korumpirane vlasti,iseljavanja i masovnog egzodusa u uređene zemlje... i svega ostalog!!

uz malu ogradu,da ove današnje privatne fakultete poredim sa nekadašnjim državnim,gdje si baš morao izginut da ga završiš....a ne sa ovim današnjim,možda su danas i ti javni,državni otišli u q....pojma nemam

ja sam upisao mašinstvo,po defaultu kao mašinski tehničar,jer nije tad u Banjaluci bilo ništa od ovih što bi me zanimali,filozofski,fpn žurnalistika,ili ne znam šta...al ne vadim se da me rat presjekao,jer i da nije izbio rat-ja ono ne bih završio nikad :( :( ..ljudi,ko god je ono završio,za mene je BOG!!!! :(

a zašto kažem da je pogubnije...zato što po prirodi posla i života kojeg živim,vidim stotine i hiljade tih sa diplomama privatnog kojima ne bih dao tri ovce nacrtane da čuvaju.....a rade na dobrim mjestima.....to mi samo dvije asocijacije budi....prvo,da je tačan onaj stari aksiom,"ako hoćeš da pobjediš neki narod,porazi ga vojno,a ako hoćeš da ga uništiš-uništi mu obrazovanje"!!!!...i drugi,da nam ti privatni fakulteti stvaraju negativnu selekciju od vrha do dna!!!

i izvinjenje toj curi o kojoj je tema,sramota reć,nisam čak pažljivo ni pročitao taj uvodni post,već me na javljanje ponukala ova naknadna rasprava....

sa mnom ne morate ulaziti u rasprave i psovati me,neću vam replicirat,jer ja nijedan argument nemam,osim ovog subjektivnog ko sve završava te privatne i gdje sve radi :D

slager, to što pišeš više nije kriterijum. bolonja je potpuno obesmislila visoko obrazovanje. diploma koju sad ima svako uopšte nije referenca za znanje. ona na tržištu rada više ne znači ništa. znam osobu koja je u komisiji u jednoj srednjoj školi i oni kao ključni kriterijum kod kandidata gledaju kako komuniciraju, jer imaju x slučajeva da im dođu likovi sa masterom koji nisu u stanju spojiti dve misli u rečenicu i slično. znači, sad se sve svodi na neki lični utisak i eventualno preporuku od pouzdanih ljudi. bolonja nas je bukvalno vratila u period pred masovno obrazovanje.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 16:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
jbg druže onda :(

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
nije to ništa strašno. vrijeme je učinilo svoje. i nije samo kod nas.
ja mislim da je fakultet kao ideja obrazovanja ljudi prestao da postoji, ne postoji više interes za tako nešto. kao forma proizvodnje kyadrova za neke manuelne poslove će vjerovatno postojati, ali ništa više od toga. fakulteti su u 19. i 20. v. odigrali svoju ulogu u formiraju duhovne elite, to je vrijeme kad je je duhovni i tehnički napredak išao ruku pod ruku, ali se vjerovatno shvatilo da je masovna proizvodnja intelektualaca prilično opasna. to je razlog zašto je bolonja i nametnuta. duhovnu elitu danas je zamijenila ta tehnicistička kvazi elita (stiv džobs i slični) koji realno o svijetu u kojem žive ne znaju ništa, ali su idealni kao model za nove generacije.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Blackrose je napisao:
Trapi je napisao:
Ne generalizuj stvari oko privatnih fakulteta,ja sam zavrsio privatni fax ( ne taj sto navidis,niti BLC) radio kao kontrolor u firmi,ekonomska struka,doslo je do toga da kontrolisem i ispravljam ljude sa drzavnom ekonomijom,frapantno je njihovo ne znanje.Frapantno.
I to iz statistike i racunovidstva.

Generalizujes stvari a po razmisljanju si ogranicen kao balkon.

Zatuci se kamenom dobro ti je rekao momak.

Meni je frapantno da si se ti skolovao 16 godina.

Bjež'o sa Srpskog (velikim početnim kao predmet u školi, ne kao prisvojni pridjev na -ski koji se piše malim početnim, da preduhitrim pametnjakoviće). :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Шакал и Симпатизер лијепо зборе.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ja se vrijedjate majko draga...
Pa ljudi ja sam zanatom u BL zaradila more para pored svoje struke.
De zanimajte se malo sobom.
Sta me briga sto je neku djevojcicu neko odlucio izreklamirati.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ko god je obrisao ovo spustanje Blackrose od strane Herzoga - nije trebao. Prejako. :D
Daj narode ne zezajte, koliko god da su drzavni fakulteti propali, u rangu privatnih nisu i nece ni biti. I cak i ono najmrtviji studij jebene istorije umjetnosti ili tako nekog ekstra ublehaskog zanimanja sa drzavnog, opet ima vecu vrijednost nego privatni.

Mislim, moze se i na privatnom nauciti, vjerovatno.. al poenta da to nije motiv 99% ljudi koji tamo idu.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 17:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A motiv studenata državnog fakulteta je da uče? Motiv većine sudenata kod nas je da još koju godinu odlože zaposlenje, da žive na roditeljskoj grbači i dangube po čitav dan. Da nije tako ne bi prosjek studiranja bio osam godina.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
_зока je napisao:
A motiv studenata državnog fakulteta je da uče? Motiv većine sudenata kod nas je da još koju godinu odlože zaposlenje, da žive na roditeljskoj grbači i dangube po čitav dan. Da nije tako ne bi prosjek studiranja bio osam godina.

Da, kontam. Broj onih koji bi stvarno nesto da nauce, koliko god da je mali, je na drzavnom veci nego na privatnom. Iz prostog razloga jer na privatnom takvih ni nema ili su totalna manjina. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 17:41 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Kako ide ona reklama za jedan privatni u BL...
BUDI ONO STO ZELIS...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
_зока je napisao:

Ako primis na prvu godinu 450 studenta, a uslov ispune 3, treba se i struka zapitati kako obavlja svoj naucno-pedagoski rad. Ima i bejtera, al' je samo skolstvo cirkus ukljucujuci osnovno, srednje i visoko obrazovanje.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Ontopic mislim da znam na sta cura cilja,ide ovako otprilike:
nasi ljudi (cure/zene) kad ne mogu naci posao u svedskoj onda rade torte 'na crno' narudzbe preko facebook (korisna opcija rodjendan je predvidljiva)
isto vazi i za nokte
Takodje moze i kamionom da dodje do zapada
Jedini papir extra je neka kvalifikacija za teniskog sudiju
Cura jednostavno trazi posao na zapadu prihvata i pirate (vikend) sofer
Njoj je u sustini krivo sto je pljunula puno para (fakultet,sleper,tenis) a b1 njemacki (pogotovo online certifikat) kosta puno manje
Nju zanima veze za zapad,ali realnost je da su joj papiri suplji (osim za sleper)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja bukvalno nisam razumio ni jednu jedinu rijec koju si ti napisao

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]