banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2005, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
(sa interneta)

Jedno gotovo 900 godina staro proročanstvo o papama postalo je u zadnje vrijeme vrlo aktuelno. Papa Ivan Pavao II pri kraju je svog služenja i pitanje njegovog nasljednika raspravlja se po mnogobrojnim svjetskim medijima. Ističu se pojedini kandidati i spekulira o smjeru kojim ce nakon Ivana Pavla krenuti Katolicka crkva. Jedno od mogućih rješenja za postojeća pitanja ponudio je prema legendi irski svetac Malachy u svojim proročanstvima. On je prilikom svoje posjete Vatikanu 1139. godine iznenada kleknuo na koljena i pao u duboki trans. Kad se ponovno vratio u normalno stanje rekao je svom pratiocu kako je imao viziju svih budućih Papa Katoličke crkve i izdiktirao mu njihove kratke opise na latinskom jeziku. Na listi se našlo ukupno 112 Papa, što znači da će nakon Ivana Pavla II na čelu Crkve biti još samo dvojica njegovih nasljednika, a nakon toga slijedi najvjerojatnije kraj svijeta. Sveti Malachy, čije je porodično ime bilo O'Morgair, rođen je 1094. godine.

Nakon dugih studija postao je svećenikom 1119. godine. Kako bi se usavršio u svetoj liturgiji i teologiji otputovao je u Lismore i tamo proveo dvije godine. Za opata u Bangoru je postavljen 1123. godine, a biskupom u Connoru postaje 1132. godine. Za razliku od ostalih svetaca život svetog Malachya je dobro dokumentiran jer je njegov suvremenik Bernard od Clairvauxa odigrao ulogu vrlo preciznog biografa. On svetog Malachya opisuje kao humanu i skromnu osobu koja je u potpunosti predana vjeri. Na više mjesta on ističe Malachyev dar za proricanje budućnosti, pa između ostalog ostaje zabilježen podatak kako je točno unaprijed odredio točan dan, pa čak i vrijeme svoje smrti.

Za Malachyevo proročanstvo o Papama vezane su brojne nepoznanice. Po jednoj verziji on je svoj spis predao papi Inocentu II, koji ga je nakon toga pohranio u Rimski arhiv. U arhivu je spis ostao zaboravljen sve do 1590. godine kada je nađen i objavljen. Ostaje nejasnim zašto su se punih 400 godina Malachyeva proročanstva o papama skrivala od očiju javnosti. Taj podatak, uz dodatnu činjenicu da ih Malachyev biograf nigdje ne spominje, bili su dovoljni da se pojave opravdane sumnje u njihovu autentičnost. Po većini kritičara proročanstva su napisana tek u 16. stoljeću i nemaju nikakve veze sa svetim Malachyem. No, isto tako ostaje i zabilježeno da ih je jedan od najvećih povjesničara 16. stoljeća i revizor Vatikanske knjižnice, Onofrio Panvinio, prihvatio kao potpuno autentične i pridao im izuzetnu važnost.

Ono što najviše zbunjuje pri čitanju proročanstava svetog Malachya je njihova zacuđujuća preciznost. Tih 112 kratkih proročanskih zabilješki opisuju neke uočljive karakteristike budućih Papa od Celestina II, koji je izabran 1130. godine, pa sve do eventualnog kraja svijeta. Svi Pape navedeni su pod određenim mističnim nazivima, koji opisuju njihovu ličnost. Oni koji su pokušali interpretirati i objasniti sadržaj tih proročanstava uspijevali bi otkriti za svakog Papu određenu simboliku na nivou njihovog imena, zemlje prijekla, nekog talenta, naziva, počasti koje su primali ili raznih događanja iz života. Gotovo da nema slučaja u kojem se ne može pronaći neka sličnost između Malachyevih zabilješki i budućih Papa.

Zanimljivo je pogledati kako ta simbolika funkcionira na primjeru zadnjih nekoliko Papa. Ivan XXIII nazvan je župnikom i mornarem. Prije svog ustoličenja on je bio na čelu crkve u Veneciji, gradu mornara i gondoljera. Njegov nasljednik Pavao VI dobiva epitet cvijeta cvijeća. Poznato je da je njegov grb na sebi imao tri ljiljana. Ivan Pavao I opisan je simbolom polovice mjeseca. Ovaj je Papa nakon što je izabran živio izuzetno kratko, otprilike mjesec dana, to jest od jedne polovice mjeseca do druge. Sadašnji papa Ivan Pavao II nosi naziv "od trudova sunca". Simbolika je izuzetno pogođena jer je on u mladosti bio radnikom (trudbenik), a i rodjen je na dan kad se na nebu odigralo pomračenje sunca.

Budući Papa nazvan je latinskim nazivom Gloria olivae, što znači Slava masline. Postoje različita misljenja na kojeg pi se od aktuelnih kandidata ovaj opis mogao odnositi. Mnogi misle da se maslina odnosi na Italiju i kardinala Carla Maria Martinia. No, maslina bi mogla biti povezana i s Brdom maslina u Jeruzalemu, što u prvi plan ističe kardinala Jeana Lustigera, koji je židovskog porijekla. Neki pak maslinu uzimaju kao simbol mira i ističu kako će budući papa biti mirotvorac, što bi se moglo odnositi na kardinala Etchegaraya. Maslinova grana je povezana i s Dominikanskim redom, pa nije čudo što postoji mišljenje kako će upravo iz tog reda doći novi Papa.

Nadasve zabrinjavajućim doimlje se opis zadnjeg Malachyevog Pape. To će biti Petrus Romanus (Petar iz Rima) koji ce vjernike voditi kroz vrlo teško razdoblje u kojem će Rim biti poptuno uništen. Strasni Sudac će se pojaviti i on će suditi svojim ljudima. Ova apokaliptička vizija priziva proročanstva o kraju ovog svijeta i u neku ruku predstavlja predskazanje o kraju Katoličke crkve unutar ovosvjetovnih okvira. Slična slika pojavljuje se u Nostradamusovim proročanstvima, samo što se Malachyev strašni Sudac tamo naziva velikim Kraljem straha.

Treća fatimska tajna, koja je s kašnjenjem od punih cetrdeset godina prošle godine konačno obznanjena svijetu, nevjerojatno sliči Malachyevom završnom proročanstvu. U trećoj tajni se opisuje kako "biskup odjeven u bijelo" (najvjerojatnije Papa) predvodi vjernike prema strmoj planini, na kojoj stoji drveni kriz. Prije nego što stignu do planine oni prolaze kroz razrušeni veliki grad i mole za duše poginulih. Na vrhu planine "biskup u bijelom" kleči pred križem i biva ubijen od strane vojnika koji u njega pucaju metke i strelice. Na isti način umiru i ostali vjernici. Dva anđela se pojavljuju kod križa i blagoslivljaju duše poginulih krvlju mučenika.

Na kraju ostaje nam jedino da se nadamo kako ostvarenje ovih mračnih proročanstava i nije baš tako blizu. Činjenica je da na nebeskim nivoima vrijeme nema iste karakteristike kao na našem zemaljskom, pa tako i dogođaji koji su tamo vrlo blizu ovdje dolje mogu biti udaljeni stotinama godina. Osim toga utjehu nam donekle može pružiti i poznata priča o Joni, kojeg je Bog poslao da ljudima prorokuje potpuno uništenje. Ljudi su se pokajali, a Bog je odustao od svoje nakane. Nije li nam to bar nekakvo jamstvo da nasa budućnost i ne mora biti tako stravična?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Posljednji Pape po Svetom Malachyu:

107. Ivan XXIII (1958.-1963.) Pastor et nauta (župnik i mornar)

108. Pavao VI (1963.-1978.) Flos florum (cvijeće cvijeća)

109. Ivan Pavao I (1978.) De medietate Lunae (od polovice mjeseca)

110. Ivan Pavao II (1978.- ) De labore Solis (od trudova sunca)

111. ??? Gloria olivae (slava masline)

??? In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, et Iudex tremedus iudicabit populum suum. Finis.

(Za vrijeme velikih progona vrh Svete rimske crkve bit će zauzet od strane Petra iz Rima, koji će voditi svoju pastvu kroz mnogobrojne nevolje, u vrijeme kad će grad na sedam brežuljaka biti uništen i strašni Sudac će suditi svojim ljudima. Kraj.)

Vrlo je zanimljivo da sveti Malachy svog zadnjeg Papu navodi bez rednog broja. Ta činjenica je izazvala različita nagađanja, pa neki čak smatraju da se možda neće raditi o istinskom Papi, nego o nekome tko će uzurpirati tu poziciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kandidati za budućeg Papu:

Kardinal Jean Marie Lustiger
Bio je nadbiskup u Parizu. Židovskog je porijekla i sudionik stradavanja u Drugom svjetskom ratu. Majka mu umire u koncentracionom logoru kad mu je bilo 13 godina, a nekoliko mjeseci nakon toga on se preobracuje na katoličanstvo.

Kardinal Joseph Ratzinger
Bio je nadbiskup u Munchenu. Predvodi Kongregaciju za doktrinu vjere i smatra se najmocćijim covjekom u Vatikanu. Često se susreće sa sadašnjim Papom i izuzetno je konzervativan.

Kardinal Camillo Ruini
Predsjednik je talijanske Biskupske konferencije. Konzervativan je i blizak sadašnjem Papi.

Kardinal Pio Laghi
Prefekt vatikanske Kongregacije za katolicku edukaciju. Vrstan diplomat. Za vrijeme službovanja u Argentini iskazao popriličnu neodlučnost u vrijeme brojnih smaknuca nevinih ljudi.

Kardinal Carlo Mario Martini
Bio je nadbiskup u Milanu. Izuzetni intelektualac sklon reformama i modernom svjetonazoru. U nekoliko navrata se razmimoišao s Ivanom Pavlom II.

Kardinal Bernardin Gantin
Jedan od najbližih Papinih prijatelja. Prefekt Kongregacije biskupa koja vrši izbor svih biskupa.

Kardinal Christoph Schoenborn
Po rodjenju Austrijanac. Vrlo mlad i šarmantan. Plemenitog porijekla i izuzetno inteligentan. Njegova mladost bit će mu sigurni nedostatak pri izboru novog Pape.

Kardinal Roger Etchegaray
Bio je nadbiskup u Marseillesu. Također je bio i predsjednik vatikanskog Koncila pravde i mira. Odlikuje ga izuzetna kreativnost.

Kardinal Francis Arinze
Sin nigerijskog plemenskog poglavice. Odlikuje ga smisao za humor, komunikativnost i konzervativnost. Sudjelovao u razgovorima s predstavnicima drugih religija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Citiraj:

Овај наводно није Јеврејин.. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 19:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Maran Ata je napisao:
Citiraj:

Овај наводно није Јеврејин.. :lol: :lol: :lol:

Jao i meni je ovo prvo palo na pamet

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 10:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ratzinger je svabo :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Швапски Јеврејин. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pazite ovo

Po ovom proročanstvu Irca Malachya za ovog novog papu stoji ovo

Gloria olivae (slava masline)

U ovom proročanstvu sve pape su navedene pod određenim mističnim nazivima, koji opisuju njihovu ličnost, a ovaj novi papa je prozvan

Gloria olivae (slava masline)

Ovaj novi papa je sebi dao ime Benedikt XVI

Na Serbiancafeu na forumu sam pronašao sledeće:

Danas u 6:06 sati i oko 5-7 sekundi( salim se za sekunde :), možda i jeste, niko nije brojao :) ) izabran je novi papa.
Dobio je ime Benedetto XVI, inače Benedetto znaci „maslina” ili tako nešto to sam negde procitao...

( http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 223.html?5 )

A na drugoj temi pod nazivom "Proračanstvo ipak radi, ko nije verovao" na istom forumu je postavljeno nešto vrlo zanimljivo, neko ko piše pod pseudonim aktuelno je prenio tumačenja nekih tumača:

aktuelno - 19. april 2005. u 16.13 (82.117.*)

Kad sam danas čuo za izbor novog pape, „lecnu” me nešto oko srca.

Sveti Malahije je izgleda ipak bio u pravu i za ovog papu koga je nazvao „Ponos maslina”. I ovaj svapski papa uzeo je čak i ime Benedikt XVI, a videcete iz postirane predhodne diskusije da sam još 2 aprila rekao da će na osnovu Malahijevog prorocanstva novi papa biti benediktanac.

Ovo je zaista prorocanstvo za koje sam lično utvrdio da „radi”. Znaci sad kad ovaj papa „manjka” sledi Italijan Petar Rimski koji je i POSLEDNJI PAPA sa njim ocigledno nestaje papska država a boga mi i Rim. Živi bili pa videli i da dodam i nadziveli i papu i Rim.

Onda je postavio staru prepisku od 2. aprila, opet preuzetu sa interneta gdje se već nagađalo o benediktancu kao novom papi, u kojoj stoji:

aktuelno - 2. april 2005. u 17.52 (82.117.*)
Sad kad je Mirko pomogao, nogo sam lakse nasao vise detalja.

Najsazetije je otprilike ovo

„Karol Wojtyla, who became the 263rd Pope as John Paul II in 1978, is described as De Labore Solis (From the Toil of the Sun), the meaning of which is obscure. Next comes Gloria Oliv (The Glory of the Olive). This might indicate that John Paul's successor will come from the Benedictine Order, as the Benedictines are also known as the Olivetans. But also, what is a Martini without an olive?

The Prophecies end with Petrus Romanus. ”In the final persecution of the Holy Roman Church,„ according to the text, ”there will reign Peter the Roman, who will feed his flock among many tribulations; after which the seven-hilled city will be destroyed and the dreadful Judge will judge the people.„ Some interpreters have insisted that there would be other Popes between Gloria Oliv and Petrus Romanus; but there is no evidence for this within the text.”

Znaci neće odmah ovaj Petar Rimski već ide prvo neko definisan kao „Slava maslina” odnosno kako tumaci objašnjavaju neko iz Benediktinskog reda posto njih krste i kao „maslinari” ako sam ja dobro razumeo. E posle bi trebalo da ide Petrus Romanus, mada izgleda da ima mišljenja da bi mogao još neko da se „uglavi” između.

Ništa znaci cekamo nekoga ko odgovara pojmu „The Glory of the Olive”

( http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 15.html?12 )

Ovo je napisano 02. aprila, na dan kad je (bar zvanično) umro Jovan Pavle II, dakle 17 dana prije izbora "Benedikta" za novog papu.

Ovim se po ko zna koji put potvrđuje da živimo u vrlo zanimljivo vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2005, 12:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Vader je napisao:
(sa interneta)

... Na listi se našlo ukupno 112 Papa, što znači da će nakon Ivana Pavla II na čelu Crkve biti još samo dvojica njegovih nasljednika, a nakon toga slijedi najvjerojatnije kraj svijeta. Sveti Malachy, čije je porodično ime bilo O'Morgair, rođen je 1094. godine...

nece nakon toga kraj svijeta vec (iskreno se nadam) kraj abrahamskih religija
valjda ce svijet biti ljepse mjesto nakon toga

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
koliko mi je poznato, benedikt ili benedeto, znaci BLAZEN.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zaista ne volim postavljati a često ni čitati postove na engleskom jeziku, ali evo samo kratko još nešto što izgleda da je napisano prije izbora ovog novog pape

Some say that this prediction of St. Malachy, “From the Glory of the Olive,” refers to the Order of St. Benedict, because they have a well-known group within their order called the 'Olivetans.' There is some merit to this idea. But it does not mean that this Pope will come from the Order of St. Benedict, but rather that he will take the name of Saint Benedict and will live in imitation of him

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 11:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ne bih ja to karakterisao kao ostvarenjem proročanstva. Kardinali su upoznati sa ovim proročanstvom i mogli su da se rukovode njime pri izboru pape.
Kako je maslina simbol mira i dugovječnosti, jedini kandidat koji bi mogao da zadovolji ovaj epitet je onaj pretposljednji na listi koju je dao Vader, ali on nije papa.
Vjerovao bih u to proročanstvo jedino ako bi ovaj papa neprirodno dugo živio ili doprinjeo miru u svijetu na način na koji to niko nije uradio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Not now, John! je napisao:
Ne bih ja to karakterisao kao ostvarenjem proročanstva. Kardinali su upoznati sa ovim proročanstvom i mogli su da se rukovode njime pri izboru pape.
Kako je maslina simbol mira i dugovječnosti, jedini kandidat koji bi mogao da zadovolji ovaj epitet je onaj pretposljednji na listi koju je dao Vader, ali on nije papa.
Vjerovao bih u to proročanstvo jedino ako bi ovaj papa neprirodno dugo živio ili doprinjeo miru u svijetu na način na koji to niko nije uradio.

Ja sam sad ovo hteo reci...Verovatno je ovaj i uzeo ime Benedikt da bi se ispostovalo prorochanstvo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BlackHand je napisao:
Verovatno je ovaj i uzeo ime Benedikt da bi se ispostovalo prorochanstvo

To je naravno moguće, tim prije što oni znaju za ovo proročanstvo. Ali to ništa ne mijenja. Nisu sve pape birane da bi ispunile proročanstvo. Mene interesuje o čemu i kako razmišljaju ti moćnici u Vatikanu a vezano za to da je po ovom proročanstvu ovo zadnji papa.

Mada sve ovo oko Vatikana i onoga što se najavljuje da bi se moglo desiti u narednom periodu je samo djelić stvari koje će se dešavati u narednom periodu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2005, 14:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19

Puno se govori o Benediktu XVI kao o poslednjem rimskom papi; i sami katolici slute da je papstvo na izdisaju, pa zato tako koriste preostalo vreme za frenetično obožavanje svoga boga.

Dakako da Nemac Jozef Racinger - Benedikt XVI, koji se pozdravlja kao 'ujedinitelj' svih hrišćana, neće biti poslednji papa; poslednji (Petar Rimski – utelovljenje velikog samarijskog prevaranta Menandra, učenika Simona Maga – sada Majtreju) će doći iz babilonskog New Age pokreta, kada se rimokatolički i novodopski kvaziekumenizam preliju jedan u drugi. I tek će novodopski papa istinski ujedniti protiv Boga tobožnje hrišćane, kao i sve svetske paganske religije, u veliku Crkvu Otpadiju, Babilon Veliki.

Racinger je uzeo kao papsko ime - ime osnivača znamenitog benediktinskog reda, Benedikta, čiji je simbol maslina, simbol mira a nadimak Olivetiani (Maslinjari).
U opskurnim i metaforičnim vidjenjima Malahije, primas Irske (rodjen kao O'Morger, 1094.-1148) objavljenim u XVI stoleću u Veneciji pod nazivom Prophetia de sommis ponitificibus, koje je on imao na putu za papski Rim 1139. godine, najavljuju preko 100 rimskih pontifa; od 'Petra' kao prvog, to bi išlo:
165. Celestin II, Toskanac (1143-1144)
166. Lucije II, Bolonjez (1144-1145)
167. Eugen III, Pižanin (1146:1153)
...
265. Jovan Pavle I (O polovini meseca – De medietate Luni), vladao mesec dana 1978. g. (od polumeseca 26. augusta), a rodjen je u diocezi Beluno (Lepi Mesec).
266. Jovan Pavle II, Poljak (1978.-2005.), nazvan u profetstvu »O radu sunca« - De labore Solis, zbog njegove velike putničke aktivnosti širom sveta.
267. Benedikt XVI, Nemac, (2005-?), nazvan u profetstvu 'Od slave masline'). Maslina je simbol mira.
Zelena boja masline je simbol i islama, ali i masonstva. Benedikt XVI će se pojaviti kao lažni ujedinitelj hrišćanstva i islama u novom masonskom i mondijalističkom 'dobu mira'.,

Jozef Recinger, vatikanski ideolog i nekada predstojnik kongegacije za nauk vere (stare Inkvizicije), u unijatsko-centralističkim pogledima sličan je Švajcarcu nadbiskupu, industrijalskom sinu, Marselu Lefevru, koji iz gradića Ekona upravljao širom sveta rasprostranjenim Svešteničkim bratstvom Pije X, koje ima nekoliko miliona sledbenika. Ovo bratstvo raspolaže sa oko 500 svetilišta i semeništa i za cilj ima teokratsku zajednicu evropskih naroda u jednoj čvrstoj federaciji oko rimskog pontifa. Doktrina im je izvedena iz učenja Šarla Moraa, a dalje gledano iz misli filosofa i teologa grofa de Mestra. Inače, Lefevr, koji je priznao da je se masonerija uvukla u sam vrh Rimokatoličke crkve, je bio dobro povezan sa organizacijom Hrislam, ujedinjenim katolicima i muslimanima (koji su neprijetelje imali u komunizmu, ali i u cionizmu i pravoslavlju).

I dalje, gledajući A. Franzen, "Pregled povijesti Crkve", KS, Zagreb, 1993., Benedikt XVI nije 111 pontif, već 108. od Malahijevog proricanja na putu za Rim. Broj pontifa kod Malahija je veći od 111 (+1) pontifa, jer on kao pape uračunava i neke antipape, kao Viktora IV (1159.-1164.), koga naziva ‘O crnom zatvoru’, jer je postao kardinal u zatvoru.

165. Celestin II, 1143-1144 166. Lucije II, 1144-1145 167. Eugen III, 1145-1153 168. Anastazije IV, 1153-1154 169. Hadrijan IV, 1154-1159 170. Aleksandar III, 1159-1181 171. Lucije III, 1181-1185 172. Urban III, 1185-1187 173. Grgur VIII, 1187 174. Klement III; 1187-1191

175. Celestin III, 1191-1198 176. Inocent III, 1198-1216 177. Honorije III, 1216-1227 178. Grgur IX, 1227-1241 179. Celestin IV, 1241 180. Inocent IV, 1243-1254 181. Aleksandar IV, 1254-1261 182. Urban IV, 1261-1264 183. Klement IV, 1265-1268 184. Grgur X, 1271-1276

185. Inocent V, 1276 186. Hadrijan V, 1276 187. Ivan XXI, 1276-1277 188. Nikola III, 1277-1280 189. Martin IV, 1281-1285 190. Honorije IV, 1285-1287 191. Nikola IV, 1288-1292 192. Celestin V, 1294 193. Bonifacije VIII, 1294-1303 194. Benedikt XI, 1303-1304

195. Klement V, 1305-1314 196. Ivan XXII, 1316-1334 Nikola V, 1328-1330 197. Benedikt XII, 1334-1342 198. Klement VI, 1342-1352 199. Inocent VI, 1352-1362 200. Urban V, 1362-1370 201. Grgur IX, 1370-1378 202. Urban VI, 1378-1389 Klement VII, 1378-1394

203. Bonifacije IX, 1389-1404 Benedikt XIII, 1394-1423 204. Inocent VII, 1404-1406 205. Grgur XII, 1406-1415 206. Aleksandar V, 1409-1410 207. Ivan XXIII, 1410-1415 208. Martin V, 1417-1431 Klement VIII, 1423-1429 209. Eugen IV, 1431-1447 Feliks V, 1439-1449

210. Nikola V, 1447-1455 211. Kalist III, 1455-1458 212. Pio II, 1458-1464 213. Pavao II, 1464-1471 214. Siksto IV, 1471-1484 215. Inocent VIII, 1484-1492 216. Aleksandar VI, 1492-1503 217. Pio III, 1503 218. Julije II, 1503-1513 219. Leon X, 1513-1521

220. Hadrijan VI, 1522-1523 221. Klement VII, 1523-1534 222. Pavao III, 1534-1549 223. Julije III, 1550-1555 224. Marcel II, 1555 225. Pavao IV, 1555-1559 226. Pio IV, 1559-1565 227. Pio V, 1566-1572 228. Grgur XIII, 1572-1585 229. Siksto V, 1585-1590

230. Urban VII, 1590 231. Grgur XIV, 1590-1591 232. Inocent IX, 1591 233. Klement VIII, 159-1605 234. Leon XI, 1605 235. Pavao V, 1605-1621 236. Grgur XV, 1621-1623 237. Urban VIII, 1623-1644 238. Inocent X, 1644-1655 239. Aleksandar VII, 1655-1667

240. Klement IX, 1667-1669 241. Klement X, 1670-1676 242. Inocent XI, 1676-1689 243. Aleksandar VIII, 1689-1691 244. Inocent XII, 1691-1700 245. Klement XI, 1700-1721 246. Inocent XIII, 1721-1724 247. Benedikt XIII, 1724-1730 248. Klement XII, 1730-1740 249. Benedikt XIV, 1740-1758

250. Klement XIII, 1758-1769 251. Klement XIV, 1769-1774 252. Pio VI, 1775-1799 253. Pio VII, 1800-1823 254. Leon XII, 1823-1829 255. Pio VIII, 1829-1830 256. Grgur XVI, 1831-1846 257. Pio IX, 1846-1878 258. Leon XIII, 1878-1903 259. Pio X, 1903-1914

260. Benedikt XV, 1914-1922 261. Pio XI, 1922-1939 262. Pio XII, 1939-1958 263. Ivan XXIII, 1958-1963 264. Pavao VI, 1963-1978 265. Ivan Pavao I, 1978 266. Ivan Pavao II, 1978-2005

Andjeoska hijerarhija:
http://www.stripovi.net/forum/index.php?topic=1124.0

Istinitost nekih evandjeljskih izreka i epizoda:
http://stripovi.net/v006.php

http://duhovna-izgradnja.com/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]