Klajv_Biksbi je napisao:
Видиш, када неко лупета ја му то и кажем. Чуј 34 %. Ја нисам већу глупост прочитао одавно.
То је податак од пре пар година (до почетка финансијске кризе). План Русије (и то врло систематски разрађен) је био да се иде на масовну куповину земљишта у ЦГ да би се на тај начин тај део Балкана осигурао за руске интересе. Није прошло из доста разлога али су до момента пада интересовања руски држављани купили 34% катастарског земљишта у ЦГ. С обзиром на пад интересовања и донекле продају земљишта која је уследила можда је проценат опао за неки део али он је и даље изузетно импозантан.
Што се тиче Руса, они су се на овим изборима баш озбиљно укључили у подршку опозицији па су чак подржали и "Кључ". Али Руси колико су импресивни политички на неким странама, толико су наивни на неким другим. Није ово први пут да Русија активно подржава опозицију у ЦГ али увек је прича иста. Средства се углавном упумпају преко истих људи који од тих средстава задрже за себе највећи део, а онај мањи пусте "у народ". И Руси то исто знају али опет истрајавају на тим људима и тим везама, ваљда се надајући да ће се то некако променути само од себе.
Наравно ретко ко је имун на паре, па ме не би чудило да ако Руси завуку руку дубље у џеп, да би Брајовић и Кривокапић лако могли да се нађу и контра Мила (Кривокапић већ начелно јесте), али питање је да ли се исплати толико "тући" са Западом око државе која ни стратешки, ни војно не представља нешто око чега се вреди много залагати.
Citiraj:
Nije bio ispod cenzusa nego su uzimani sa rezervom njihovi rezultati zbog mogucnosti statisticke greske od 0.4% pa bi pali ispod crte.....rezultati su radjeni na uzorku
Хвала на објашњењу. Ја сам на пар места прочитао да су били испод цензура (негде на 2,9%), па су онда на крају дошли до 3,2%, а скок од 0,3% за ЦГ није мали. А управо од Брајовића и његова два мандата зависи влада.