_зока je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
_зока je napisao:
Hrvatica kandidat SDS-a?
zasto je to cudno?
A čudan ti je Srbin na listi SDA?
Zoka pomjesao si me, neko je prije okacio izborni plakat SDA za opstinu Stari grad, a neko je rekao gle Srbin.
Citiraj:
HSP dr. Ante Starčević, mandat biti dodijeljen Miri Ljubijankić (SDP). Mandat koji je trebao
dobiti Jasenko Selimović iz SDP-a, iz reda ostalih, dodijeljen je Miri Grgić, Srpkinji također iz
SDP-a. Do promjene je došlo i u Demokratskoj fronti DF. Tako je mandat koji je trebao dobiti
Stanko Vasić (ostali) radi zadovoljenja nacionalne zastupljenosti dodijeljen kandidatu iz iste
stranke Saši Mitroviću, Srbinu. Mandat koji je trebala dobiti Jasna Duraković - Hadžiomerović,
Bošnjakinja iz Saveza za bolju budućnost (SBB), radi zadovoljenja nacionalne zastupljenosti
srpskog naroda dodijeljen je Vesni Švancer, Srpkinji također iz SBB-a. Do preraspodjele je došlo
i u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republike Srpska radi zadovoljenja nacionalne zastupljenosti
predstavnika hrvatskog naroda. Na izborima su izabrana ukupno tri predstavnika među
zastupnike, tako da je jedan nedostajući popunjen preraspodjelom. Time je mandat koji je trebao
dobiti kandidat Koalicije SDS-PUP-SRS Lazar Mirkić, Srbin, dodijeljen Slađani Nikolić,
Hrvatici.
vlakanje je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
vlast ima onaj koji ima 42 poslanika, stranke trguju, ali da jedna fukara moze zajebati citavu stranku samo zato sto joj to sistem omogucuje sa tim se ne mogu pomiriti
pa po tebi bi trebalo da je obrnuto? da stranka moze da zajebe glasaca koji ce da dodje i zaokruzi xy stranku na glasackom listicu a da ne zna koga ce taj njegov glas da izgura na poziciju?!
meni ovo nema nikakve logike da kupujem macka u vreci.
i druga stvarm stranke neka malo vise povedu racuna o tome koga stavljaju na liste i problem rijesen!
Ne moze stranka nikog da zajebe, jer se redoslijed kandidata se zna i prije se dostavljao CIKu. Ali kad kandidat hoce da napusti stranku ne moze biti nezavisni.
The_new_Statesman je napisao:
Fiki, nismo na sudu da ti nesto dokazujem. A brat bratu, em je bas tako kao sto sam napisao, em si mi ti najveci dokaz.
ako iko na forumu pokusava da te desifruje onda sam to ja.