banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 17:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2016, 06:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Alkibijad Dajguz V je napisao:
apokalipto je napisao:
U firmama po zakonu radnik mora imati mjesto i vrijeme za molitvu,ovo je logičan korak u tom smijeru.

kom zakonu?

Šerijatskom...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2016, 07:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Panzer je napisao:
My bad...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2016, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Alkibijad Dajguz V je napisao:
apokalipto je napisao:
U firmama po zakonu radnik mora imati mjesto i vrijeme za molitvu,ovo je logičan korak u tom smijeru.

kom zakonu?

Federacije mislim,znam da se već neko vrijeme praktikuju klanjanja u firmama. Mora ti se obezbjediti vrijeme i mjesto za molitvu.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2016, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Nikad čuo. Ako saznaš naziv zakona javi, baš me interesuje.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2016, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To ne znam,nisam u tim vodama.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2016, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
evo ja guglao nesto

Citiraj:
u Potur mahali
Objavljeno: 02. 04. 2015 - 08:54 NOĆNI MOD OFF

Medžlis islamske zajednice Travnik došao je na ideju da upriliči klanjanje džuma namaza i van redovnog termina petkom u podne.

Tako bi bilo omogućeno klanjanje džume i onim vjernicima koji joj zbog posla nisu u mogućnosti prisustvovati u radno vrijeme.

Ova džuma ubuduće će se klanjati petkom u 15,30 sati, odnosno poslije radnog vremena i nazvana je "Radnička džuma".

Medžlis je odredio da se ova džuma klanja svakog petka u džamiji u Potur mahali i to već od sutra, te se nadaju da će radnici ovaj termin iskoristiti na najbolji način.

Autor: S. P.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
LITL ROK - Federacija BiH bi trebala obezbijediti da kupi oružje u vrijednosti između 100 i 300 miliona dolara da bi se efektivno mogla boriti protiv snaga bosanskih Srba, navedeno je u nedavno deklasifikovanoj analizi iz 18. aprila 1994, objavljenoj u sklopu Predsjedničke biblioteke Bila Klintona u Litl Roku. Naime, kako je istaknuto, smatralo se da su srpske snage bolje opremljene, te da bi za efikasnu odbranu FBiH bilo potrebno obezbijediti oružje kojim bi se mogli oduprijeti napadima Srba. Jedna od opcija je, kako je navedeno u dokumentu, da SAD obezbijede pozajmicu FBiH, ali je istaknuto da bi bilo teško očekivati da bi FBiH bila u stanju otplatiti tako visoki kredit. Osim toga, navedeno je da bi bilo teško očekivati da bi međunarodne finansijske institucije bile voljne da daju kredit za kupovinu oružja. Kao mogući tip oružja koje bi bilo dostavljeno razmatrano je oružje iz skladišta zemalja bivšeg Varšavskog pakta, uz objašnjenje da je to tip oružja za koje federalnim trupama ne bi trebala dodatna obuka. "Mnogo bivšeg sovjetskog oružja stoji na raspolaganju po razumnim cijenama. Ako bismo dozvolili FBiH da kupi oružje na otvorenom tržištu, smanjili bismo administrativne troškove za SAD. Međutim, SAD bi onda izgubile određeni nivo kontrole oko količine ofanzivnog oružja koje bi oni nabavili. Osim toga, kupovina oružja bi povećala opasnost od korupcije", navedeno je u dokumentu. U analizi je istaknuto da bi jedna od opcija bilo nabavljanje oružja iz Irana i drugih muslimanskih zemalja koje se simpatišu sa federalnom stranom, poput Saudijske Arabije. "Ako bismo dozvolili da oružje bude dostavljeno kroz ove etablirane mehanizme, to bi bila najmanje skupa opcija za SAD, ali bi istovremeno dovelo do jačeg uticaja muslimanskih zemalja u BiH, uključujući Iran i druge radikalne države", upozoreno je. Pojašnjeno je da je prednost donatora iz Saudijske Arabije za nabavku oružja to što bi time bila zadržana kontrola nad operacijom od strane SAD. Veliki izazov, po njima, predstavlja i transport oružja do trupa na terenu u FBiH. Dostavljanje vazdušnim putem bi bilo skupo, ali i opasno, jer, kako je istaknuto, Srbi bi mogli gađati aerodrome, a bacanje oružja padobranom ne bi bilo dovoljno efektno. Kopneni put bi bila najopasnija opcija jer bi dostavljači rizikovali da budu napadnuti na putu do konačne destinacije kroz ratnu zonu, dodatni problem bi, kako je navedeno, predstavljale loše i nesigurne ceste. Morskim putem oružje bi moglo biti dostavljeno, ali samo do luka Ploče i Split, što bi, navedeno je, prouzrokovalo uska grla. "Iako bi se najviše oružja moglo dostaviti putem mora, opet će na kraju biti potreban kopneni transport da bi se velike količine oružja dopremile do konačne destinacije", naglašeno je u dokumentu. Ipak, zaključeno je da bi doturanje veće količine oružja u BiH dovelo do intenziviranja borbi, što bi, kako je upozoreno, pogoršalo humanitarnu situaciju.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 05:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Fiki, mislim da u ovom tekstu pise da je Muslimanima nedostajalo oruzja u vrijednosti od 100 do 300 miliona dolara da bi uopste mogli parirati kolicini oruzja koje je SDS nabavio Srbima?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nemoj da si maliciozan, nikad nisam tvrdio da je SDS naoruzao narod, cak ima snimak, na kome Raso daje izjavu stranom novinaru na Trebevicu, dok miluje haubicu okrenutu k nevinim multietnicarima Sarajeva, kako je sve to placeno, porezima gradjana

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja na drugoj temi procitao (izmedju mase licnih uvreda) kako je SDS odbranio srpski narod. Pa sam sad zakljucio da u ovom grmu lezi zec.

Jbg. ocigledno sam pogrijesio.

Btw. Raso je skoro rekao da je pogrijesio sto nije slusao Vojsku. Da nije sto bolestan? To se takodke ne uklapa sa izjavama sa druge teme.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ali SDS, jeste drzavotvorna stranka, trebalo je tada 9. januara 1992. skupiti hrabrosti i formirati skupstinu srpskog naroda BiH, kao i srpsku republiku bosnu i hercegovinu od SAO ciji su pomjesni gospodari imali razlicite ciljeve, pa onda organizovati vojsku, kojom ce komandovati slobini generali

u toj skupstini nije bio samo sds i snsd ima udjela u drzavotvornosti preko dragog vodje

ne mogu biti realniji i iskreniji

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bas je bilo opasno u Holidejinu :D

A Vojsku su uglavnom organizovali "Slobini" RM i MM. I ta Vojska je bila sposobna za kratak i efikasan rat. Hocemo li da pricamo sta je dalje bilo kada je odluceno da se Vojska ukopa?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ja dalje ne mogu da pricam, bio sam mali, da li je nesto moglo ovako ili onako, gdje se pogrjesilo, ako je bio moguc na pocetku rata blitzkrieg trebalo ga je uraditi

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2016, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa znalo se i tada sta se treba, ali valjalo se i bogatiti.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2016, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://www.youtube.com/watch?v=Uodi4eocmuA

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2016, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Damir je kraljina, a ima jako zanimljiv pristup pri kreiranju klipova. Meni se dopada, bez obzira na politicke konotacije.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2016, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Damir je kraljina, a ima jako zanimljiv pristup pri kreiranju klipova. Meni se dopada, bez obzira na politicke konotacije.

I ovdje je dobar. :D

"Ne idemo mi na zapad zarad demokratije nego da nas država hrani". :D
https://www.youtube.com/watch?v=uYN1u4D0Mxo

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2016, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Meni se svidja njegov stil, u audio i vizuelnom smislu, te montaza. Ne govori on nista sto mi vec ne znamo, nego je prava umjetnost to na kakav nacin on to radi.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2016, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Meni se svidja njegov stil, u audio i vizuelnom smislu, te montaza. Ne govori on nista sto mi vec ne znamo, nego je prava umjetnost to na kakav nacin on to radi.

Dobar je Damir,za opuštanje odličan. :)
Evo malo o domaćem proizvodu.
https://www.youtube.com/watch?v=uIst0xCj0NU

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2016, 09:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jednom ministru iz Vijeća ministara poreska zatvorila butik u BL....i to hoće da pravi državu i obećava promjene :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]