banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Novi Papa
PostPoslato: 19 Apr 2005, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Cardinal Joseph Ratzinger of Germany has been elected the new Pope of the Roman Catholic Church. Ratzinger, 78, will take the name Benedict XVI.

Sta kazete, dobro - lose?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Значи Јеврејин. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 18:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Nema sanse da je Jevrej, jer bio je u clanstvu Hitler Jugend, kako su objavili mediji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 19:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Dust je napisao:
Nema sanse da je Jevrej, jer bio je u clanstvu Hitler Jugend, kako su objavili mediji.

Istina

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ma on je i bio favorit uz jednog lika iz meksika cini mi se.Ali mislim da nece ovaj dugo (ipak mu je 78 god)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 19:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ako je vjerovati prorocanstvu, onda ce biti samo 4 godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
"Кардинал Јозеф Рацингер био је припадник Хитлерове омладине (Hitlerjugend) и провео је
и неко време у немачкој противавионској јединици. Придружио се Хитлеровој омладини када
је имао 14.година. Рацингерови суграђани из Тарунштајна (Елизабет Лохнер-84 година)
чији је зет био затвореник у Дахауу каже: Било је могуће супротставити се и
логораши су најбољи пример за то. Рацингер је био млад и изабрао је други пут..."

I sta vise reci?....Bivši nacista za papu! Koliko nisko katoličanstvo može da padne? Ima sad da posveti sve hrvatske sveštenike-ustaše, a ne samo Stepinca...Mada, ko zna zasto je to dobro... jer sad će Vatikanu biti mnogo teže da sakrije svoje pravo, podmuklo i nakazno lice zla!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 21:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2005, 18:04
To je Katolicka vjera sta vas briga koje papa to je nihov poso , ja mislim da bo svako trebo da se pobrine o svojoj vjeri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 23:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Hase Komadant je napisao:
To je Katolicka vjera sta vas briga koje papa to je nihov poso , ja mislim da bo svako trebo da se pobrine o svojoj vjeri.

Па оно мисли, јеретик као јеретик само што је овај нови(папа) и фашиста

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 00:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Evo opsirniji komentar o N.Papi.

19.04.2005 21:20

BIOGRAFIJA Joseph Ratzinger rođen u Bavarskoj prije 78 godina, prijateljima se nedavno povjerio da je spreman preuzeti dužnost koju Bog stavlja pred njega
Papa govori deset jezika
Autor Marina Šerić

Joseph Alois Ratzinger proslavio je 78. rođendan samo tri dana prije nego što je izabran za papu. Bio je jedan od najbliskijih suradnika pape Ivana Pavla II. i jedan od najutjecajnijih ljudi u Vatikanu. Rođen je u Bavarskoj, u mjestu Marktl am Inn, 16. travnja 1927., a njegove najranije godine bile su obilježene usponom nacionalsocijalizma.
Zajedno s bratom
Otac mu je bio policijski časnik i veliki protivnik nacizma, no njegov sin se, napunivši 14 godina, morao priključiti Hitler Jugendu jer ga je na to obvezivao zakon. Nije bio revan član, a o toj epizodi svojega života i sam je pisao. Kad mu je bilo 16 godina, poslan je na prvi zadatak – čuvanje tvornice BMW nedaleko od Munchena.

Slijedi vojna obuka u vojnom kampu u Mađarskoj. Dezertirao je u travnju 1944. iako je to bilo kažnjivo smrću, a godinu dana nakon toga proveo je neko vrijeme u savezničkom zarobljeničkom logoru. Iste godine u lipnju zajedno s bratom Georgom upisuje se na bogosloviju, a za svećenike ih je zaredio munchenski kardinal Faulhaber šest godina poslije.

Vrlo brzo počinje svoju akademsku i teološku karijeru, pa već 1959. postaje profesor teologije u Bonnu. Nakon četiri godine odlazi na munstersko sveučilište, a 1966. preuzima katedru dogmatske teologije na sveučilištu u Tubingenu. Već tada njegova tradicionalistička uvjerenja bila su jasno definirana, to više što je tada u Tubingenu vladala potpuno liberalna atmosfera. U Bavarsku se vraća 1969. godine na sveučilište u Regensburgu.

U tom razdoblju Joseph Ratzinger sudjelovao je i u radu Drugog vatikanskog koncila, i to kao teološki savjetnik kolnskog nadbiskupa Josepha Fringsa.

Karijera u Vatikanu
Godine 1972. počinje izdavati teološki časopis Communio koji vrlo brzo postaje jedan od vodećih časopisa katoličke teološke misli. Pet godina poslije, u ožujku 1977., papa Pavao VI. imenuje ga nadbiskupom Munchena i Freisinga, a u lipnju te godine postaje i kardinalom, jednim od četrnaestorice koje je imenovao Pavao VI.

Njegova karijera u Vatikanu počinje 25. studenoga 1981. godine, kada ga Ivan Pavao II. imenuje prefektom Kongregacije za nauk vjere. Početkom sljedeće godine daje ostavku na mjesto munchenskog nadbiskupa i postaje kardinal biskup Ostije, a prije tri godine imenovan je i dekanom kardinalskoga zbora. Oni koji su dobro poznavali Ivana Pavla II. i samog Ratzingera tvrde da su njih dvojica bili istinske srodne duše i “braća po intelektu”.

Ratzinger je Ivanu Pavlu II. bio desna ruka, najbliskiji prijatelj, a tijekom njegovih teških zdravstvenih kriza preuzimao je na sebe mnoge od njegovih dužnosti.

Iako je neprekidno izjavljivao da bi se najradije povukao u kakvo mirno bavarsko seoce i tamo se bacio na teološka domišljanja i pisanje knjiga, u posljednje vrijeme Ratzinger je bliskim prijateljima u nekoliko navrata kazao da je “spreman prihvatiti dužnost koju Bog pred njega stavlja”.

Osmi iz Njemačke
Novi papa Benedikt XVI., osmi papa u povijesti koji dolazi iz Njemačke, tečno govori deset jezika i ima sedam počasnih doktorata. Vrstan je pijanist i strastveni ljubitelj Beethovena. Prošloga tjedna magazin Time svrstao ga je među stotinu najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 07:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Po poznatom proročanstvu Svetog Malahije Irskog, ovo je posljednji ("pravi") papa.

Tema o tome već postoji na ovom forumu:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=13207

U katoličkom svijetu ovo proročanstvo je poznato i priznato (tim prije što mu dosada nije "omanulo" tj. niko mu nije našao zamjerku) i to je mislim bio i jeste pravi razlog velikom uzbuđenju oko smrti Karela Vojtile (iako je čovjek bio star i već dugo veoma bolestan).
Svi znaju da ovi događaji označavaju najavu nečeg što im se neće svidjeti. Prije svega, vrlo uskoro mnogi koji sada slove kao neprikosnoveni (na svim poljima) poješće sami sebe i jedni druge, i tako od divova postati patuljci ili čak sasvim nestati.
Ko bi gori sada je doli a ko doli gore ustaje!
Vrlo zanimljiva vremena nam slijede.
Živi bili pa vidjeli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 11:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Nekako mi ga je cudno bilo vidjeti...valjda sam navikla na starog, na facu i ostalo...a voljela bih da su izabrali onog nigera :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
osmjeh isti kao u senatora Palpatina :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Vrlo dobra asocijacija.
Meni se nisu svidjele njegove oči. Čudno sjaje, nimalo toplo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
Aragorn je napisao:
Vrlo dobra asocijacija.
Meni se nisu svidjele njegove oči. Čudno sjaje, nimalo toplo.

Da! Oci su mu bile crvene, vidjela su se dva ocnjaka, a mislim da sam cak i vidio rep kako viri. :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Aragorn je napisao:
Svi znaju da ovi događaji označavaju najavu nečeg što im se neće svidjeti. Prije svega, vrlo uskoro mnogi koji sada slove kao neprikosnoveni (na svim poljima) poješće sami sebe i jedni druge, i tako od divova postati patuljci ili čak sasvim nestati.
Ko bi gori sada je doli a ko doli gore ustaje!
Vrlo zanimljiva vremena nam slijede.
Živi bili pa vidjeli.

Slažem se. Dosta je pokazatelja da nam slijede vrlo zanimljiva vremena, uskoro. Dešavanja u Vatikanu su samo jedan vid toga.

Evo jedne anlize ili (polu)proročanstva koje je napisano (objavljeno) nakon smrti pape Jovana Pavla II a prije izbora ovog novog pape:

Veoma je važan autoritet pape Jovana Pavla II u svetu, jedan od najvećih koga savremeni svet zna. Pošto ga više nema, mnoge će se stvari u svetu posle njega promeniti nagore.
Jovan Pavle II biće poslednji pravi papa. Onaj što će doći posle njega biće njegova najbleđa moguća senka i životni vek će mu biti neverovatno kratak, a posle njega u Svetoj stolici više neće sedeti nijedan papa.
Pravi scenario u vezi Vatikana tek će se odvijati 2007. i 2008. godine, kada će bastion katoličke moći biti izmešten iz Vatikana i Italije. U tom periodu, koji je započeo sada, katolička crkva će prilično oslabiti, jer neće moći za sebe da pronađe pravu transformaciju, kao svaki put do sada, u svojoj istoriji, i istoriji sveta.

Ovo se samo nadopunjuje na proročanstvo Malahije Irskog koje je ovde objavljeno na drugoj temi. Ovaj papa je zadnji u nizu onih pravih, iako će po ovome biti veoma blijeda sjenka Ivana Pavla II. Poslije bi mogao biti neki fantomski papa, ko zna kakav i ko zna da li izabran po pravoj proceduri, ili će biti nešto drugo u pitanju.

Ovde se govori da će životni vijek novog pape biti vrlo kratak, to je napisano prije izbora Racingera - koji ima punih 78 godina.

Dust je napisao:
Ako je vjerovati prorocanstvu, onda ce biti samo 4 godine

Možeš li reći nešto više o ovome? Koje proročanstvo je u pitanju?

BSE je napisao:
osmjeh isti kao u senatora Palpatina

:D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 20:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Reakcija katolika ovdje u Can je podijeljena, ustavri ima vise onih koji misle da im ne treba isti Papa kao prethodni nego malo liberalniji i moderniji.

Kad govorite o ovim prorocanstvima, podsjetime na D. Brown-a i knjigo Angels and Demons koji govori o smrti Pape i izboru novog (nisam je jos procitala do kraja pa ne znam koga su izabrali :)).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 12:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Dove je napisao:
Reakcija katolika ovdje u Can je podijeljena, ustavri ima vise onih koji misle da im ne treba isti Papa kao prethodni nego malo liberalniji i moderniji.

kazu da je ovaj jako konzervativan

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ма... Толико је конзервативан да чак и спава у једној огромној конзерви... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 13:28 
Ovaj novi papa je već izjavio da će svoju energiju usmjeriti prema ujedinjenju hrišćana.

Kada se čitaju ova "proročanstva" nebi bilo nemoguće da od toga nešto i bude. Moguće je da će sledeći hrišćanski poglavar biti pravoslavac. Moguće je da će sjedište tog novog pape biti u Moskvi, Carigradu ili Jerusalemu itd.

Po meni svašta može da bude i ovakve radikalne promjene bi se svakako mogle smatrati krajem katoličanstva kakvog ga mi danas poznajemo ali to isto tako ne znači da će hrišćanstvo nestati ili oslabiti već će se možda ujedinjenjem sa pravoslavljem oplemeniti i vratiti na suštinu vjere.

Nemora biti sve tako crno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]