banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 88  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
dinnooo je napisao:
Vidi druže, na ovim prostorima mi imamo puno praznika i slava, a malo razloga za slavljenje jer smo dno dna po svim ekonomskim parametrima, tako da mi iskreno puca neka stvar šta slavi Banja Luka, šta Mostar a šta Sarajevo, kad imam para ja lumpujem i slavim svaku noć. Ne voliš, ne raduješ se reprezentaciji, ne zanima te - šta ja imam s tim? A da li ti shvataš da se RS ne može odvojiti mirnim putem? Evo gledaj ovako, za Republiku Srpsku su ljudi dali živote, ginuli, da bi danas imala autonomiju u sklopu Bosne i Hercegovine i kada bi vi Srbi pristali da je neko ukine pljunuli bi na svaku svoju žrtvu. Jednako tako, za Bosnu i Hercegovinu u ovim granicama je previše ljudi dalo živote da bi neko mogao dopustiti bilo kakvo razdruživanje. To bi imalo smisla devedesetih godina, ali nakon toliko žrtava na sve tri strane, jednostavno nije moguće prekrajati granice bez novih žrtava. Vis a vis toga, ko misli da je vrijedno da se opet zemlja natapa krvlju, gradovi ruše, ljudi raseljavaju, da bi se opet na kraju dogovarali i obnavljali porušeno - neka ratuje! Ja sam četiri godine života ostavio u opkoljenom Sarajevu, gladan, žedan i željan svega i na pamet mi ne pada da to ja (ili ti) prolazimo opet. Još nešto, Bosna i Hercegovina nije državna zajednica, Austro-Ugarska, Srbija i Crna Gora su bile državne zajednice - pusti šta Dodik kaže, on nije pravnik ja jesam :) Živio!

Stvarno ne kontam ovu logiku nikako, džaba... A šta tebi konkretno znači "BiH u ovim granicama", pa da je to nešto za šta vrijedi da gineš/ginete? Šta? Imaš pola republike koja ne jebe ni 2% federalni dio ove nakarade od zemlje, plus Hrvate po Hercegovini kojima je Zagreb glavni grad, a ne Sarajevo, i koji normalno plaćaju kunama, imaju istaknute hrvatske zastave... Šta sad, u realnoj situaciji, prosječnom Muslimanu Bošnjaku treba da znači "BiH u ovim granicama"?

Prihvatanje realnog stanja trebalo bi da je pokazatelj valjda nekakvog intelekta... Jer evo, ako razmisliš realno, ovo su jedine tri opcije danas:

1. BiH ostane kakva jeste, nakaradna, tenzije, napetost, pretnje referendumima i ratovima
2. BiH se rastavi, dva entiteta se odvoje i nastave suživot sa svim povlasticama (u ekonomskom smislu) ali kao komšije, bez mogućnosti novog rata jer je državna granica između
3. BiH se očisti od onih koji je ne vole, dakle Oko 1,7 miliona ljudi dobije naprasno želju da odseli negdje drugo van BiH

Navedi sad koja je od te tri opcije najbolja po narod i ove prostore ovdje?

Jer da će se ikada desiti da Srbi, pa i Hrvati, zavole BiH - neće.
Da će ikada odseliti iz BiH - neće.

Koja ti opcija onda ostaje? I po čemu je recimo opcija 1 vama Bošnjacima najdraža, to nikako ne kontam... Nazaduju ovi prostori generalno zbog toga, ne možemo dalje nikako, i može ostati takvo stanje generacijama, dok se ostatak regiona, Evrope i svijeta razvija i napreduje... Nije mi jasno nikako kako iko pri zdravoj pameti može i sopstvenu djecu da osudi na potencijalni rat zbog insistiranja na takvim budalaštinama kao što su "BiH u ovim granicama"... Mir je bitniji od bilo kojih jebenih granica...

p.s. I ako si pravnik, zar zaista, budi pošten, pa reci zar zaista ima smisla da tri stranca u tom sudu sjede i odlučuju o internim pitanjima ove zemlje? Zar zaista ima smisla da tamo neki međunarodni sud sudi ovdje za ratne zločine, sud kog su formirali isti oni koji su bombardovali ovde i ubijali koga su mogli... Kad vidim da se Bošnjak uhvati odluka Ustavnog suda i presuda Haškog tribunala, bez uvažavanja ovoga što sam napisao, stvarno mi čitava ta nacija dodatno padne u očima i zapitam se za inteligenciju iste...

Poslednji put menjao Lumber Jack dana 27 Sep 2016, 09:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:38 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
ferdinand je napisao:
Opet mirotvorac iz sarajeva na forumu...

Kladim se da ce mu trebati petnaestak postova da pokaze pravo lice, samo to treba izvuci iz njrga, a ja sada nemam vremena za to...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Kako to dinoooo fino upakuje, nista ga ne interesuje, ko sta slavi, za koga navija a sve zakljuci da ce biti rata ako krene prica u smjeru koji mu nije po volji.
Potrudi se malo bolje/vise sledeci put, za sada jedva prolazna ocjena 2!

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Daleko smo mi od njih. Kod njih je Yutel još uvijek najgledaniji.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
filozof sa vrbasa je napisao:
jedno je jasno, referendum je pokazao veliku nacionalnu disciplinu, kako kod srba, tako kod bosnjaka, sad znamo sta bi bilo da je nesto ozbiljnije bilo u pitanju

Ако ти је требао референдум да то сазнаш онда стварно немам ријечи.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dinnooo je napisao:
Bosna i Hercegovina nije državna zajednica, Austro-Ugarska, Srbija i Crna Gora su bile državne zajednice - pusti šta Dodik kaže, on nije pravnik ja jesam :) Živio!

Мој ти правниче, на штедним књижицама СФРЈ је писало "За штедне улоге гарантује Федерација". И шта би? Тако да та прича како нешто не може да се деси, не пије воде, али уопште. И БиХ није државна заједница, БиХ је циркус неопјевани, кловнови и пајаци су на све стране.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
ferdinand je napisao:
Opet mirotvorac iz sarajeva na forumu...

Kladim se da ce mu trebati petnaestak postova da pokaze pravo lice, samo to treba izvuci iz njrga, a ja sada nemam vremena za to...

Cuj 15... Pet je dosta. Cak i previse :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 10:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Sta mislite hoce li Srbin Hamza uspjeti da uhvati Dodika
http://vijesti.ba/clanak/326378/mektic- ... vesti-sipa

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Moze li samo par pitanja ako nije problem?!

Gdje ce biti Brcko u slucaju odvajanja RS-a od BiH i kako ga mislite uvesti u RS?
Je l' iko od vas svjestan kako je nemoguce ovakve entitetske granice pretvoriti u drzavne.

Sve da sutra i provedete referendum o otcjepljenju, to odvajanje uopste ne bi islo tako kako ste vi zamislili, svako realan zna da je to daleko od sprovodivog.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
To bismo u hodu rjesavali. :D
Naravno da nikad ne ide sve po planu, ali nece ni ova zajebancija po vasem.

Mada, ja bih volio da je Dodo ovo drugacije odradio. Bilo je milion nacina da izjebe Bakira i sljedbenike.
Napravio je, po meni, pogresan potez i sad krece nova runda.

P.S. Tako sam bio nesvjestan i kad ste sjebali granice Juge. Ko tad nije naucio da je sve promjenjivo neka stavi prst na celo. :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 11:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Dec 2012, 00:55
sinip je napisao:
dinnooo je napisao:
Bosna i Hercegovina nije državna zajednica, Austro-Ugarska, Srbija i Crna Gora su bile državne zajednice - pusti šta Dodik kaže, on nije pravnik ja jesam :) Živio!

Мој ти правниче, на штедним књижицама СФРЈ је писало "За штедне улоге гарантује Федерација". И шта би? Тако да та прича како нешто не може да се деси, не пије воде, али уопште. И БиХ није државна заједница, БиХ је циркус неопјевани, кловнови и пајаци су на све стране.

Puno si je tačnije opisao nego sa državna zajednica. To što djecu od dvije godine danas uče tome da svaki Srbin/Bošnjak/Hrvat ima "pravo lice koje ne pokazuje" je sijanje mržnje među ljude kojima ta mržnja nije ništa dala. Za RS su ljudi ginuli, selili se, trpili četiri godine i razuman čovjek razumije da bi u slučaju njenog nasilnog ukidanja imao novi rat, nove žrtve i nove sukobe. Jednako tako normalnom čovjeku bi trebalo jasno biti da su jednako tako ljudi ginuli, selili se i trpili četiri godine za cjelovitu BiH te da bi u slučaju otcjepljenja dijela njene teritorije imao novi rat, nove žrtve i nove sukobe. Problem je što neko iz Sarajeva piše na forumu? Ako je tako, pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 11:54 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Dec 2012, 00:55
Lumber Jack je napisao:
Stvarno ne kontam ovu logiku nikako, džaba... A šta tebi konkretno znači "BiH u ovim granicama", pa da je to nešto za šta vrijedi da gineš/ginete?

Isto ono što tebi znaci RS.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dinnooo je napisao:
sinip je napisao:
dinnooo je napisao:

Puno si je tačnije opisao nego sa državna zajednica. To što djecu od dvije godine danas uče tome da svaki Srbin/Bošnjak/Hrvat ima "pravo lice koje ne pokazuje" je sijanje mržnje među ljude kojima ta mržnja nije ništa dala. Za RS su ljudi ginuli, selili se, trpili četiri godine i razuman čovjek razumije da bi u slučaju njenog nasilnog ukidanja imao novi rat, nove žrtve i nove sukobe. Jednako tako normalnom čovjeku bi trebalo jasno biti da su jednako tako ljudi ginuli, selili se i trpili četiri godine za cjelovitu BiH te da bi u slučaju otcjepljenja dijela njene teritorije imao novi rat, nove žrtve i nove sukobe. Problem je što neko iz Sarajeva piše na forumu? Ako je tako, pozdrav!

Мени није проблем, само ти прича не пије воде. Ја сам овде био један од ријетких који је подржавао разлаз Србије и Црне Горе. Зашто? Па зато што заједно није ишло никако, увијек је била крива друга страна. Тако и БиХ. Док се не разиђе, свака страна ће наставити да оне друге двије вуче назад у блато. И док год ви то у већем дијелу Федерације не схватите, најебали смо сви заједно.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Simpatizer je napisao:

Mada, ja bih volio da je Dodo ovo drugacije odradio. Bilo je milion nacina da izjebe Bakira i sljedbenike.

P.S. Tako sam bio nesvjestan i kad ste sjebali granice Juge. Ko tad nije naucio da je sve promjenjivo neka stavi prst na celo. :wink:

Ko je sjebao granice Juge??
Pa BiH je 4-ta po redu republika koja se odvojila od Juge, prije nje su to uradili Slovenija, Hrvatska i Makedonija, pa tek onda BiH, ostala je jedino Crna Gora.
Kad se BiH odvajala, bukvalno pola Jugoslavije vise nije bilo.

Ali ok, vjerujem da shvatam sta si u sustini mislio reci, a to je da je sve moguce, s cime se slazem.
Moja pitanja su bila konkretna, sta u vezi Brckog prije svega...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budala je napisao:

Ko je sjebao granice Juge??
Pa BiH je 4-ta po redu republika koja se odvojila od Juge, prije nje su to uradili Slovenija, Hrvatska i Makedonija, pa tek onda BiH, ostala je jedino Crna Gora.
Kad se BiH odvajala, bukvalno pola Jugoslavije vise nije bilo.

Ali ok, vjerujem da shvatam sta si u sustini mislio reci, a to je da je sve moguce, s cime se slazem.
Moja pitanja su bila konkretna, sta u vezi Brckog prije svega...

Idemo redom.

1. Srbi su sjebali. Znam da je to tvoj stav i sve ok. Oko toga se nikad necemo sloziti.
2. Svi odose a niko Srbe da pita jesu li saglasni. Jebi ga, komsija, ne ide to tako. Ako vidis da drugi jedu govna onda ajd' i ti malo. Je l' to ta logika?
3. Na tvoje konkretno pitanje nema konkretnog odgovora. Ako nam zivot bude visio o koncu i ako bi ponovo Krajina bila blokirana nista osim puske ne preostaje.

Da Bake i Dodo nisu to sto jesu (i svi ostali politicari) davno bi se ovdje definisalo sta je cije i zivjelo bi se bar priblizno slicno kao u civilizaciji. Ovako ostaje rahat patnja.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ispravka budalo, nije se BiH odvajala ni zakonski ni prakticno. Odvajala se SDA i HDZ politicka klika koja je pride pod svoje upregla par alkosa iz bivseg SK.

Znamo sta je ispalo od tih preglasavanja.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Simpatizer je napisao:

Bilo je promjenljivo zato što je Zapad zakonom sile rekao da je promjenljivo, kao što je rekao i da se može rasturiti pola arapskih država jer im se može, i da libijska nafta više ne pripada Libiji, i slično... Tzv. geopolitički uslovi, u kojima bi se RS mogla odvojiti, nisu na vidiku. Rusija se taman pridigla, a evo natovci zapjenili da je iscrpe sankcijama. Da li bi oni ušli u novi veći sukob sa Zapadom, nakon Ukrajine i Sirije, a koji bi im dodatno otežao situaciju koja po svemu sudeći nije baš sjajna? S druge strane, ukoliko bi RS samostalno odlučila da se odvoji i čak da to prođe apsolutno mirno, slijedila bi izolacija i zavrtanje slavine kreditora koje vjerujem da bi za posljedicu imalo neviđenu bijedu, a i sad smo u nezavidnoj situaciji. Gledam na TV neku bakicu sa pijace, kaže da je i neposredno nakon rata prodaja išla bolje, sad prodaje ljudima po mrkvu-dvije...
Suština - treba da se spusti lopta sa tim otcjepljenjem. Sa obe strane. Jednostavno nije realno. Doduše, izbori su, to će biti moguće tek nakon njih, logično. A opet, ovaj referendum i nevezano za priču o otcjepljenju ima svoju poruku, da postoji granica dokle se može ići sa nepoštovanjem i ustvari nasiljem stranaca prema (jednom dijelu) ljudi u ovoj državi, pa bilo ono otvoreno ili ovako u rukavicama kroz Ustavni sud.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
The_new_Statesman je napisao:
Ispravka budalo, nije se BiH odvajala ni zakonski ni prakticno. Odvajala se SDA i HDZ politicka klika koja je pride pod svoje upregla par alkosa iz bivseg SK.

Znamo sta je ispalo od tih preglasavanja.

To je bilo i prošlo. O tome se ne raspravlje, nego da se mi vratimo na Ustavni sud :)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Rivaldinho

Pa zato sam i napisao da je Dodo napravio pogresan potez.
O Baketu necu, o njemu neka pisu oni koje predstavlja.

Elem, nista se bitno nece promijeniti. Ovako ce se gurati do besvijesti.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Standardna sarajevska prica...nema odvajanja i mozete sve sto hocete ali nema zastave rs, nema dana rs, nema himne rs, nema ni samo te rs. Ma daj.

Kad bi malo olabavili i prestali napadati stalno na rs vjeruj da nikom ne bi palo na pamet da se odvaja isl.
Kad shvatite da problem dolazi od vas iz sarajeva mozda nam svima i bude dobro.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 88  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]