Pa nijedna ekipa u PL nema krštenu odbranu. Nije odbrana alibi, nisu igrači alibi. Po igračkom kadru MU bi trebao ove Watforde, Fejnorde itd derati laganini... Ovo je sad Murinjov efekat, jednostavno on kao pojava i izjave i njegov fudbal više ne piju vode. Prošle sedmice mu je Pep očitao lekciju, a ne možeš reći da oni imaju bolju ekipu a igrali su još bez Kuna. Lester je bio prvak, a od njihovih 11 igrača ni jedan ne bi imao mjesta u prvih 11 MU. Uglavnom, nije u parama jer je doveo šta je htio. Pogba se ne vidi dvije utakmice zadnje što sam ja gledao, u Juventusu je ipak on bio nekako dominantnija figura i zapaženiji na terenu. Kad sam vidio prva 3 kola kako su uzeli, bez igre na suvi kvalitet(snagu) i pomalo sreću, mislio sam da će samo nastaviti s vremenom bolje da igraju, a nije pošteno ni krenula sezona a Žoze kao da gubi konce, kao da nema viziju prvih 11 pa eksperimentiše. Mislim da je do Murinja, i da se on neće dugo zadržati u crvenom dijelu Mančestera. Ako podbaci ovu sezonu, možda mu dadnu još jednu. Jer ako su mogli trpiti Van Gala, mogu i ovog istrpiti makar dvije.
Bio sam optimističan po pitanju Čelzija i Kontea, jedva sam čekao utakmicu sa Liverpulom jer je to pravi test bio i podbacili su najstrašnije, u svakom pogledu. Takičko, tehničko i motivacionom pogledu. U prvom poluvremenu nisu imali odgovor na Klopov visoki presing, iako zna da će to raditi i da to uvijek radi, on je krenuo sa istom formacijom i ekipom i zato je bio satran u prvih 45 minuta. Hazard i Willian su bili odsječeni od ostatka ekipe, Costa u napadu okružen bar trojicom. Ostavljeno je više prostora Kanteu i Matiću da kreiraju napade, a to ipak nije njihov posao. Pokušavali su odigrati nešto po strani i sa Hazardom i sa Wilianom, ali su oni to lako rješavali tako da su krila udvajali i zatvarali stranu koje ova dvojica više koriste, a to je da idu unutra(cuts inside), puštali su ih da idu uz liniju a to su puno manje opasniji i ako i centriraju lako su to rješavali jer su unutra samo Costa i Oscar, a ni jednom igra glavom nije jača strana. Morao je to znati Konte, pa bilo je očigledno jer su ih tako dobili i prošle godine. Morao je početi sa Cescom, koji ipak može povezati redove ili dati dugu loptu kojom se razbija presing. Možda čak i početi sa dva špica pa izvršiti veći pritisak na odbranu Liverpula, da ostatak ekipe ne može izlaziti tako visoko gore. Doduše, nije ni Liverpul dao golove iz nekih izigranih akcija, prvi je bio ogromna greška odbrane, a drugi velemajstorski. Međutim, vidjelo se na terenu da je Liverpul bolja ekipa u tih 45 minuta, a s druge strane Čelzi nije stvorio ni jednu šansu, a do ovog kola su imali najviše pokušaja na protivnički gol. U drugom poluvremenu se Klop svjesno počeo braniti, jer 2:0 vodstvo na SB nije malo. A niko ne može igrati presing čitavu utakmicu, i kontrolisali su utakmicu čak i nakon primljenog gola. Jer nastavilo se isto, samo ovoga puta Matić je iskoristio to što ima više prostora i probio je i asistirao. Ono što me još zabrinjava kod Kontea su izmjene, svaku utakmicu do sada prvu izmjenu vrši u 80 minuti, na ovoj je izvršio 3 odjednom. Meni to nikako nije jasno, ako gubiš 2:0 i za prvih 45 minuta nisi stvorio šansu, moraš uvidjeti da nešto ne štima, a on ne radi ništa i ništa se ne mjenja ni poslije poluvremena. Logičnije mi je zamjeniti 3 igrača na poluvremenu, nego 10 minuta prije kraja. Šta očekuješ, da ćeš svaku utakmicu okrenuti u zadnjih 10 minuta?
Zasad City bez problema maršira prema tituli, ostale ekipe su već na početku imale i uspone i padove i ako se ovako nastavi možda borba za titulu i neće biti tako zanimljiva kao što se mislilo u početku...
|