banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Citiraj:
Gdje god da se okrenem i na šta god oko da bacim ili misao da usmjerim, vidi se neizmjerna pažnja, ljubav i strpljenje našeg Tvorca.
Pa i kad mi nešto zabrljamo, počev od naših pojedinačnih životnih situacija, pa do sveobuhvatnih (istorijskih) događaja, Njegova Mudrost sve okreće na dobro, pa tako i iz najvećeg đubrišta izniču mirisni cvjetovi.
Slava Tvorcu Začetniku Svega Svedržitelju, hvala i blagoslov svima od najmanjih do najvećih koji se brinu i trude za Njegova djela!
Amin

Znaci Bozije te stvaranje u cjelokupnosti zadivljuje.I po meni je to uistinu velika mudrost,ali,mene je posebno zadivio ljubavlju.
Posmatram zivotinje,posmatram ljubav koju i oni sami posjeduju,urodjenu od Njega datu,shtali...
Gledam,krava svoje mladuce pazi da ne zgazi,pticu kako hrani svoga ptica,trazi hranu i nosi u gnijezdo da nahrani mali gladni kljun.
Pored ljubavi me posebno zadivljuje zivotinjski svijet,i cesto puta razmisljam o tome.Mislim i da je stvorio sva ta divna stvorenja samo da bi mi ,koji posjedujemo um,razmisljali o Njemu.
Ja mislim da je sav zivotinjski rod veoma pokoran Bogu.
Kontam,kada Bog sprema neku takozvanu "prirodnu"katastrofu,pobrine se za to da iseli "sve "zivotinje,da nebi one zbog nasih gresaka stradale.
Zar to nije uzviseno i hvale vrijedno? :D

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 13:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Nedavno sam gledao par video kaseta koje baš o tome govore (mislim da su u izdanju "Instituta za prirodnjačke studije", odnosno vjerske zajednice Adventista sedmog dana), i koja navodi nekoliko izvrsnih primjera ljubavi, požrtvovanja i brige koju roditelji u životinjskom svijetu posvećuju svojim mladima.
Posebno upečatljiv mi je bio primjer tata pingvina, koji nekoliko mjeseci neprekidno drže na svojim stopalima i griju jaja sa svojim budućim mališanima dok prođe najhladnija sezona. Zbiju se u žive kupe (nalik na one u ragbiju) i griju se međusobno i svak svog još neizleglog klinca, a vjetar snježni brije li brije. :) :) :)
Mnogo lijepo i ganulo me baš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
che.guevara je napisao:
Ma jok, ne interesuješ me ... Mislim, nije on to mislio ... što bi rekli logičari - važno je vjerovati u nešto, a Isus im je "predložio" da vjeruju u njega, na jedan apodiktički način ... e jesam mangup

Није Он то мислио?!? хахахахахахахах... :lol: :lol: :lol:

Где пише да је реч само "о предлогу"? 8)

ПС: Не, ниси мангуп. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 18:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Citiram:

’’Boga, predvječnog, bezgraničnog, sveznajućeg i svemogućeg,j a,pav ničice, uvidjeh i onijemih.I pročitah
tragove Njegove na tvorevinama Njegovim, i u svakoj, čak i najništavnijoj, vidjeh – kolika je velika sila, kakva
je velika mudrost, kakvo je neizgladivo savršenstvo skriveno u njima.’’

Pozdrav svima
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 18:52 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
M.Ata, pa valjda je Isus htio da odvrati Jevreje od ratovanja sa Rimljanima pa im je zato, opet kazem na jedan apodiktičan način govorio o vjerovanju u njega, Boga etc ... Mislim, Isusu je u tom trenutku valjda najvaznije bilo da odvrati ljude od rata, a to ne bi mogao da postigne ako bi rekao "Ej braćo, ajmo malo više vjere, možete u mene a možete i u onog Budu, pa birajte, svejedno, peace brothers!" - već je fino, kategorički rekao šta je rekao, valjda, jer je mislio da im je to najpametnije da učine.

A i šta ima veze šta je Isus mislio, jer, kao da sad to nešto znači ako tako piše u bibliji, ko zna šta je on rekao, kako je to neko zapisao i kako su od toga onda stotine ljudi prepisivali knjigu ... pitaj gaBo ...

EDIT-: Znam da je ovo nilo offtopic ali nema veze, stha da radim? Da shaljem pp?

HAOS! Uuups, pa ja sam komunista, RED I DISCIPLINA !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 08:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I ja sam komunista.
Možda bi bilo dobro da malo pažljivije pročitaš Novi Zavjet pa da vidiš da niko nije ostvario komunizam u praksi bolje nego prvi hrišćani.
I to po onom najosnovnijem principu: od svakog prema mogućnostima, svakom prema potrebama.
I to sa, radom, redom i disciplinom i mirom sa svima prije svega.

S druge strane, oni koji su bili poznati kao komunisti, a koji su ocrnjeni kao nevjernici i bezbožnici (pa čak su i sebe same takvim smatrali) su u praksi mnogo bolje ostvarivali hrišćanske i uopšte dobre vjerske principe nego većina samozvanih vjernika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 08:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Aragorn je napisao:
Nedavno sam gledao par video kaseta koje baš o tome govore (mislim da su u izdanju "Instituta za prirodnjačke studije", odnosno vjerske zajednice Adventista sedmog dana), i koja navodi nekoliko izvrsnih primjera ljubavi, požrtvovanja i brige koju roditelji u životinjskom svijetu posvećuju svojim mladima.
Posebno upečatljiv mi je bio primjer tata pingvina, koji nekoliko mjeseci neprekidno drže na svojim stopalima i griju jaja sa svojim budućim mališanima dok prođe najhladnija sezona. Zbiju se u žive kupe (nalik na one u ragbiju) i griju se međusobno i svak svog još neizleglog klinca, a vjetar snježni brije li brije. :) :) :)

Па ти си СЕКТАШ!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 09:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Srbija, ako smatras da je momak sektas tvoja dobra namjera bi bila da ga izvedes na pravi put, zar ne!? Ili barem da mu na lijep nacin skrenes paznju na neke stvari, koje ti nisu po mjeri a smatras da ni njemu ne bi to trebalo biti dobro...Naravno, na njemu je da to prihvati ili odbaci...ali otvoreno ga nazvati sektasem, dajuci mu do znanja da je gori od tebe, jer eto aman Boze ti si na pravom putu (a svi kroz tvoje postove i vidimo taj put), malo je reci: GROZNO!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 09:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da li sam sektaš zato što su me ganuli pingvini i njihova briga za mladunčad?
Ili zato što sam tu video kasetu kupio na štandu Adventista sedmog dana na sjamu knjiga u Banjaluci?
Ili zato što poštujem adventiste kao vjernike (kao i sve druge), ali to ne mora da znači da se u svemu slažem s njihovim učenjem niti da pripadam njihovoj vjerskoj zajednici?

Uostalom, da li znaš da su prvi hrišćani bili od ondašnjih vjerskih monopolista okvalifikovani kao "sekta koja mnogim podjelama u svetom narodu Izraelu pridodaše još jednu, i to u teška vremena Rimske dominacije".
Zvuči li poznato?

Ali da ne odlutam suviše od osnovne teme: svi koji ljube Boga i iskreno se trude da mu se približe, sigurno je da ih Bog neće odbiti niti će im ograničavati način na koji treba da mu priđu.
Jer uska vrata kroz koja treba da prođemo i koja pominje Isus Hrist su u stvari svugdje, ali mi ne možemo da prođemo kroz njih dokle god smo naduti (pa stoga predebeli da na uska vrata uđemo) :) :) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
I ja sam komunista.
Možda bi bilo dobro da malo pažljivije pročitaš Novi Zavjet pa da vidiš da niko nije ostvario komunizam u praksi bolje nego prvi hrišćani.
I to po onom najosnovnijem principu: od svakog prema mogućnostima, svakom prema potrebama.
I to sa, radom, redom i disciplinom i mirom sa svima prije svega.

S druge strane, oni koji su bili poznati kao komunisti, a koji su ocrnjeni kao nevjernici i bezbožnici (pa čak su i sebe same takvim smatrali) su u praksi mnogo bolje ostvarivali hrišćanske i uopšte dobre vjerske principe nego većina samozvanih vjernika.
Малко си све обрнуо наопачке.... Већ дуго се зна да је комунизам заправо јако извитоперено Хришћантсво. То је Хришћанство без Бога, настало на хаосу запданог палог човека. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Pa ti Srbija fakat nemas nista u svojoj glavi...jado jedan jadni...odleprsaj...fino je na pocetku stajalo upozorenje o cemu je rasprava i fino nas zamolila da se toga drzimo...Bog, Jedan, Jedini nas je sve stvorio...ti ako sumnjas u to onda tek nisi nikakav vjernik a kamoli pravoslavni...zato, odleprsaj i pusti ljude da barem na ovoj temi pronadju nesto zajednicko, ako ne mogu na drugim..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
U sta li se pretvori ova tema?? :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 17:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
che.guevara je napisao:
A i šta ima veze šta je Isus mislio, jer, kao da sad to nešto znači ako tako piše u bibliji, ko zna šta je on rekao, kako je to neko zapisao i kako su od toga onda stotine ljudi prepisivali knjigu ... pitaj gaBo ...

To se i ja pitam, zato mi je sve to malo mutno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Православни верују да је Свето Писмо аутентична Божја реч. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Murciellago je napisao:
U sta li se pretvori ova tema?? :(

Eh! U sta....kao i svaka druga tema.
Mada,znala sam ja da nemoze biti tolerancije...dok ima zadrtih i slijepih ,i predlazem da se takvi ignorisu.Mi im i onako nemozemo zabraniti da pisu,dakle neka pisu samima sebi.
Po meni su takva i djela slicna ovim podaleko od Boga...opet Bog najbolje zna sta je u necijoj dusi i srcu.

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 23:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

SRBIJA je napisao:
Aragorn je napisao:

Па ти си СЕКТАШ!!!!!!!

sto bi rekao neko nama poznat,dobra ti ta kristalna kugla...al`te molim upotrebljavaj je negdje na drugom mjestu i ne kvari nam temu ziv bio....jer je tema Njegovo uzviseno ime , BOG

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 23:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Aragorn je napisao:
Da li sam sektaš zato što su me ganuli pingvini i njihova briga za mladunčad?

hehehe, brate....zar te to cudi?
Onaj ko ne vidi dalje od nosa,negirace svasta,il `bilo koju drugu religiju,mada po nekad se od drugih moze i ponesto korisno nauciti,sto nemora da znaci da smo odmah prihvatili cjelokupnost.
Al,po nekome ne smijes ni pomenuti nista sem onog sto slijedis,inace si odmah sektas.

eeee,svasta

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Divim se Uzvisenom,na vodi koju nam je dao,i na onim bojama koje se ne sjedinjuju jedna sa drugom,jedna zelena a druga plava,jedna uz drugu a nisu homogene....

zar to nije uzviseno? :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 06:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dzenita je napisao:
Onaj ko ne vidi dalje od nosa,negirace svasta,il `bilo koju drugu religiju,mada po nekad se od drugih moze i ponesto korisno nauciti,sto nemora da znaci da smo odmah prihvatili cjelokupnost.
Al,po nekome ne smijes ni pomenuti nista sem onog sto slijedis,inace si odmah sektas.

Postoji lijepa (arapska :D ) izreka koju sam već više puta pominjao:
"Uzmi mudrost odakle god potekla, neće ti naškoditi." :) :) :)

Inače, draga sestro, zaista uzvišena i puna ljubavi i mudrosti su Njegova djela, i za razliku od mnogih naših, ne na silu učinjena ili sprovedena, nego uvijek uz poštovanje i ljubav za sve ostalo stvaranje.
Njegova djela uvijek samo obogaćuju ono što već postoji i uvijek se razvijaju i daju nove i nove blagodati.
Učinjena su tako da se nadopunjuju i jedno drugo podržavaju, prepuna raznolikosti i bogatstva u pojavnim oblicima, a ipak u suštini svi nose isto i pečat i Duh Jedinog.
Slavljen i ljubljen nek je uvijeke vijeka od svih svojih stvorenja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Dzenita je napisao:
SRBIJA je napisao:
Aragorn je napisao:

Па ти си СЕКТАШ!!!!!!!

sto bi rekao neko nama poznat,dobra ti ta kristalna kugla...al`te molim upotrebljavaj je negdje na drugom mjestu i ne kvari nam temu ziv bio....jer je tema Njegovo uzviseno ime , BOG

Па да не би поново скинули пост, Не узимај узалуд имена Господа БОГА свога

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]