EZAN je napisao:
Oni su svakako bosanski pisci
Ne znam samo po kojoj logici, istoriji, knjizevnoj istoriji, kritici... Kocic, koji je srbovao gdje je god stigao, nikako nije mogao biti bosanski, vec samo srpski pisac...
Andric - sve njegove teze, od nacionalnih i patriotskih koje su irazene u njegovim djelima su - srpske, ali ti to ocigledno neznas, jer nisi Andrica citao...
Selimovic se i sam izjasnio kao srpski pisac, ne znam sta se jogunis...
EZAN je napisao:
Cuj srpski - hrvatski lil muslimanski ....... e da napisa pravoslavni, katolicki i muslimanski pa hajde, ovako SJEDI JEDAN.
Uh, jesi tezak... Pa katolici su i Italijani, Spanci, Francuzi, ne mogu njih da stavljam u taj kos, sta lupas???
EZAN je napisao:
Otkud ta konstatacija ..... da su Bosnjaci ..... svi koji zive u BiH.
I u Yugi su postojali i Srbi, Hrvati, Muslimani (Bosnjaci) i ...... "Jugosloveni".
Znaci u Bosni ...... Bosnjaci, Srbi i Hrvati ..... i "Bosanci" (ako neko vec zeli da se tako izjasni).
Otuda sto tako kaze Sulejman Tihic, glavni zagovarac te ideje...
EZAN je napisao:
Opet ti isto ....
Bosanac - stanovnik - drzavljanin BiH
Bosanski jezik ..... sta tu nije jasno?
Decko, ti ne razumijes neke stvati, cini mi se... Bosnjacki politicari zagovaraju ideju da se narog u BiH zove "bosnjaci", a jezik bosanski, sto nije niti moze biti... Ne moze se jezik nazivati prema nekom narodu koji ne postoji... Ako je narod bosnjacki, onda je i jezik - bosnjacki...
EZAN je napisao:
da stvarno je van pameti .... da drugi prisvajaju i otmaju (samo uzmi primjer Mese ili Andrica, Santica ili Skendera ....) bosansko ... i trpaju ih u "srpsku" literaturu ili "hrvatsku".
Ma da, najbolje bi bilo da sada i Santic nije srpski pjesnik... "Otadziba", "Ostajte ovdje", "Klasje moje", "Boka"... I Santic bosanski pisac, ha???