supersonic je napisao:
Urban ili ne, tebi ako satisfakciju predstavlja baja pod satorom, gajba od 100km, go go plesacice pod istim onda se zapitaj malo
A cujem da je kila janjetine bila 20-30km
Iskren da budem nikad nisam isao na bilo koju manifestaciju u sklopu "Kocicevog Zbora".
Kako sam bio skoro siguran da to "narodno veselje" na Manjaci predstavlja samo dio dosta sire manifestacije, odlucim se na googlanje i evo sta sam dobio:
Citiraj:
Манифестација[уреди]
Борба бикова на Кочићевом збору 2013. године
Кочићев збор траје више дана током августа и обиљежава се различитим културним манифестацијама:
Свечана академија у Банском двору.[5]
Додјела Кочићеве награде и награде Змијање у Кочићевим родним Стричићима.[6]
Изложба слика учесника колоније Ликовно саборовање „Змијање” у Банском двору.[7]
Обилазак гроба Петра Кочића у Алеји великана и споменика у Чубурском парку у Београду.[7][8]
Књижевно вече „Змијање у Београду, Српска у Србији” које се одржава у Клубу књижевника (сала Удружења књижевника Србије) у Београду.[7][8]
Полагање вијенаца жртвама отаџбинског рата[9][10] на Тргу палих бораца и гробљу Свети Пантелија у Бањој Луци.[9][10]
Извођење драмских представа по дјелима Петра Кочића.
Борба бикова у Кочићевим родним Стричићима за награду Јаблан.[6][2]
Cini se da u ovom slucaju govorimo o zadnjem dijelu manifestacije, borbi bikova i paradi pijanstva i kica.
Za nas "urbane" je bilo nekoliko dosta urbanih eventa tipa svecana akademija, izlozba slika, knjizevno vece . . .
Da slucajno nisi posjetila neki ?
Sto se tice tog urbanog dijela, kulturnog, to sam i napisao gore.. To "urbanokultuno" je bilo do 12 podne, poslije toga je nastupila opstenarodna igranka. I ne, nikad u zivotu na zboru nisam bio