banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 18:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 00:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
1. Tako mi vremena -

2. čovjek, doista, gubi,

3. samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje.

6. čovjek je, zaista, Gospodaru svome nezahvalan

7. i sam je on toga, doista, svjestan,

Dobro Micelijus,hoces dokaze i objasnjenja...nema problema.ovoga cu ti
puta odgovarati vise Kur`anom.

Citiraj:
Koliko ja znam, Sveta Knjiga Islama je Kur'an časni, a tamo stvari malo drugačije stoje, makar koliko ja vidim, a što se može vidjeti i iz citata koje sam u svom prethodnom postu naveo u kojima se jasno i nedvojbeno vidi da su "ONI" opraštali grijehe ljudima, da su "ONI" razdvojili more... Znači "ONI" su to radili a nigdje ne piše to o čemu ti pričaš da su to radili po Allahovom nalogu, jer, gle, možda su baš Ti "ONI" u stvari Allah.

40. O sinovi Israilovi, sjetite se blagodati Moje koju sam vam podario, i ispunite zavjet koji ste Mi dali - ispuniću i Ja svoj koji sam vama dao, i samo se Mene bojte!

Sta ovo rece ovdje Allah subhanehu wetea`la?Koga osim Njega da se bojimo?Dali je spomenuo Isusa,Muhameda,Nuha,Ibrahima i jednog vjerovjesnika?

62. One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabijci - one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili - doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati! -

Vidi kako Allah subhanehu wete`ala gleda na druge religije.

7. "O Zekerijja, javljamo ti radosnu vijest da će ti se dječak roditi, ime će mu Jahja biti, nikome prije njega to ime nismo htjeli dati."

8. "Gospodaru moj," - reče on - "kako ću imati sina kad mi je žena nerotkinja, a već sam duboku starost doživio?"

9. "Eto tako!" - reče. "Gospodar tvoj je rekao: ’To je Meni lahko, i tebe sam ranije stvorio, a nisi ništa bio.’"

Znaci po tvome vjerovanju bi i Zekerijja trebao da bude bog,jer ovdje Allah jasno rece da Zekerijja nije nista bio a da ga je On stvorio.

Citiraj:
Jednom si mi prilikom napisala da te niko nije ničemu podučavao od islamskih "vjerskih vođa" već da si ti sama proučavajući Kuran došla do takvih i takvih zaključaka. Pa ajde onda, molim te, objasni na osnovu čega si zaključila ovde da Ovi "ONI" u ovim stihovima nisu to radili "svojevoljno" već da Su dobili "nalog" od jednog Boga, "Allaha"?

Na osnovu ovoga,i jos mnogo ajeta Kur`ana casnog:

1. Kada se Zemlja najžešćim potresom svojim potrese

2. i kada Zemlja izbaci terete svoje,

3. i čovjek uzvikne: "Šta joj je?!" -

4. toga Dana će ona vijesti svoje kazivati

5. jer će joj Gospodar tvoj narediti.

29. A ona im na njega pokaza. "Kako da govorimo djetetu u bešici?" - rekoše.

30. "Ja sam Allahov rob" - ono reče - "meni će On Knjigu dati i vjerovjesnikom me učiniti

31. i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem

Isus jasno rece ko je i sta je i nesvrsta se medju Bogom,il ti treba jasniji dokaz?

Citiraj:
50. i kada smo zbog vas more rastavili i vas izbavili, a faraonove ljude, na oči vaše, potopili;
51. i kada smo Musau četrdeset noći obećanje ispunjavali, vi ste, u njegovu odsustvu, sami sebi čineći nepravdu, tele obožavati počeli.
52. Zatim smo vam, i poslije toga, oprostili da biste zahvalni bili;

Izvini, ali ja to nikako ne mogu da vidim u kontekstu ove sure i ove cijele priče, nigdje se ne spominje da je Allah nekima "NJIMA" dao "nalog" ili nešto slično da urade to što Su uradili, već se jednostavno kaže da Su ONI to uradili, a rekla si da Islam uči da ovakva djela ne može da čini niko osim Allaha??? Ovakvih primjera ima još koliko hoćeš u Kuranu, pa se ja onda pitam, ako si zaista sama proučavala Kuran, na osnovu čega si došla do zaključaka koje si navela, konkretno, čitajući ovu suru???
Ako je Kuran tako savršen kakvim ga smatraš, zar onda ne bi trebao biti malo "nedvosmisleniji" po pitanju ovih stvari? Ja mislim da ovde nije pitanje do Kurana, jer u njemu jasno sve piše, već je pitanje u (ne)razumijevanju onoga što tamo piše.

Neka je hvaljen Onaj kome ti drugog ravnim pripisujes.

1. Nisu se nevjernici između sljedbenika Knjige i mnogobošci odvojili, sve dok im nije došao dokaz jasni;

2. od Allaha Poslanik, koji čita listove čiste,

3. u kojima su propisi ispravni.

4. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došao dokaz jasni,

5.[b] a naređeno im je da se [b]samo Allahu klanjaju
, [/b](Dobro obrati paznju Micelijs...samo Allahu,ne isusu i ne sinu i ne duhu svetom)da Mu iskreno, kao pravovjerni, vjeru ispovijedaju, i da molitvu obavljaju, i da milostinju udjeljuju; a to je - ispravna vjera.

6. Oni koji ne vjeruju između sljedbenika Knjige i mnogobošci biće, sigurno, u vatri džehennemskoj, u njoj će vječno ostati; oni su najgora stvorenja.[/b]

25. Tog Dana niko neće kao On mučiti,

26. i niko neće kao On u okove okivati!

27. A ti, o dušo smirena,

Da,niko kao ON

Citiraj:
Ti reče da su "ONI" Meleki (Anđeli) ili Džibril (Gabrijel) ili poslanici. Pa kako onda, objasni mi, molim te, Anđeli mogu slati Anđele? Ili su poslali sami sebe, ili je Džibril (Gabrijel) poslao sam sebe??? Molio bih te da pokušaš još jednom, KO SU TO "ONI"?

po ko zna koji put Micelijus :wink:

9. Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!(Da razjasnim ovaj ajet,i molim Svevisnjeg da mi ukaze na pravi put,da ga ne protumacim pogresno,zbog same sebe i zbog drugih,amin!)

3. Slijedite ono što vam se od Gospodara vašeg objavljuje i ne uzimajte, pored Njega, nekog drugog kao zaštitnika! - A kako vi malo pouku primate!

znaci...ne treba shvatati da govori trojstvo,Allah jasno govori da mu niko ravan nije.Na hiljade mjesta.

Znasli ti ko je objavio Kur`an i preko koga??
Ako neznas,reci cu ti...
Allah je poslao meleka Dzibrila ,poslaniku Muhammedu,Allah ima svoju vojsku,koja radi za Njega,taj Dzibril,taj Isaa,taj Muhammed,je Njegova bliska svojina,al nikako On sam.
10. I prije tebe smo poslanike prijašnjim narodima slali...

Citiraj:
Ja ovde veoma jasno vidim da "ONI" govore u svoje ime a da o "NJEMU" govore kao o posebnoj ličnosti, koji će sabrati sve ljude, a "ONI" su ti koji su stvorili Zemlju i zvijezde i sve ostalo što se nalazi u čovječijem iskustvu. Pokaži mi gdje u Kur'an-u piše da su "ONI" ovo sve stvorili po "NJEGOVOM" nalogu?

I ja to veoooma jasno vidim Micelijus,ali ja vidim da to nije trojstvo,vec oni koji su pokorni Allahu.On zna za znano i neznano.

Na hiljade mjesta pise u Kur`anu da se Allahu ne pripisuje niko ravnim jer taj ne postoji.Sto Allah nigdje ne navede u Kur`anu da mu je Isus sin? de mi sad to pojasni,jer ti velis vjerujes u Kur`an?Sto Allah ne spomenu to trojstvo nikako drugacije vec poricanjem?Ispravljanjem? Negiranjem?

Citiraj:
Zanimljiv je, možda posebno za ovu priču, jedan citat iz Kurana:
[color=green]7. Sve što je na Zemlji Mi smo kao ukras njoj stvorili da iskušamo ljude ko će se od njih ljepše vladati (Al-Kahf (18 ) 7)

Ovdje se misli na nesto sasvim drugo,al kako ti rece svako tumaci na svoju ruku.

Citiraj:
Da se ovde ne misli i na sve religije svijeta, da nije to cilj ovolikih religija? :wink:

Za to si trebao da navedes ovaj ajet

62. One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabijci - one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili - doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati! -

Poslednji put menjao Dzenita dana 16 Apr 2005, 00:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 00:23 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 02:23 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 03:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nije mi jasno kako sam uspjela da posaljem jedan te isti post dva puta :D

Poslednji put menjao Dzenita dana 16 Apr 2005, 23:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 03:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Dženita,
Vidim da nisi našla ni jedan citat iz Kurana gdje se govori o tome da su "ONI" radili po "nalogu" Allaha.[/code]
116. Nevjernici govore: "Allah je uzeo sebi dijete." Hvaljen neka je On!

Citiraj:
Dženita je napisao:
Želiš li još primjera?
Ne želim "još", želim makar jedan jasan primjer, iz Kurana, gdje se jasno i nedvosmisleno govori o tome da je "ON" dao "nalog" "NJIMA" da načine Zemlju i sve na Zemlji i oko Zemlje, ili jedan citat gdje "IM" "ON" daje ovakvu neku "instrukciju". Makar jedan citat iz Kurana koji nedvosmisleno govori o tome da su "ONI" u stvari Anđeli ili poslanici koji nemaju svoju volju.

Varas se,ima tih ajeta dosta

97. Reci: "Ko je neprijatelj Džibrilu? - a on, Allahovom voljom, tebi stavlja na srce Kur’an - koji potvrđuje da su i prijašnje objave istinite - kao putokaz i radosnu vijest vjernicima."

98. Ko je neprijatelj Allahu i melekima Njegovim i poslanicima Njegovim i Džibrilu i Mikailu - pa Allah je, doista, neprijatelj onima koji neće da vjeruju.

Citiraj:
Takođe, zanimljivo je to što se u nekim stavcima govori da je Allah uradio baš ono što piše da su uradili "ONI". Šta misliš zašto je to tako?

Zato sto ONI rade za Allaha...ako je Dzibril dosao Muhammedu,a propovijedao je Allahove rijeci i ranije,ranijim poslanicima,onda ce naravno da govori "MI"

Citiraj:
Možda bi bilo zanimljivo i da obratiš pažnju i da razmisliš o tome zbog čega se nekada kaže Gospodar?

Nije za mene to nista novo Allah ima jos 97 lijepih imena

Citiraj:
Da li se tu misli na Allaha ili na nekoga drugoga?

:D il na nekog treceg jel?

Citiraj:
Zašto se negdje koristi samo Gospodar a negdje samo Allah, ako se misli na istu ličnost? Misliš li da je to samo zbog "ljepote izraza"? :)

Da,kao sto rekoh Allah posjeduje najljepsa imena.

Citiraj:
Takođe vidim da nisi objasnila kako "ONI" mogu slati negdje sami sebe, jer opet tvrdiš da su "ONI" Meleki, Džibril (Gavrilo) i poslenici, a stavci koje sam prije citirao jasno govore da su "ONI" slali Meleke, Gavrila i poslenike i nigdje se ni u naznakama ne govori o tome da je "ON" imao ikakve veze sa davanjem ovih "naloga", a taman i da "IM" je "ON" dao "nalog", opet ne vidim kako bi mogli SAMI SEBE negdje da šalju (ako su to Oni koji ti tvrdiš da jesu), što se u ovim stavcima jasno kao dan vidi, a neke od tih stavaka si i sama citirala, i mislim da nema potrebe da ih ponovo citiram, kao i niz drugih koji o ovome govore.

107. Zar ti ne znaš da je samo Allahova vlast i na nebesima i na Zemlji i da vi osim Allaha ni zaštitnika, ni pomagača nemate?

116. Nevjernici govore: "Allah je uzeo sebi dijete." Hvaljen neka je On! Naprotiv, Njegovo je sve ono što je na nebesima i na Zemlji. Njemu se sve pokorava;

117. On je stvoritelj nebesa i Zemlje, i kada nešto odluči, za to samo rekne: "Budi!” - i ono bude.

Citiraj:
Što se Zekerijjan tiče, nigdje ne piše da je njegova žena zatrudnjela bez Zekerijjan-a, tj. bez fizičkog kontakta, već ih je Bog samo iscjelio da mogu da rađaju, a mislim da i sama uviđaš kolika je ovo razlika.

Ma Micelijus,sta je Bogu nemoguce,stvorio je vasionu,svemir,planete,to je stvaranje po meni puno veca stvar nego i sam Isus....opameti se,sta si se uhvatio toga?!

Citiraj:
5. jer će joj Gospodar tvoj narediti.
29. A ona im na njega pokaza. "Kako da govorimo djetetu u bešici?" - rekoše.
30. "Ja sam Allahov rob" - ono reče - "meni će On Knjigu dati i vjerovjesnikom me učiniti
31. i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem
A gdje se u ovim stihovima kaže da Isus Hrist nije Bog? Zar ti nije malo čudno kako "običan smrtnik" još u bešici majčinoj može da govori?
I u Svetom Pismu Isus Hrist govori da je Otac njegov veći od Njega i da je On sluga Božiji. A šta misliš zašto?

116. Nevjernici govore: "Allah je uzeo sebi dijete." Hvaljen neka je On! Naprotiv, Njegovo je sve ono što je na nebesima i na Zemlji. Njemu se sve pokorava;

Mislim da je ovaj ajet dovoljan odgovor.Pa cim je Isus rekao da je Allahov rob,pobio je sam rijec da je on ustvari Bog.

Citiraj:
Dženita je napisao:
Neka je hvaljen Onaj kome ti drugog ravnim pripisujes.
Kojeg drugog? Ja sam samo citirao ono šta u Kuranu piše, a ako ti smatraš da u Kuranu postoje neke kontradikcije, onda to moraš sama sa sobom da riješiš. :)

pa eto neka ostane na tome da si ti u pravu i da nisi reko da vjerujes u to da je Isus Bog a fol ne spominjes trojstvo,a u stvari je to po meni upravo kontekst te rijeci,i neka ja imam problema sama sa sobom koje Allah zna moguli rijesiti :D ti se drzi tvoje teorije ja cu se drzati moga Kur`ana,i svakome svoja vjera !

[code]Slažem se sto posto da se klanjaju Allahu, a sada razmisli malo, ako hoćeš, zašto u Kuranu piše da je Allah napravio ono što na drugom mjestu u Kuranu piše da su napravili "ONI". (samo ću navesti sure, da ne bi sada sve citirao) "ON" ("jednina")(Yunus (10); Ar-Ra’d (13); An-Nahl (16)...)
Zato sto je melek Dzibril tako propovjedao Kur`an Muhammedu a Muhammed u bobu tacno prenosio i tako se pisalo.
Bitno je da se jedno shvati,sto Allah i sam trazi od nas

"Da nema Boga sem Allaha,da Mu niko ravan nije,da niko drugi kao ON dostojan hvale nije"

Citiraj:
Najbitnije od svega ovoga je ono oko čega se, nadam se, slažemo:

Da nema savrsenstva kao sto je Bog.Da to nije ni Isus ni Muhammed,ni Dzibril ni peti ni deveti,da nema drugog boga sem Allaha

Citiraj:
A to je upravo ono što sam i želio da kažem kroz sve ove skorašnje razgovore sa Dženitom, a što se u ovim stavcima iz Kurana jasno vidi, da je NAJBITNIJE DOBRA DJELA činiti, a to ko je koje religije i sl. je nešto što je stvarno smiješno uopšte i pominjati u ovom, gore izrečenom, kontekstu.

Allahu pripisivati nekoga uz Njega il slicnom Njemu,po meni u opste nije smijesno vec zalosno i bogohulno.Al`po neko i moze da se smije.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 09:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
:D

Dragi prijatelji!

Zaista je pohvalno vase poznavanje Kurana, ali ova tema bi trebala da raspravlja o obelezjima moguce prave religije. Aharon je otvorio temu Kuran i Muslimani koja je "dusu dalo"za vasu raspravu!

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 09:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Povlačim pitanje upućeno Dragutinu, pošto sam upravo vidio njegovu izjavu na temi o "sektama" koja je potvrdila moje pretpostavke da dotični pripada Jehovinim svjedocima, a što se moglo prepoznati i po njegovom okolišnom pristupu, koji mi se toliko ne sviđa da je to neviđeno.

Zdravo prijatelju!
Citiraj:
Povlačim pitanje upućeno Dragutinu, pošto sam upravo vidio njegovu izjavu na temi o "sektama" koja je potvrdila moje pretpostavke da dotični pripada Jehovinim svjedocima, a što se moglo prepoznati i po njegovom okolišnom pristupu, koji mi se toliko ne sviđa da je to neviđeno.

Na osnovu moje izjave na temi "Sekte" ti si izveo zakljucak da sam ja Jehovin svedok!? Mozda zato sto sam naveo neke podatke do kojih moze svako ko hoce da dodje. Informaciju da jedino Jehovini svedoci propovedaju po celom svetu i niko drugi, podatak da je to negde oko 235 zemalja, podatak da je Bogu ime Jehova! To su, prijatelju, podaci koji su poznati i maloj deci, dostupni celokupnoj svetskoj javnosti u casopisima koje pripadnici ove organizacije dele besplatno na svakom koraku. I ne samo to vec imaju i "Godisnjak Jehovinih svedoka" koji samo ime kaze, izlazi redovno svake godine i u kome se mogu pronaci podaci o broju provedenih sati u propovednickoj delatnosti, broju biblijskih studija koje vode svakog meseca, broju novopridoslih u organizaciju, broju iskljucenih iz organizacije i mnoge druge podatke mozes pronaci samo ako te zanima. Zato ne moras biti Jehovin svedok, zar ne? A imaju Jehovini svedoci i web sajt na kome imas prakticno sve sta te zanima i to na kojem god ti jeziku padne na pamet!

Sto se tice pitanja religije kojoj ja pripadam, nemam nameru da krijem jer nemam potrebe za tim, ali isto tako nije jos vreme da kazem kojoj religiji pripadam iz prostog razloga sto sam postavio temu o pravoj religiji i mislim da ne bi bilo mudro da kazem:"Ja sam budista i zelim da razgovaram o pravoj religiji!" Ocigledno je da razgovor ne bi tekao u ispravnom smeru!

Citiraj:
Poznato je da Jehovini svjedoci ne smiju da istupaju u javnosti ako im "centrala" to ne odobri. Da li se i forum podrazumijeva pod "javnost" i čemu takav stav njegove vjerske zajednice po ovom pitanju.

Na ovo pitanje mozes pronaci odgovor ako upitas bilo kog pripadnika ove organizacije koji, verujem dolazi redovno na tvoja vrata, jer dolaze i na moja vrata takodje!

Pozdrav prijatelju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dragutin je u pravu. Razmisliću šta da uradim sa ovim postovima Micelijusa i Dženite koji više pripadaju nekim drugim temama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 09:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

SRBIJA je napisao:
(Свети Јован Златоусти) (Преподобни Максим Исповедник) (Свети Тихон Задондски) (Свети Теофан Затворник)
(Блажени Дијадох) (Свети Василије Велики) (Свети Василије Велики)
(Свети Василије Велики) (Преподобни Варсануфије Велики)

42) Црква осуђује
(Преподобни Јован Лествичник) (Преподобни Антоније Велики)
(Преподобни Антоније Велики) (Преподобни Јован Касијан)

Pozdrav druze!

Iz prethodnih silnih citata nigde nisam uspeo da procitam da si citirao Bibliju za koju Isus Hrist kaze u Jovanu 17:17 :"Tvoja rec je istina".

Pavle kaze u 2.Timoteju 3:16,17:" Sve je Pismo nadahnuto od Boga, i korisno za poucavanje, za ukoravanje, za ispravno postavljanje stvari, za vaspitavanje u pravednosti, (posebno obrati paznju) da covek Bozji bude sasvim sposoban, potpuno opremljen za svako dobro delo".

Primeti da Pavle ne kaze da je potrebno da slusamo sve one ljude koje si ti naveo ili neke druge koje drugi navode, vec jasno kaze da je Pismo i to celo nadahnuto od Boga! Znaci veoma je jasno da je Pismo-Biblija to uputstvo za upotrebu i vodjenje nasih zivota a ne nesto drugo!

Svako dobro druze!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 10:47 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 11:30 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Micelijus je napisao:
a Dženita, kao i bilo ko drugi, može to tumačiti kako god hoće i može tražiti nešto tamo gdje toga nema i gdje ga ne može biti, (kao što su dva stavka iz Kurana koja je citirala kao tobožnji dokaz da su "ONI" u stavi Anđeli, a koji nema nikakve veze sa tim već samo ima veze sa činjenicom da Anđeli slušaju Allaha, što ja nikada i nisam poricao i što je opštepoznata činjenica :) )

Allah Uzviseni ne voli kada Mu neko izvrce rijeci.A ti jasno porices da jedinu vlast nad svima i svemu ima samo On.
De mi sad pojasni sta ti mislis ko se krije iza toga "Oni"?
On,Njegov (neuzubillah) sin Isus i Gabriel? Ili vec ko? Iznesi da to vidim...

Kod:
Takođe je Dženita veoma lijepo rekla da Allah ima još ko zna koliko imena, a ja bih je pitao zna li sva Njegova imena?

Po Muhammedovom a.s dinu je 99 imena Allahovih objavljeno,a ljudima cjelokupno ,to je za svakog iskrenog vjernika i te kako poznata stvar hiljadu i jedno ime.Znaci Micelijus,Ni jedan narod Allah nije zaboravio,ja to svo vrijeme pricam,a ti me prozivas da sjedim na dvije stolice.

Citiraj:
Možda neko slavi Allaha pod nekim drugim imenom, možda je On(Oni) neko za koga je ona mislila da je neko sasvim drugi jer se drugim ljudima drugačije predstavio. Šta ćemo onda Dženita? :)

Pa hvala Bogu Micelijus gdje sam ja to rekla ako neko ne slavi ime koje na arapskom zvuci Allah,bice odbacen od Boga il kaznjen?
Ja mislim da je svima ovdje jasno o cemu ja pricam,ne radi se o Njegovim imenima,vec pripisivanje i uporedjivanje Boga sa nekim drugim,ja kazem i stojim iza toga da taj ne postoji!

Kod:
Šta ako neko slavi Allaha pod imenom pod kojim mu se On objavio, a ti sada kažeš da je taj "nevjernik" samo zato što ne slavi Allaha pod imenom pod kojim ga ti poznaješ?

De mi kopiraj to da sam ja to rekla.Potvrdi!
E sad dobro obrati paznju na ovaj ajet,dobro o njemu razmisli,to nisam rekla ja nego Onaj u kojeg ti vjerujes

Ko sad ovdje govori,ja ili On?Ako ja kazem suprotno,pogazicu Alahove rijeci,a On nam naredjuje da istinu svjesno ne tajimo :wink:

Citiraj:
Zašto je tako teško shvatiti i prihvatiti da su jedini univerzalni znakovi i dokaz da je neko na pravom putu i da služi Allahu ili Hristu, Ocu, Duhu Svetom, u stvari DOBRA DJELA koja čovjek čini, a čemu nas jasno uči i Kuran i Sveto Pismo i svaki drugi Sveti Spis ili Knjiga?

Ma ti se sad hvatas dobrih djela,ja da nisam ubjedjena u to da ti Njega ne volis i da Mu usitinu nisi rob,nebi ja stobom ni komunicirala Micelijus,niti sta pisala,al se cak sta vise osjecam pozvanom da ti kazem da Bogu ne pripisujes nikoga,jer taj ne postoji.
Ja svjedocim da Isaa a.s nije Bog,nije sin,vec poslanik i vjerovjesnik.I svjedocim da nemaBogu niko ravan.

Citiraj:
Da se možda neko ne boji toga, da ne traži "spas" u "obožavanju" misleći da zbog toga neće morati dobra djela činiti?

hm, :D

Istina je da obozavam samo Allaha,istina je da Mu nikoga ravnog ne smatram,istina je da poricem da ima sina,zenu,djecu,familiju....Istina je da Ga se bojim,istina je da dobrocinstvo cinim svojim roditeljima,familiji,komsijama,istina je da nikoga od mene nikakvo zlo nije snasdlo,i ovo sto tebi pisem radim radi Njega,jer ja nemam povoda da se dokazujem ovuda,il bilo gdje..zasto? Samo zato sto se Njega bojim i sto On to od nas trazi.

Po meni je ovo i te kako dobro djelo da ti kazem onako kako Kur`an poziva vjernike,
Da se ujedinimo oko rijeci i vama i nama zajednicke i da Bogu nikoga ne pripisujemo.

Citiraj:
Ko zna koji je razlog, ja mogu samo pretpostaviti, a ne bih želio ni mogao ni zamisliti takav neki razlog.

Ti predpostavljaj sta ti hoces,to je tvoje pravo,i misli sta god hoces,mene i ne interesuje toliko sta ce ko o meni misliti,mene puno vise zanima kako Bog sve to vidi i kako ce mi uzvratiti.

svako dobro i blagoslov Micelijus

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Micelijus je napisao:
E, Srbija, mogao bi još koji put da naljepiš onaj tekst, možda neko nije uspio da ga PO TREĆI PUT zapazi jer je tako malen... :-?

Тражио си сведочења ПРАВОСЛАВНЕ РЕЛИГИЈЕ, ово ј само 50% има још толико питања и одговора, само једне мале књиге. Наша сведочења су још од апостола и ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 23:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Micelijus je napisao:

Citiraj:
Inače, ja Kuran prilično slabo poznajem, što mi je žao i zbog čega ću nastojati da se trudim da to popravim u budićnosti, ali i to malo što poznajem, dovoljno mi je bilo da uvidim neke odlične stvari i da ojačam svoje razumijevanje Svetog Pisma, koje sam daleko više proučavao, jer sam rođen u Hrišćanstvu.

Al`si se nasao da kao "pojedini" povrsno raspravljas o njemu.
Drago mi je sto si povezao Sveto Pismo,sa Kur`anom i uvudio da je kreator Onaj jedan te isti.Al `kako ti rece po nekom je nemoguce da sjedi na vise stolica.
Serijatom je receno da onaj ko procita Kur`an u toku 7 dana,racuna se da ga nije ni procitao.
Zasto?
Zato sto Kur`an treba proucavati a ne samo citati radi razonode.

Citiraj:
Inače, mislim da si do sada, ako si imao strpljenja da čitaš sve što sam pisao, mogao da uvidiš šta je po meni obilježje "prave" religije.
Misao, riječ, djelo u skladu sa Ocem, Sinom, Duhom Svetim, Silama Nebeskim, to je ono što, po mom mišljenju, karakteriše pripadnika "prave" religije, a pošto vjerujem da takvih ljudi ima u svim religijama svijeta, kako onda mogu govoriti da je samo jedna prava?

E zato ja sjedim na dvije stolice!
Bas zbog tih "vjerinka" koji vidim da srcem vole Allaha,al sam istovremeno svjesna cinjenice u kojoj su vjeri rodjeni,i da drugome nisu pouceni.I ja veoma dobro znam da napravim razliku izmedju njih i onih drugih.

Citiraj:
Sve su prave i sve su od Boga, jedino što je "krivo" i pogrešno to je naša predstava i nerazumijevanje onoga što je, kao, "naše", iz čega se rađa misao da niko ne valja osim nas i onih koji su kao mi, a Bog daje Sunce, te sija i grešnima i pravednima, bez razlike, a mi, ljudi, nalazimo se pozvani da rasuđujemo ko je ispravan a ko nije...

slazem se i sa ovim u potpunosti

I predlazem ti da se povratis na moj prvi post ove teme koju je Dragutin otvorio.Pogledaj sta sam napisala,a to sam ucinila zbog( iskrenih Allahovih robova)

Tužno i žalosno... :(

da :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 00:30 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 01:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ja mislim da je od neznalice jedino gori čovjek koji misli da nešto zna, a
ljudi često misle da mnogo znaju i da sve razumiju i tako se polako uklapaju u masu "zatupljenih sveznalica", zaboravljajući riječi apostola Pavla:

Ako li ko misli da šta zna, ne zna još ništa kao što treba znati. (Korinćanima 8,2)

Da :D

Lijepo receno,ali se slabo koristi u praksi.
Ovo bi "mnogi" trebali da uzmu za primjer....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 02:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Inače, mislim da si do sada, ako si imao strpljenja da čitaš sve što sam pisao, mogao da uvidiš šta je po meni obilježje "prave" religije.
Misao, riječ, djelo u skladu sa Ocem, Sinom, Duhom Svetim, Silama Nebeskim, to je ono što, po mom mišljenju, karakteriše pripadnika "prave" religije, a pošto vjerujem da takvih ljudi ima u svim religijama svijeta, kako onda mogu govoriti da je samo jedna prava?

Nisam citao sve sto si napisao, ali Biblija jasno isnosi obelezja jedine prave religije!

1. Besmrtnost duse nije biblijska doktrina. Sve religije koje zagovaraju besmrtnost duse ne praktikuju biblijsku nauku. Propovednik 9:5 i 10 nedvosmisleno svedoci o tome a takodje i pocetak Biblije, preciznije Postanje 2:16,17.

O sledecem jasnom obelezju, nakon komentara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 22:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Де људи дођите себи и богу кроз ПРАВОСЛАВЉЕ. Маните се лажних пророка.
Чак су се ИЗРАЕЛЦИ почели враћати вери. 200000 ПРАВОСЛАВНИХ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zasto bi neko uopste pristupio nekoj od tih abrahamskih religija kad nisu tacne ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Да би тврддио да нешто "није тачно", треба да имаш референтну тачку коју користиш за поређење... а која је твоја референтна тачка? :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]