Milan je napisao:
xiaomi mi 5 kako vidim po testovima fino dere galaxy s7, meni dosta...
Jebe mi se za ime, hocu da mi tel radi kako treba i to je to. Ja apsolutno nista ne dobijam kada platim s7 300-500 dolara vise...
+1
Ovaj ZTE je prvi ''kinez'' kojeg sam uzeo. Software radi odlicno, bez zastajkivanja i ikakvih problema, u igrama (od emulatora za nes, snes, psx, n64... do android igara tipa gta sa, vainglory...) takodje leti. Baterija pala za 1% nakon 6 sati u stand by uz ukljucen wifi. Ne grije se previse pri punom visecasovnom opterecenju (za razliku od Sony m4 aqua kod kojeg sam imao osjecaj da drzim usijani komad zeljeza u rukama nakon veoma kratkog vremena).
Ono u cemu brendovi definitivno imaju prednost je dostupnost dijelova u slucaju kvara i uopste bolja podrska (servisiranje).
Kod kupovine kineza zaista je potrebno obratiti paznju koji cipset se koristi, i koji je model procesora i grafickog cipa. Uz malo pretrage po netu moguce je naci sve detalje o tome kako se doticni ponasaju u svakodnevnom koristenju. Ponovo se vracam na gore spomenutu m4 aqua koja je sa svojim octa core procesorom trebala da pomete ZTE (quad core) medjutim ispalo je potpuno obrnuto i zato sam se na kraju i odlucio za ZTE.
U sustini bio on brend ili ne ako je onaj ko ga koristi zadovoljan njime to je jedino sto je bitno. Ionako su svi ''kinezi'' ili se bar prave od dijelova proizvedenih u Kini