banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Bog
PostPoslato: 13 Apr 2005, 23:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Pozdrav svima! :D

Moja zelja je,da bez trunke zla jedni prema drugima,bez obzira ko smo i sta smo,popricamo o Bogu kao Tvorcu svega sto vidimo.O tom nasem Jednom i Jedinom Bogu.
Zaboravimo rasu,vjeru i naciju,budimo ljudi.
Pokusajmo da ne mijesamo nacionalizam,pokusajmo da budemo svi isti kao da stojimo pred Svevisnjeg u nasem originalnom ruhu.
Budimo mi sami,i recimo sta nam u stvari lezi na srcu,sto se tice Boga i Bozijih atributa.

Pa eto,pocecu ja :wink:

Danas sam sjela i razmisljala o svemu.Pregledivala sam neke slike sicusnih celija,bakterija,njihov razvoj,sve ono sto je okom ne vidljivo a u stvari je tu.
Razmisljala sam zacijelo o Bogu,kao kreatoru svega i svacega....divila Mu se,a cesto puta su mi i suze navirale i plac me (neki slatki neznam jel to bila radost ili tuga ili samo to divljenje) gusio.
Razmisljala sam o ljudima,o ljudima cjelokupno,cijele ove zemaljske kugle.Divila se svim tim jezicima kojima se sporazumijevamo,bojama koze ,uzrastima,zemljama.
Onda sam pogledala kroz prozor,vec se bilo smracilo,pa me i taj mrak zadivio,bijase ni dan ni noc nesto izmedju :) i prve zvjezde su se na nebu nazirale.Gledam...koliko je beskonacno Bozije carstvo,a kakav li ce tek biti raj? :wink:
Pa sam se onda zapitala,kako moze po neko da porice sve te ljepote,tu inteligenciju koja vlada cijelim svemirom,kako je sve skladno jedno sa drugim,kako se sve uklapa i kako jedno bez drugog nekako nebi ni moglo.
Sve je u skladu...i priroda i svemir i zivotinje i vazduh,samo mi ljudi remetimo puno stvari,poricemo mnogo sta negirajuci Boga.
I pitam se....dali je to zaista tako,da neko stvarno moze ,da porice sve ove Bozije ljepote koje je radi nas stvorio :roll:

Neka nam se On smiluje,svima nama...jer nekako mi je i zao kad vidim oko kojih se nebitnih stvari raspravljamo a nista nem nece donijeti,vec ce samo posvjedociti protiv nas.

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 09:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Znas Dzenita, uvijek se sjetim rijeci hodze koji me poucavao vjeronauku u mektefu. Ako vas neko pita, kako mozes biti siguran da Bog zaista postoji, a ti upitaj njega: Pa na cemu leze ovi nebeski svodovi? Vidis li neke stubove da ih podupiru?...mada se na jos hiljadu nacina moze objasniti ili docarati ljudima postojanje Allaha dz.s. Ne znam, ja samo odmalena krenula u mektef, jos prije rata, zavoljela sam to i drago mi je sto sam rodjena u Islamu. O Bajramima i Ramazanu da ne pricam..u to vrijeme, jace nego u bilo koje doba godine osjetim nekakvu povezanost sa vjerom i bukvalno kao da osjetim Boga, kako je prisutan tu medju nama...u to vrijeme sam potpuno mirna, nema srdzbe, ljutnje ili izderavanja na nekog (posto sam po prirodi temperamentna i prilicno nervozna), jednostavno sam opustena i lijepo se osjecam. Bez obzira kako drugi vjeruju u svojim religijama, ja znam da nas je Jedan Bog stvorio i da nema drugog Boga osim Allaha i da nema nikog ko je Njemu ravan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 14:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

blabla je napisao:
Znas Dzenita, uvijek se sjetim rijeci hodze koji me poucavao vjeronauku u mektefu. Ako vas neko pita, kako mozes biti siguran da Bog zaista postoji, a ti upitaj njega: Pa na cemu leze ovi nebeski svodovi? Vidis li neke stubove da ih podupiru?...mada se na jos hiljadu nacina moze objasniti ili docarati ljudima postojanje Allaha dz.s. Ne znam, ja samo odmalena krenula u mektef, jos prije rata, zavoljela sam to i drago mi je sto sam rodjena u Islamu. O Bajramima i Ramazanu da ne pricam..u to vrijeme, jace nego u bilo koje doba godine osjetim nekakvu povezanost sa vjerom i bukvalno kao da osjetim Boga, kako je prisutan tu medju nama...u to vrijeme sam potpuno mirna, nema srdzbe, ljutnje ili izderavanja na nekog (posto sam po prirodi temperamentna i prilicno nervozna), jednostavno sam opustena i lijepo se osjecam. Bez obzira kako drugi vjeruju u svojim religijama, ja znam da nas je Jedan Bog stvorio i da nema drugog Boga osim Allaha i da nema nikog ko je Njemu ravan.

Pozdrav blabla

Eto,i to je jedan od primjera.U svetim mjesecima,su djavoli zatvoreni iza resetaka.Vjeruj mi da se i ja tako osjecam,taj mjesec vlada totalni mir,tolerancija,medjusobna postovanja.To su samo jedni od dokaza Uzvisenoga.I vjerujem da se mnogi u takvim mjesecima isto sjecaju.
Samo razmisljanje ljudi o planetama i svemu ovome sto vidimo,dovodi nas u stvari u mislima pravo ka Bogu.
Mi smo deo svega toga ,i sve je ovo svojina nasega Tvorca,koji je po meni neizmjerno dobar,plemenit i razumljiv...jer tolerise mnogo sto sta,sto mi ljudi nemozemo izgleda da shvatimo.
U stvari,zar nam treba poslanik il bilo ko drugi da bi skontali sustinu stvaranja ovoga svijeta,planeta,zivotinja,vodenih povrsina,izvora...i svega ovoga dokle nam pogled dopire.
Da poslanici su nam trebali da nam kazu kako i sta Bog voli i kako Mu se pribliziti i steci Njegovu milost,zasluziti raj,zivjeti i umrijeti kao vjernik,biti sretan,ali zar je trebalo da nam skidaju zvjezde sneba kako bi dokazali da su u sluzbi Uzvisenoga.
Zar i pored napravljene ptice od zemlje i nadahnuca koje je pred svima pokazao nas dragi Isus,ostadosmo nevjernici,pohlepni i jadni.
Zar nas ne stize kazna kroz sve ove vijekove,patnja i stradanja od Uzvisenog?Zar nismo u mogucnosti to da shvatimo,da nam On ratovima,poplavama,zemljotresima,munjama zeli nesto reci?ili sporecnuti?

pozivam sve vjernike koji Njega vole,da se ujedinimo,jer to je istina i pravi put,teznja ka Tvorcu,i medjusobna ljubav,da Ga volimo i da se medjusobno volimo,pa ce nam sve biti i lakse i bolje.

Neka je hvala i slava Njemu ,Stvoritelju svih svjetova.Mudrog i Silnog!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Dzenita je napisao:
Mi smo deo svega toga ,i sve je ovo svojina nasega Tvorca,koji je po meni neizmjerno dobar,plemenit i razumljiv...jer tolerise mnogo sto sta,sto mi ljudi nemozemo izgleda da shvatimo.

Zar nas ne stize kazna kroz sve ove vijekove,patnja i stradanja od Uzvisenog?Zar nismo u mogucnosti to da shvatimo,da nam On ratovima,poplavama,zemljotresima,munjama zeli nesto reci?ili sporecnuti?

Dzenita, sve ti ovo fino pises, pokusavam da shavtim poglede jednog vjernika (tebe), ali nikako mi se ne uklapa sve ovo sto ti pises u ovo sto se desava oko nas. Kazes, ON je dobar i razumljiv, tolerantan... ako je sve to tako zasto onda kaznjava dobre i neduzne ljude, djecu, zasto ovolike prirodne katastrofe u kojima ginu hiljade i hiljade neduznih? Da ne spominjem ratove? Ako nam On time zeli nesto reci, zasto bas izabra takav 'ogavan' nacin da nam to kaze, zar nije mogao izabrati ljepsi i bezbolniji nacin?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 14:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Mislim da su sva ta stradanja Dove, ljepota u poredjenju sa paklom. Sve su to iskusenja. Bog je rekao: necu promjeniti sudbinu nijednog naroda, dok taj narod ne izmjeni samog sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Dzenita, sve ti ovo fino pises, pokusavam da shavtim poglede jednog vjernika (tebe), ali nikako mi se ne uklapa sve ovo sto ti pises u ovo sto se desava oko nas. Kazes, ON je dobar i razumljiv, tolerantan... ako je sve to tako zasto onda kaznjava dobre i neduzne ljude, djecu, zasto ovolike prirodne katastrofe u kojima ginu hiljade i hiljade neduznih? Da ne spominjem ratove? Ako nam On time zeli nesto reci, zasto bas izabra takav 'ogavan' nacin da nam to kaze, zar nije mogao izabrati ljepsi i bezbolniji nacin?

Dove,nebih sada da navodim citate iz Kur`ana ili Biblije il bilo koje svete knjige,necu jer mi je zelja da komuniciramo samo o Njemu.Da nebi doslo do prepucavanja izmedju Kur`ana i Biblije.
Ali sam dosla kroz upravo te knjige do spoznaje,da je na pr. narod koji je jasno poricao Boga,poricao poslanike,godinama i godinama,ne priznajuci nista,izazivajuci Boziju srdzbu,upravo dozivio Boziju osvetu.E sad...neduzni koji su se nasli medju nevjernicima,djeca,zene,uistinu neduzni narod,bili su mjesavina sa tim ljudima,nasli su se tu i na tom mjestu,na kojoj je Uzviseni izlio svoju srdzbu.
Sad kraj zivota u stvari i nije kraj....smrt nas ceka ovako il onako,i svi cemo dobiti ono sto smo zasluzili.Po meni je smrt..tek pocetak :)
Nista to nije umrijeti,sta ce tek poslije biti i kako cemo stati pred Gospodarem,mene puno vise zanima negoli ovaj svijet.
Zasto Bog bira takav nacin,to je jasno...ni mi ljudi nismo izabrali bolji nacin u pristupu k Njemu,a stvorio nas je da bi samo Njega obozavali,i dao nam je zivot koji mozemo lijepo i mirno da zivimo,ali kako mi taj zivot iskoristimo?
Mi godinama i godinama cinimo zlo drugima,lazemo krademo,ubijamo,mrzimo jedni druge,a Bogu je dovoljan sekund il manje od toga da unisti hiljade i hiljade ljudi od jednom.
Sve su to boziji atributi,koje treba da sjednemo i da dobro razmislimo,jer nam vrjeme prolazi,i ko zna hocemoli u opste zavrijediti Boziju milost.

Gospodaru,Ti koji si na nebesima i na zemlji,Ti koji si svugdje oko nas,utjecem se Tebi,jer boljeg sklonista od Tebe za mene nema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 14:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dust je napisao:
Mislim da su sva ta stradanja Dove, ljepota u poredjenju sa paklom. Sve su to iskusenja. Bog je rekao: necu promjeniti sudbinu nijednog naroda, dok taj narod ne izmjeni samog sebe.

Bravo Dust =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 15:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sad vi govorite o narodu a ne o pojedincu. Recimo, ako je jedan narod los (primjer: Amerikanci, Jevreji, Norvezani,....) zasto onda ne kazni taj narod a ne kazni one jadnike u Bangladeshu, Haitiju i sta ja znam gdje vec? Ako je On tako milostivan, zasto medju tim nevjernicima (koje ti navodis Dzenita) stardaju bas ti neduzni, zasto njih to stardanje ne zaobidje? Po tebi ispada, da su se nasli na pogresnom mjest u pogresno vrijeme, lose su srece ili sta vec.

Ovo oko pakla i raja, pocetka i kraja, to je toliko apstraktno da ne znam sta da kazem. Kako ja sad mogu da brinem o tome sto ce da se desi za recimo 60 god (bar se nadam, znam da se moze desiti i sutra)? Jedino mogu da budem dobar covjek sada a gdje cu kad umrem (ustavri znam gdje cu - u zemlju kao i svi drugi) i kako ce mi tamo biti, iskreno - nije me briga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 16:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Ма све је дивно, све је бајно. Али ислам је лаж, као и латинска јерес и остале. Диказ за то вера пуна светитеља(ПРАВОСЛАВНА). БОГ НАМ ПОМОГАО СВИМА

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

'Ajde Srbija ziv bio, ako nemas nista pametno reci onda nemoj ni samo da bi nesto rekao. Da mi je samo znati kako ti zaluta na ovaj Podforum? Bolje bi se snasao nekolkio stepenica iznad, mada s takvim postovima nije ti mjesto na ovom Forumu uopste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 16:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
SRBIJA je napisao:
Ма све је дивно, све је бајно. Али ислам је лаж, као и латинска јерес и остале. Диказ за то вера пуна светитеља(ПРАВОСЛАВНА). БОГ НАМ ПОМОГАО СВИМА

Kako si kontardiktoran....I da li nam Bog zaista pomogao svima ili samo parvoslavnim!? Jer ako je ovo prvo, ,onda nisi niti pravoslavni, jer znamo sta pravoslavlje propagira, kao i svaka druga vjera: dobrotu, mir i blagostanje svima, a ne samo pravoslavnim. I ako se mislis samo prepucavati, nemoj brate, upropastices temu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dove je napisao:
Sad vi govorite o narodu a ne o pojedincu. Recimo, ako je jedan narod los (primjer: Amerikanci, Jevreji, Norvezani,....) zasto onda ne kazni taj narod a ne kazni one jadnike u Bangladeshu, Haitiju i sta ja znam gdje vec? Ako je On tako milostivan, zasto medju tim nevjernicima (koje ti navodis Dzenita) stardaju bas ti neduzni, zasto njih to stardanje ne zaobidje? Po tebi ispada, da su se nasli na pogresnom mjest u pogresno vrijeme, lose su srece ili sta vec.

Ovo oko pakla i raja, pocetka i kraja, to je toliko apstraktno da ne znam sta da kazem. Kako ja sad mogu da brinem o tome sto ce da se desi za recimo 60 god (bar se nadam, znam da se moze desiti i sutra)? Jedino mogu da budem dobar covjek sada a gdje cu kad umrem (ustavri znam gdje cu - u zemlju kao i svi drugi) i kako ce mi tamo biti, iskreno - nije me briga.

Ovozemaljski zivot treba zivjeti sto udobnije ,to nam je pravo dao Uzviseni.A to sto te ne interesuje sta ce poslije biti,i ja znam da cu u zemlju,ali takodjer znam da kako sam god jednom bila ozivljena bicu opet ozivljena i odgovarati za ono sto sam cinila.Zato kazem,da me je i te kako briga sta ce poslije biti.
Politika je cudo...o njoj neznam puno niti me zanima.Ali,znam jedno,da se Bog sveti narodima koji Ga poricu,nepoboznima.Pa vidi i sama da se cak na muslimane veliki jad stroposta.Sve ono na pr.sto je u Bosni bilo nije tek tako doslo.Njihova hrana,je bila haram,njihova djela daleko od Boga.Kad sam god otisla u Bosnu srecala sam se sa osobama kojima je Allah,bila strana rijec,a nosili su imena dostojna islama.
Za svaki bol cemo biti nagradjeni od Boga.Neko svoje grijehe pasta time sto im Bog poslaje bolest,a nekoga ceka i smrt.
A sto neduzni pastaju?Pitanje je dali su bas toliko neduzni?Osim te djece...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

SRBIJA je napisao:

Ne radi se ovdje o islamu,ni hriscanstvu,ni budizmu ni bilo kojoj religiji...tema je Bog!
I zamolila sam ucesnike na samome pocetku da se zaborave parole kojima se ti javljas,da budemo jednistveni da mislimo samo na Njega,da budemo ljudi,razumni i pametni,da nas ne dijeli ni rasa ni klasa,vec da donosimo komentare velicajuci Njega,spoznavajuci i upoznavajuci stvari o kojima drugi bolje znaju iz licnog dozivljaja,svog zivota.
Uradi to u ime Boga!I zaboravi da si Srbin,zaboravi da si hriscanin,budimo jednostavno ljudi,koji imamo istiga Boga

svako dobro

Poslednji put menjao Dzenita dana 14 Apr 2005, 16:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Православно учење

1. Бог је један у три Лица, јединствена природа или јестество, једна моћ, једно делање, једна заједничка енергија трију ипостаси. Постоји, дакле, истоветност природе, воље и делања, савршеног и стварног у Богу. Три лица поседују исту природу, једнако и савршено - зато Тројица не значи тробожанство (тритеизам), или три различите божанске природе, него три сајединосуштне ипостаси. Исту природу поседују и употребљавају потпуно и равно сва Три Лица, али свако на свој начин.

2. Бог, или јединствена природа, не може се замислити сама по себи, ван ипостаси Тројице. Ни једна од ипостаси не замишља се, не именује се без или ван друге две. Св. Григорије Богослов вели да се "монада" креће ка "дијади" и зауставља се у "тријади". "Треба са побожношћу да исповедимо нерођеност, рођеност и исхођење, три лична својства, непокретних и непромењивих Лица Пресвете Тројице: Оца, као нерођеног и беспочетног; Сина, као рођеног и беспочетног; Духа Светога, као исходећег од Оца, послатога преко Сина (као што вели Дамаскин) и савечнога." (Св. Григорије Синаит, Главе у акростиху, 27, Рум. филок., том 7, стр. 100). У том кретању јединства или монаде према Тројици, могу се правити следеће разлике:
- Отац је извор божанства (αρχη) нерођен и неузрокован, начело сасуштаствености и неузроковани почетак делања
- Син има егзистенцију од Оца "рађањем" од вечности, а преко Духа Светога прима људско тело и јавља се у свету
- Свети Дух прима егзистенцију од Оца "исхођењем", али је дат, послат и манифестује се преко Сина

3. Једносуштност означава такође јединствену вољу и јединствено делање Тројице. То не значи да дела само Једна од Ипостаси, него три Ипостаси раде јединствено, али свака по свом сопственом начину. Једна хоће и ради као Бог-Отац, друга као Бог-Син, трећа као Дух Божији. Свети Оци употребљују разне формуле да би објаснили то Тројично делање:
- Св. Кирил Александријски вели да сваки дар долази одозго, "од" Оца, "преко" Сина, "у" Духу Светоме
- Св. Григорије Чудотворац каже да свако дело почиње од Оца, пролази кроз Сина, а усавршава се у Духу
- Св. Григорије Палама преузима традиционални израз: "од Оца, кроз Сина, у Духу Светоме".

4. Делатност "ван" Бога, то јест стварање, спасење и освећење јесу заједничко дело Свете Тројице, али је оно подељено међу Трима Лицима: стварање се приписује Оцу, Који је све створио Својом вољом, кроз Сина, у Духу Светоме; искупљење, Сину, Који се оваплотио преко Духа Светога, послушавши Оца; освећење, Духу, Који долази од Оца, на молбу Сина. У чину стварања Отацје извор, Синје граница, Духје постојање. По Св. Василију Великом "постоји један извор свега што постоји, који ствара кроз Сина и води до савршенства кроз Духа" (О Светоме Духу, XVI, 38, стр. 378). Бог је сведржитељ и промислитељ свега кроз Сина у Духу Светоме (Св. Григорије Синаит, Главе у акростиху, 30, Рум. филок., том 7, стр. 100).

5. У унутрашњости Тројице постоји међуипостасно кретање или "перихореза", то јест апсолутно заједничко и савршено прожимање које има јединствено начело. Три Ипостаси нису три начела божанске суштине, али то не значи да су природа или делање Сина и Духа непотпуни. Јер је Син "икона Бога невидљивога" (Кол. 1,15). Немогуће је видети икону Бога невидљивога без просвећења Духа (Св. Василије Велики, О Светоме Духу, XXVIII, 69, стр. 494). За Св. Григорија Паламу, ипостас Духа Светога има лични разумни карактер, јер љубав Оца према Сину, као лични однос, ипостазирана је у Духу Светоме. За Св. Григорија Синаита, "Триипостасни Бог има потпуно непомешану перихорезу Лица међу собом (њихово међу-прожимање)" - (Ibidem).

6. Тројични догмат био је предмет првих Васељенских Сабора, а тринитарна теологија утаначила се у истом периоду особитим доприносом Кападокијских Отаца, који су закључили да:
- Божанство (υοσια) јесте заједничка суштина Тројице, која сама од себе постоји
- Природа или јестество (φυσις) јесте стварност која конституише једно биће
- Лице или ипостас (υποστασις) јесте субјекат који поседује и индивидуално прима ту природу
- Ипостасни идиоми (ιδιοματα) јесу карактеристике или лична својства ипостаси.

7. Тајна Тројице остаје недокучива. Многи су покушали да нађу представе којима би превазишли такозване логичке контрадикције садржане у тврдњи: "Један Бог у три Лица" или да пронађу логичне доказе тој тврдњи. На пример, за Блаженог Августина, решење да се потврди Тројица у Богу, не негирајући бројно јединство, јесте то да се посматрају три Лица као односи унутар божанскога живота. Ти тројични односи одговарали би односима једнога ја са самим собом, то јест са: сећати се, дознати, љубити. Сам човек који као јединство познаје свој живот, дух и природу, опитује представу идентичности суштине и разлику тројичних односа.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ako postoji Bog, onda on podjednako gleda na sve ljude na ovoj planeti i ne razdvaja ih po religiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Lisa_Simpson je napisao:
Ako postoji Bog, onda on podjednako gleda na sve ljude na ovoj planeti i ne razdvaja ih po religiji.

Ja bih se sa ovim slozio, jer ako Bog zaista postoji on nije niti islamske niti pravoslavne, ni katolicke,ni hindu vjeroispovjesti a jos manje je pripadnik nacije ili amerikanac ili japanac. Da nesto gore postoji , to je izvjesno samo sta i u kojem obliku...

D. Balasevic : "Neko to od gore vidi sve"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Lisa_Simpson je napisao:

Mi smo se sami porazdvajali.Bog nista nije izmjenio od samoga stvaranja pa do danas.Mi smo ljudi ti koji izvrcemo.

Ali Astor,zakon mora da postoji i pravila kojim bi stekli Boziju milost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 20:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Mi smo se sami porazdvajali.Bog nista nije izmjenio od samoga stvaranja pa do danas.Mi smo ljudi ti koji izvrcemo.

Znaci On nas je stvori i sad sjedi skrstenih ruku i gleda kako mi sve mijenjamo i izvrcemo. Ja onda ne vidim njegovu ulogu u svemu ovome, sorry.[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 20:54 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ljudi, zašto vi vjerujete da Bog postoji a ja nikako ne mogu to sebi da "dočaram"? Šta vi mislite, šta je vas "uslovno natjeralo" da vjerujete u Boga... Mislim, interesuje me prvenstveno radi naučnog shvatanja vjere u Boga i tako to ... Pozdr'av :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 22:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Lisa_Simpson je napisao:

Изгледа да си једну превише подувала.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]