banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kontradikcije u SPC?
PostPoslato: 07 Apr 2005, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Mnostvo je kontradikcija koje se nalaze unutar SPC... Jednom prilikom sam citao da se SPC buni i da za odvratno proglasava vezbanje borilackjih vjestina unutar njihove zajednice... To ne bi bilo nista cudno da se borilakce vjestine izucavaju na mnogim bogoslovijama, jer se tako, kako kazu monasi, postize savrsen sklad tijela i duse... Cini mi se da se celnici SPC nikako ne mogu dogovoriti oko ovakve stvari...
Jois jedan primjer nalazim u samom neslaganju sa nekim stavoivima koji bi trebali da su zvanicni... Dok jedni vjeruju u, recimo reinkarnaciju, drugi su ljuti protivnici iste... Dok jedni smatraju Hrista jednakim sa Bogom, drugi imaju potpuno drugacije misljenje o tome...
Cini mi se da srpska pravoslavna dogma ni na jedan nacin nije zatvorila svoj krug...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2005, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
daljac je napisao:
Mnostvo je kontradikcija koje se nalaze unutar SPC... Jednom prilikom sam citao da se SPC buni i da za odvratno proglasava vezbanje borilackjih vjestina unutar njihove zajednice... To ne bi bilo nista cudno da se borilakce vjestine izucavaju na mnogim bogoslovijama, jer se tako, kako kazu monasi, postize savrsen sklad tijela i duse... Cini mi se da se celnici SPC nikako ne mogu dogovoriti oko ovakve stvari...
Jois jedan primjer nalazim u samom neslaganju sa nekim stavoivima koji bi trebali da su zvanicni... Dok jedni vjeruju u, recimo reinkarnaciju, drugi su ljuti protivnici iste... Dok jedni smatraju Hrista jednakim sa Bogom, drugi imaju potpuno drugacije misljenje o tome...
Cini mi se da srpska pravoslavna dogma ni na jedan nacin nije zatvorila svoj krug...

трбао си ти да затвориш уста да нелупаш глупости

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Тачно, у питању је гомила глупости. По питању борилачких вештина, став је јасан - реч је о облику далекоисточног секташтва. А по питању Христовог божанства, о томе се Православље изјаснило још пре 1650. година. Рекло би се да "малко" касниш по питању информисања. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 14:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
susreo sam se jednom sa polaznikom teoloskog fakulteta (ili kako god li se to vec definise) i rekao mi je da vjezbaju aikido pa samim tim kontradikcije stoje
i ne znam otkud sad ispade da je to sektasenje

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 17:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
susreo sam se jednom sa polaznikom teoloskog fakulteta (ili kako god li se to vec definise) i rekao mi je da vjezbaju aikido pa samim tim kontradikcije stoje
i ne znam otkud sad ispade da je to sektasenje

ПА АКО СТУДИРА БОГОСЛОВИЈУ НИЈЕ ВЛАДИКА.
ИМА ДОСТА ЉУДИ КОЈИ СУ ПРЕ ПРАВОСЛАВЉА ТРЕНИРАЛИ ИСТОЧЊАЧКЕ ГЛУПОСТИ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 18:32 
DELETED

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2005, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SRBIJA je napisao:
трбао си ти да затвориш уста да нелупаш глупости

Momce, ti ne znas sta je srpski jezik, a kamoli da znas sta je srpstvo, pravoslavlje... To su stvari koje postoje... Moj vjeroucitelj iz osnovne skole je majstor karatea, a zasigurno znam da SPC zabranjuje vjezbanje borilackih vjestina. Jasno je da su stavovi unutar SPC veoma, veoma izdiferencirani, jer da nisu, takvih neslaganje ne bi ni bilo...
A tebi bi bilo najbolje da cutis, a ne samo da lajes po forumu, ocigledno nesvjestan one stare "pas laje, karavan prolazi..."
Mada stoji bolje:"Pas koji laje ne ujeda!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Тачно, у питању је гомила глупости. По питању борилачких вештина, став је јасан - реч је о облику далекоисточног секташтва.

Pa nek su i juznoafricke, nasi ih monasi i bogoslovi treniraju, sto SPC zabranjuje...

Maran Ata je napisao:
А по питању Христовог божанства, о томе се Православље изјаснило још пре 1650. година. Рекло би се да "малко" касниш по питању информисања. :lol:

Sto se onda popovi unutar SPC ne slazu s tim "izjasnjavanjem"? Ah, da, pardon - sve je to sektasenje, to ni ne postoji, ni mi ne postojimo, samo je Maran tu, on je jedini... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 10:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
aha,

pa dobro. neka mi neko argumentovano objasni zasto su pravoslavlje i borilacke vjestine nespojive. ali, cinjenicama, a ne pretpostavkama. zar ja nisam dovoljno dobar vjernik i pravoslavac ako treniram npr. karate i tu sam uspjesan.
sta je sa kosarkom, mozda je to americko sektasenje, ili bodiroga daje velike pare.
ili je i fudbal englesko sektasenje, ili kezman daje puno novca, pa mu je oprosteno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
aha,

pa dobro. neka mi neko argumentovano objasni zasto su pravoslavlje i borilacke vjestine nespojive. ali, cinjenicama, a ne pretpostavkama. zar ja nisam dovoljno dobar vjernik i pravoslavac ako treniram npr. karate i tu sam uspjesan.
sta je sa kosarkom, mozda je to americko sektasenje, ili bodiroga daje velike pare.
ili je i fudbal englesko sektasenje, ili kezman daje puno novca, pa mu je oprosteno.

To i ja govorim... Zasto su, zaista, pravoslavlje i borilacke vjestine nespojive? Moze li se to, na kraju krajeva, tvrditi i za sve ostale sportove kojima se snaze tijelo i duh... Ali, ono sto mene zanima je - odakle toliko neslaganje unutar same SPC?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 15:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
aha,

Проблем са источњачким секташким бор. вештинам је у томе што мораш и духом да се утрипујеш са тим. Да је то само чисто физички нема проблема, али није него дух и тело у некој њиховој чудној конбинацији. А ако већ хоћеш да се бавиш борилачким вештинама бави се са СВЕБОРОМ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SRBIJA je napisao:
Проблем са источњачким секташким бор. вештинам је у томе што мораш и духом да се утрипујеш са тим. Да је то само чисто физички нема проблема, али није него дух и тело у некој њиховој чудној конбинацији. А ако већ хоћеш да се бавиш борилачким вештинама бави се са СВЕБОРОМ

Ta lupetanja prelaze svaku granicu... Sipas takve gluposti, a nemas nijedan argument za te svoje tvrdnje... U kakvoj su kombinaciji duh i tijelo? Znas li ili cisto nagadjas?

Za Vadera: Molio bih moderatora da ovog Srbina banuje sa foruma, jer mu postovi ne sluze nicemu, osim provokacijama i ruganjima, tj. omalovazavanjima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
SRBIJA je napisao:

Ta lupetanja prelaze svaku granicu... Sipas takve gluposti, a nemas nijedan argument za te svoje tvrdnje... U kakvoj su kombinaciji duh i tijelo? Znas li ili cisto nagadjas?

Za Vadera: Molio bih moderatora da ovog Srbina banuje sa foruma, jer mu postovi ne sluze nicemu, osim provokacijama i ruganjima, tj. omalovazavanjima...

Па ја не знам ко се ложи и вређа, али ако нећеш истину да чујеш ти немој.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Daljacu, mogu da se spoje borilacke vestine i pravoslavlje...ali si ti uneo neke sektaske elemente u taj spoj... i zato je taj tvoj spoj nespojiv...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

betiss je napisao:
Daljacu, mogu da se spoje borilacke vestine i pravoslavlje...ali si ti uneo neke sektaske elemente u taj spoj... i zato je taj tvoj spoj nespojiv...

Kao prvo nije Daljacu, nego Daljcu...
Kao drugo, reci ti meni lijepo koji su to sektaski elementi uneseni u taj spoj, pa da prodiskutujemo malo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SRBIJA je napisao:

Pa de, da cujem tu tvoju istinu... Samo daj i neki argument, a nemoj samo naklapati naprazno... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
SRBIJA je napisao:

Pa de, da cujem tu tvoju istinu... Samo daj i neki argument, a nemoj samo naklapati naprazno... :roll:

Па отиђи у ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ, и питај некога свештеника. Нај боље би било да нађеш себи духовника.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 09:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Daljcu... vidi .. postoje mnoge duhovne discipline.... tj razni duhovi ... nisu svi duhovi dobri.... jedan je nedeljiv Sveti Duh....
Ne treba o njemu pricati ... mislim da znas... i da si sad shvatio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

betiss je napisao:
Daljcu... vidi .. postoje mnoge duhovne discipline.... tj razni duhovi ... nisu svi duhovi dobri.... jedan je nedeljiv Sveti Duh....
Ne treba o njemu pricati ... mislim da znas... i da si sad shvatio

Ma da, sve sam te shvatio, nema problema... Ali, kako ti znas u kojim borilackim vjestinama vlada kakav Duh??? Mozda je to bas taj Sveti Duh kojeg ti spominjes???...
Nisam te shvatio i volio bi da malo pojsanis svoj odgovor, ako moze...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 09:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa mnoge tvoje reci koje si izgovorio kose se sa onim sto pise u Pismu... kreni citaj redom i obrati paznju na svoje stavove... uporedjuj... videces da se mnoge stvari ne slazu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]