banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 20:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2005, 18:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Nov 2004, 17:59
Polovinu kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj, reprezentacija Srbije i Crne Gore dočekuje na prvom mestu Grupe Sedam, što predstavlja veliko zadovoljstvo za selektora Iliju Petkovića i ekipu.

Remi protiv Španije u Beogradu u 5. kolu kvalifikacija, ostavio je SCG sa dobrim izgledima da sledeće godine bude učesnik Mundijala.

Dan posle remija bez golova sa Španijom, Petković je novinarima rekao da je zadovoljan i željom, i čvrstinom, i pristupom igri svih reprezentativaca.

"Stvorili smo odličnu atmosferu u reprezentaciji, zaista je milina raditi sa ovim momcima. Skidam im kapu i za ponašanje van terena i na terenu", rekao je Petković.

Španci su dominirali sredinom terena, odlično su kontrolisali loptu i nisu dozvolili veznom redu SCG da se razmahne.

"Ne znam za reprezentaciju koja se naigrala protiv Španije. Španci su igrali precizno, odlično su se transformisali iz odbrane u napad, nisu nam dozvolili da igramo na sredini. Ipak, ne plašim se revanša u Španiji. Zašto mi ne bismo tamo pobedili?", optimističan je selektor reprezentacije SCG.

Jedna od malobrojnih zamerki Petkovića na postupke igrača SCG na terenu, bila je odluka Predraga Djordjevića da u poslednjem minutu izvede slobodan udarac iz izgledne prilike.

"Nije trebalo on da šutira, jer je tokom meča dva puta promašio iz slobodnog udarca, a loše je izvodio i korner. Trebalo je da oseti trenutak i da prepusti nekom drugom da šutira, recimo Mladenu Krstajiću. Na žalost, nisu čuli naše dovikivanje sa klupe", rekao je Petković.

U dosadašnjem toku kvalifikacija SCG nije poražena u pet utakmica, a nije ni primila gol (gol-razlika 10:0). Uz tri pobede, "plavi" imaju i dva remija, odnosno 11 bodova.

Naredni meč u kvalifikacijama SCG igra protiv Belgije 4. juna u Beogradu, Španija dočekuje Litvaniju, a San Marino igra protiv Bosne i Hercegovine.

Za meč protiv Belgije Petković neće moći da računa na prvotimca grčkog Olimpijakosa Predraga Djordjevića, koji je protiv Španije dobio drugi žuti karton, ali se u tim vraća Zvonimir Vukić, koji nije igrao protiv Španije upravo zbog parnih žutih kartona.

Novinarima je u Fudbalskom savezu saopšteno da je prodato oko 49.000 karata, a da je prihod oko 50 miliona dinara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2005, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Ma klinac je zadovoljan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 00:26 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Mar 2005, 14:15
Ako ne bude kikseva onda ce odluka da padne u Madridu a posle toga ce se videti ko je cime zadovoljan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 16:44 
HaRoN je napisao:
Ako ne bude kikseva onda ce odluka da padne u Madridu a posle toga ce se videti ko je cime zadovoljan.

Ta odluka nece pasti u Madridu, jer reprezentacije imaju jos 2-3 utakmice nakon te. Spanci imaju tesko gostovanje na kraju kod Belgije, a mi u zadnjem kolu imamo BH, prije toga 2 sa Litvanijom. Prije ce biti da ce i u Spaniji to biti nerijeseno - U tom slucaju SCG moze cak ici i na jos jedan kiks (remi) jer vec sad ima +10, a Spanija +7.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
sta je ovo, svima k'o sada dobar bod...petko me stvarno iznenadjuje. uzasna igra nasih i dobra atmosfera na tribinama. to je to. ne znam sta je to dobro vidio na terenu nash selektor. kakve pohvale, treba ih sve kandzijom po ledjima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
A osim toga ja sam pao na kladionici zbog njihovog "zadovoljstva".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ajde da i ja prozbrim koju. . .

Prisustvovah utakmici licno i mogu slobodno da kazem da se nasa reprezentacija konacno rijesila svih nasih cuvenih bubica kje su nas dosad uvijek sprjecavale da nesto napravimo. . . Konacno imamo ekipu koja nece umirati u ljepoti od igre, vec sigurnom igrom osvajati bodove i otici na svjetsko prvenstvo, ako Bog da.
Znate sta sam ja vidio na Marakani u srijedu. Ekipu koja igra sigurno u odbrani, cvrsto na sredini terena i ciji je osnovni zadatak ne primiti gol. Mozda se nekome ova defanzivna fudbalska filozofija ne svidja, ali njoj u prilog ide najvaznija cinjenica. Ako sacuvas mrezu garantovan ti je makar bod, a sa druge strane opet mozes da das i pet golova, ako protivnik da gol vise onda tvojih pet ne vrijede nista, jer si izgubio.
Petko se vodi jednim razmisljanjem i mislim da je konacno razbio dugogodisnju zabludu, kojom smo se i mi licno dugo zavaravali, a to je da su nasi fudbaleri ekstra klasa, da su svi vanserijski igraci i slicno. Mozda nekad, kad je Pedja Mijatovic bio na vrhuncu, kad su Savo i Darko bili vodeci strijelci spanske lige, a Miha stub odbrane jednog od najjacih italijanskih timova. Petkovic je postao svjestan da ima u ruci repreznetaciju sastavljenu od dobrih igraca, bez zvijezda bez ekstra kvalitetnih pojedinaca, i da u takvom stanju stvari valja krenuti od pocetka. naucio je ove momke ono sto nasi reprezentativci dugo nisu znali, da igraju cvrsto i na rezultat. . .

Protiv Spanije nije bilo ni, za nas gotovo neizbjeznog, davljenja lopte, nije bilo suvisnih poteza, takodje dugo godina krakteristicnih za nas. Dakle nije bilo nicega onog sto nas je dugo gdina sprjecavalo da u vaznim utakmicamo pokazemo zube. . .
Mislim da konacno imamo kompletan tim. Sigurnog golmana koji nece nakon dvije fenomenalne partije da primi dva pacerska gola i ode na marginu. Imamo sigurnu odbranu gdje nema likova sa previse godina na ledjima, koji su uvijek za korak sporiji od protivnika, a i vezni red konacno ima snage da dobija bitke na sredini terena i protiv tehnicki superiornijih reprezentacija. Ono sto nam jos uvijek fali je jedan dobar kreativan igrac na sredini terena (tu je odsustvo Vukica itekako bilo primjetno). VIdjelo se to po ulasku u igru Sase Ilica, koji po meni uopste nije neki ekstra kvalitet, ali je upravo tip igraca koji je falio na sredini terena. Mislim da Petkovicu jednio treba zamjeriti sto nije imao hrabrosti da protiv Spanaca ranije baci u vatru Bastu i sto nije pruzio sansu Simonu Vukcevicu. Vidjelo se da Basta uopste nema respekta prema spanskim velicinama, a uvjeren sam da bi i Vukcevic odlicno odigrao, tim prije sto nam je, kao sto rekoh, falio dobar tehnicar na sredini terena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
SiCG je odigrala sasvim dobro. Igrali su kao vaterpolisti ili kao rukometaši....
Srce na teren!
To je meni sasvim dovoljno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
pravo se vidi da si pocetnik :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
Citiraj:
pravo se vidi da si pocetnik

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Sve ovo sto je Nitro rekao je tacno.I meni je vec bila muka od onoga: oduzmi loptu protivniku;dodaj Mihi;Miha preskace igru dugim loptama;protivnik uzima loptu od nasih napadaca;i sve iz pocetka dok ne dobijemo neku priliku iz slobodnjaka i sl.

To se najbolje vidjelo kad su u jednoj utakmici (mislim protiv italije) igrali u sredini zajedno Trobok i Duljaj, ne zna se ko je veci destruktivac, samo udri po nogama i daj loptu Mihi a on ce vec nesto skontat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 21:52
ma zalosno..petko je picka...ide na najbolje drugo mesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
pilot babo je napisao:
sta je ovo, svima k'o sada dobar bod...petko me stvarno iznenadjuje. uzasna igra nasih i dobra atmosfera na tribinama. to je to. ne znam sta je to dobro vidio na terenu nash selektor. kakve pohvale, treba ih sve kandzijom po ledjima...

den iko je napisao:
ma zalosno..petko je picka...ide na najbolje drugo mesto.

Ma dajte ljudi. . . "Ocajna igra, pa ocajna igra"
Zar vam nije jasno da se u danasnjem fudbalu ne umire u ljepoti od igre, a bodovi za plasman na prvenstvo se osvajaju na ovakav nacin. . . Sta bi bilo da su nasi odigrali fenomenalnu utakmicu, a recimo izgubili od Spanaca. Onda bi lafo sve bilo uredu. . . Dosad nam se to desavalo milion puta, odigramo odlicno, ali izgubimo. Ovako igramo cvrsto, ne umiremo u ljepoti, ali osvajamo bodove. Slazem se i ja da je to malo ziheraski, ali tako stvari stoje u danasnjem fudbalu. Pogotovo sto nemamo pravo da se kockamo sa ovom sansom, jer nam je reprezenacija vec propustila zadnja dva velika tamicenja. . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 12:54 
Kakva ljepota?Ko je osvojio zadnje Evropsko prvenstvo?Grcka!!!Kako su igrali?Na rezultat,ziheraski.Jesu li uspjeli?Jesu...Sta cete reci.Da je Grcka kvalitetnija reprezentacija od npr.Engleske,Francuske,Ceske.Ma dajte.Ali nisu oni osvojili prvenstvo vec Grci.Mislim da je to dovoljan dokaz.Naprijed plavi.
A bio sam i na utakmici BiH u Belgiji.E ono je stvarno bila sramota.90 minuta trcanja po terenu kao muhe bez glave.Prvi minut sve je super.Postigli ljudi gol,raduju se a vec u drugom minutu kao da nikad lopte vidjeli nisu.E to je katastrofa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]