banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 07:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Apr 2016, 07:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da li SDS jos uvijek postoji?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kako stvari stoje postojace uskoro samo kao tema na ovom forumu :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bedak :(

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A jel mogu jos stici da se uclanim?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Сударићеш се са овима из супротног смјера.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako se iz suprotnog smjera naidje kakva dobra plavusa koja sporije konta... Zar bi se ti bunio?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ко је помињао Александру Пандуревић?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ostah bez teksta...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nisu se mogli dogovoriti 1992. kakvo uređenje države žele.

http://www.glassrpske.com/arhiva/novine ... 920302.pdf

Ali mislim da pokojni Radić nije bio u pravu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
http://dobojski.info/drustvo-i-politika ... memoraciju

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
sinip je napisao:
http://dobojski.info/drustvo-i-politika/politika/item/12870-pisanje-uz-vjetar-po-direktivi-na-komemoraciju

Како је завршен поступак против убице Бранислава Гарића,прошло је доста времена,шта се на крају десило,знам да је био ухапшен убица?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 00:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
18.02.2010 22:00 | Goran Maunaga
DOBOJ - Bivši zamjenik predsjednika Skupštine opštine Doboj i potpredsjednik SDS-a Branislav Garić, koji je ubijen u aprilu prošle godine, bio je jedan od najbogatijih ljudi u RS, iako se to ne vidi iz njegovog imovinskog kartona koji je priložio Centralnoj izbornoj komisiji BiH 2008. godine.

Ostavinska rasprava o nasljeđu Garića nedavno je otkrila da on posjeduje kuću u Sremskoj Kamenici, vinograde, stan u Novom Sadu, stan u Banjoj Luci, stan u Doboju, akcije u brojnim firmama.

U Izjavi o imovinskom stanju predatoj CIK-u BiH u novembru 2008. godine Garić je naveo da njegova mjesečna plata iznosi 3.200 KM, te da na ime zakupnine ubire mjesečno 3.000 KM. Njegova supruga po tom kartonu nema prihoda, kao ni kćerke.

U Izjavi o imovinskom stanju Garić je prijavio da u BiH posjeduje stan/kuću vrijednu 250.000 KM, poslovni prostor vrijedan 150.000 maraka, te štednju u iznosu od 150.000 i štedni ulog od 80.00 maraka.

Za suprugu Veru naveo je da ima stan u BiH vrijedan 100.000 KM.

Iz izvoda iz zemljišne knjige katastarske opštine Sremska Kamenica, koji je u posjedu "Glasa Srpske" stoji da Branislav Garić tamo posjeduje kuću i vinograd "Bocke" površine devet ari i 57 kvadrata, te dva vinograda "Bocke" od po četiri ara i 39 kvadratnih metara i od dva ara i osam kvadrata.

Sve to nije navedeno u Garićevoj Izjavi o imovinskom stanju CIK-u.

On nije naveo ni ono što stoji u Izvodu iz lista nepokretnosti broj 1429 katastarske opštine Novi Sad.

- U ulici Lovćenska u Novom Sadu, na parceli 877, objektu 1, ulazu 2, Branislav Garić iz Doboja, Vidovdanska 5, posjeduje jednoiposoban stan na drugom spratu, broj 6. Radi se o privatnoj svojini 1/1 - stoji u tom izvodu koji je u posjedu "Glasa Srpske".

Takođe, prema Rješenju o nasljeđivanju Osnovnog suda u Doboju od 26. juna prošle godine, utvrđeno je da Garićevu zaostavštinu čine i dva stana u Vidovdanskoj ulici u Doboju površine 77,30 kvadratnih metara i 37,55 kvadrata, oba u njegovom vlasništvu 1/1.

- Zaostavštinu čine i prava iz ugovora o kupoprodaji nepokretnosti u preduzeću "Radnik" Doboj u stečaju, te prava iz ugovora o zajedničkom angažovanju sredstava za izgradnju pratećih sadržaja na lokalitetu auto pijace "Autokomerc" Doboj, zaključenog 20. februara 2000. godine između te firme koju zastupa direktor Uroš Krulj, i Branislava Garića - piše u Rješenju.

Na lokalitetu te auto pijace danas se nalazi poslovno-zabavni centar "Džungla" sa mnogo pratećih sadržaja.

U Rješenju je navedeno i da njegovu zaostavštinu čine prava iz Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti zaključenog 21. maja 1998. godine između Milorada Ivoševića kao prodavca i Garića kao kupca, zatim prava iz Ugovora o kupoprodaji stana zaključenog 24. marta 2009. godine u Banjoj Luci između građevinskog preduzeća "Grand MS" Vitez, koje zastupa Mirko Šakić iz Viteza, kao prodavac, i Garića kao kupca.

- Prema tom ugovoru, Garić je kupio stan u lameli 1 u bulevaru Stepe Stepanovića u Banjoj Luci - rekli su u firmi "Grand MS", ali nisu željeli da kažu o kolikoj je kvadraturi riječ.

U dopunskom Rješenju o nasljeđivanju Osnovnog suda u Doboju od 5. novembra 2009. godine navedeno je da je naknadno utvrđeno i Garićevo vlasništvo na novcu na tekućem računu kod Folksbanke Banja Luka, i na novcu na transakcijskom računu kod Prokredit banke Sarajevo, "jer se u vrijeme donošenja prethodnog rješenja nije znalo da ti računi pripadaju Garićevoj zaostavštini".

Direktor Centra za humanu politiku iz Doboja Momir Dejanović kaže da je u slučaju Garić potvrđena sumnja tog centra da CIK-u nije prijavljena sva imovina.

- Garićeva imovina višemilionske vrijednosti utvrđena u ostavinskom postupku potvrđuje naše sumnje da ona nije mogla biti stečena od redovnih ili zakonitih prihoda. Predmet ostavinske rasprave bio je samo dio imovine, a ostala imovina bila je privremeno ili fiktivno vođena na drugim licima - kaže Dejanović.

On ističe i da u krivičnom postupku za ubistvo Garića nije otvorena i vođena ozbiljna istraga i sudski postupak koji bi utvrdili sve okolnosti kriminalne pozadine tog slučaja.

Garić-Petrović
U rješenju o nasljeđivanju Osnovnog suda u Doboju navedeno je da Garićevu zaostavštinu čine i prava iz Ugovora o zakupu javne površine zaključenog 10. juna 2005. godine između opštine Doboj, odnosno načelnika Obrena Petrovića kao zakupodavca, i Garića kao zakupca.

Test
Momir Dejanović kaže da je na slučaju Garić trebalo da se testira spremnost i sposobnost naših institucija da započnu posao oduzimanja nezakonito stečene imovine.

- CIK-u BiH smo prije godinu podnijeli inicijativu da se lažno prijavljivanje imovine sankcioniše doživotnom zabranom kandidovanja na izborima i vršenja javnih funkcija. Zbog sumnje da dio kandidata na izborima prijavljuje manji dio svoje imovine, tražili smo od svih tužilaštava u BiH da sprovedu odgovarajuće istrage - kaže Dejanović.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=-wi8oHLTZZA[/video]

Spomenik mu je nekako neuobičajen, ali u to ne ulazim.

Garićev ubica je proglašen neuračunljivim i oslobođen, ali sam zaboravio je li u nekoj instituciji ili je na slobodi.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 06:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Oslobođen je čini mi se.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 06:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Јесте ослобођен, али су му одузели пиштољ на шест мјесеци.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 07:11 
Klajv_Biksbi je napisao:
Јесте ослобођен, али су му одузели пиштољ на шест мјесеци.

uh, jesu ga sjebali... :lol: :lol:

''ali''... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А пошто је шест мјесеци одавно прошло, добио је и пиштољ назаЈ. :lol: Мало је један Рајко Савић колико гамади има у Добоју.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
sinip je napisao:
Мало је један Рајко Савић

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Шта сад? Убица испаде јебени Робин Худ.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma ne. Ne podržavam ubistva, nego jedno ubistvo nije ništa promijenilo, sve da ih se stotinu nalik Gariću strijelja to ostale "Gariće" neće pokolebati kad je grabljenje u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 09:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
Шта сад? Убица испаде јебени Робин Худ.

Убица ја (био) власник грађевинске фирме коме је веома допиздило да плаћа рекет. Мада, има и друга верзија догађаја, ал' није за форума. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]