banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 12:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 271 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2016, 00:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Grad u kojem nema srednje škole, mesnice, uskoro ni apoteke
video prilog je ovdje
http://ba.n1info.com/a82161/Vijesti/Vij ... dnice.html

Slika

Ruševine i sablasni alternativni smještaji u kojima žive stari i bolesni, slika je današnje Ljubije. Stanovnicima ove, nekada opštine, a danas prijedorske mjesne zajednice, najveći problem je hrana. Ima ih koji ni po tri dana ništa ne pojedu.

Više gladna nego sita Ljubica Komljenović živi u trošnoj kući staroj preko 100 godina. Radila je prije rata u Čajevcu, a sa 12 godina staža nema pravo na penziju.

"Tri dana nisam ništa jela. Uzela sam soli i osolila vode sebi i to popila. Vidima ja ili ubiti se ili zvati nekoga da pomogne. Tada sam nazvala Daru i ona mi je tri puta došla i donijela hrane", rekla je Komljenović.

Nema potomke niti druge rodbine i zdravlje je izdaje. Žali se na bol u nogama i rukama, a gubi i ravnotežu. Međutim, doktoru ne ide jer je Dom zdravlja udaljen 10 kilometara, pa za autobuske karte, da ode i da se vrati, treba izdvojiti četiri marke.

Iz istih razloga ne ide ni u javnu kuhinju. A, pitanje je da li bi i tu dobila obrok.

U javnoj kuhinju se hrani 35 korisnika, a postoji potreba za 75.

"Svaki dan dvoje, troje, koji nisu na spisku, dolaze pitaju me ima li šta da neće ostati da ponesu da jedu", otkriva Karolina Vruna iz Društvenog centra Ljubija.

U Ljubiji žive stari, nemoćni, ali i izbjegli i raseljeni iz dvadesetdvije opštine bivše Jugoslavije. Sa raspuštanjem kolektivnog centra dobili su alternativne smještaje ali ne i posao ili redovna primanja.

Zbog toga su u redu u javnoj kuhinji već u 10 ujutro. Promrzli je čekaju nestrpljivo. Iako hrana iz Prijedora dolazi tek oko 13 časova,

"Nemam nikavih primanja. Živim od ove kuhinje. Dovoljan mi je samo jedan obrok", tvrdi Demiri Safez, izbjeglica iz Srbije.

Sa zatvaranjem Rudnika Ljubija, odlaze ineženjeri i radnici, opština postaje mjesna zajednica. Danas bez srednje škole, bez biblioteke, bez mesnice. A uskoro prema najavama i bez apoteke.

"Sa 2014. na 2015. umrlo je 72, a rodilo se samo troje. Sada vam je jasno šta je Ljubija", ističe Mile Inđić, predsjednik MZ Ljubija.

Nije uvijek tako bilo. Vesna Šolaja pamti period od 60-ih do 90-ih kada je tu živjelo preko 20 hiljada stanovnika i oko 5.000 radnika.

"Ljubija je tad imala srednju školu, đački dom, bazen, bolnicu", kaže Vesna Šolaja iz UG “Rudarke” Ljubija.

Iz okolnih gradova su ovdje dolazili da rade, da se školuju, ali i da se zabave.

Šolaja nam pokazuje ruševinu koja je bila Dom kulture. Ništa ne ukazuje na to da je ovdje nekada nastupao tenor svjetskog glasa Luciano Pavarotti.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Treba pogledati. :oops: :(

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HFFFeYgLIz8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Po ovim mjestima, gradovima tacno znas ko kako glasa na izborima.. ima toliko finih gradica, sela, a isto tako imas jad i bjedu da ne mozes vjerovati :/
Bar ja tako mislim..

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Како гласа?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 12:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Apr 2016, 20:39
Pozdrav,

evo zanimljiva tema pa da i ja neki doprinos vlastiti dam. Složio bih se s većinom napisanog o odabranim gradovima ovdje, obišao ih većinu i dijelimo mišljenje. Vidim ovodje niko ne ističe Gradišku kao pozitivnu sredinu, meni izgleda lijepo. Dolazim iz Tešnja, ali studiram u okolici Sarajeva. Često poslom idem sjevernije prema Gradišci i mogu vam reći pozitivno iznenađen od Prnjavora, Banja Luke, Laktaša i Gradiške mi izgleda kao neka druga država. Vjerovatno je to zbog ravnice, ali i fino smještenih gradova, s obzirom da je Tešanj na samoj granici kontinentalne i sjeverne (ravne) Bosne, dok Jelah potpada već u tu ravvniju varijantu. Iskreno se veselim izgradnji autoputa Doboj, Banja Luka jer samo zamišljam kako će taj kraj fino izgledati kada se to dovrši. Prosječan stranac će dobit znatno ljepši uvid u državu u kojoj se nalazi.

Ono što bih istakao jeste da najprometnija saobraćajnica u državi je ona od Broda do Sarajeva. Iako je m-17 od Šamca do Doboja pravo fina cesta, solidan krajolik, zbog blizine ljudi koriste više opciju Brod-Doboj, a ona je blago rečeno katastrofalna s obzirom kako očajno izgleda potez između Dervente i Broda, ali Bogami i Doboja. Tek nekako kad se uđe u Doboj dobija se ljepša slika jer, mogu zamislit šta stranci pomsle kad ugledaju onaj Resident Evil.

Dalje Doboj je na finu putu ka dole, koliko bi se dalo primjetit. Grad sa najboljim saobraćajnim položajem u državi, čvorište čak četiri magistrane ceste i uskoro autocesta, nikako ne ide naprijed. Veliak prednost mu je što je veći grad, ali npr. za razliku od Bijeljine koja ide samo naprijed, Doboj je dokusurila poplava. Za jedan regionalni centar, veći grad, po mom ličnom utisku, slabo ide naprijed. Na drugu stranu Tešanj, Žepče i Teslić su u ekonomskom savezu poznatom kao BEAR (http://www.bear.ba/), amerikanci nadgledaju, a ove tri opštine doživljavaju ekspanziju kao nikad u historiji. Tešnjaci su kupili visočki Vispak, sarajevski Klas, travnički Borac, a između ostalog nacionalni naftni monopol drži tešanjska HIFA, vlasnik je po Forbesu najbogatiji čovejk u državi. Dalje ide MADI mesna industrija, Koteks kožna industrija, prijeratne fabrike autodijelova, svjećice Enker, filteri Unico filter, pumpe Pobjeda, diskovi FAD i mnogo manjih. Žepče je s obzirom na manje stanovnika od Tešnja po pokazateljima još bolje, zajedno su vrhu najrazvijenih opština Federacije, razni manji obrti, solidan geografski položaj i što je najbitnije po Washingtonskom sporazumu iako je Bošnjaka bilo nešto malo više od Hrvata, vlast je pripala Hrvatima, a oni su je fino sredili, čisto, mirno i organizovano. Teslić za razliku od Doboja ne guši nacionalizam, ni u ratu nije bilo nekih većih problema, Bošnjačko stanovništvo se mahom vratilo, tako da neka Bošnjačka mjesta imaju doslovno (ne samo na papiru) više stanovniak nego prije. Sjedište Šume RS je gore, ogromna je teslćka opština od Zenice do Doboja. Vlast je organizovana, kao što rekoh međunacionalni sukobi skoro nepostojeći, strane investicije mnogobrojne.

Ono što razlikuje Tešanj od Teslića i Doboja je mala opština, a mnogo više stanovnika 17. opština po broju stanovnika po posljednjem popisu. Plus tu su i dva tešanjska satelita Usora i Doboj Jug. Doboj Jug je smiješna optšina, iako u razvoju također jer ne postoji inicijativa o pripajanju Tešnju zbog male teritorije koju pokriva. Usora je nastala također kao dio Wahingtonskog dogovora, u gdje je dogovorena hrvatska opština na Usori, nastala od dijelova Doboja i Tešnja. Zanimljivo za područje je što kroz čitav rat su HVO i ARBiH bili u savezu, tako da sukoba nije bilo, pa su im tešnjaci bez problema prepustili nekoliko sela u svrhu formiranja opštine. Upravo je po meni to bio fenomenalan model koji održava odlične dobrosusjedske odnose na ovom području, Hrvati i Bošnjaci administrativno podijelili teritorije, ali se naslanjaju jedni na druge u ekonomskom smislu pa je Usora poprilčno ekonomski jaka.

A kad su u pitanju sarajevski Turci i Arapi, koliko sam skontao u Sarajevu ih niko živ ne doživljava, a relativno ih i ne vole. Turci su bahati i poprilično skoncentrisani na Ilidži kao i Arapi. Neko reče, što nema Rusa, pa Ruse privlači more i toplo vrijeme pa idu u CG i Hrvatsku, a Arape čist zrak i zelenilo pa idu u BiH i Srbiju. Arapi dolaze masovno i u Srbiju, Vojvodina i BG su im zanimljivi. U Bosni im je fino što ih niko ne dira, lahko se podmitit da svako, a kupuju oni kako po Istočnom Sarajevu tako i po Bliskoistočnom, ne prave razlike. Zanimljiva su im sela, udaljena, ali nadomak, a s obzirom da je najlakše kupit hrvatska pa i srpska sela jer tu je stanovništvo poprilično se odselilo pa je lakše. Ono što treba da iamte na umu je da srpski predstavnici u vlastima BiH nikad ne bi dozvolili neke olakšice pri dobijanju državljanstva za Arape, jer oni to mogu dobit samo ako bi se oženili odavde, a to je već druga stvar. Znači oni se ovdje ne mogu naseliti već dolaziti kao turisti, a naselja koja grade su turistička, a tako i izgledaju, nemaju nikakvu drugu funkciju. Drugo meni prvom, je draže sjesti s čovjekom i dijeliti prostor s nekim ko je ovdašnjeg mentaliteta i koji priča naš jezik, tako je i većini ljudi, a oni koji suprotno kažu, znaju da bi se pokajali, ako bi Arapi stvarno najezdili ovamo. Arapska manjina postoji u BiH kao i u većini država zapadnog svijeta, to su pretežno studenti iz peroda Jugoslavije i ljudi koji su se oženili odavde. Na drugu stranu Turci studiraju kod nas većinom, a da ih boli briga dokazuje i činjenica da ih ima i u Istočnom Sarajevu, tamo čak i izlaze, a koliko sam upoznat nije bilo incidenata. Treća stvar je da ne dolaze baš svi Arapi ovamo već Kuvajćani i Emiraćani s obzirom da u tim državama postoje ponude za liječenje u BiH itd.. pa im je stoga Ilidža i njena okolica zanimljiva. I taj dio Sarajeva napreduje ko lud, širi se jako brzo.

Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Namibija je napisao:
Tek nekako kad se uđe u Doboj dobija se ljepša slika jer, mogu zamislit šta stranci pomsle kad ugledaju onaj Resident Evil.

Dalje Doboj je na finu putu ka dole, koliko bi se dalo primjetit. Grad sa najboljim saobraćajnim položajem u državi, čvorište čak četiri magistrane ceste i uskoro autocesta, nikako ne ide naprijed. Veliak prednost mu je što je veći grad, ali npr. za razliku od Bijeljine koja ide samo naprijed, Doboj je dokusurila poplava. Za jedan regionalni centar, veći grad, po mom ličnom utisku, slabo ide naprijed. ... Teslić za razliku od Doboja ne guši nacionalizam

Љепша слика ЧЕГА?!? Пропасти? :)
Поплава је докусурила оно што је остало, а то није било много. Напротив. И Добој не гуши национализам, шта више власт је скроз "мулти-култи" од Омера пардон Обрена па на даље, чак је и повратак муслимана мислим један од најбољих, или су се макар такве цифре показивале, али оно што гуши Добој је власт која влада од 1991. наовамо... И владаће.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 16:38 
Voajer
Voajer

sinip je napisao:
Namibija je napisao:
Tek nekako kad se uđe u Doboj dobija se ljepša slika jer, mogu zamislit šta stranci pomsle kad ugledaju onaj Resident Evil.

Dalje Doboj je na finu putu ka dole, koliko bi se dalo primjetit. Grad sa najboljim saobraćajnim položajem u državi, čvorište čak četiri magistrane ceste i uskoro autocesta, nikako ne ide naprijed. Veliak prednost mu je što je veći grad, ali npr. za razliku od Bijeljine koja ide samo naprijed, Doboj je dokusurila poplava. Za jedan regionalni centar, veći grad, po mom ličnom utisku, slabo ide naprijed. ... Teslić za razliku od Doboja ne guši nacionalizam

Љепша слика ЧЕГА?!? Пропасти? :)
Поплава је докусурила оно што је остало, а то није било много. Напротив. И Добој не гуши национализам, шта више власт је скроз "мулти-култи" од Омера пардон Обрена па на даље, чак је и повратак муслимана мислим један од најбољих, или су се макар такве цифре показивале, али оно што гуши Добој је власт која влада од 1991. наовамо... И владаће.

Pa i nije neki povratak, ako ćemo iskreno s obzirom da su 1991. Muslimani bili većina. Ipak meni je neshvatljiva ta patnja Dobojlija za Dobojem nebitno koje vjere. Dobojlije u Tešnju i danas dan, Tešanj smatraju selendrom u koju su bili primorani doći. Formirane su tri federalne opštine od bivše opštine Doboj, Jug, Istok i Usora plus dvije RS opštine Stanari i Petrovo. Grad Doboj je okružen federacijom, pa je stoga i povratak bio lakši i brži i činjenica da se Dobojlije ne odriču Doboja. Obrena na vlasti i drže Bošnjaci, kojima se godinama otvoreno dodvorava. No činjenica jeste da se ništa ne radi, ali ipak Doboj je za moju regiju ostao pojam velegrada i dalje je lijep prizor, da li se dolazila iz pravca Gračanice. Dervente, Tešnja ili Maglaja. Nerado to priznajem, ali lakše će biti ponovo učiniti Doboj velegradom nego Tešanj čak i uz toliko finansijsku moć, jer HIFA je već odavno kupila dobojsko preduzeće Bosanka i hotel Park.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Какав црни велеград, град је на крају баладе упропашћен и урбанистички, а прије тога на сваки други начин. Што се тиче повратка, не причам о "активном" повратку, враћена је имовина, испоштована нацинална структура фамозног пописа 1991. макар у општинским органима а то што у Добоју нико ништа не ради јер посла нема без обзира које нације био, е то је други пар опанака. :) Иначе повратак у Грапску и Которско је колико ја знам пра'о добар. А Тешањ, џебат га, не ваља му локација, стао је у ону рупу па се сад тешко шта може учинити. Перспективнији је Јелах. :) Иначе, знам ко држи Обрена на власти, јако добро. И ево разговараш са Добојлијом коме је пун qрац Добоја и нешто нема намјеру да га, ако икако могне, гледа ни на разгледници.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Jebo vas doboj, jel ovo banjaluka forum ili doboj forum. Koliko se prica o Doboju rekao bi covjek pola miliona ljudi zivi tamo, a ne neko malo vece selo.

Sinip, ubi sa dobojem, obrenom, dudekom, sds.... kako ti se vise da.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

М'да. viewtopic.php?f=73&t=62866

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:21 
Voajer
Voajer

sinip je napisao:
Какав црни велеград, град је на крају баладе упропашћен и урбанистички, а прије тога на сваки други начин. Што се тиче повратка, не причам о "активном" повратку, враћена је имовина, испоштована нацинална структура фамозног пописа 1991. макар у општинским органима а то што у Добоју нико ништа не ради јер посла нема без обзира које нације био, е то је други пар опанака. :) Иначе повратак у Грапску и Которско је колико ја знам пра'о добар. А Тешањ, џебат га, не ваља му локација, стао је у ону рупу па се сад тешко шта може учинити. Перспективнији је Јелах. :) Иначе, знам ко држи Обрена на власти, јако добро. И ево разговараш са Добојлијом коме је пун qрац Добоја и нешто нема намјеру да га, ако икако могне, гледа ни на разгледници.

Tvoaj frustracija je lične prirode, no za moje roditelje koji su 68. godište Doboj je velegrad. Dosta ljudi sa sjetom govori o njemu, ponovit ću fenomenalna pozicija, ni Sarajevo bolju nema. Poenta je do ljudi koji su izabrani, a Doboj može bolje sigurno. Jer Teslić je uspio krenuti naprijed, može i Doboj. Doboj sigurno ne može niakd postati ko Grahovo ili Vareš jer su to gradovi koji nisu tranzitni. Doboj će uvijek biti tranzit, bilo to za Banja Luku, ili Sarajevo ili Tuzlu. A vlast kao vlast otići će nekad. Realno bošnjački predstavnici ne čine ništa za povratnike. Prigradska naselja poput Svjetliče, Plana rećemo ima nekog povratka, ali nije aktivan. Npr. imam prijatelja koji žive u dobojskoj Čaršiji i kažu da su bili suočeni vazda sa šikaniranjem, grafiti koji pozivaju na klanja Turaka su česti, i to upravo na Čaršiji osvanu. Dok familija u Tesliću priča, kako im djecu gotive u školi čak i više jer su druge nacije kako se ne bi nešto narušilo. Stoga odavno razmišljam na način sve je do sredine u kojoj ljudi žive i mentaliteta, vjera i nacija postanu ponekad samo oznaka i ništa više.

BeckaSkola

Da, jeste BL forum, ali tema je o drugim gradovima, Doboj je četvrti grad po veličini u RS-u. (ako nisi sarkastičan, naravno).

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ја сам '67. :) Све стоји, и позиција и ово и оно али дај Обрену и камарили још 10 година и има да направе Маглај из 1996. од Добоја. Без по муке.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:31 
ja uglavnom cujem ovakve price kao sto sinip prica...da je propast tamo...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Ја се извињавам што овако упадам и нек се слободно мој пост избрише, али овај намибија на један перфидан начин ову тему користи за причу о прогону добојских муслимана, њиховом малтретирању и индиректно пљује у фацу... а све под паролом добоје је супер у односу на Тешањ, као да ми то не знамо, мсм на ово поређење.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Што се мене тиче, ено ако хоће могу и стан да му продам. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Milan je napisao:
ja uglavnom cujem ovakve price kao sto sinip prica...da je propast tamo...

+1
Mada opet za moju "selendru" je velegrad

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 18:03 
Pa ok sto se tice velicine...ali ekonomija, razvoj i ostalo je krs... Razumijem ja da su bile i poplave, ali i prije njih je bilo jako lose...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Ma znam, često sam ja u Dubaiu, Dudek mi je spašavao familiju onomad u poplavama, ali Kneževo je sve grđe i grđe, naveče izađeš i nema žive duše u gradu, mislim da stvarno sablasno djeluje ljudima kad prolaze automobilom naveče kroz nj.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 18:13 
Voajer
Voajer

дринин вук je napisao:
Ја се извињавам што овако упадам и нек се слободно мој пост избрише, али овај намибија на један перфидан начин ову тему користи за причу о прогону добојских муслимана, њиховом малтретирању и индиректно пљује у фацу... а све под паролом добоје је супер у односу на Тешањ, као да ми то не знамо, мсм на ово поређење.

Dečko, ali fino ignorišeš činjenicu da pričam izrazito pozitivno o Tesliću i statusu tamošnjih povratnika. Stvar je poređenja dvije opštine Teslića i Doboja i stanja tamo jer jedna ide naprijed, a druga stoji. Jednu uguši nesposobna vlast koja je dijelom tu zbog nacionalizma, druga je rasterećena i dobro koristi svoje resurse. Tešanj je meni najljepši, pričam da je mojim roditeljima to velegrad, ali u uokvirima urbanizma i položaja stoji da Tešanj neće nikada dostići nivo takvog grada. Opština Tešanj na drugu stranu je Doboj odavno finansijski prešišala, što isto radi i Teslić, a ubrzo i Prnjavor s obzirom da će biti odlično povezani autoputem. To što ja navedem da je povratnicima negdje teško to ne mora značiti da provociram, Sarajevo u kojem studiram ništa ne čini npr. za Srbe. Malobrojni tu i tamo uživaju neka prave, grade crkve, Papa dolazio ovo ono. No bio sam jednom u kafiću na Grbavici, kada je lokalni momak demolirao kafić kada je saznao da je konobar Srbin, iako su ostali negodovali, niko se nije usprostavio već su napustili objekat stavom "šta ćeš budali". Što znači da grad Sarajevo je isto daleko od grada prijateljski nastrojenog srpskim povratnicima jer osvane tu i tamo neki grafit "Srbe na vrbe", neke zgrade nisu vraćene SPCu itd.. Objektivno i realno sagledati činjenice, a odnosu Srba i Bošnjaka u Doboju možeš vrlo lahko naći informacije ako guglaš pojmove "doboj iftar", a odnosu prema Srbima u Sarajevu možeš pronaći informacije ako guglaš "Sarajevo Srbi grafit" i sve ti bude jasno.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 21:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Ugljevik je bas tuzno zaostala opstina,ne znam kako je sad,ali poplave 2014...problem je sto je teren brdo/nizbrdo pa je bilo puno klizista,iako broj od 80 srusenih/ostecenih kuca ne izgleda mnogo,razmjere nepogode su puno vece zbog nenaseljenosti.Slicno kao neke opstine na jugu 1 jedini gigant (RITE) je golemi brod od cijeg potonuca zavisi sudbina opstine...Eh sad ona prica sukcesija...slovenske banke....tjerali smo mak na konac sa (z)slovencima,a zaboravili smo kredite preduzecima od strane slovenskih banki...konkretno potrazuju 1/3 struje iz elektrane,imali smo neki izgovor tokom rata (hrvati unistiti tranzitni trafo) ali kazneni penali su vjerovatno previsoki od 95.e na ovamo sto dugujemo slovencima...Tako da za najvise 10 god. bye bye Ugljevik

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 271 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]