banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 05:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2016, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pa njegova vizija je jasna, zeli sprijeciti aktuelnu vlast da dobije pare i time ih oslabiti na politickom planu.
Vidovi politicke borbe u Srbalja ne poznaju granice.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2016, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Ma da treba im dati i tih 200 miliona da skrckaju. Pa da vidimo sta ce biti posle. Onda bi vjerovatno SDS bio kriv sto su dali pare, kad su znali da ce ovi to pokrasti.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2016, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kada sam pitao kakva je vizija, to ujedno znaci na koji nacin SDS misli operativno raspolagati parama?

Ono, znamo za prtljaznik... Mozda se i uznapredovalo :-)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2016, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Kada sam pitao kakva je vizija, to ujedno znaci na koji nacin SDS misli operativno raspolagati parama?

Pretpostavljam da zele pare podijeliti sa SNSD-om, to jest "uzeti svoj deo", preko svojih, favorizovanih, preduzeca.
Tipa "ulaganja u prviredu", "podsticaji mljekarskoj industriji" i slicne floskule.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2016, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Цицко Бјелица Центрекс рад... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2016, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
The_new_Statesman je napisao:
Da li je ovo za 14.05. stvarno ili im i on trpa?

http://slobodanvaskovic.blogspot.co.at/ ... njene.html

Реално више ја имам информација од њега а ни не живим у БЛ. А он је као неко мудо информација :D

Апропо визије: Босићева визија је као визија Вука Бранковића у филму "Бој на Косову". :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2016, 07:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Tenderasi trljaju ruke, taman im do kraja godine da se to skrcka na raznorazne nepotrebne gluposti. Kad pogledas onu bazu javnih nabavki tacno ti dodje da se ubijes

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 01:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava prekinuli su večerašnju tribinu u beogradskom Domu omladine na kojoj je predstavljena knjiga Momčila Krajišnika, osuđenog pred Haškim tribunalom zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopštila ta nevladina organizacija, do incidenta je došlo kada su članovi Samostalnog DSS-a fizički napali aktivistkinje pokreta Moja inicijativa, javlja Beta.

"Aktivistkinje su mirno prisustvovale tribini do momenta kada je počeo da govori ratni zločinac Krajišnik, a onda su duvale u pištaljke. Deo članova Samostalnog DSS-a fizički je napao devojke, a deo je pokušao da ih odbrani, uveravajući ih da napuste skup jer ne mogu da im garantuju bezbednost", piše u saopštenju.

Inicijativa je ocijenila da je prekidanje tribine "osuđenog ratnog zločinca" i "protest protiv veličanja zločina" građanska dužnost članova te nevladine organizacije i "odbrana prostora Doma omladine".

"Dom omladine Beograda ne sme da bude 'Dom zločinaca Beograda'. Ni danas, ni nekog drugog dana. Zato ćemo uvek reagovati na ovakvu rehabilitaciju ratnih zločinaca", navela je Inicijativa mladih.

Poziv na otkazivanje promocije

Ta NVO je pozvala rukovodstvo Doma omladine da objasni zašto zakupci sale ne dozvoljavaju građanima od čijeg poreza se rad te ustanove finansira, da prisustvuju javnim događajima u toj gradskoj instituciji.

Nekoliko organizacija civilinog društva zatražile su u petak od Doma omladine Beograda da odustane od održavanja promocije knjige Kako se rađala Republika Srpska - zapisi iz haškog zatvora".

Oni su ocijenili da je skandalozno što se ratnom zločincu ustupa prostor u državnoj instituciji te da je takav događaj direktan čin "normalizovanja" zločina i uvreda za sve žrtve zločinačke politike, čiji je Krajišnik bio dio.

Tražili su da Dom omladine i nadležni organi u Gradu Beogradu odustanu od održavanja tog događaja i time "spreče sramotu koja bi bila naneta Domu omladine, Beogradu i svim njegovim građanima".

Osuđen na 20 godina zatvora

Saopćenje je poslalo udruženje Žene u crnom, a potpisale i nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Komitet pravnika za ljudska prava i Savez antifašista Srbije.

Osuđeni ratni zločinac i jedan od bivših lidera bosanskih Srba Momčilo Krajišnik pušten je na slobodu 2013. godine, nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne.

Haški tribunal ga je osudio na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad nesrpskim stanovništvom.

Izvor: Agencije

Citiraj:
Anita Mitić iz beogradske Inicijative mladih za ljudska prava kazala je za Al Jazeeru da su ona i druge aktivistice prekinule promociju knjige Momčila Krajišnika u Domu omladine jer su željele upozoriti da se "osuđeni ratni zločinci vraćaju na velika vrata".

Ona je, zajedno s kolegicom Jasminom Lazović, odlučila doći na večerašnju tribinu u Domu omladine i spriječiti Krajišnika, osuđenog pred Haškim tribunalom zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, da govori na promociji njegove knjige.

Nakon što su cijeli dan bezuspješno pokušavale spriječiti samo održavanje tribine, aktivistice su odlučile ući na promociju. Istovremeno su, u vrijeme trajanja promocije, aktivisti i aktivistice prosvjedovali ispred Doma omladine, istaknuvši veliki transparent na kojem je pisalo "Dom zločinaca Beograda".

"Kad nismo uspele, ušle smo na promociju i u trenutku kad je trebao da govori Momčilo Krajišnik počele smo da duvamo u pištaljke. Tad su nas napali učesnici tribine. Čupali su nas za kosu i udarali sve dok nismo napustile salu", ispričala je Anita Mitić.

Inicijativa mladih za ljudska prava je potvrdila kako su njihove aktivistice fizički napali članovi Samostalne Demokratske stranke Srbije. Nekoliko članova iste stranke pokušali su da ih obrane, uvjeravajući ih da napuste skup jer im ne mogu garantirati sigurnost.

"Bez obzira što su me čupali i udarali, uspela sam bar da sprečim Krajišnika da govori. Čim su nas izbacili, salom se prolomio gromoglasan aplauz nakon čega je promocija, nažalost, nastavljena i Krajišnik je posle govorio", dodala je Mitić.

Još je ispričala kako policije nije bilo u Domu omladine, nego su došli tek kad su aktivistice izbačene na ulicu. Napadnute aktivistice nisu tražile medicinsku pomoć.

"Sad smo na bezbednom", zaključila je Mitić.

'Dom omladine ne smije biti Dom zločinaca Beograda'

Inicijativa je prethodno ocijenila da je prekidanje tribine "osuđenog ratnog zločinca i protest protiv veličanja zločina" građanska dužnost članova te nevladine organizacije, ali i "odbrana prostora Doma omladine".

"Dom omladine Beograda ne sme da bude 'Dom zločinaca Beograda'. Ni danas, ni nekog drugog dana. Zato ćemo uvek reagovati na ovakvu rehabilitaciju ratnih zločinaca", navela je Inicijativa mladih.

Ta nevladina organizacija ranije tokom dana je pozivala rukovodstvo Doma omladine da objasni zašto zakupci dvorane ne dozvoljavaju građanima od čijeg poreza se rad te ustanove financira, da dođu na javne događaje u toj gradskoj instituciji.

Nekoliko organizacija civilnog društva zatražilo je, također, od Doma omladine Beograda da odustane od održavanja promocije knjige Kako se rađala Republika Srpska - zapisi iz haškog zatvora.

Ocijenili su da je skandalozno što se ratnom zločincu ustupa prostor u državnoj instituciji te da je takav događaj direktan čin "normalizovanja" zločina i uvreda za sve žrtve zločinačke politike, čiji je Krajišnik bio dio.

Tražili su da Dom omladine i nadležni organi u Gradu Beogradu odustanu od održavanja tog događaja i time "spreče sramotu koja bi bila naneta Domu omladine, Beogradu i svim njegovim građanima".

Apel je poslalo udruženje Žene u crnom, a potpisale i nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Komitet pravnika za ljudska prava i Savez antifašista Srbije.

Osuđeni ratni zločinac i jedan od bivših lidera bosanskih Srba Momčilo Krajišnik pušten je na slobodu 2013. godine, nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne.

Haški tribunal ga je osudio na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad nesrpskim stanovništvom.

Izvor: Al Jazeera i agencije

:lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2016, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Dušan Krčum prešao iz SDS-a u SNSD

BANJALUKA - Dušan Krčum, potpredsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka i član Glavnog odbora SDS-a, istupio je danas iz SDS-a i prešao u SNSD. Saopštenje za javnost Dušana Krčuma prenosimo u cjelosti. "Poslije višemjesečnih neslaganja s aktuelnim pristupom i djelovanjem SDS na političkoj sceni i permanentnog odstupanja od ideje nacionalnog afirmisanja koju sam od samog njenog osnivanja podržavao, njegovao i širio, danas sam odlučio da podnesem neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Gradskog odbora SDS Banjaluka, člana Glavnog odbora i istupim iz članstva ove partije, koja je sve manje i srpska i demokratska. Ova odluka nije bila jednostavna, ali bezidejnost i podanička politika koju rukovodstvo SDS-a sprovodi zarad uhljebljenja malog broja, isključivo predsjedniku Bosiću lojalnih, kadrova u takozvanim zajedničkim institucijama BiH - nisu okvir u kojem ja mogu afirmisati svoje političke stavove. Svjesno urušavanje stranačke organizacije u Banjaluci i konstantno popuštanje pred interesima daleko slabijih i manjih koalicionih partnera, kao i krajnje ignorisanje stavova članstva u najvećoj izbornoj jedinici, u mnogome su doprinijeli da donesem ovu odluku. Kap koja je prelila čašu i učvrstila moju odluku je najava protesta protiv aktuelne vlasti. Kao jedan od osnivača SDS u Mostaru, dugogodišnji funkcioner stranke, a prije svega kao čovjek i privrednik, ne mogu više da stojim u istoj koloni sa ljudima koji ruše legitimno izabranu vlast, rizikujući nerede, ali i urušavanje Republike Srpske! Ti isti ljudi, koji se sada, navodno, stavljaju na čelo protesta, sve ovo vrijeme nisu htjeli izaći direktno na izborni duel ni za jednu pojedinačnu funkciju, umjesto kreativnih rješenja za prevazilaženje ekonomskih poteškoća - nudili su nekreativni kriticizam, lične uvrede i aktivnu političku borbu sveli na dodvoravanje bošnjačkom političkom vrhu, čiji interes, sasvim sigurno nije jačanje nego urušavanje Republike Srpske. Moja odluka nije ni ishitrena ni nepromišljena i nije rezultat nekog ličnog nezadovoljstva svojom pozicijom u SDS. Kao magistar elektrotehničkih nauka, sa jasno profilisanom nacionalnom i političkom sviješću, nastaviću svoj politički angažman u SNSD, jer sam uvjeren da u tom političkom okviru mogu u punom kapacitetu zastupati ideje zbog kojih sam, u najtežim trenucima, ušao u politiku i na kojima je, u krajnjoj mjeri, i osnovana Republika Srpska. Između nedifinisane probošnjačke politike aktuelnog rukovodstva SDS i otvorene i jasne politike zastupanja nacionalnih interesa srpskog naroda koju uprkos svim pritiscima sprovodi Milorad Dodik i SNSD, ja sam izabrao politiku očuvanja i jačanja Republike Srpske. Nisam ni prvi ni jedini koji se odlučio na ovaj korak, moj put će uskoro slijediti i drugi ugledni članovi SDS", stoji u saopštenju Dušana Krčuma.

Nezavisne novine

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2016, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Колико издајника има у том СДС-у, страаааашно... :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2016, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spavaci:)
Kako bese onaj crnogorci vic - "Sta ti je coek, ka 'tica . . . Sad tamo, sad 'vamo . . ."

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2016, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
:lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2016, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajmo dalje:

https://www.youtube.com/watch?v=I3pLHBhFRfQ

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

То Обрене, мајсторееее... :lol:

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=198725

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 23:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
sinip je napisao:
То Обрене, мајсторееее... :lol:

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=198725

А магарца :angry4:

Ово је на нивоу СНСД-ове пријаве против Мектића.

Како год,прича о издајницима која је за сваког разумног човјека на стакленим ногама,добија на интезитету.

РТРС и СНСД неће пропустити ову прилику.И не требају.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stepen demokratije koji vlada u SDS prelazi čak i filozofska viđenja iste. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
filozof sa vrbasa je napisao:
Stepen demokratije koji vlada u SDS prelazi čak i filozofska viđenja iste. :lol:

Да,да,критичност на нивоу. :D

То је начин организације исте те странке.Чак се онај Савановић,професор на ФПН-у хвалио начином организовања странке.Као временом ће дати резултате итд. :-?

Он као професор ваљда би требао знати да је наше друштво нека врста харизматичне демократије,хајде да не кажем монархије.Челична рука је потребна,иначе вјечна опозиција.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali kad malo pustiš da odstoji, Tužilaštvo je pozvalo Omera da svjedoči i čovjek se morao odazvati, sve je to normalno. To nije ništa u poređenju šta je Mirsad Kebo uradio "svojima", npr.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 01:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Obren je suodgovoran za sve eventualne zlocine u Doboju.
To ga cini odlicnom lovinom za nadobudne tuzioce . . .

Ne znam da li je do novinara/reportera, ali mi se cini da nikad nisam vidjeo Obrena na TV-u ili nekom portalu, sa nasmijanom facom.
Cova svuda i uvijek hoda sa izrazom lica koji govori "'bem ti zivot . . ."
Meni on tako sjebano izgleda, zabrinuto i odsutno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]