Joj vas.. Ispisaste 2 stranice za 1 dan koliko nisam upalila forum. Dakle, ja jedem chia zato što su zdrave i baš je dobro što nemaju ukusa jer ih onda možemo u bilo šta ubaciti. JEdem ih djelimično i zbog probave jer ispuštaju sluz kad su potopljene u tečnost i to stvarno pomaže u probavi. Pretpostavljam ne svima, al to su moji razlozi. Zato jedem i psilijum ili lanene, kad mi dosadi jedno, pređem na drugo itd.
Jako je smiješno što ljudi misle da je to hipsterska hrana. Iskreno, mislim da trebamo svi da se osvjestimo i jedemo zdravije jer smo pola života derali salame.
Što se jaja i slanine tiče, ja imam problem doći do domaćih jaja i mesa. Zato jako podrobno biram koje meso kupovati i prešla sam većinom na ribu. Dok sam bila u Italiji, meso je bilo preskupo i pregrozno. Ovdje je nešto bolje, al i dalje nisam zadovoljna, a kao što svi znamo ne može se ništa prenijeti...
Suština svega je naći domaće: domaće žitarice ne postoje i ne trebaju se jesti ni u kakvog obliku, ni whole grain. Kakve crne quinoe i gluposti. To važi i za domaće meso i jaja, mlijeko, sireve.. Teško je naći dobru hranu da nije preskupa, a nismo u mogućnosti svi da je sami uzgajamo. Ja bih voljela da imam makar balkon i na njemu posadim paradajz i paprike, al kad nemam

Uglavnom, zaključak je da ako jedete zdravije odmah ćete osjetiti rezultate: osjećaćete se jače, zdravije, puni energije itd. Ne moram vam ja to pisati, to svi znate.
Ne razumijem prozivke na "hipstersku ishranu", al to su valjda i postovi zbog kojih sam se smorila od foruma prije 4 god..