Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42 Postovi: 159 Lokacija: Pozarevac - Srbija
|
Micelijus je napisao: UROS je napisao: dado_n je napisao: Ima sekti po mojim saznjanima u svakom gradu. Ali na srecu to su male grupacije koje nemaju nekog velikog uticaja. Smatram da su sekte najveci neprijatelj naseg drustva, ne samo kod nas nego i u svijetu. Zbog opasnosti sekti smatram da je bitno da se u skolama zadrzi vjeronauka, a id roditelji objasne djecu o opasnosti sekti jer se cesto njihova opasnost podcjenjuje. Nema nijedne sekte da je u redu. Tacno...a ovi kod nas se jos neckaju oko uvodjenja veronauke u skolama...Sve sekte imaju verovanje koje je suprotno verovanju Srpske Pravoslavne crkve i zato takve stvari ne smeju da se tolerisu... Koje stvari? To što neko ima vjerovanje drugačije od tvog, ili možda to što te negdje kopka da je baš to vjerovanje možda ispravnije i dosljednije od tvog? Jesi li se ikada zapitao zašto je to tako, zašto sve vjerske zajednice imaju drugačije poglede od ostalih vjerskih zajednica, bilo da su veće ili manje? Jesi li se ikada zapitao da li je moguće da si jedino ti, i pripadnici vjerske zajednice kojoj pripadaš, ispravan, a da su svi drugi neispravni i u zabludi, jesi li gledao i sudio o njima na osnovu njihovih djela ili na osnovu onoga što ti je neko nekada rekao o tim ljudima? A da li ti je možda nekada palo na pamet da je baš to vjerovanje u svoju apsolutnu ispravnost a tuđu apsolutnu neispravnost, bez obzira na tuđa djela a svoja nedjela, ono što ljude udaljava jedne od drugih i ono što nas udaljava i od Isusa Hrista i od svega onoga što je on propovjedao i za šta se zalagao, a to je ljubav... Zar je moguće da nam je jedini bjeg od našeg sopstvenog bezakonja traženje bezakonja kod nekoga drugoga?... 7 Ljubazni! Da ljubimo jedan drugog; jer je ljubav od Boga, i svaki koji ima ljubav od Boga je rođen, i poznaje Boga. 8 A koji nema ljubavi ne pozna Boga; jer je Bog ljubav. (1. Jovanova 4, 7-8 ) 12 Boga niko ne vide nikad: ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji, i ljubav je Njegova savršena u nama. (1. Jovanova 4,12) 1 Od Simona Petra, sluge i apostola Isusa Hrista, onima što su primili s nama jednu časnu veru u pravdi Boga našeg i spasa Isusa Hrista: 2 Blagodat i mir da vam se umnoži poznavanjem Boga i Hrista Isusa Gospoda našeg. 3 Budući da su nam sve božanstvene sile Njegove, koje trebaju k životu i pobožnosti, darovane poznanjem Onog koji nas pozva slavom i dobrodetelji, 4 Kroz koje se nama darovaše časna i prevelika obećanja, da njih radi imate deo u Božjoj prirodi, ako utečete od telesnih želja ovog sveta. 5 I na samo ovo okrenite sve staranje svoje da pokažete u veri svojoj dobrodetelj, a u dobrodetelji razum, 6 A u razumu uzdržanje, a u uzdržanju trpljenje, a u trpljenju pobožnost, 7 A u pobožnosti bratoljublje, a u bratoljublju ljubav. 8 Jer kad je ovo u vama, i množi se, neće vas ostaviti lene niti bez ploda u poznanju Gospoda našeg Isusa Hrista. 9 A ko nema ovog slep je, i pipa zaboravivši očišćenje od starih svojih greha. (2. Petrova 1, 1-9) 1 Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili praporac koji zveči.
2 I ako imam proroštvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam.
3 I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam telo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam, ništa mi ne pomaže.
4 Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne veliča, ne nadima se,
5 Ne čini šta ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu,
6 Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,
7 Sve snosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.
8 Ljubav nikad ne prestaje, a proroštvo ako će i prestati, jezici ako će umuknuti, razuma ako će nestati.
9 Jer nešto znamo i nešto prorokujemo;
10 A kad dođe savršeno, onda će prestati šta je nešto.
11 Kad ja bejah malo dete kao dete govorah, kao dete mišljah, kao dete razmišljah; a kad postadoh čovek, odbacih detinjstvo.
12 Tako sad vidimo kao kroz staklo, u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat.
13 A sad ostaje vera, nada, ljubav, ovo troje; ali je ljubav najveća među njima. (1. Korinćanima, glava 13)
Ma koje bre verovanje.Vec sam rekao da sekte imaju suprotno verovanje od verovanja Srpske pravoslavne crkve i da se sama crkva protivi postojanju i delovanju tih sekti.Te sekte nisu osnovane iz ubedjenja ili verovanja, nego su osnivane i finansirane iz interesa.Sekte na nasem tlu su se namnozile poslednjih desetak godina i nisu "porodjene" ovde, vec su dosle sa strane, iz Zapadne Evrope i Amerike.Sekte su deo strategije velikih sila ciji je cilj globalno ovladavanje celim svetom. Njima je cilj da na prostorima gde dolaze i deluju da ljude denacionalizuju, da ih odvedu od maticne nacije,da im unistite drzavnost, da ponistite kulturu i identitet jednog naroda i staru, tradicionalnu religiju tog naroda, u ovom slucaju Pravoslavnu.
Drugo, mnogo mladih koji su bili clanovi pojedinih sekti su izvrslili samoubistvo u njihovim ritualima po grobljima i drugim mestima.Kakvo je onda to verovanje koje propagira samoubistvo.Jasno je da im je cilj odvracanje ljudi sa njihove tradicionalne vere, ma kakva ona bila(to nije tema)...ali svaka priznata vera ne samo se protivi takvim stvarima nego u svojim verovanjima propagira ljubav i postovanje kako sopstvenog tako i tudjih zivota.
Sekte su veliko zlo i treba saseci njihovo postojanje i delovanje u korenu.
|
|