banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Avg 2025, 05:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel IPTV
PostPoslato: 26 Mar 2016, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
U svakom slucaju je bolji.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2016, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
HBO3 je ovaj vikend slobodan za sve.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2016, 21:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Dec 2015, 22:50
Desava mi se nekada da se slika na TV-u zamrzne i onda moram prebaciti na drugi kanal da dodje sebi, pa vratiti na prethodni kanal. Ovo mi se nije desavalo dok nisam uveo jos jedan STB (ukupno 2) i na drugi TV. Desava se nasumicno. Nekada prodje par dana bez problema i onda zapuca, a nekada zna i par puta u toku dana.
Ne dodje do prekida internet konekcije, niti ruter zapuca nego jednostavno slika zamrzne. Parametri koje ruter pokazuje su odlicni.
Trenutno imam stare Amino A139 STB-ove, pa se nadam da bi novi Arris STB mogao rijesiti problem?

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2016, 21:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2009, 16:50
Samo jedna rijec mtel

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2016, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Lauda91 je napisao:
Desava mi se nekada da se slika na TV-u zamrzne i onda moram prebaciti na drugi kanal da dodje sebi, pa vratiti na prethodni kanal. Ovo mi se nije desavalo dok nisam uveo jos jedan STB (ukupno 2) i na drugi TV. Desava se nasumicno. Nekada prodje par dana bez problema i onda zapuca, a nekada zna i par puta u toku dana.
Ne dodje do prekida internet konekcije, niti ruter zapuca nego jednostavno slika zamrzne. Parametri koje ruter pokazuje su odlicni.
Trenutno imam stare Amino A139 STB-ove, pa se nadam da bi novi Arris STB mogao rijesiti problem?

Kod mene se isto dešava ali se ne uzbuđujem jel nije često,zna ne biti po par dana.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2016, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ulozili ljudi u optiku pa zato sve radi

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Nije to to stb..to je upitanju nedovoljna brzina da izgura dva stb-a. Nek odvrnu jos koji mb pa ce to biti kako treba

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
СТБ-ови узимају колико им треба, нема шта да се одврће. Једино је линија ограничавајући фактор, а ту нема шта да се одврће.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 10:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Tačno

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 11:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Zavisi... nekad zaista može da pomogne puštanje kojeg mbs, recimo 2 mbs, više na mtelovoj strani, ali ne mora da znači...
Pod ovim mislim na brzinu kačenja modema a ne na maksimalnu propusnost parice koja je kakva je - takva je... a treba računati i sa vrijednostima slabljenja i margine...
Koliko mi je poznato open trio standard sa dva stb i internetom od 5120/512 kbs se kači na 13-14 mbs pa ako linija dozvoljava bar 16 i više mbs protoka može se probati i ovo - i naravno treba paziti da se puštena brzina ne približi previše maksimalnoj brzini (bar 20% razlike) koju parica može da podnese jer će dolaziti do pucanja konekcije i prestanka rada servisa...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 12:36 
Početnik
Početnik

@corttex
Da, upravu si. Imam open trio standard i to je upravo ta brzina kacenja.

Slika

Da posaljem upit mtel-u da puste barem 2 mbps ako se to rijesiti problem, s obzirom da linija nije losa?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 13:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne znam da li to mtel radi odmah po pozivu i želji korisnika ili prvo moraš prijaviti kvar pa tek kada monteri izadju na teren i vide smetnju, odluče da li je do toga ili probaju nešto drugo... tipa kućne instalacije... i da li onda oni dalje kontaktiraju koga treba da se proba i ta solucija...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 16:24 
Početnik
Početnik

Onda nista. Nemam ja to vrijeme i zivce da njih ubijedjujem u problem, kao po obicaju. Hvala na pomoci.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 16:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Lauda91 je napisao:

Koji kraljevi...taj problem imaju od prvog dana postojanja opena i ni za 5-6 godina taj problem nisu rijesili hahahahha Ja se na pocetku mjesec natezao sa njima oko toga i sve promjenili i probali i nikad nisu rijesili problem niti znaju reci od cega potice...biseri ,nema sta :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Lauda91 je napisao:
Onda nista. Nemam ja to vrijeme i zivce da njih ubijedjujem u problem, kao po obicaju. Hvala na pomoci.

Чита ли ико ишта овде?

СТБ-ови узимају колико им треба, нема шта да се одврће. Једино је линија ограничавајући фактор, а ту нема шта да се одврће.

Евентуални проблем је брзина у одлазу, ако сурфујеш или поготово ако ради Скајп или торент а иде програм на оба СТБ-а, али ни ту не можеш много да учиниш.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 19:25 
Početnik
Početnik

Citam, ne brini.
U trenutku zamrzavanja slike nijedan racunar u kuci nije bio aktivan, pa time i upotreba upload-a.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 20:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
sinip je napisao:
Евентуални проблем је брзина у одлазу, ако сурфујеш или поготово ако ради Скајп или торент а иде програм на оба СТБ-а, али ни ту не можеш много да учиниш.

Što se tiče IPTV-a, jedina stvar koja traži upload je IGMP, a on je malog protoka i periodičan, većeg prioriteta nego Internet saobraćaj, tako da tu ne smije biti problema.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 20:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ljudi problem je infrastruktura i sto mtel nista ne ulaze vec se bave bijelom tehnikom

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Lauda91 je napisao:

Ja bih, ipak, da sam na tvom mjestu, ako se problem ponavlja, prijavljivao kvar dok god traje a da li je do terminalne opreme, infrastrukture, centrale, porta, platforme... neka oni kontaju...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2016, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Unapređenje m:tel Open IPTV servisa

Svim korisnicima će biti omogućena nova IPTV platforma

Digitalna televizija budućnosti postaje sve zanimljivija, jer će u narednom periodu, počevši od 5. aprila 2016. godine, svim korisnicima koji imaju uređaje Amino A125/A139, IPTV usluga biti migrirana i integrisana na novu Open platformu, koja će unaprijediti iskustvo gledanja televizije novim funkcionalnostima i sadržajima.

Izdvajamo nove IPTV funkcije budućnosti: snimanje sadržaja, premotavanje i gledanje emisija ispočetka, pauziranje tokom gledanja i Mozaik TV sa kolekcijom kanala emitovanih istovremeno na podijeljenom TV ekranu.

Tokom migracije, zbog tehničke nadogradnje, moguće su kratkotrajne smetnje u radu IPTV servisa i zbog toga vas molimo za strpljenje. Ukoliko se desi da se smetnje nastave ili ako imate dodatna pitanja, obratite nam se na besplatnu korisničku info liniju: 0800 50 005.

Uputstvo za korišćenje novog OPEN TV interfejsa na Amino 139 STB - http://www.mtel.ba/images/content/pdf/o ... e_A139.pdf

Uputstvo za korišćenje novog OPEN TV interfejsa na Amino 125 STB - http://www.mtel.ba/images/content/pdf/o ... 125_v3.pdf

Izvor: http://www.mtel.ba/single-article/3191

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]