banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2016, 00:20 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
juce il prekjuce se pojavi cam verzija...vidim ocjena 5 koma 6..odustao od skidanja.. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2016, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
V@nja je napisao:
Gods of Egypt

Bolje da su meni izvadili oci da ne gledam ovo govno nego onom Lanisteru
Ocaj

:lol: :lol: :lol:
Suptilna kritika mladog lava sa banjalučkog asfalta. Cijenim.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2016, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Spoiler:
Slika

Svidio mi se film, odlicni dijalozi. Sad vidim zasto su Fassbender i Kate Winslet nominovani za oskara, stvarno su odradili posao. Dobro su prikazali Jobsa, tipa kojeg je bolilo uvo za misljenje drugih. I naravno cinjenica da su koristili 3 razlicita video formata, za 3 cina. 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2016, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Ne odem u kino pola godine, odnosno ne pogledam nijedan film koji bi u kinu trebalo pogledati, pa onda se spustim da gvirnem u Mađara, a čekam ga godinu dana. I? Neko je napisao da ovaj film ima snagu ili energiju Klimovljevog "Come and see". To nije tačno. Ovo je zaista dobar film, ali fama koja ga prati je nezaslužena. Reditelj je odlučio tako kako je odlučio i mislim da je platio danak krupnom kadru. Sav užas logora se podrazumijeva, ali se ne vidi. Vidi se u obrisima, iza leđa glavnog lika ili na njegovom boku, u mimohodu. Ne volim "podrazumijevajuću podrazumijevanost". Film nije samo bolna grimasa lika ili perfektan ton. Meni je nedostajalo nekoliko širokih planova. Da li je to zaista njegov sin? Ili je to njegova igra koja treba da olakša pakao, a raj je tamo, kako kaže Pekić, gdje je pakla najmanje, pa makar i u konc-logoru? Stotinu puta sam rekao: svako "hiper" prelazi u svoje "pseudo". Tako je i s ovim forsiranjem kadra koji je zalijepljen za glavnog lika. Kamera prelijepo ide, montaža je savršena, režija se ne vidi, naturščik koji igra je bolji od četiri petine Balkana tako da je ovo zaista jedan odličan film, ali nije ono čemu sam se nadao. Možda je u tome problem. Mislim da "Son of Saul" ne treba porediti ni sa "Come and see" ni sa "Shoah"...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
mislim da ima nečega u tome što se ne odlijepi od njega, što se ne vidi sve što se događa oko njega. i izbor 4:3 formata bolje funkcioniše jer ga zbije. montaža zvuka je odlična, i mislim da je dobar potez što ima neprevdenih dijelova pozadinskih glasova. a to da li je to njegov sin uopšte nije važno. važno je na šta je čovjek ogoljen. zanimljivo mi je što u svemu vlada haos, bez stereotipa o organizovanom i efikasnom Nijemcu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 09:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Meni se upravo svidjelo to sto se ne vidi ostatak iz slijedeg razloga:
- Oni su u uzasu pakla a covjek se odluci za humanost i strast da se ljudski sahrani dijete.
-Apsolutno je nebitno da li mu je sin. Mislim da nije. Nitno je da se pokusaju ljudi okupiti u humanom cinu. I to je fenomenalno. U hramu smrti onako zestoko se boris za dostojanstvenu smrt, ne za zivot.
- SPOILER: NA kraju plavi djecak-nije mu sin vec neka nada da je neko spasen i da je pobjegap tj da ima neki spas.
-Kamera je tu, kao da mi iza njega pjesacimo, i da nam kaze da i u govnima ostanemo ljudi.
Ali scena sa plamenom...sjajno. Uostalom svi ostali filmovi o logoru su u krupnom planu, ovdje je to pozadina i zato je lijepo.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Scena sa plamenom - ako misliš na ono kada ih vode prema jamama - jedina je zapravo koja se referiše na Klimova i njegov film. Samo je kod njega to neuporedivo dramatičnije, pa samim ti i snažnije. Da ne spojlam. Pogledaj ako nisi.
Taj plavi dječak koji se pojavio meni uopšte ne izgleda kao neko ko se spasio. Izgleda mi kao neki lokalac koji tuda švrlja, pa nabasa na njih. A još je i plav. Prije će biti da je nešto od nade prepoznao u činjenici da postoji život samo po sebi. Dječak ne izgleda kao logoraš, Nijemci ga ionako puštaju, mada to i nije toliko bitno.
Ljudi se ne pokušavaju okupiti u humanom činu. To pokušava samo jedan čovjek. Ostali ga zbog toga uglavnom napadaju. Nema humanosti. Sjeti se scena u kojima logoraši tjeraju logoraše u komoru.
Ako nije njegov sin zaista, onda je sve pomalo nategnuto, jer to nije jedino dijete koje je u logoru ubijeno; nije jedino dijete koje je mrtvo vidio.

Ne znam, nisam pametan.
Pogledaću još jednom kad procuri na torentima.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 10:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Ali opet mu nekad pomazu ili odustaju davljenjem (e da i ta scena i scena sa prelaskom rijeke).
Mozda si upravu za plavog djecaka. Bilo mi cudno sto ga pustise ali to je to-sreca je drugdje i za druge.
Ta pomoc nacistima u bilo kom obliku je Hana Areny-banalnost zla. Samo sprovodjenje Bez pitanja i lakoca da ti neko naredjuje

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t3LJJUxa4Qs[/youtube]

Sve jebeni Coppole i Kurosawe na forumu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
I Džarmuši...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Ali opet mu nekad pomazu ili odustaju davljenjem (e da i ta scena i scena sa prelaskom rijeke).
Mozda si upravu za plavog djecaka. Bilo mi cudno sto ga pustise ali to je to-sreca je drugdje i za druge.
Ta pomoc nacistima u bilo kom obliku je Hana Areny-banalnost zla. Samo sprovodjenje Bez pitanja i lakoca da ti neko naredjuje

Ne znam, ništa od toga nije podvučeno u filmu. Sve je na podrazumijevanju ili na dodatnom učitavanju. Onda je lako reći "to je Hana Arent". Ne volim takve knjige, nisam fan takvih filmova. Ovo je dobar film, povremeno zaista snažan, ali više je on "pametan" nego što je zaista toliko dobar.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 14:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ocel ikako izaci dobra verzija mockingjay 2 dio...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
taksi je napisao:
ANOMALISA!
Sjajno! Scenario je fantastičan. Odluka da bude animiran isto tako. Sva ta lica, način na koji govore, i kraj filma. Funkcioniše u svakom segmentu. Odličan!

+1

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Na preporuku taksija, pogledah i ja sinoć Anomalisu.
Ali, nije za mene.
Toliko nije, da za momenat koji mi se svidio mogu da izdvojim samo onaj kada je glavni lik ušao u prodavnicu igračaka, ali to nisu bile te igračke. :D

Baš mi krivo, baš sam htjela da mi se dopadne. Naročito što dijelim taksijevo oduševljenje Ničijim djetetom.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2016, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
evo upravo skinuh i to da pogledam

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Znači ovako izgleda film o američkim Kačavendama?
Ako govorimo o filmu koji je u domenu svog žanra, a to bi bila neka novinarska drama, poput one koja je snimljena prošle godine i kojoj sam zaboravio ime, ovo je film koji se može pogledati i koji će biti zaboravljen već sa odjavnom špicom.
Ako govorimo o filmu koji je dobio bog dragi zna kakve sve ne apologetske kritike, onda je ovo film nedostojan i prezrenja. Lijepo je gledati ekipu pomalo zaboravljenih glumaca, ali izuzmemo li kontekst - ovaj film nema apsolutno ništa. Novinari istražuju o sveštenicima-pedofilima, na kraju chief editor brsla kratki monolog koji je svala profesije i šta? Ništa. Dosadan, neporan i nimalo zanimljiv film.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 06:50 
sto se lik popisa po dedpulu... :D

http://mojtv.hr/magazin/14391/filmska-k ... dpool.aspx

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 07:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nema šta baš je edgy...odo srati po filmu koji je trenutno #1 u ovoj godini....film je smiješan i zabavan, a ovaj pametuje o nekim neinovativnostima i sranjima...kao da su sad superherojski filmovi vrhunac filmske umjetnosti, pa je sad DP na tom polju podbacio...ukratko, lik sere i treba dobiti herpes...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 07:54 
to da li je smijesan i zabavan cemo provjeriti...bas ide trailer na pinkpediji...ima skinuti normalan snimak na torrentima?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2016, 09:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
Daljac je napisao:
Slika

Znači ovako izgleda film o američkim Kačavendama?
Ako govorimo o filmu koji je u domenu svog žanra, a to bi bila neka novinarska drama, poput one koja je snimljena prošle godine i kojoj sam zaboravio ime, ovo je film koji se može pogledati i koji će biti zaboravljen već sa odjavnom špicom.
Ako govorimo o filmu koji je dobio bog dragi zna kakve sve ne apologetske kritike, onda je ovo film nedostojan i prezrenja. Lijepo je gledati ekipu pomalo zaboravljenih glumaca, ali izuzmemo li kontekst - ovaj film nema apsolutno ništa. Novinari istražuju o sveštenicima-pedofilima, na kraju chief editor brsla kratki monolog koji je svala profesije i šta? Ništa. Dosadan, neporan i nimalo zanimljiv film.

" ekipu pomalo zaboravljenih glumaca " WTF, haha, rece i ostade ziv...analiziraj malo glumce i koliko su " zaboravljeni "

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]