bosnjak061 je napisao:
ti ocito nisi procitao sta sam ti napisao!
"Очигледно" је да јесам, иначе не бих стављао коментар на цитат из твог коментара.
bosnjak061 je napisao:
Neslabis ti federaciju ako kupujes robu iz srbije nego oslabljujes i rs.
Зар сам ја написао нешто у вези економског слабљења Федерације БиХ!? Цитирај дио мог коментара у којем сам то написао!
bosnjak061 je napisao:
jer ako ne kupujes iz federacije, makroekonomski oslabljujes i BiH u kojoj je prizno ti ili ne i rs i samim tim slabis rejting BiH a onda rs ne moze imati povoljne kredite.
Ако ја потражујем неки производ у Републици Српској и ако се тај производ не производи у Републици Српској, за мене као Србина је нормално да ћу посегнути за производом те врсте из Србије. Тиме Република Српска није ништа изгубила јер једноставно она тај производ нема у понуди на свом тржишту. О томе да ли је Федерација БиХ нешто тиме изгубила ме се не тиче, јер оваквом куповином производа јачам привреду Србије, до које ми је као што сам рекао подједнако стало као и до Републике Српске! Када се осврнемо на кредитни рејтинг државе о којем ти причаш, Република Српска тиме ништа не губи, али ништа ни не добија; али добија Србија која ми је важнија од Федерације БиХ!
Друга би ситуација била, када бих куповао производе из Србије а који се производе у Републици Српској (што иначе ријетко радим), јер онда би самим тим слабио произвођаче истог производа у Српској и слабио српску привреду у Српској на рачун оне у Србији.
Трећа би ситуација била да нема споразума о слободној трговини са Хрватском и Србијом, који је нажалост тренутно суспендован, јер се приходи од увоза сакупљају на државном нивоу па тек онда по унапријед одређеном кључу распоређују ентитетима. У том случају би куповина производа из Србије штетила Републици Српској управо због начина прикупљања и расподјеле прихода од увоза! Овако са споразумом о слободној трговини Српска не губи ништа са оваквим начином куповине производа какву ја вршим.
... у оваквим околностима какве јесу, то, да ли Федерација БиХ има у понуди производ који Српска нема, ме уопште не интересује, као ни то каква је економска ситуација гледајући глобално на нивоу БиХ. Једноставно постоји минимум националног интереса испод којег не идем, и за који сам спреман жртвовати један мали дио економског напретка, што и чиним!
bosnjak061 je napisao:
Samo, ti si ocito jos ili djete ili ne znas citati latinicu.
"Очигледно" је да сам оно што сам, а ти ниси писао латиницом већ енглеским алфабетом!